a myslalam ze to papier toaletowy :skacze:
GRATULUJĘ pomysłu !!^_^
aaa własnie własnie... wierzycie w jakies przesądy podczas ciazy?
Czy wierzysz w ciążowe mity? - Galeria - strona 2 - Dzieci.pl :]
Printable View
a myslalam ze to papier toaletowy :skacze:
GRATULUJĘ pomysłu !!^_^
aaa własnie własnie... wierzycie w jakies przesądy podczas ciazy?
Czy wierzysz w ciążowe mity? - Galeria - strona 2 - Dzieci.pl :]
ja nie wierze w takie pierdoly .
nie Zyziu w ciąży może Cię jedynie cmoknąć w szanowne 4 litery hyyyyy :skacze: mówię tylko, że ogólnie mogą zwolnić nwet na L4 :/:
jak dziś samopoczucie?? ja w porzo choć pogoda mnie dobija :huh: ale dziś zaczęłam świąteczne gotowanko więc jest miodzio hyyy :skacze: potem 2 panie na pazurki i bedzie super :) muszę tylko cos na swoich pazurkach jutro wymodzić i mogę świętować :ok:
u mnie sie to sprawdziło:
Jeśli kobieta w ciąży ma spiczasty brzuszek - urodzi chłopca, jeśli okrągły - urodzi dziewczynkę :skacze::skacze::skacze:
dzieki tus ales mnie rozbawila :D
hah ja juz samam nie weim co bedzie za pleć bo u mnie wszystkie przesądy sie ze soba krzyzują:D bo czasem mam np. napad slodkiego a potem od ogorkow korniszonych oderwać mnienie mogą:D
ale juz niedlugo dowiemy sie od pani doktor :D
13.04 miejmy nadzieje ze bedzie to szczesliwy dzień:D
Witajcie kochane
Musze sie Wam wyplakac, bo juz brak sil. Dzisiaj nocka przespana,ale wstalam o 6 na siusiu i zobaczylam krew. To bylo straszne zadnych skurczy w nocy, ani nic nie bylo. Pojechalismy szybko do szpitalam, bo bardzo sie przestraszylam o mala. Po podlaczeniu pod ktg wyszlo wszystko w porzadku, a wiec zrobili usg. Rozwarcie coraz wieksza, a wiec na dniach szykuje sie porodowka. Niby jestem spokojniejsza o mala, ale w srodku jakos sie niepokoje tym wszystkim. Czy tylko tak zbadali zeby uspokoic i wypuscic, czy co sie dzieje. Po usg bardzo mnie wszystko boli, ciezko wstac z lozka. Juz sama niewiem czy to normalne, czy nic zlego sie nie dzieje. Na szczescie krwawienie powoli ustepuje. Juz naprawde chce urodzic, bo sie coraz bardziej boje o dziecko chyba do trzech razy sztuka, za trzecim razem juz jednak urodze:)
A ja wszystko jadlam:) na poczatku odrzucilo mnie od slodyczy, pozniej od kwasnego:) A wiec u mnie sie niesprawdzilo:)
kochanie nawet jesli teraz urodzisz to juuz jesst ok (zostalo ci 20 dni do porodu)
jesli lekaz ci powiedzial ze wzystko jest ok to sie nie martw bo szkodzisz dzidzi
ja mam klientke co jest w 15 tyg ciazy jakos i tez miala osatnio krwawienia i lekaze jejowiedzieli ze z dzidzia ok
nie martw sie na zapas
wysypiaj sie bo niedlugo sie skonczy
Dziekuje Mala:*
Mam nadzieje, ze po swietach juz wlasnie urodze i nie bede juz sie tak martwila, bo Julka bedzie ze mna:)
Majka, my tu bardzo mocno trzymamy za was kciuki! Wszystko będzie w porządku, najważniejszy jest spokój, wiem, jestem świadoma, że to brzmi banalnie ale sama pisałaś, że tyle czekałaś na te dzidzie , tyle wycierpiałaś i pewnie dużo poświęciłaś myślę, że jesteś silną kobietą i jeszcze troszeczkę dasz rade. A potem córcia Ci wszystko wynagrodzi:):)
A jeśli chodzi o lekarzy to myślę, że na tym etapie ciąży nie lekceważyli by nawet najmniejszego zagrożenia.
Majeczko wszystko bedzie ok ... moja kumpela w 7 mies miala krwawienia bo jej sie zachcialo tuje dzwigac.. no i sie okazalo ze lozysko sie odkleja ... polezala troszke i wszystko ok .... a u Ciebie skoro lekarze powiedzieli ze dobrze to sie nie martw :)
ja ogolnie juz zmykam bo sie faaaatalnie dzisiaj czuje ... yh mdli mnie okropniscie :)
Majeczko mnie około 3 tyg przed porodem zaczął "odchodzić" czop ciążowy :) miałam krwawienia i takie dziwne uczucie jakbym się zsiusiała i myślałam, że mi wody odchodzą :) i tak było przez te tyg a urodziłam 2 dni przed planowanym terminem dopiero :) także nie bój się, bo będzie wszystko ok :) skoro lekarz mówi, że jest dobrze to na pewno wie co mówi :) Juleńka słodziutka juz bezpieczna więc teraz tylko licz ruchy i bądź spokojna :) a my czekamy na malutką forumkę :skacze::skacze::skacze:
ja rosnę nadal, obrzeram sie wszystkim i brzuch mnie niedługo przewróci :huh:do tego wszyscy u nas chorzy na grypsko i tak chodzimy po mieszkaniu i sie smarkamy hyhy ;)
mjeczko i ja trzymam kciuki, nie martw sie bedzie dobrze, juz nieduzo czasu zostalo :*:*:*
Dziekuje Wam kochane:)
Trzymajcie dalej:) jeszcze chcialabym dzisiaj wytrzymac, a jutro juz moge rodzic:)
He he po świętach będzie jeszcze więcej Kamila :D
ja na razie w normie.... :D
jak prztylam dyche tak jest dycha:D
ja narazie z pol kg. przytylam , a wszyscy mi mowia ze widac ze schudlam...
Ja siódemka do przodu ha ha ha
---------- Dodano o godzinie 22:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:19 ----------
Dziewczyny a tak propos mojego suwaczka ;) co to są ćwiczenia Kegla? któraś ćwiczyła?
To ja chyba najwiecej z Was:) u mnie na plusie jest 12.
Chanti - poczytaj sobie tutaj: Wzmocnij Kegla - ćwiczenia - ćwiczenia Kegla, krocze, mięśnie kegla, mięśnie pochwy, pochwa - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
to i tak laski niezle u Was z waga jak na koniec ciązy ... moja znajoma 22 kg przytyla!! mam nadzieje ze mi sie uda w miare normalnie przytyc ... a od mojego Kamila kuzyna żona jest w 8 mies. i przytyla jak narazie 7 kg :) ah ja tez tak chce :D
ja przytyłam książkowo, bo 12 kg.. do porodu szłam z wagą 55,5 kg a dobe po pordzie miałam 48kg na wadze :P
moja dominika miała 3250kg przy urodzeniu:)
moja kumpela przytyła 34 kg :wow: a dziecko miała 5 kg i 62 cm :D a znów moja kuzynka przytyła tylko 5 kg, bo cała ciążę walczyła z jakimiś infekcjami :(
najważniejsze to nie dać sobie wmówić, że trzeba jeść za dwoje :) bo trzeba jeść dla dwojga - z umiarem i rozsądkiem :) bo np moja gin jak za dużo przytyłam po Bozym Narodzeniu to mi zwróciła uwagę, że szkodzę dziecku nadmiarem i zbyt duzym przyrostem wagi :P także Basia jedz rozsądnie, a będzie dobrze :D
wiecie co mnie ostatnio bardzo irytuje?? znieczulica ludzi na kobiete w ciąży! szlag mnie trafia jak musze stac w kolejkach, a wszyscy udają, że mnie nie widzą! jedna pani w banku ostatnio do mojej kumpeli w 9 m-cu, powiedziała, zeby nie przesadzała, bo nie wygląda jak ciężarna :o no czaicie?? laska jest ogromna, termin tuz tuż, a ta taki tekst! ja ostatnio poszłam prywatnie zrobic badanie moczu tylko! i czekałam z brzuchem i Amelcią 40 min w kolejce, bo każdy stwierdził, ze ja chcę wymusic pierwszeństwo :[ normalnie mi ręcę opadły i zaczęłam sie tam drzec do pani pielegniarki, że chyba jakies zasady tu obowiązuja, a pani stwierdziła, że mnie nie zauwazyła, bo przeciez ja bez kolejki powinnam wejść :zly: póki co raz na poczcie mi się zdarzyło, że mnie młoda dziewczyna przepuściła i byłam zdziwniona, ale chociaż ona dała mi wiarę, że ta znieczulica nie objęla jeszcze wszystkich :)
mnie to tez zawsze denerwuje ... ja kiedys stalam w kolejce w tesco chyba a za mna duuuzo stala babka z wielkim brzuchem i ja zawolalam przed siebie ... to na mnie inni naryczeli ale jak ja na nich naryczalam to zrezygnowali :D hyhy nie przypuszczali ze maja do czynienia z takim rozdarciuchem :)
---------- Dodano o godzinie 12:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:07 ----------
Narodziny małego orangutanka - KCIUK
dobrze ze my nie musimy nic zjadac :D hyhy wszystko oprocz tego slodkie :D fajny maly wlochaty malpiszonek :D
chanti ty sie nie przyznawaj ze nie znasz cwiczen na miesnie Kegla :D kobieto to trenujesz jak do orgazmu kochana:P zaciskanie- rozluznianie :D hehehehehe na pewno wiesz tylko pewnie nie wiedzialas ze je tak ćwiczysz:D
Basiu moja mama w pierwszej ciązy przytyla raptem 20kilo i do dzis szczupla i zgraba babka, ale rekord pobila moja klientka... przytyla 50kg... powaznie teraz nie moze tego zrzucic i sie strasznie męczy...
ja dzis bylam w skarbowce i stoi se jakas mloda para i sie gapia na mnie jak na kretynke... mysle sobie pewnie sie smarem upierdzielilam na ryjku bo wracalam od mechanika, ale patrze ona wcale niedyskretnie pokazuje palcem na moj brzuch i cos mu na ucho szepcze.... hehehehe zapomnialam ze w ciązy jestem :d wiec wypielam dumnie brzuch poprawilam portki i spojrzalam z gory na babę:D a co! w końcu w ciazy jestem nie? heehehehe
jakos lubilam zawsze zwracac na siebie uwage ale to mnie troche peszy ze wszyscy sie na mnie gapią jakby cieżarowki nigdy nie widzieli :D