W te wakacje zdecydowała się na tatuaż i nie żałuję ani trochę, chociaż był poprawiany bo zieleń nie wbiła się odpowiedni i były delikatne prześwity. Mam pytanie, czy przy gojeniu się tatuażu stosowałyście folię ? Bo ja przez 2 pierwsze dni używałam
Printable View
W te wakacje zdecydowała się na tatuaż i nie żałuję ani trochę, chociaż był poprawiany bo zieleń nie wbiła się odpowiedni i były delikatne prześwity. Mam pytanie, czy przy gojeniu się tatuażu stosowałyście folię ? Bo ja przez 2 pierwsze dni używałam
Ja uwazam że to bardzo indywidualna kwestia.
Folie stosuje się dlatego żeby ochronić tatuaż przed bardzo intensywnym zabrudzeniem typu pył itd.,
i żeby materiał nie wyciągał tuszu z osoczem bo wiadomo materiał ma właściwości higroskopijne więc może troszkę ciągnąc.
Ja osobiście zazwyczaj foliuje ludzi zaraz po wyjściu bo wiadomo świeża sprawa muszą się oswoić, mocno leci osocze zazwyczaj i muszą zacząć uważać.
co do dalszych dni. Ja nie polecam. już wole żeby troszkę się posączyło niż miało zapocić i nie oddychać.
więc lepiej leciutko myć i smarować , smarować , smarować .... i niech sobie oddycha.
miałam klientkę która uparcie się foliowała i potem zdziwiła się że jej ogromne potówki jej się porobiły pod tą fiolią...
na szczęście kazałam jej zdjąć folie umyć smarować, smarować, smarować, smarować o się wszystko ładnie wygoiło.
Dlatego ja za folią nie przepadam wiadomo jak ktoś pracuje w niezbyt dobrych warunkach to lepiej zafoliować ale tak to jak najwięcej niech oddycha ^_^
Ja chce wytatuowac sobie trzy litery ...pod nadgarstkiem ,jak u laski na zdieciuZałącznik 61691. Chce jakos polaczyc ze soba litery G M G . Nie chce po prostu wytatuowac jednej obok drugie,tylko jakos tak je razem zlaczyc. Nie mam w ogole pomyslu.
Chcialam cos w takiej pisowni Załącznik 61692Załącznik 61693 Takie ladne pozawijane literki.
Pomozcie cos dziewczyny,Germana :tancze: plis!
zrodlo: http://naszetatuaze.pl/tatuaze-litery/
a gmg to kazda cos osobno znaczy czy np g to cos m to cos mg/ gm musze wiedziec jak je ewentualnie podzielic ;p
Asiek źródła fotek gdzie? :aty: ^_^
Germana to chyba pierwsze litery imion ważnych w życiu Asi ;) ale głowy uciąć nie dam :D
sorki za brak zrudla .... zapomniala sierota !! juz dodaje.
Natus tym razem glowy bys nie stracila :ok:
To pierwsze litery imion moich facetow(bez zbednych domyslow dziewczyny:D ....mowie oczywiscie o mezulku i dzieciakach). Kolejnosc nie ma znaczenia . Chce zeby byly osobno a jednoczesnie tworzyly calosc.
tak myślałam ale nie wiedziałam czy masz jedno czy 2 dzieciaczków.
coś pomyśle ale chwilowo nie ogarniam rzeczywistości więc się upominaj to coś pomyśle xD
od tygodnia juz dwoje :D. pomyslalam,ze warto to gdzies zapisac!trzech facetow w domu ,to w koncu cos :skacze:
bede sie przypominac :papa:
Wstawiam nowy tatuaż mojego A.
Tutaj jest świeżo po zrobieniu . Jeszcze nie zagojony...
To i ja Wam wrzucę swój - zdjęcie zaraz po zrobieniu ;)
Fajny trójwymiarowy motyl. Super efekt. Też się zastanawiam nad czymś takim. Może pająk?
jeszcze nie wykończona no ale bardzo ciężko wchodziło :(
Załącznik 62150
świetnie wygląda ta kokarda :)
wygląda super, ale musiało boleć ;)
Faktycznie miejsce na kokardę dosyć bolesne . Podziwiam ludzi którzy w takich bolesnych miejscach robią sobie dziarę.
no dziewczyna nie dała rady więcej więc jeszcze słaby ten czerwony.... ale zawsze już coś jest
w ogóle to chciała dwie ale po połowie pierwszej mówi "oj chyba zmienię pomysł":P
ja mam na boku uda i robienie było nawet "przyjemne":leze: ale tył to faktycznie jest niezbyt fajne miejsce.
ja ogarniam powoli swoja stopę
Załącznik 62183
więcej niż 2 h nie wytrzymuje...:P dopiero zrobiłam 2 kawałki jeszcze zostało dociągnąć w miarę symetrycznie drugą stronę... i wycieniować więc z 2 sesje...
może do końca roku zdążę :cwaniak2:
w ogóle miał być inny wzór trochę ale w końcu i tak wyszło co innego.
i udało mi się lekkim wbiciem osiągnąć taki pół transparentny efekt po wygojeniu...:) bo nie chciałam takich czarnych odcinających się linii tak jak wygląda na świeżo...
ja nie wiem jak sobie samemu mozna dziare robic??? jestes" prze" germana. :ok:
również podziwiam. Jak ja nie wytrzymuje tej 'chwili' robienia sobie np. hybrydy na stopach a co dopiero sama sobie wytatuować stopę. Ty jesteś nienormalna :D
ja się trochę boję, ale chciałabym taki jak Rihanna na karku :)
He,he.Jak ja sobie zrobiłam w tym miejscu to potem przez dwa lata zdjęcie na wystawie salonu wisiało:D:D:D razem z innymi ale,że było widać tylko kawałek skóry i nie było podpisu czyj to tyłek to nie protestowałam:D
---------- Dodano o godzinie 02:46 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 02:24 ----------
Jak już jesteśmy przy tatuażach (uwielbiam je od dzieciaka:D i trochę tego mam a to jeszcze nie koniec:D) Czy zdarza się Wam ,że ludzie negatywnie na to reagują??????????? Czy stosujecie kamuflaże na jakieś okazje typu ważna rozmowa itp???????????
wisienka piękny motyl no i fajnie ze taki widoczny:love:
germana ty to kobieto mnie rozwalasz przez tą twoją girke to ja spać nie bede mogła co to za motyw?wyglada zabójczo:skacze: :skacze: :skacze:
mnie też ten temat interesuje :)
mnie się raz zdarzyło (mam tattoo na brzuchu) jak się opalalam- jakaś menelica leżała obok z dziewczyną, nastolatką i słyszę takie hasło: " tatuaże to były modne może kiedyś, ale na pewno nie teraz" ;)
kiedyś też byłam nad rzeką i przyjechała dość liczna grupa ludzi, wszyscy wydziarani (w ogóle to właściciele studia, gdzie przerabiałam mój ;) ) i słyszałam jak ludzie niefajnie komentowali ich wygląd, ale przypuszczam, że też dlatego, że głośno się zachowywali...
trendy - to jest mój maziaj ale inspirowałam się ornamentami ozdobnymi :D typu jakaś ładna rama itd xD i wyszło coś takiego.... miał być inny ale trochę porwałam się z motyka na kamień i nie dałam rady sobie zrobić szczegółów częściowo przez pozycje :/: więc na bieżąco się modyfikował. szuka...
trochę zmaltretowany ale kontur miał być taki ;p
Załącznik 62772
Co do odbierania i sytuacji zazwyczaj pozytywnie ale wiadomo zdarzają się buraki... komentują bedziesz bezrobotny/bezrobotna do moich znajomych.
wiadomo jak ktoś czegoś nie rozumie to musi pomarudzić.