-
Odp: Kwiatki malowane metoda one stroke
oto 2 obrazeczki, oczywiście Qrze nie dorównam, ale testowałam farbki. polycolor kontra lidl:D. podkład tymi z lidla, malowane tym samym pędzlem.
już wam piszę różnice:
poly:
-bardziej gęste
-wyraziste kolory
-bardzo szybko zasychają jak się je wyciśnie
lidlowe:
- rzadsze
- tez wiele kolorów,ale chyba mniej pigmentu mają
- zasychają w normalnym trybie
wnioski:
poly są świetne na tips (itp), bo doskonale kryją. lidlowe są na 100% lepsze na papier, świetnie się prowadzą, lepiej nż poly.
te po lewej to poly, te po prawej lidlowe. widać tu, że słabiej łapie pigment. jednak na papierze wyglądają świetnie
myślę że poly na papier gorsze, chociaż nie próbowałam
wnioski cd:
jak się uczycie na papierze, te z lidla sa naprawdę godne polecenia. w ogole do takiego malowania. pewnie jak się trochę zestarzeją to zgęstnieją. poly kupcie jeśli chcecie malowac na paznokciach. z tychlidlowych jestem 100% zadowolona, za ta cenę są naprawde rewelacyjne. z poly musze się polubić, ale widze że lepiej kryją :) chociaż szczerze mówiąc, po tym jak są zachwalane, spodziewałam się kosmosu:D następnym razem kupię jakiś kolor z farb dla plastyków, ale innej firmy i zobacze:) ale i tak- naprawde świetnie kryją
takie moje zdanie
-
swietnie asiu:D bratki pierwsza klasa:D
-
bardzo dziękuję:) jednak jeszcze musze poćwiczyć:) ciekawe jak się poly maluje moje ukochane róże hihihih
-
Kwiatki, kwiatkami, ale jaka profesjonalna recenzja :D
-
oczywiscie dziekowania mi sie skonczxyly(jak zwykle)- dziekuje stokrotnie. Cieszę się, że się podobało. Sie lza wzruszenia zakrecila
Pluuuuszaaak maluj-koniecznie
Asik-piekne bratki! Oraz zgadzam się z Tobą. Poly są lepsze, generalnie są lepsze, bo lepiej kryją, a te z lidla, czy z biedornki wlasnie mam i jak maluje na tipsie to rozmazuja sie i nawet jak chcesz zrobic wzorek to czesto spod spodu przeswituje tło-nawet na zmatowionym pazurze.
pomyslalam sobie, ze zawsze malujemy roze ogrodowe, a tu sa dzikie-takie polne
1. Przygotowujemy malinowa i białą farbkę(rozmalowujemy pedzelek)
2 2a. białym do góry a malinowym na dół metodą znaną wszystkim malujemy niedomknięty okrąg oraz w polowie naszego niedomknietego okregu -drugi(bialym do góry)
3,4. u dolu malujemy rozwiniete platki (metoda listka) zamykając w ten sposób dół rózy
5. Przygotowujemy czarna farbkę
6. Czarną farbką malujemy środek rózy
7,8 Przygotowujemy farbkę białą i dziabiemy cienkim pedzelkiem białą plamkę na czarnym tle
9.Przygotowujemy farbkę żółtą
10. cienkim pedzelkiem nanosimy małe punkty na srodek koloru białego w naszym srodku rózy
11. Dzikie róze bywają również nierozwinięte, oto pojedynczy płatek dzikiej nierozwinietej rózy(kolory:malinowy i bialy)
12. Aby wykonac paczek nierozwinietej dzikiej rozy malujemy cztery, piec platkow(malinowym do góry), na to-by nie zakryc bialego koloru nanosimy trzy platki
13. paczek ma szypulke jasnozielonym domalowujemy koszyczek i nozke paczka
14: w tym momencie spadl mi aparat fotograficzny i szlag go trafil
15. gotowa kompozycja z liscmi(liscie kolor ciemnozielony i zolty) niestety-telefonem
po edycji....
16. Walnelam nim o ziemię i chyba się naprawil, ale jak widzicie step jest czesciowy(nie ma opisu listkow:((() oto rozyczki z "naprawionego"aparatu
-
super te dzikie roze.....
bratki w ogole rewelacja..:)
-
kura aleś się rozkręciła :D normalnie cudeńka :wow:
-
dzikakura, no nie... Cudowne są.! :) Można patrzeć i patrzeć i zazdrościć tylko :)
-
dzikakura - pedzisz jak burza z tymi farbkami.:good:
Tylko pozazdroscic.Super!!!
-
Kurko ślicznie i dziękuję bardzo za stepik :) przyda sie bo ja dopiero ucze się malować takie kwiatuszki :)
-
oooo w morde, kura juz drugi stepik machneła:wow: róza jest świetna.....dobrze ze reanimowałaś aparta:D pieknie kureczko:kwiatek:
-
a ja przyznam ze takich kwiatuszków to jeszcze nie widziałam ... są świetne :)
-
Dziewczyny się rozpędziły i rozszalały, mam nadzieję, że w końcu uda mi się poćwiczyć i będę mogła się czymś pochwalić :D
-
strasznie wszystkim dziekuję-naprawdę:love:
Tak naprawdę dziewczyny to ja oczywiscie troche podpatruje, a podpatrywanie zafundowala mi tuśka4ever, która z kolei dostała link od szokolady:) To link do ksiązek o one strokach:D
Niestety linka nie podam, bo jak zwykle zgubiłam:) Mam tylko przeklejone fotki:)
strona sie nazywa.. picasso?-jakos tak
-
Elu dziękuje baaardzo, dzisiaj w pracy sobie wydrukuje i będe ćwiczyła :) hehe jak będą się nadawały do pokazania to wrzuce je tutaj :D
-
ja już próbowałam ćwiczyć i musze powiedzieć że jest to przydatne do nauki ruchów pędzla tylko trzeba zmniejszyć żeby pasował rozmiar pędzla do wielkości wzorów
-
świetne cwiczenia Elu:D dzieki wielkie:D:skacze:
-
ela-super cwiczenia na stowke wydrukuje:love:
-
Ela, świetne, grzebaczu - zawsze coś przydatnego wygrzebiesz:D
-
ja ostatnio znalazlam mase takich "stronek" z obrazkami i sie zastanawialam do czego to:cisza::cisza::cisza: Ela dzieki ze mnie oswiecilas hehehe
teraz tez na pewno wydrukuje i bede cwiczyc bo farbki w koncu mam:P.....jak nie wyjdzie zgonie na pedzelek ktorego jeszcze nie nabylam:P.....a potem jak co bede dopiero plakac na swoja nieudolnosc:P
-
aaa qro super!!!!!!
ela świetne ćwiczonka!!
wieczorem do pędzli!:D:D:D
słuchajcie jeszcze jedna różnicę znalazłam, po wyschnięciu poly się brudzi do wszystkiego (ciemnoniebiski), a lidlowe nie
ot tyle chciałam dodać:D
-
elaxx super pomysł :) skończyły mi się podziękowania
a to moja lampa postanowiłam ja pomalować ... ponieważ miała wypadek a mianowicie położyłam na niej waciki nasączone acetonem i domyślacie się pewnie co się stał :P :) :D ... tak więc pod farbą nie widać aż tak zniszczeń ... w sumie to wcale nie widać ... :P :D :)
-
minimouse, cudo stworzyłaś na lampie :) Już jade do Ciebie z moją, też chce taką piękną.! :D
-
pięknie ta lampka teraz wygląda:):)
-
zgadzam się, jest niesamowita !!