-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
A jeszcze tylko Wam dopiszę ,że to że mały się urodzil to był cud!!!-gdyż jak sie urodził to okazało się że był owinięty TRZY razy pępowina wokół szyjki i do tego prawdziwy supel na pępowinie. I lekaz tego nie widizał!!!!!!!!
Teraz trzymam za Was kciuki dziewczynki ciężarówki, abyście szybko urodziły :D
-
chanti, nawet nie strasz...dobrze, ze Sergiuszek wyszedł ładnie z brzuszka:* Jeszcze raz gratuluję skarbeńka:*
-
Chanti moje gratulacje!! Syneczek słodki:)
dużo zdrówka dla maluszka i Ciebie:)
-
no i w koncu sie doczekalismy malego Sergiuszka :)
jaki slodki jest w tej czapeczce...poplacze sie z wazenia :placz:
Gratulacje dla Was kochani i dla Ciebie Marusia mocne usciski, ze bylas dzielna :):kwiatek:
-
Chanti, gratuluje wam ślicznego synka, oby po komplikacjach przy porodzie już nic więcej złego się nie działo!
Straszny słodziak:love:
-
Martuś tu też gratulacje:) niech ten wasz Cud sie zdrowo chowa i rośnie :skacze:
-
Gratulacje Chanti!! :kooffa::kooffa::kooffa:
Przesłodziutki synek:love:
-
Chanti gratulacje z całego serduszka, niech się dobrze chowa :)
-
gratulacje!! chanti-cudna rodzinka!!
-
Swietne wiadomości Chanti:D gratuluje narodzin synka i niech rosnie zdrowo:kwiatek::kwiatek::D
-
Martusiu GRATULUJE !!!! Sergiuszek jest cudny !!!!
-
Chanti gratuluje!! niech Sergiuszek zdrowo rośnie!!!!!
-
Chanti gratuluję ślicznego synka i dużo dużo zdrówka życzę:przytul::kooffa:
Cytat:
Napisał
zyza
a ja znow w kropce :D 3 badanie wyszlo mi ze cukier podwyzszony... no i lekarka chce mnie do poznania wyslać do poradni diaetologicznej...
ale pokonac tyle kilometrow tylko po to zeby dowiedziec sie co mam jesc itd? maskara nigdzie blizej nie ma diabetologa...
diete i tak mam juz cukrzycowa...
ja bym radziła jednak jechać mi podwyższony cukier wyszedł w 14 tygodniu ciąży tyle tylko że ja nie miałam dużej wagi i dużych skoków cukru ale kułam się 5 razy dziennie na czczo potem po śniadaniu,po drugim śniadaniu ,po obiedzie ,po podwieczorku bo po kolacji już nie musiałam prowadziłam zeszyt gdzie miałam w tabelkach notowane wszystkie pomiary, palce miałam skute tysiące razy aż mi puchły opuszki dietę dostałam w poradni cukrzycowej ja jezdziłam do krakowa też miałam kawał drogi ale dziecko jest najważniejsze teraz moja Maja ma już 3.5 roku mam nadzieję że coś pomogłam:)
-
-
-
-
:kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek: !!!chantusia moje gratulacje!!! :kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek:
ale ja ci zazdroszcze :D dobrze ze Sergiuszek caly i zdrowy :D
-
Chanti ja rówież gartuluję:) moja mała tez miała supeł na pepowinie i nikt go nie zauważył- w każdym momencie mógł się zacisnac i mogła się nie urodzić:( I był taki moment że nie przybierała na wadze i lekarzy to niepokoilo, ale dzięki Bogu wszystko się udało:)
-
no ciekawe jak nasza Chanti :D mam nadzieje że pokażesz nam kochana wiekszą ilość zdjęć ;) ja w piatek bylam u lekarza ... tym razem normalnie w przychodni . z Kubusiem wszystko ok .. i pierwszy raz ( nie wiem czemu tak pozno) slyszalam bicie serduszka ... od dwoch dni troszke malutko sie rusza i mnie to martwi .. ale pewnie zmeczony :) upal troszke przystopowal a przy tym i ja czuje sie lepiej :) za kilka dni ide na tescik obciazenia glukoza... no i ciekawe jak mi to wyjdzie :) mam nadzieje ze ok :) waga poki co 5+ ( chyba ) hm... na poczatku schudlam 3 kg i teraz +5 czyli tak jakbym przytyla dopiero 2 :D hehe ... ale maly sie dobrze rozwija i jest duuuzy czyli jest ok :)
-
Basiu, dobrze, że lepiej się czujesz i że z maluszkiem wszystko ok. Oby tak dalej:kwiatek:
Chanti, z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że bardzo się cieszę, że maluszek jest już z wami. Rodzinka w komplecie:) A tatuś jak:)??
-
Chanti gratuluję Wam z całego serduszka :) Maluszek jest prześliczny :) Duuuużo zdrówka Wam życzę!! :kooffa: :kwiatek:
-
Chanti ja również Gratuluję!! Piękny synuś :)
-
Chanti gratuluję ... Sergiuszek śliczny :D ...
Mam nadzieję że i ja się kiedyś doczekam maleństwa ;)
-
gratuluję jeszcze raz dobrze ze wszystko sie udało ach ci lekarze czasem nam napędzą stracha jak on mógł nie zauważyć tego że dziecko było tak owinięte pępowina szok
-
Oj Martusiu GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://images49.fotosik.pl/317/82e99fff642d9189med.jpg
Całusy dla Was :*
-
we wtorek jade na konsultacje z diabetologiem :D no!
-
jaki malutki, piękny szkrabek ojejkkuuu :love:
zdrówka :*
http://www.roza-kwiaty.pl/img.php?sh...472&pic=medium
-
oooo jakie mile wiadomości :skacze::skacze::skacze:
Chanti z całego serca serdecznie wam gratuluje prześlicznego synka :brawa::brawa::brawa:
i czekamy na więcej zdjęć Sergiuszka i szczęśliwych rodziców :):D
:* :*:*:* dla synka
-
o a takie łożeczko będzie miał mój mały bączek...
-
Basiu przesliczne mebelki :love::love::love: tylko czekać na maluszka :D
-
Gratuluje ślicznego synka:)
-
Martunia moje gratulacje:) Slicznie wygladacie. Niech sie malenstwo zdrowo chowa:)
-
hy no i kupilam lozeczko dzisiaj :D tylko jeszcze materacyk i posciel :D no i pozniej komoda :D ale fajniee :)
-
dobra dziewczynki co juz urodzily :D
a jak tam wam poszlo zalatwianie becikowego?
moze ktoras sie podzieli doswiadczeniem z ciezarowkami?
-
-
Cytat:
Napisał
zyza
Zyza tak jak Ci mowilam zadzwon do UG lub UM i Ci powiedza ;) wypelniasz z tego co wiem jakis tam wniosek ... i z tego co pamietam to musisz pokazac ze chyba przynajmniej 2 razy przez ciaze bylas u lekarza ... ;)
-
Cytat:
Napisał
zyza
Mysle, ze w kazdym miescie jest inaczej:) U nas musialam przedstawic zaswiadczenie od gina ze od 10 tyg ciazy do niego chodzilam. I tylko dowod osobisty. Zlozyc wniosek moze Twoj maz, ale po odbior pieniozkow musisz byc osobiscie:) U nas bylo to bardzo szybko, jakies 2 dni. Tylko, ze ja lezalam w szpitalu 2 tyg po porodzie, a wiec nie moglam szybciej odebrac. Ale wem, ze zdaza sie, ze kobiety czekaja nawet miesiac:(
-
Zyza zaswiadczenie od lekarza ze jestes pod jego opieka od 10 tyg ciazy i wniosek w MOPSie :) zloz od razu wniosek o rodzinne i o drugi 1000 zl becikowego od gminy :)
-
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
Zyza zaswiadczenie od lekarza ze jestes pod jego opieka od 10 tyg ciazy i wniosek w MOPSie :) zloz od razu wniosek o rodzinne i o drugi 1000 zl becikowego od gminy :)
a to sa dwa rozne becikowe ?? :skacze::skacze::skacze::skacze::skacze:
-
Cytat:
Napisał
barbara_kawka
a to sa dwa rozne becikowe ?? :skacze::skacze::skacze::skacze::skacze:
tak :] pierwsze becikowe należy się każdej mamusi :] a drugie to takie jeśli rodzina ma niski dochód lub jeśli mama po porodzie nie wróci do pracy :) warto złożyć taki wniosek :D mnie się udało i przy Amelii i przy Eryku :) bo mimo że miałam umowę o prace to automatycznie idąc na wychowawcze dochód traciłam bo zasiłek wychowawczy płaci gmina a to nie jest liczone jako dochód i nawet się z tego nie rozliczamy :)
także 2 tys to już małe chrzściny będą :D
no i automatycznie wyliczą dochód do zasiłku rodzinnego na maluszka :D 48 zł/m-ąc na jedno dziecko, a przy dwójce już 64 zl na dzieciaczka ^_^