-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
moja sąsiadka tyle ważyła przy porodzie, a dziecko miała 3850 g :o i urodziła naturalnie, a jak wróciła ze szpitala to mi płakała, że rodziła tylko 15 min, a tak bardzo chciała wiedzieć co to bóle parte i z krzyża :wow: no wariatka i tyle hahahah :skacze: człowiek sie broni rękami i nogami przed tym bólem, a ta ryczy ahahahahah :D
-
ja wam sprzedam przeboje z pracy...
poniewaz mialam nn (nieobecnosc bo nie bylo ciąglosci L4) a tą nn mialam jeden dzien 15.02 szefowa na koniec miesiaca pokazuje moje obecnosci kolezance i mowi do niej
- no! moglabym wyslać zwolnienie dyscyplinarne Izie z datą z tego dnia... ale przeciez zycia jej psuc nie będę
o matko dzieki ci za laskawosc, dobra kobieto! hehehehe szczegolnie ze odkryla ta nieobecnosc dwa dni pozniej jak znowu bylam na L4, gdyby dostarczyla mi zwolnioenie w tym dokladnie dniu to by mogla mnie wywalic ale po 2 dniach ja znowu bylam na L4 a w takim przypadku nagwizdać mi moze:D hehehe ale niech jej bedzie łaskawa pani panująca:D jak ja sie ciesze ze ja z Auschwitz... przepraszam z Alabaster ucieklam :D
-
haha jaka baba :D a nawet jak by ci dala dyscyplinarke to wtedy PIP baba udupiona ze kobiete w ciazy zwolnila :D
-
jesli pracodawca nie wie o ciąży to do 13 tyg ciąży może zwolnić kobietę ciężarną ;)
może zwolnic również później jeśli jest to zwolnienie dyscyplinarne ;)
ale Ty się Zyza nie martw, bo 1 dzień NN nie obliguje do dyscyplinarnego zwolnienia ;) chyba pani szefowa chciala pokazać swą dobroć :lol: a tylko się zbłazniła :skacze:
-
Cytat:
Napisał
zyza
ja wam sprzedam przeboje z pracy...
poniewaz mialam nn (nieobecnosc bo nie bylo ciąglosci L4) a tą nn mialam jeden dzien 15.02 szefowa na koniec miesiaca pokazuje moje obecnosci kolezance i mowi do niej
- no! moglabym wyslać zwolnienie dyscyplinarne Izie z datą z tego dnia... ale przeciez zycia jej psuc nie będę
o matko dzieki ci za laskawosc, dobra kobieto! hehehehe szczegolnie ze odkryla ta nieobecnosc dwa dni pozniej jak znowu bylam na L4, gdyby dostarczyla mi zwolnioenie w tym dokladnie dniu to by mogla mnie wywalic ale po 2 dniach ja znowu bylam na L4 a w takim przypadku nagwizdać mi moze:D hehehe ale niech jej bedzie łaskawa pani panująca:D jak ja sie ciesze ze ja z Auschwitz... przepraszam z Alabaster ucieklam :D
hahaah no dobre niech kobieta sie buja:P
ja teraz waże 49,700 :P i jak mowie ze w ciąży bym chciała przytyć do 16kg (książkowo chyba) to teściówka mi mówi ze głupia jestem ;p
-
Cytat:
Napisał
natka_23
hahaah no dobre niech kobieta sie buja:P
ja teraz waże 49,700 :P i jak mowie ze w ciąży bym chciała przytyć do 16kg (książkowo chyba) to teściówka mi mówi ze głupia jestem ;p
ale ze co za malo jej sie wydaje czy za duzo?? :)
-
ale wy normalnie zero zrozumienia dla dobroci mojej szefowej :P:P :skacze::skacze::skacze:
Natka a po co ci? dodatkowe kilogramy jak zaczynaja sie pojawiac to zaczyna byc problem a skoro nie masz tego problemu to sie ciesz:D mam kumpele ktora bardzo chciala przytyc bo zawsze byla chuda, żarla fast foody chipsy, przytyla i zrzucic teraz nie moze:D
takze ile przytyjesz w ciazy to bedzie akurat :D
ja chcialam w piwerwszych miesiaćach ksiązkowo schudnąc a tu dycha do przodu i normalnie lokomotywaaaaaaa Zyza :D
-
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
może zwolnic również później jeśli jest to zwolnienie dyscyplinarne ;)
jesli jest nieslusznie wystawione i osoba odwola sie do PIP to wtedy czeka takiego ktosia kara... a PIP zawsze jest po stronie pracownikow .
---------- Dodano o godzinie 18:35 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:33 ----------
ja narazie stoje w miejscu z waga ... no moze malutki nie caly kg ... ale narazie spokojnie :D takze sie ciesze :D i dbam o to aby sie za bardzo nie obzerac ... moze pozniej uda mi sie zejsc nizej niz bylam przed ciaza :D
-
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
ale ze co za malo jej sie wydaje czy za duzo?? :)
no że za mało było byte 16kg mowi ze powinnam duzo wiecej a co specjalnie bede jadla zeby przytyc :P jasne
Cytat:
Napisał
zyza
ale wy normalnie zero zrozumienia dla dobroci mojej szefowej :P:P :skacze::skacze::skacze:
Natka a po co ci? dodatkowe kilogramy jak zaczynaja sie pojawiac to zaczyna byc problem a skoro nie masz tego problemu to sie ciesz:D mam kumpele ktora bardzo chciala przytyc bo zawsze byla chuda, żarla fast foody chipsy, przytyla i zrzucic teraz nie moze:D
takze ile przytyjesz w ciazy to bedzie akurat :D
ja chcialam w piwerwszych miesiaćach ksiązkowo schudnąc a tu dycha do przodu i normalnie lokomotywaaaaaaa Zyza :D
no wlasnie ja bym chciala tyle przytyc ile powinnam i ani grama wiecej ;p teraz waze te neicale 50kg bo cwicze i nie jem duzo swinstw:P hahah ale i tak wedlug tesciowki jestem za chudaaaaaaaaaaaaaaaaaa :P
-
nie znam, nie widzialam ale popieram teściową ! :good::P
-
kobietki a czy ktoras z was miala bole bioder ?? tzn kurcze ciezko to opisac ... no ale boli mnie gdzies wlasne w okolicy bioder ... czy ciaza i rozcikanie sie dzidzi moze byc przyczyna ?? jak sie ze tak powiem zastoi to ciezko sie przekrecic , wstac ... najbardziej boli jak na boku leze ... hm.. nie wiem czy to moze byc normalne czy mam biec do lekarza....help me ....
-
Cytat:
Napisał
barbara_kawka
jesli jest nieslusznie wystawione i osoba odwola sie do PIP to wtedy czeka takiego ktosia kara... a PIP zawsze jest po stronie pracownikow .
no to przeciez logiczne ;) ale niestety jest mozliwosc ze pracodawca moze zwolnic kobiete w ciazy :( sa pewne kruczki prawne, ktore stosuja :( wiem cos o tym, bo sama mialam przygod kilka wróbla ćwirka z nimi hyyyyy :P ale sie nie dalam :D
Natka moja tesciowa do dzis twierdzi, ze jestem za chuda :hahaha: ona mowi ze 13,5 kg do przodu w ciazy to stanowczo za malo (ona tyła po 30 kg:wow:), bo powinnam wiecej, bo trzeba miec sile brzuch nosic ahhaahahah :P no ja rzeczywiscie troche smiesznie teraz wygladam, bo uda normalne, rece jak u dziewczynki, buzia jak zawsze, ale ten brzuuuuuuuuuuuuch hyyyyyyyy:skacze:a te 16 ktore bys chciala przytyc to wg mnie jest oki, bo po co Ci wiecej?? :D
-
Cytat:
Napisał
natalia268
nie znam, nie widzialam ale popieram teściową ! :good::P
hahaah dzięki :)
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
Natka moja tesciowa do dzis twierdzi, ze jestem za chuda :hahaha: ona mowi ze 13,5 kg do przodu w ciazy to stanowczo za malo (ona tyła po 30 kg:wow:), bo powinnam wiecej, bo trzeba miec sile brzuch nosic ahhaahahah :P no ja rzeczywiscie troche smiesznie teraz wygladam, bo uda normalne, rece jak u dziewczynki, buzia jak zawsze, ale ten brzuuuuuuuuuuuuch hyyyyyyyy:skacze:a te 16 ktore bys chciala przytyc to wg mnie jest oki, bo po co Ci wiecej?? :D
to ile ważysz Kamilka?
-
Cytat:
Napisał
natka_23
hahaah dzięki :)
to ile ważysz Kamilka?
juz 68,5 ale nigdzie tego nie ma tylko na brzuchu hahaahah :skacze:
-
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
no to ja też bym tak chciała hahahahah
-
jesli jestem na zwolnieniu to nie moze mi dac żadnego zwolnienia z pracy... musialaby poczekać do zakonczenia zwolnienia... now eim co mowie przeciez nikogo nie wolno ruszyc na zwolnieniu :P gdyby tak bylo to ludzie ktorzy wiedzą ze nie dostaną przedluzenia umowy nie szliby na zwolnienie lekarskie przed zakończeniem umowy :P a tak roznie z tego korzystają :D
Basiu mnie bardziej boli krzyż i mięsnie proste brzucha :D ale to chyba od braku cwiczen i nadmiaru lezenia:D
-
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
Super masz Kamila :) ja mam wszędzie, w szczególności na buzi i udach ;(
A to tort dla mojej siostry jaki zrobiłam, tzn. dla jej syneczka Franka :D
Załącznik 19333
-
a ze co to za tort ?? bo domyslam sie ze nie taki zwykly :D
-
Chanti super pomysłowy i piękny torcik:D
-
Cytat:
Napisał
Chanti25
Super masz
Kamila :) ja mam wszędzie, w szczególności na buzi i udach ;(
A to tort dla mojej siostry jaki zrobiłam, tzn. dla jej syneczka Franka :D
Załącznik 19333
Chanti sama robiłaś???????????????? bo ja chce zrobić dla moich siostrzenic ale nei wiem jak ;(
-
Cytat:
Napisał
zyza
jesli jestem na zwolnieniu to nie moze mi dac żadnego zwolnienia z pracy... musialaby poczekać do zakonczenia zwolnienia... now eim co mowie przeciez nikogo nie wolno ruszyc na zwolnieniu :P gdyby tak bylo to ludzie ktorzy wiedzą ze nie dostaną przedluzenia umowy nie szliby na zwolnienie lekarskie przed zakończeniem umowy :P a tak roznie z tego korzystają :D
Zyza pracodawca może Cię zwolnić na zwolnieniu :) przyczyną może być długotrwała niezdolność do pracy ;P moja siostra miala wypadek samochodowy i została zwolniona na zwolnieniu L4 :P tu też są pewne kruczki, które stosują pracodawcy :P
Chanti boski tort :love:
-
łojoj, dawno mnie tutaj nie było :)
dzisiaj byłam u położnej :)
moja waga stoi- 59,5 kg
serduszko biło, poznali moja krew. jednak nie mam Arhplus, tylko ABrh+
poza tym czuje sie jakbym miala depresje, bo spalabym non stop. Jutro wracamy do Polski. Mozliwe ze juza za w przyszlym tygodniu bede u ginekologa, wiec zapytam o plec :D a co :D
-
Kamilka w przypadku ciązy? musialiby cie wyslać chyba na komisję lekarską co? a poza tym babeczka nie dowazy sie zrobic nic kobiecie w ciązy :D
-
:bruce: :bruce: :bruce: niech wredny babsztyl tylko ruszy nasza cięzaróweczkę, to myszy potną jej wszystko:] od gaci po futro:D
-
Cytat:
Napisał
natka_23
Chanti sama robiłaś???????????????? bo ja chce zrobić dla moich siostrzenic ale nei wiem jak ;(
Dzięki dziewczyny, też mi się podoba ;)
Tak sama robiłam :D Bardzo prosto się robi :)
Kupiłam paczkę pampersów, które zwijałam w rulonik i układałam w kółko . Następnie to owinęłam białą krepą i tak każde piętro tortu. Na górę postawiłam zabawkę od 0miesięcy. Wszystko jeszcze przywiązałam białą wstążką do kwiatków, żeby się nie rozpadło. Oczywiście ozdobiłam według gustu i zapakowałam w celofan. I GOTOWE :D