Ja też mam od leoberta z allegro gelisha, wszystko OK :)
Printable View
Ja też mam od leoberta z allegro gelisha, wszystko OK :)
Dziewczyny, czy któraś z was testuje już te nowe odżywki gelish harmony???? Jestem bardzo ich ciekawa:)
Tak ja ją mam, jutro pierwsza klientka na samą odżywkę. Zobaczymy :)
Ja juz mam dwie klientki chodzęce z tym na rączkach - króliczki mają mi powiedziec jak sie noszą - mija chyba tydzień.
hej. Chcialam zakupic jakies lakiery hybrydowe i pracowac na nich w salonie, jednak tyle tego jest ze nie mam pojecia co wybrac ... mistero milano ma duzo dobrych opinie mimo tego sie boje troche.. czy ktos z was na tym pracuje w salonie? jaka cene bierze za zrobienie ? I ewentualnie jakie hybrydy sa jeszcze dobre oprocz shellacka bo na niego poki co mnie nie stac zeby wprowadzic;) slyszalyscie moze o lakierach estetiq lub gelaq? albo gellacce?
estetiq polecam, fajne kolory dobre krycie, odmaczanie i niezle się trzyma,a przy tej cenie...
Karchola, a używasz ich bazy i nablyszczacza? :)
Tak, Szefowa mówi ze wczesniej mieszała z shellacowymi ale nie widziała różnicy więc używamy tych "zwykłych". Muszę sobie zakupić w końcu pare kolorków do domu i ponosić na gelishu :>
ja rowniez pracuje na estetiqu ale nablyszcacz i baze z gelisha u mnie trzyma sie tydzien 2 pazurki zaczely odchodzic ale mam miekkie paznokciei cienkie
czym przemywacie nablyszczacz ja harmony niebieski ale chcialabym zamienic na cos tanszego bez utrat polysku....
moze macie jakies sposoby by hybrydy trzymaly sie jeszcze lepiej?
kamillxx ja przecieram Gelishe cleanerem z MM i błyszczą jak psu..:-x
A jak chcesz wzmocnić paznokcie z hybrydami to moze skuś się na tą bazę/odżywkę Gelish zieloną.
ja przecieram cleanerem z arstyle i tez sie swieci:)
a ja przemywam z silcare i tez sie swieca mocno :)) a trwalosc 5 tygodni i by bylo dluzej tylko odrost duzy :P
dzieki kochane:kwiatek::kwiatek::kwiatek:
przemywalam clenerem nie pamietam firmy i dla porownania gelishem i roznica mala ale byla w poprzedniej pracy przemywalam alkocholem izopropylowym i bylo ok...
ja przemywam zwykłym alkoholem izopropylowym + troszkę oliwki z Ziaji o zapachu ciasteczek + troszkę wody i też się świecą cudnie :)
Germana, a sama robisz tę miksturę? :)
(przepraszam za off :D)
Dziewczyny, a powiedzcie mi jeszcze,
na ile setów starcza shellac 7,3 ml ?
Askar sama i zazwyczaj robię na oko a raczej jak mi się wleje i zawsze ładnie nabłyszcza ;)
Hej dziewczyny czy któraś mi może podpowie w związku z taka firma jak excellence uv polish gel czy jest to coś warte i jak się trzyma?? Pozdrowionka i buziaczki
znalazłam fajny link z kolorami cnd - może Wam się przyda. Zdjęcia dobrze odwzorowują to co wychodzi w realu:
Shellac na paznokciach | COLOR NAILS SHELLAC GEL
Dzięki wielkie za odpowiedz..a jeszcze mam pytanie jak te lakiery hybrydowe estetiq sie zdejmuje? schodza ładnie przy namoczeniu i zawinieciu w folie aluminiowa? czy trzeba spiłowywac bo nic nie odchodzi? I gdzie mozna ten alkohol izopropylenowy czy jakis zakupic? albo czym go zastapic mozna żeby paznokcie się ladnie świeciły?
Nawet ich nabłyszczacza nie trzeba ruszyć pilnikiem. Schodzą po folii jak masełko ;)
no to super, nie mam zadnych watpliwosci a jaka czerwien jest wg Was najladniejsza?
karchola a jaki czas ci sie trzymaja te hybrydki?
uzywasz ich bazy i nablyszczacza czy stosujesz z innej firmy?
Dziewczyny a jak nakładacie te hybrydy ESTETIQ ? baza - 2 minuty w lampie , potem 2 warstwy koloru kazdy utwardzacie w lampie po 2 minuty i potem top na koniec 2 minuty i przecieramy ? czy przecieramy kazda warstwe po utwardzeniu ? Czy jak ;)?
ja uzywam bazy i nablyszczacza harmony gelish przecieram na koncu po 3 warstwie co do trwalosci jestem w czasie testow:D
u mnie jest promocja na nie przy zakupie 10 szt 1szt 18 zl
A dlaczego z harmony gelish bazy uzywacie ? z Estetiq jest zła czy o co chodzi?
ja tak uzywam bo mam sprawdzone i wiem ze jest dobra ale czekam na opinie jak wypada estetiq:D
bo w wiekszości baza harmony współgra z większością hybryd i dobrze się trzyma :)
A to ta baza z Estetiqa zle trzyma czy co?
U nas babeczki noszą na estetiq. W domu mam baze i topa harmony ale kolory MM więc estetiq i gelish nie mieszałam. Bardzo ładna jest 8, taka krwista przypomina mi pikantne chili z MM, 70 ma delikatne drobinki więc też fajna, a 18 brana przez Panie, które wolą ciemniejszą czerwien
Baza, 2 razy kolor, Top na koncu się przeciera.
Utwardzam różnie, jak robie po pazurze to krócej bbo zanim dojde do kciuka to mały utwarzodzony ale moja szefowa np. 4 palce na raz robi bo te hybrydy mimo stosunkowo rzadkiej konsystencji nie spływają za szybko
ja eksperymentuje po pokazie indigo, zakochalam sie w ich nowych glitterkach niestety to zele twarde
nalozylam je na gelisha i jak narazie 2 dni chodze i kompletnie nic sie nie dzieje:o:skacze:
oto dowod
jak widac na gelishu nawet twarde indigo sie trzyma:D
ja używam MM, ale za Waszym wielokrotnym polecaniem Gelisha chcę kupić bazę i top:) i moje pytanie, czy koniecznie dokupić ich odtłuszczacz? czy mogę użyć innego? bo znalazłam taką ofertę, ale czy to oryginalne produkty? nie znam się;/
http://allegro.pl/gelish-harmony-zes...820423336.html
i jeszcze jedno pytanko;) któraś z Was używa może hybryd IBD?
ewelinka ja mam do przemywania gelisha ale szukam czegos tanszego ktos sie tutaj juz wypowiadal chyba germana ze uzywa alkocholu izopropylowego+troche oliwki ziaja+troche wody ale nie wiem jakie sa dokladnie proporcje i hybrydki swieca sie jak psu... oczy:P
ja w pracy uzywalam alkoholu izopropylowego ale nie wiem gdzie szefowa go kupowala i bylo wszystko ok
karchola a czym ty przemywasz? podasz mi jeszcze jakies popularne kolorki z estetiq bo bede robic zamowienie
u mnioe idzie 11 15 44 23 96 11-to tez ladna kwista jasna czerien:papa:
w sklepie bio kur sa chyba po 22 zl te hybrydki
tak tak do przemywania przeczytałam o tym patencie;P ale przygotowanie płytki interesuje mnie bardziej... bo ja do hybryd CND i MM używam odtłuszczacza SF i primera MM, albo IBD i jest ok, ale jak to jest z Gelishem? też mogę tak mieszać? nie chcę wtopić kasy...
ewelinka do gelisha najpierw matuje troszeczke bloczkiem plytke odtluszczam akurat mam gelisha niebieskiego -ktory jest do odluszczania i przecierania na koniec- potem nie nakladam primera tylko baze cieniutko kolor 2 razy cieniutko i nablyszczacz przemywam niebieskim gelishem...
plytke odluszczelam clenerem do zeli i tez sie trzyma:)
ewelinka wygląda na oryginał. Ja mam zestaw z mm więc tymi produktami przygotowuję pod baze gelisha i jest ok :)
ja identycznie jak karchola też przygotowuje produktami MM pod gelish :D