Moje pierwsze pazurki żelowe, budowa mi chyba padła.. :/
Printable View
Moje pierwsze pazurki żelowe, budowa mi chyba padła.. :/
Taisia, trochę budowa klękła - masz rację :)
krzywa C taka płaska jest ... :/:
ale i tak są bombowe... mnie się bardzo podobają.
To tips czy forma?
aha i wskazujący palec jakoś dziwnie pod górę idzie.
Ogólnie paznokcie nie robią złego wrażenia, wręcz przeciwnie są bardzo ładne, tylko trochę płaskie, musisz popracować nad krzywą C
Robiłam je na tipsie bo stwierdziłam że na pierwszy raz spróbuję na tipsie a nie formie. No muszę popracować nad żelami.
Taisia, usmiech jest pierwsza klasa! Tunelos też :D Mi się bardzo podobają :love:
Wszystkie posty, które nie będą zawierały zdjęć wg schematu będą OD RAZU usuwane !!
Taisia, według mnie z tego co ja wiem i widzę, to łoże jest za bardzo wydłużone.
Gdybyś pociągnęła ten biały w ku dołowi, wyglądałby naturalnie ;)
BTW.. śliczny french :ok: marzę o takim na święta i o czasie wolnym by go zrobić ...
Poproszę o ocenę;)
jak dla mnie wszystko okej:)
Na mój gust to też wydaje mi się że jest dobrze :)
Mada, tunelik mocniej zaciśnij i troszkę bardziej uśmiechnij french i będzie pięknie :ok:
jak dla mnie french jest usmiechniety w sam raz z reszta to rzecz gustu mi sie wydaje. :)
może źle się wyraziłam :) chodzi mi o to, że jak się kończy french po obu stronach, to jest tak okrągło zakończony, ale to kosmetyka już ;) Ogólnie są bardzo ładne.
Magda a ja nie widze zadnych bledow ;)
xsunnyolciax-Oczywiście nad frenczykiem będę pracować:))
MadaPP jak na moj gust - super :) Wysokosc frenchyku i jego usmiech to sprawa indywidualna, tak samo jak zdobienie:)
Patrząc na zdjęcie z boku, podoba mi sie budowa:)
Magda śliczny dopracowany french :)
ja nie wiem kiedy sobie zrobie idelne paznokcie. zawsze ktos mnie pogania ;(
DiamondShine-według mnie jest ok tylko musisz bardziej zacisnąć tunel i linia włosa musi być jeszcze bardziej cienka;)a co do poganiania to ja też zawsze tak mam i nauczylam się,ze robie po jednym paluszku dokładnie żeby w razie czego nie naruszyć innych i jak mam czas to robie następny;d
Teraz ja wkleje swoje i ze zwieszona glowa czekam na krytyke - mniej wiecej wiem jakie bledy popelnilam - wyszly buleczki na linii wlosa - ale dziewczyna pracuje wsrod kartonow i strasznie zajezdza pazurki wiec staram sie zrobic grubsze. Prosze o reszte krytyki - z pokora przyjme:)
http://images47.fotosik.pl/1301/073491f64cb04b81med.jpg
http://images41.fotosik.pl/1247/ca79315e789e8d1cmed.jpg
http://images45.fotosik.pl/1303/3af00a0480defcacmed.jpg
http://images37.fotosik.pl/1264/d166f36a4f4a3b5fmed.jpg
Bogusiu - nie staraj się robić grubszych - po pierwsze wygląda to fatalnie i jest niedopuszczalne, po drugie wcale nie sprawia, że paznokieć jest trwalszy, wręcz przeciwnie, zbyt dużo masy powoduje dodatkowe obciążenie paznokcia naturalnego.
Bogusiu opiłuj następnym razem bardziej szkielet będą trochę cieńsze, ale masy zdecydowanie za dużo - pewnie też przez to, żeby nie spiłować zdobień. Spróbuj też cieniej nakładać biały żelik
Kolejne pazurki - tym razem moje..juz jeden sie ukruszyl.ach wtedy za grube - teraz za cienkie........
http://images46.fotosik.pl/1272/f0dd98d32c523b4emed.jpg
http://images45.fotosik.pl/1316/e533ae3e9fe3b31dmed.jpg
http://images40.fotosik.pl/1306/fa7592fce7e6674amed.jpg
powodem ukruszenia się na pewno nie jest to, że są za cienkie, jak dla mnie są jeszcze za grube, ale przede wszystkim źle zbudowane, krzywa c nie tam gdzie być powinna, no i zbyt mocno piłujesz krawędzie boczne, biały żel ci się pościerał,
nie wiem czy robisz na tipsie czy na szablonie, ale podstawa to cieniutki szkielet, zwłaszcza po bokach musisz zwrócić uwagę na to, zacisnąć tunel jeśli robisz na szablonie, a jeśli na tipsie to koniecznie tipsy tunelowe, prawidłowo zbuduj krzywą c, opiłuj zgodnie ze schematem, pamiętaj, ze krawędź boczna musi być idealnym przedłużeniem krawędzi bocznej twoich naturalnych paznokci, powodzenia:)
co masz dokładnie na myśli pisząc, ze się 'ukruszył' ?
Dziekuje Malinowa za wskazowki - teraz to juz w sumie nie wiem gdzie ta krzywa C mi uciekla.......och ......... no nic postaram sie nastepnym razem bardziej.
Robie pazurki na szablonie
Natalia ukruszyl sie jak chcialam wyciagnac cos spod paznokcia i boczek odlecial......
Bogusia1984 postaraj się dokładnie podłożyć szablon, tak żeby środek szablonu przebiegał przez środek pazurka, i symetrycznie sklej skrzydełka, głowa do góry, trochę ćwiczeń i będzie dobrze
Postaram sie - dziekuej za rady. Tylko gdzie ja zgubilam ta linie stresu.................Juz wydaje mi sie ze nic nie wiem :o;(
Bogusia1984, uczysz się sama czy masz skończony kurs? masz może jakieś gazetki paznokciowe, a jeśli nie to kup grudniowe wydanie paznokci jeśli masz taką możliwość, jest tam artykuł o kamuflażu i przy okazji jest pokazane jak wykonać french , podpatrzysz też budowę prawidłową, a jesli nie masz to na forum jest dużo informacji o krzywej c, korzystaj z opcji szukaj po prawej stronie, na górze, w razie pytań, pisz,
chociaż widzę, że nikt zbytnio się tu nie wyrywał do pomocy, a szkoda
Witam,
no ja podobnie jak BOGUSIA robiłam paznokcie też w sumie się uczyłam metodą prób i błędów i z tego co zauważyłam i co jest bardziej wygodne to na pewno żeby nie było za dużo żelu na paznokciu, tym bardziej na wolnym brzegu, ale na ten tunel to jakoś nigdy za szczególnie uwagi nie zwracałam, więc się znów czegoś dowiedziałam, ale i tak stwierdziłam, że najlepiej będzie iść na kurs bo chce pazurki zacząć fachowo robić ;)
Mam ukonczony kurs podstawowy z zelu i akrylu - i bylam z niego zadowolona. Zrobilam juz okolo 30 klientek wiec ide do przodu - ale widocznie juz sie zatrzymalam. Teraz w marcu jade na kolejne szkolenie wiec bedzie lepiej:) dziekuje malinowa:)
Bogusia1984, a jak twoim klientkom trzymają się paznokcie? pracujesz w domu czy w salonie? Żeby iść do przodu musisz pracować nad techniką i poprawić wszystkie błędy , ilość klientek nie świadczy o tym ,że idziesz do przodu. Ja bym nie miała odwagi robić paznokcie klientkom gdybym miała problemy z budową paznokci,bo to jest podstawa, więc podziwiam cię, że ty nie masz żadnych obaw i działasz już na klientkach, ale ważne że chcesz się uczyć dalej, powodzenia.
Oj odwazna nie jestem. Mam jedna kilentke - kolezanke i to jej robie juz rok - i trzymaja sie - czasem powietrze- ale nie jest zle- ona pracuje przy kartonach w sklepie i pazurki swoje ma tez bardzo slabe. Podoba jej sie jak robie i taksobie zawsze plotkujemy przy robotce:) Druga klientka to tak przypadkowa - teraz znajoma - i robie takze sobie wiec jakos 30 razy juz pazury zrobilam.................Wiem,ze trzeba cwiczyc - zobaczymy - mam motywacje i checi a to najwazniejsze:)))
dobrze dobrze, już koniec off topu ;)
Moj pierwszy french na formie zrobiony do końca:P Zawsze coś mi nie wychodziło i rezygnowałam,teraz powiedziałam sobie, że go dokończę...Oto efekty (już sama widzę co zrobiłam zle ale chcę wiedzieć to od fachowców:D)
Ujęcia i światło niezbyt dobrej jakości za co przepraszam
Ja fachowcem nie jestem i mi się podobają bardzo czyściutko i równiutko Ci linia uśmiechu wyszła super :) W ogóle to uwielbiam frenche.
a czemu takie grubaski :) ?
Dzidzia przede wszystkim są źle wypiłowane, szczególnie jest to widoczne na fotce powiedzmy, że tunelu ;) Masz kanciaste trapezy. Krawędzie boczne są wypiłowane pod skosem, a powinny być równoległe do podłoża. W sensie, że jak podłożysz pilnik pod paznokieć od przodu to boczki powinny na nim stać, a u ciebie mają wyżarte po bokach dwa trójkąciki :)
Ty masz na czerwono a powinno być na czarno. Zapewne źle trzymasz pilnik i skupiasz się na uzyskaniu wąskiego pazura - to sie robi zaciskając tunel, piłując boczki zrobisz niezgrabne trapezy. Wiem, że najczęstszą radą u nas na forum jest wypiłuj boczki, ale moim zdaniem jest to błąd założeniowy.
Poza tym krzywa C uciekła, oraz zbyt duzo materiału przy wale (osobiście dla mnie zbyt dużo masy w ogóle), pomyśl jaka bułka się zrobi gdy pazur nieco odrośnie.
Oraz na koniec nikt nie musi mnie słuchac bo ja bez kursu jestem :P
fakt, troszkę za dużo materiału i następnym razem popracuj nad tunelem i będzie :ok: ALE :D ja uważam, że jesteś na dobrej drodze, bo na zdj z profilu widać, że starasz się prawidłowo zbudować krzywą i za to trzeba Cie pochwalić (bo często gęsto dziewczyny na początku robią pazury kompletnie płaskie, albo góry doliny albo niewiadomoco :D) jest dobrze, może być jeszcze lepiej ;)
natalia268 a myślałam,że aż takie grube to one nie są;(
samaron dziękuję za cenna radę z piłowaniem boczków napewno następnym razem z niej skorzystam, no i postaram się zrobić cieńsze:/:
xsunnyolciax dziękuję za miłe słowa