-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
dziewczyny jestescie niesamowite:kwiatek:
wielki pokłon dla kurki - kochana jestem pod wielgachnym wrazeniem Twojego talentu i umiejetnosci, i życzliwosci i wogole:*
chcialabym wam wszystkim ogromnie podziekowac za rady, oj wiele sie tutaj od was naumialam:D
caly dzien sleczalam i czytalam od dechy do dechy, ale sie na prawde oplacilo,
zamierzam sie wziac za klejenie rzesisk:) uzbroilam sie juz w wiedze teoretyczna wiec nic mi innego nie pozostalo jak zaczac ta czesc teoretyczna hehe:skacze: ale mi sie rymlo nawet:leze:
---------- Dodano o godzinie 23:00 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:58 ----------
wroc, wiedze praktyczna, no
o to mi chodzilo, ale to juz przemeczenie:/:
-
Witam Was:]
po długiej przerwie...:macham:
Dziewczyny, wpakowałam się jak ....nie poweim co, bo zaufałam pewnej osobie, która poleciła mi dziewczynę, która szkoli kosmetyczki do zabiegu apikacji rzęs...:huh:
Więc postanowiłam wydać dosyć sporą sumkę i umówiłąm się na to szkolenie... dziewczyna pokazała jak się zakłada i to by było na tyle właściwie...w owej(nie małej cenie kursu) dała mi 2 pensety, plaster, klej, odtłuszczacz, zmywacz, kolorowe rzęsy, oraz rzęsy "niby" typu C (7,9,11,13) o grub. 0,15 oraz 0,20 z firmy Beauty L.....
Do dwóch tygodni miała się ze mną skontaktować, bo miałam otrzymać certfikat....
Do dziś pozostał tylko głuchy telefon, a po paru aplikacjach na swoich modelkach widzę, że te rzęsy "C" są mniej wygięte i jakies takie proste w porównaniu do mojej koleżanki, która ma zrobione również "C" a wyglądają zupełnie inaczej(są dużo lepiej podkręcone)....:placz:
Szklak....za przeproszeniem mnie trafia, że dałam się tak oszukać i wydać niepotrzebnie pieniądze, za te pare rzeczy, jak się okazuje tandetych...
proszę podpowiedźcie mi z jakiej firmy wziąć teraz jakieś fajne "C" żebym mogła wykonywać fajne aplikacje rzęs, a żeby znów nie wdępnąć.... bo jak narazie to wydałam kasorę lekką ręką.... a teraz nie wiem co z tym począć żeby pieniążki mi się jakoś zwróciły pomału;(
Liczę na podpowiedzi:(
-
Dorkaz przykra sprawa...a skoro telefon milczy to moze osopbiscie pojdziesz do salonu w ktorym sie szkolilas wyjasnic sprawe?napisz tez gdzie ten kurs byl kto szkolil itd zeby ostrzec inne dziewczyny przed ta osoba.....
-
Właśnie chodzi o to, że ta dziewczyna (Lucyna M.) nie ma swojego salonu, jeździ po salonach i szkoli. Mojemu znajomemu jest głupio bo mi ją polecił, ale mówi, że nie zna jej aż tak dobrze tylko nr tel... i przez to że u nich w salonie szkoliła dziewczyny...
Tylko ona jakoś dziwnie telefon przestałąk odbierać, napisała 2 razy doo mnie czy może zadzwonić, a do dnia dzisiejszego cisza.....
Nie wiem jak mam ją odnaleźć...zniesmaczona jestem tak grzecznie to nazywając:placz:
Proszę doradźcie z jakiej firmy kupić fajne skręty "C" żebym nie wtopiła znów....
:papa:POZDRAWIAM!
-
a skad jestes??
fajny skret C maja rzeski secret lashes...
-
Tak Secret Lashes maja fajne produkty. I na C się na pewno nie zawiedziesz. Ceny też przyzwoite.
-
Czesc dziewczyny, obiecałam Wam step do klejenia cyrkonii, ale nie ma mi kto zrobić fot dwoch rąk, a do tego potrzebne sa dwie rece, noooo:( sorry za niesłowność.
S-lashes dorkaz jak mówią dziewczyny, ma fajny skręt, a przede wszystkim co ważne szczególnie dla początkujących wszystkie rzęski są tej samej długości, to znaczy, że jeśli zamówisz sobie 0,25 grama rzęsek o profilu C dlugość załóżmy 12 mm, to miej pewność, że wszystkie bedą tak samo wygięte i o długości tej samej, co się roznie zdaza w tych tanszych firmach, niektore rzęski w jednym opakowaniu są dłuższe, inaczej wygięte, doświadczona zobaczy to jeszcze na gąbeczce, czy podkladce i odrzuci taka rzęskę, niedoswiadczona odbędzie ten cały rytuał:wezmie rzeske, odsperauje naturalna, syntetyczna umoczy w kleju, przylozy i.. dopiero zauwazy, ze ma inny skret i dlugosc. Do zaczęcia klejenia dorkaz potrzeba Ci przynajmniej trzech opakowań rzęs o profilu C założmy 13, 11, 9 grubość 0,20 -opakowanie 0,25 grama kosztuje 30 zlotych więc stówka nie Twoja, współczuje Ci z tą dziewczyną, a wiesz może jakiej firmy certyfikat powinnaś dostać? Bo może trzeba zadzwonić do firmy, pod którą ta "instruktorka" szkoli.
-
Witam Was;)
dziękuje za podpowiedzi moje drogie i skorzystam z rad i pokusze się na Secret L...
:papa:
dzikakura jeżeli chodzi o tą Lucynę M... to ona dała mi rzęsy z Beauty Lashes więc może z tej firmy szkoli...nie wiem bo przystępując do tego kursu byłam tak zauroczona nią, że jak nigdy, bardzo mało pytań zadawałam....a ona wydawała się być zaufaną osobą, a jednak okazało się inaczej....
Dziewczyny jestem z Katowic, ale obecnie mieszkam w Tychach...
Także jak któraś z Was będzie coś słyszeć na temat Lucyny M........ to proszę o kontakt:ok:
Jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam Was wszystkie forumowiczki:papa:
-
Dorkaz powiedz mi jeszcze ze to szkolenie bylo w Tychach....slyszalam wlasnie o dziewczynie ktora tam takdziala ze wyciaga kase kombinuje oszukuje a potem znika....i zostaje kursant na lodzie:( i w Tychach jest juz znana z tej strony.....:(mysle ze moznaby to gdzies zglosic.....
-
ośmielę się wtrącić trzy grosze..
mam rzęsy Beauty Lashes i Secret Lashes i obie firmy są w porządku... nie widzę powodu by psioczyć na Beauty Lasehes bo rzęsy mają ładne wygięcie takie jak trzeba (choćby w porównaniu z secret ) grubość ok i wszelkie inne produkty też są ok rzęsy trzymają dopelnienia co półtorej miesiąca - nie wiem skąd niezadowolonie z tej firmy ? może masz tylko naklejki Beauty a rzęsy jakieś inne?
jak będę w domu to ułożę na gąbeczkach rzęsy Beauty Lashes i Secret Lashes strzele focie i sobie porównacie naprawdę używam tych produktów od roku i jestem zadowolona.. hmmm...
-
Nnisiaa dzieki za podpowiedz z tymi cyrkoniami:ok: Zrobiłam i dość fajnie jak na pierwszy raz takze pomysł super!
Rzęski ze szczecina za 10zł fajne-testowałam i spoko:cwaniak2:
dzikakura dzięki za info co do profilu na oczy wyłupiaste;) a powiedz czy długość też ma znaczenie czy moge doklejać długie?
dorkaz ja robiłam kurs w tej firmie i nie moge jakoś narzekać mam ich rzęsy i mysle ze sa spoko materiały w kuferku też ok:]jedynie klej maja za wolno schnący testuje teraz Klej Ultra Plus SL i jest ok;)
pzdr:kwiatek:
-
Trzy grosze Mała Mi są wazne,. bez trzech groszy chleba nie kupisz, w zwiazku z trzema gorszami małej Mi olsniło mnie! Jeśli są mniej podkręcone a BL są też ok, to może być tak, że laska sprzedała ci inny profil, np J mówiąc, że to C, a tu wiadomo, nie znasz się, więc łyknęłas jak pelikan, choć poiem szczerze, jakby mi ktoś pokazał rzęsy J i nie dał porownac tych C, mogłabym się też pomylic. Roznice w wygieciu są nieznaczne dopiero na oku widać
Gosiaail, dobrze kombinujesz, proponowalabym trochę krótsze, bo wyłupiaste oko nie lubi aby je podkreślać rzęsy zbyt dlugie bedą wyglądały jakby.. jak to powiedzieć, jakby nie współgrały z okiem, wyłupiaste oko jest też najczęściej okrągłe, proponuję Ci również, abyś zaaplikowała rzesy trochę inaczej. Na środek najdłuższe. czyli np B 0,20 w wew kąciku 8 mm, na środku 12 mm, zewnętrzny kącik 10mm
a jak dziewczyny u Was z klientkami? Mnie zostało zaledwie trzy:(
-
Nnisiaa
chyba żartujesz??? no tak w Tychach mi to szkolenie robiła bo ponoć w Katowicach nie miała miejsca....
bardzo Cię proszę jak tylko będziesz wiedzieć coś więcej, oraz inne dziewczyny to mówcie tutaj, może da się coś z tym zrobić:ok:
a co do tego że mogła się podszyć pod jakąś firmę to też mam takie przypuszczenie oraz, że dała mi inne niż "C". Rzęsy dała mi w woreczkach z paroma naklejkami (które właściwie sama mogła zrobić).....
Proszę nie odbierajcie tego jako moją krytykę firmy BL..., ale jak zostałam oszukana przez tą Lucynę M...... przez to że podszyła się pod firmę to nic innego nie mogę powiedzieć jak tylko to co mam i opisuję:huh:
zamówiłam już SL.... i porównam sobie to dam znać.... :]
liczę na dalszą pomoc, może uda się jakoś dotrzec do tej Lucyny M...... i ostrzec więcej dziewczyn:macham:
dobrego poniedziałku....bezsenna Dorkaz!:/:
-
Odp: [Zdjęcia] Przedłużanie rzęs - galeria i komentarze
Świetnie dziewczynki! Takie doczepione rzeski wygladaja mega zalotnie i nie da sie w takie oczy nie wpatrywac...
-
bardzo ładne rzęski kochane :)
-
śliczne rzęski dziewczyny. Ja po Nowym Roku kupuję zestaw i biorę się do roboty :)
-
Witam wszystkie dziewczyny, jest trochę późno więc popiszę o sobie więcej w innym czasie, wtrącę tylko że jestem świeżo upieczoną stylistką rzęs SL, sama rzęs nie mam, ponieważ byłam niezadowolona z efektu, zdjęłam po 1 dniu hehe. Mam duże lekko wyłupiaste oczy a rzęsy miałam profil C 0.20 dł. 12 i ponoć też krótsze, ale w moim odczuciu były wszystkie równej długości. Napewno jeszcze sobie zrobię i myślę o profilu B i najwyżej 11, 10, 9. Zastanawia mnie to co pisała wcześniej kurka o nałożeniu przy takim oku na środku dłuższych, no nie wiem, mam wątpliwości, wydaje mi się że takie stopniowe zmniejszenie długości optycznie wydłuży nieco oko, które jest jak pisałam wypukłe i okrągłe. Co wy na to?
Pozdrawiam i odezwę się jeszcze,
pa
-
witam was dziewczyny :)
właśnie się wybieram na szkolenie nie długo i chciałabym się dowiedzieć czegoś o produktach z firmy Beauty Lashes...najbardziej chodzi mi o klej i rzęski bo to w sumie chyba najważniejsze :)
i jeszcze jakby ktoś był taki milutki i wyjaśnił króciutko jakie to są wygięcia np.J B C D i chyba Y ? ;)
-
Cytat:
Napisał
igla1102
witam was dziewczyny :)
i jeszcze jakby ktoś był taki milutki i wyjaśnił króciutko jakie to są wygięcia np.J B C D i chyba Y ? ;)
J B C D, to informacja o skręcie rzęs czyli tzw. profil (wklejam obrazek), rzęski Y, to rzęski do zagęszczania. Przeszukaj dokładnie forum. Wszystko tu znajdziesz :)
Powodzenia w "rzęskowaniu":)
-
-
Witam:]
dzikakura dzięki wielkie za podpowiedz w sprawie oczu wyłupiastych zrobiłam Twoim sposobem tylko z innych rzes(J7 9 11) bo tamtych akurat nie mam i udało sie:skacze:Dobry z Ciebie SZKOLENIOWIEC moze pomysl zeby tak dołączyć do tych ktore biorą za to kase:ok:
dorkaz jak bedziesz chciała to podam ci nr tel do szkoleniowca z tej firmy to moze cos sie dowiesz wiecej:]
Napiszcie dziewczyny jak to jest z ta odnowa a mianowicie:w naszych rejonach biora 2zł za rzęse a jak kumpela była u laski to płaciła 60-80 zł czyli reasumujac wyszłoby po ok 15, 20 rzęs na oko? Możliwe?:/: jak macie rozwiązaną tą kwestie możecie podpowiedzieć:kwiatek:
I jeszcze jedno pytanie klentki: mówi że po tygodniu powypadało jej sporo rzes(robi cały czas u jednej osoby i twierdzi ze co odnowa to gorzej) pojechała a ona mowi że dała grubsze dla pełniejszego efektu i były za grube więc powylatywały:(tylko czy nie powinny wypadac z naturalkami bo klientka twierdzi ze same syntetyki i bylam swiadkiem jak znalazłam rzeczywiście sama tylko moze to pojedynczy przypadek a moze nie:/:nie wiem jak to wytłumaczyc:)
-
Dzieki gosiail, dla mnie takie słowa jak miód na serce:) zeby byc szkoleniowcem trzeba miec imponujace portfolio,podstawowe szkolenie(ja go nie mam), choc nie ukrywam to co dla innych byłoby moze tylko papierkiem i "robieniem kasy"(mowie o certyfikacie szkoleniowca od rzęs), dla mnie oprócz tego oczywiscie jeszcze dodatkowo pasją jest:)
Co do klientki, spotkałam się z tym, parę razy, ze na początku przez kilkanascie nawet aplikacji wszystko ładnie pieknie, rzesy się trzymają, a potem się odklejają, nie wypadają z naturalkami, tylko wlasnie się odklejają. Nie czytałam o tym nigdzie, wiec to tylko też z praktyki. Miałam taką jedną klientkę z odzysku, ktora już po prostu"robiła bokami" finansowo, bo dziewczyna, ktora jej zakładała robiła to super, ale rzesy sie odklejały i musiała do niejc chodzić co tydzień, aby jakoś wyglądać. Zrobiłam jej ja i się trzymało, drugi raz zrobiłam i też się trzymało. I doszłam do wniosku, że .. to kwestia kleju:skacze:, ale, nie że tamten u drugiej stylistki był gorszy, tyle, że mam wrażenie, że rzęsy się jakby przyzwyczajają i trzeba zmienić klej na inny, innej firmy, ktory ma inne proporcje tych czynnych skladników. Tak mi wychodzi z praktyki. Moze to bzdura, ale jakoś nie widzę innego powodu. Można oczywiscie tez potraktować klientkę standardem, czyli trzy razy odtluscic jej rzesy.
Co do dopelnień to zalezy, ja nie wyceniam do sztuki, bo to po pierwsze moze wzbudzic podejrzenia(klientka ma zamkniete oko i nie wie ile rzes jej wkleisz), po drugie marna to oszczednosc, bo jak ja troche oszukasz to juz do Ciebie nie przyjdzie. Ja mam tak,
-pierwsze dopelnienie 35 zlotych od kazdego tygodnia nieobecnosci u mnie (czyli po czterech tygodniach ok 150 zlotych... to drogo, ale to po to aby napedzały mi inne dziewczyny nowe klientki), bo jak załatwi mi nowa kolejną klientkę to.. stówka:)
-do klientek, ktore są na dopelnieniu drugi raz, a nie zalatwily zadnej klientki tez stowa, bo to juz staly klient, jakies znizki mu sie nalezą
Co czwarty set robię i tak od nowa, bo rzęsy są odrosnięte te z pierwszej aplikacji, powykrecane, trzeba to wszystko zdjąć i zrobić od nowa, w zwiazku z tym, ze klientka jest stała mam 20% znizki od ceny, ktora placiła za pierwszą aplikację.
-
Kurka jak zwykle niezawodna. Wszystko wyczerpująco opisane:kwiatek:
Jakbyś jeszcze rzekła Kureczko jakie jeszcze kleje ( oprócz secret lashes) dają radę byłoby super!!! Z góry wielkie dzięki:kwiatek::kwiatek::kwiatek:
-
Blue Cap(szybkoschnący) od JB
oraz maxi speed od 4youlashes
dzieki mucha:kwiatek:
-
:kwiatek: witam wszystkie uzdolnione panie.
wybieram sie w ta niedziele na kurs przedluzania rzes .jestem przerazona tym co tu piszecie ,bo nawet nie wiem z jakiej firmy beda produkty.no nic zawsze moge kupic z innej bo kurs jest bez kuferka:cwaniak2:
mam nadzieje ze nie bedzie tragiedi no ale kasa wydana to juz pujde -moze akurat bedzie wszystko ok:/: