Mam pytanko: czy kwiatki akrylowe mogę kłaść na nabłyszczacz czy trzeba na zmatowioną powierzchnię? Bo jak dam na nie nabłyszczacz to trochę kiepsko moim zdaniem wygląda.
Oto wyniki mojego pierwszego w życiu starcia z akrylem:
Printable View
Mam pytanko: czy kwiatki akrylowe mogę kłaść na nabłyszczacz czy trzeba na zmatowioną powierzchnię? Bo jak dam na nie nabłyszczacz to trochę kiepsko moim zdaniem wygląda.
Oto wyniki mojego pierwszego w życiu starcia z akrylem:
Możesz na nabłyszczacz ale wtedy możesz mieć problem z rozjezdzającym akrylem
jezeli dajesz na zmatowiona powierzchnie kwiatka akrylowego potem omijasz nabłyszczaczem.
Muszę spróbować na nabłyszczaczu. Tylko czy to będzie się trzymać jak zastygnie? Nie odpadnie od tego żelu? Ciężko jest tak te kwiatki ominąć^_^
ja kwiatki daje na zbudowanego już i opracowanego pazurka, następnie nabłyszczacz a kwiatki staram się ominąć;) na nabłyszczaczu to mi się ślizgały jak próbowałam;):D
mozna na nablyszczaczu kwiatka wykonac tylko trzeba delikatnie zmatowic polerka czy czubkiem pilniczka miejsce gdzie bedzie kwiatek..
Ja zawsze robie na nabłyszczaczu, nic nie matowie i nawet mi się nie ślizgają. Tak mi się najlepiej robi:)
pogodkaa wszystko zalezy od nabłyszczacza ja sobie nie wyobrazam robic kwiatki na takim gladkim pazurku
,bo nigdy nie bedzie to zdobienie idealnie wyglądalo,ciezko wymodelowac pedzelkiem dobrze kwiaty bo sie slizga akryl
a jak wyglada idealnie to pewnie za dlugo sie nie trzyma wiem z wlasnego doswiadczenoia ze zawsze co odprysnie i na pewno nie bedzie sie trzymalo miesiąc czasu..
Każdy ma swoją technikę. Ja tak robię od początku, bo po prostu mi tak wygodniej i jeszcze nigdy mi się nic nie uszczerbiło, ani nie odprysło. Ladybird się pytała czy się da, to jej odpisałam:)
ja rozumiem jak najbardziej i nie neguje twojej odpowiedzi ale moje zdanie na ten temat jest ciut inne..
zalezy to w duzej mierze rowniez od nablyszczacza,przzerabialam ich wiele i na kazdym bylo inaczej i nie zawsze rowniez matowilam miejsce na kwiatek,wazne jest tez to jakie kwiatki chcemy miec na tym pazurku,bo wierz mi nie wszystkie da sie zrobic i trzeba uzyc np.lakieru bez polysku by kwiat wygladal urzekajaco i pieknie.
.moje z nfu oh i entity nie przechodzi taka oopcja bo one sa jak szklanki i bardzo slizgie..
zgadzam się z Tobą annamon że nie każdy kwiatek ładnie wygląda nabłyszczony:) ja kiedyś nabłyszczyłam mam nawet w galerii i efekt obślizgłe kwiatki bleee :P
Madziu tu nie chodzi o nablyszczanie kwiatkow bo tego w ogole nie praktykuje kwiat wyglada jak za mgla nie widac tego naturalnego piekna wykonania kwiata wyglada jakby byl bardziej naklejony jak zrobiony
tu chodzi o matowienie miejsca na kwiatek na nablyszczony juz pazurek
wiem kochana że nie chodzi o nabłyszczanie kwiatków, ale napisałaś tak
a ja widocznie zrozumiałam że czasem te wykonane kwiatki malujesz lakierem bez połysku:torba::glupek:
tak to odebrałam;)
a dodatkowo napisałam że ja nabłyszczyłam kiedyś kwiatki i wyszły obślizgłe... zjechałam z tematu troszku
a to moje kwiatuchy pewnie mi napiszecie ze akryl za mokry:D ale to chyba przez nabłyszczacz
bardzo słabo widać ale tak na pierwszy rzut oka ładne:)
omg ja też kiedyś nabłyszczałam kwiatki:D to masakra jakaś była:D a na nabłyszczaczu tak mi się ślizga akryl że nie moge nic kompletnie zrobić:D
odpowiadam bo samaron pytała czy liquid mam tej samej firmy
Tak tej samej.
Może jeszcze trochę poćwiczę na tym co mam skoro inne dziewczyny mówią że stosują z dobrejrady i jest ok to wychodzi na to że coś źle robię, i tak jak ktoś stwiedził zakup innego akrylu może nie być żadnym rozwiązaniem :nunu:
korcia225, trochę kiepskie zdjęcia i słabo widać, ale jak dla mnie wyszły ładne i teraz chyba akryl nie był mokry ;)
Korcia a gdzie cover ??:D Ej no kwiatuchy boskie! A nabłyszczaj dookoła albo paluszkiem zcieraj nadmiar nabłyszczacza z kwiatków, brzydki ruch ale lepiej wyglądają.
A ja bym wolała to zdjęcie nieco bliżej bo nic nie widzę :P:haha:
Ale z daleka całkiem ładnie wyglądają :) tylko covera brak :aty::D
Korcia wizualnie bardzo mi sie podobaja,lubie to polaczenie kolorow!!!
Zaczęłam ostatnio zdobić kalendarz i lampę moimi pseudo kwiatkami:D
Ladyss, gdzie masz pseudo kwiatki? Bo ja widzę same piękności.! :)
Ladyss naprawde sliczne kwiatuchy robisz....ja jakos nie moge sie ostatnio zabrac za lepienie:)
Ladyss cudne kwiatuchy, a ja coś nie mogę ulepić liści, nie wychodzą mi :/:
Ladyss piękne kwiatki!:) ja chce taki notes:slina:
ladyss świetny pomysł z tym kalendarzem :)
ladyss bardzo ładnie to wygląda ;)
Ladyss - superaśne kwiatuchy :ok:
a to moje pierwsze kwiatki akrylowe, oczywiście na moim króliku doświadczalnym (córka) hhehe...
Belunia nie nabłyszczaj kwiatków, ja już się oduczyłam i faktycznie fajniej wyglądają:D
A dzisiaj też sobie ćwiczyłam, z tych różowych jestem dumna:P
Ladyss ja też już nie będę nabłyszczać kwiatków, bo tracą wtedy urok ;/
a te różowe naprawdę śliczne!! :ok:
Bielunia, Ladyss śliczne kwiatki:)
Ladyss, o piękne są :) Naprawdę wyszły Ci bardzo ładnie, bardzo :)
Bardzo ładne :)
Belunia-baaardzo ladne!
Ladyss kwiatuchy ci wyszły piękne i wyraziste. Bardzo mi się podobają:ok:
ladyss przepiekne kwiatki te rozowe porostu cudo:)
Ladyss piekne!
Belunia - jak na pierwsze to ładnie wyglądają ;)
Dziękuję :) następnym razem już ich nie nabłyszczę :D
Belunia ale w to że pierwsze to nie mogę uwierzyć bo naprawdę ładnie Ci wyszły::yess: gdybyś Ty widziała mojego pierwszego kwiatka:leze:
Walka z akrylem ... hyy
Sory za tego włosa :D
Jeszcze moja koleżanka