Ja w ogóle nie wyobrażam sobie robić hybrydy bez manicure, bo niby jak? Bez odsuniecia skórek i czynności przygotowawczych po prostu nie będzie się trzymać! Dałabym 35-40zł na Twoim miejscu
Printable View
Dziewczyny, któraś zapytała o ceny stylizacji włosów, u mnie wygląda to następująco:
Strzyżenie damskie 20-35zł (nie kasuję więcej gdyż nie mam przenośnej myjki i przez to nie wykonuję mycia pielęgnacyjnego z masażem)
Strzyżenie męskie od 15.
Strzyżenie dziecięce od 10zł
Strzyżenie grzywki od 5zł
Modelowanie 10-25zł
Prostowanie 10-15zł
Farbowanie 30-70zł
Farbowanie odrostów od 30zł
Pasemka 30-80zł.
Baleyage (2 kolory) 35-85zł.
Baleyage (3 kolory) 40-90zł.
Refleksy 35-70zł.
Tonowanie 10-25zł.
Strzyżenie damskie z modelowaniem i koloryzacją 55-115zł.
Trwała ondulacja 40-60zł.
Fryzura ślubna 80-100zł.
Fryzura wieczorowa 70-100zł.
Upięcie 50-80zł
Kręcenie włosów (loki) 40-80zł
Nie ma u mnie czegoś takiego jak np dodatkowa opłata za upięcie welonu o uważam to za śmieszne to jak kasowanie za upięcie ozdoby klientki przy ,,zwykłym czesaniu,, i nie kasuję więcej tylko dlatego, że fryzura jest ślubna, cena zależy od stopnia trudności, poświęconego czasu itp
Ja mieszkam w średniej miejscowości gdzie jest o. 60 salonów kosmetycznych i w wiekszości robi sie paznokcie.
Ale....
...ale kosztem jakiej jakości?!
Średnia cena w moim mieście jest ok.100zł za przedłużenie i 60zl za hybryde. Ale kosmetyczki potrafia zrobić paznokcie typu: przyklejenie tipsa mniejszego rozmiaru niż rozmiar paznokcia, po to by go wyszczuplic i namalowanie frencha lakierami i kasuja 100zł. A o pytanie o żel kamuflujący, robią wielkie oczy:wow: Wiec rożnie to bywa.
W moim Studiu pazurki przedlużane zaczynają się od 70zł- to jest cena za przedłużenie na szablonie (bo tylko takie robie) jednokolorowe. French z kamuflażem narazie 80zl plus ewentualnie dodatkowe zdobienie już zależy od skomplikowania:cwaniak2:
manicure z malowaniem 30zl, hybrydka 45zł, pedi 50zl. To sa początki działania mojego Studia, więc narazie sa promocje, ale z czasem troszke podwyzszę ceny, bo wiadomo, że szkolenia i wszystki inne rzeczy sa coraz droższe. A klientki czasami lepiej docenia jak więcej zaplacą:)
Pytanie do dziewczyn przedluzajacych rzesy w salonie: ile bierzecie za 1:1, ile za blink? Jak liczycie uzupelnienie 1:1? Czy bierzecie cos za sciagniecie 1:1 lub blinka?
U mnie cennik salonowy dla klientów "z zewnątrz":
Przedłużanie rzęs 200zł
Manicure od 30-45zł
Pedicure od 75-100zł
Manicure hybrydowy 70zł
Przedłużenie paznokci 130zł
Przedłużenie french 160zł :o
Cennik dla moich klientek :D:
Przedłużanie rzęs 150zł
Manicure j.w
Pedicure j.w
Manicure hybrydowy j.w
Przedłużenie paznokci 100zł
Przedłużenie french 120zł
Zdobienia od 120zł
dziewczyny napiszcie mi jaką macie różnice w cenie miedzy przedłużeniem np.french/wtopienia a odnową?
Sandrus ja biore tyle samo co za nowe i nikt sie nie burzy :D ale to tylko kolezankom w domu :D
ja również jak Nanami za odnowę biorę tyle co za przedłużenie nieważne co. a mam takie koleżanki które przychodzą co 6 tyg więc same rozumiecie. a teraz tak myślę żeby za uzupełnienie do 2,5 tyg brać 30zł moze wtedy przyjdą częściej:huh::huh::huh:
fryzzz - 10 zł tonowanie ? jakiej firmy używasz farb i tonowań ? :)
od 10 zl, ten cennik bardzo dawno pisalam i jeszcze nigdy tyle nie bralam zawsze wiecej. 10zl bylo by przy pasemkach na bardzo krotkich wlosach zeby jedynie nadac im odcien, bardzo malo farby na to schodzi i szybko idzie a zawsze robie to przy pasemkach lub dekoloryzacji, pracuję na helen seward
Tonowanie 10-25zł. - wyobraziłam sobie takie długie włosy nie wiem dlaczego :) i pomyślałam od razu :"matko 10zł a tubka tonowania kosztuje ze 30 :D "
Ja robię w salonie
*Manicure z odżywka 25zł
*z malowaniem paznokci 30zł
* tipsy 70zł niezależnie od zdobienia
* żelowanie paznokci 60zł niezależne od zdobienia
dziewczyny ile brac ze hybryde na dloniach i ile na stopach czytaalm
posty widze ze ceny sa rozne od 40 do 70zl
nie mam zielonego pojecia dopiero zamowilam hybrydy i kolorki MM i baze +wykonczenie shellac
myslalam moze 50zl za raczki i stopy tyle samo ale ne iwiem czy nie za duzo..
ale bawic sie w 45zl..
40?? prosze o wasze opinie:)
miałam 45 a teraz mam 50 za hybrydy MM :) bo poki co mam tylko te.
wow:)
ale ja dorabiam sobie w domciu to tez chyba inna sprawa niz w salonie:)
a to jak pracujesz w domu to na gorszej jakości produktów ???
moim zdaniem 50 zł to takie minimum
przecież musisz uzbierać kasę choćby na jakieś kolejne warsztaty
nie dajmy się zwariować , bo niedługo ceny usług osiągną 7zł - do tego to wszystko dąży ...
nie oczywiscie ze nie kochana
tylko wydaje mi sie ze musze brac mniej niz w salonie bo takto beda wolaly isc do salonu...
boje sie ze je odstrasze
myslalam brac wiecej za hybrydowego frencha Wy tez tak robicie czy taka sama cena obojetne jaki wzor
a ile bierzecie za żele termoaktywne ? Liczycie jak za hybryde? kolorówke?
malutka ja mam jedną cenę, niezależnie czy kolor czy french ;)
no wlasnie tez o tym myslalam ale przy frenchu jest duuuzo roboty:) a ile bierzesz za hybrydy?
---------- Dodano o godzinie 14:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:01 ----------
natali>>> ja bym licyzla normlanie jak za kolorowke:)
bo pozneij mozna siepomylic samemu w tych swoich cennikach a z tegoc o wiem dziecwyzny lubia stale ceny
Ja za hybrydy w salonie biorę jeden kolor 60 zł i 70 zł french na stopach o 10 zł mniej czyli 50 i 60 zł,
pazurki na formie (żel) jeden kolor 80 a french 90 zdobienie 5 zł od paluszka, pedicure 60 zł do 75rzeski 169 zł
manicure od 35 do 40 zł
makijaż 60
dep woskiem brwi 10, bródka 15, pachy 25, ręce 30, bikini od 35 do 45 w zależności jak głęboko, łydki 40, uda 35, cale nogi 70 zl to tak ogólnie :)
no niby sa zalezy gdzie bo ja dawlam 5zl wiecej niz za kolorowke takze duzej roznicy nei ma a i tak starczy CI na hohoo i jeszcze troche...
nie wiem kazdy robi jak uwaza ale wiem ze dziecwyzny lubia nowosci ale nie koniecznie lubia juz doplacac na to...
i rezygnuja...
lepiej 5zl mniej i wiecej klientek niz miec jedna na tydzien