-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
Normalnie biegłam z pracy do domu, żeby wskoczyć na forum:)
Lupa na głowe z oświetleniem okulary kosmetyczne (1379900104) - Aukcje internetowe Allegro
to są te brylki. Ogólnie są fajne i pomagają w ekstremalnych sytuacjach, ale przez cały zabieg bym nie mogła w nich siedzieć, bo oczy mnie by bolały.
-
tez fajne bo i oswietlenie maja...a czy testowal ktos takie okularki kto nosi okulary na wade wzroku jak sie to ma do siebie czy poomaga ?:D
-
szczerze mówiąc to te światełko to jest baaaaardzo słabe i mi nic nie daje:( a z tą wadą wzroku to niestety nie wiem...
-
Ciekawe na ile w tej latareczce starcza bateria. Chyba nie wytrzyma 3 godzin klejenia rzęs. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam o takiej cudacznej rzeczy, bo bym kupiła mężowi na gwiazdkę do dłubania w garażu przy częściach do motoru.:]
-
swego czasu takie wlasnie do dlubania w biedronce ktore przeznaczylam do rzes kupilam za 10 zeta w biedronce, tam sa po prostu diody LED
-
No i cały wątek przeczytany :) aczkolwiek i tak pewnie wszystkiego nie pamiętam. Dziewuszki, powiedzcie mi jak wy stopniujecie rzęsy to co 2 mm? bo jak ja zakładam to wybieram długości np. 9, 10, 11 i 12 mm. A zauważyłam u Was, że Wy np. 9, 11 i13mm. Ja się bałam tak stopniować, bo myślałam, że to będzie za bardzo widoczne i nienaturalne. I który klej dłużej trzyma rzęsiory (bo się pogubiłam) Ultra Bonding czy Ultra Plus?
No i kurcze przydałoby mi się więcej tych Klientek, ale ciężko je zwerbować niestety:)
-
kuciak, zalezy jaki efekt chcesz uzyskac, jak kocie oko to jak najbardziej co 2 mm, jest taka generalna zasada albo wybieramy parzyste albo nieparzyste i wtedy wszystko jest ok, czyli np 8, 10, 12 albo 9, 11, 13, choc powiem, ze ostatnio u mnie panuje jakis takie trend, ze laski chca cale oko jednej dlugosci, ja sie nie daje i zakladam dwie. Ja w sumie tez tak noszę, dwie dlugosci,
a wiąze szybciej ultra plus, ale dluzej trzyma ultra bonding,
-
Nie ma to ja rada specjalistki:) dzięki kurczaku:) Ja to Ciebie strasznie podziwiam -jak już wcześniej wspomniałam-chodząca encyklopedia przedłużania rzęsiorów:) Zresztą po przeczytaniu całego wątku to jest tu kilka dziewczyn, które również podziwiam za wiedzę rzęsową:) Dzięki za radę i mam nadzieję, że nie ostanią:) wrzucę teraz kilka swoich fotek, miłoby mi było, gdybyście oceniły je Dziewuszki. a powiedźcie mi jeszcze, ile mniej więcej trzyma ten kliej Ultra Plus? Tak z 3 tyg rzęsy w miarę wyglądają? Bo właśnie go zamówiłam i boję się, żeby nie trzymał tylko z 2 tyg... Nie chce się spalić wśród początkujących klientek.
-
nisiaa..ja zamówiłam sobie właśnie te lupy a mam wadę wzroku -1.5 więc będę mogła coś powiedzieć za klilka dni.
kuciak,zakładałam mojej mamie jakieś 3 tyg temu rzęsy klejem ultra plus(dosłownie po 20 rzes na jeno oko z założeniem że po tyg je ściąniemy) bo chciała zobaczyć jak to jest.
Ma strasznie tłuste powieki,myła zwykłym mydłem ,normalnie wycierała twarz recznikiem po umyciu trąc przy tym oczy,a rzęsy prawie wszystkie.....trzymają się tak,jak by niedawno były zakładane...tyle że widać już odrosty.
-
czesc dziewczyny
jestem zalamana -w wigilie dylalam do dziewczyny zeby zalozyc jej rzesy no i wszystko ladnie pieknie zadowolona byla ,pytalam sie jej pare razy czy nie chce wiecej zes a ona ze nie tyle wystarczy .wieczorem do mnie napisala ze powinnam zakladac ich wiecej ,bo ogladala na necie i to co ma to jest za malo.teraz chce zeby jej dolozyc -jak ja mam ja potraktowac ,bo usluga byla zadowalajaca dopuki nie zobaczyla na necie ze mozna wiecej?szlak mnie trafil i caly wieczor sie zastanawialam jak ja tu teraz poprawic i czy policzyc za to kase?
-
monikaj2,tak na moj rozumek to, to jest tak,
...normalna ilość rzęs ktorą się zakłada przeciętnie to 100-120? chyba jakoś tak,rozumiem że Ty założyłaś mniej za cenę która obejmuje całą aplikację.(krótszy czas aplikacji,mniej rzęs)
Jeżeli zależy Ci na klientce to pojechałabym i dołożyła te reszte.
Możesz ewentualnie policzyć ją za dojazd 10-15 zł ...nie wiem jak daleko masz ,ale przynajmniej ja bym tak postąpiła.Wiesz ,różni są ludzie ,po co później ma robić Tobie anty-reklamę.
-
Dzienks Angelfree-mam nadzieję, bo już się bałam, że krócej będzie trzymał. Jeszcze czekam dziewczyny na Waszą ocenę moich rzęs:)
Monikaj2, ja też bym dołożyła jej te rzęsy za free... Jak zarządasz kasy to może źle o Tobie pomyśleć i rozgłosić to. Ja to informuje Klientki, (szczególnie jeśli np robie rzęsy na ważną okazję Klientki - np jej ślub, który ma tydzien po zabiegu), że jeśli jakimś cudem przez te kilka dni by poodpadała duża ilość rzęs to zapraszam na darmową poprawkę. Miło to przyjmują, ale nie korzystają, czyli ręski dobrze się trzymają:)
-
Witaj Kuciak,
ja też jestem tutaj nowa, to fajne forum :). Ja również dużo się dowiedziałam i także wsio przeczytałam. Wymiana doświadczeń jest bardzo pomocna :ok: więc zaglądam do Was dziewczyny i czytam, czytam...
Święta mamy już za sobą więc może jakieś rzęsy będą się na Sylwka robić, ja na razie mam wolne, czekam na telefony, a robię rzęsy u siebie w domu :] nie jeżdżę.
Pozdrawiam :papa:
-
jesli chodzi o moja klientke to zalozylam jej ponad 100 rzes no i teraz jeszcze ze 100 dolozylam .nie mialam zamiaru oszczedzac czy cos ale jesli dziewczyna mowi dosc no to dosc a ponad 100 rzes weszlo wiec wzielam pelna kwote za zabieg.nawet za dojazd nie placila.eeee czlowiek chce dobrze ale nie zawsze tak sie uda
-
Monikaj to tak jest z niektórymi kobietami, często niezdecydowane, szukające dziury w całym, przeglądają całymi godzinami coś w sklepach i po zakupie już w domu okazuje się, że jeszcze nie tak jak chciały. To podobnie jak ta Twoja. Ja na pewno nie należę do tych i współczuję takich klientek.
-
to czekamy na wrażenia:)
---------- Dodano o godzinie 14:21 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:50 ----------
kurczę, też muszę kiedyś policzyć ile rzęs przyklejam, bo aż jestem ciekawa... nie mylicie się w liczeniu?:) ostatnio też się starałam z mizianiem i kropelką robić koleżance koleżanki i ta moja koleżanka mówi, że ładnie się tamtej koleżance jeszcze trzymają (minęły ponad 2 tyg). Trochę już wypadło, ale nadal ma super efekt. Więc może ta metoda na kropelkę rzeczywiście jest super i działa:) A tak w ogóle to ja kiedyś muszę sobie fundnąć rzęski, bo przyznam się szczerze, że jeszcze nie miałam (szewc bez butów chodzi;)
-
Ten klej z NL jest bardzo dobry do Blinka,natomiast do metody 1:1 jak dla mnie za wolny,długo schnie ,trzeba się nieźle nakręcić wykałaczką by nie zostały grudy.Jeżeli ktoś jest zwolennikiem wklejania rzęs gr 0.20 i więcej to trzeba uważać bo lubią się przekręcać .Tak nawiasem...to nie wiem co na to firma NL, że ich produkty na allegro sprzedają;].
SL. też mają Blinka tzn pod inna nazwą ma się rozumieć,więc klej taki powinni posiadać,nie wiem czy przypadkiem nie robią tej metody tym klejem dla alergików.
Co do liczenia to ja mam taką metodę: przyklejam sobie rzęski na plasterek(takie kółeczko spłaszczone) 6 rzedów po 10szt.Takich plasterków mam sztuk 4.Następnie te plastry z rzesami naklejam na rękę.Liczę te,które jakimś cudem mi uciekną z pęsety.
-
Kuciak, ja wklejałam rzęsy zwykłe SL 0.2 i wyglądają b. naturalnie.
Rzęsy liczyłam tylko jednej klientce, ponieważ strasznie długo trwała aplikacja i byłam ciekawa dlaczego, czy robię wolniej czy z powodu ilości (wklejam do wszystkich poza dziewiczymi oczywiście :P)
Dzięki wklejeniu takiej ilości i przy większej ilości kleju utraty ok. 10-20% nie było wcale widać.
-
Tutaj przełożyłam posty do blinka mam nadzieję, że jakoś składnie to wyszło, tyle nasmarowałyście, że ledwo przebrnęłam przez temat:P
Uwagi, sugestie mile widziane:D
http://forum.wzorki.info/zabiegi-kos...-blink-go.html
-
Odp: [Zdjęcia] Przedłużanie rzęs - galeria i komentarze
-
Odp: [Zdjęcia] Przedłużanie rzęs - galeria i komentarze
Wera jest perfekcyjny, superrrr :wow: i bardzo się cieszę, że Ty również sama próbowałaś, ja trochę więcej u siebie wkleiłam ale myślę, że tak jak u Ciebie jest nawet lepiej, baaardzo naturalnie :kwiatek:
A na dole nie chciałaś? Ja bym sobie zrobiła ale nie na tym kleju, czekam na PRO 10 i zrobię jeszcze raz.
-
Czesc babeczki
Widze ze temat kleju, wiec przy okazji chcialam sie cos zapytac. Uzywalam od poczatku kleju blinka ulra bolding taki z fioletowa nakretka, zobaczylam ze robia ultra strong co niby schnie w 3 sek. Akurat 3 miesiacy mi minely prawie i mowie kupie juz nowy a tamten wyrzuce. Kupilam wlasnie ten ultra strong i sie wlasnie niezle wk... Wyszla ode mnie klientka i ciesze sie ze jeszcze w kuferku mialam ten ultra bolding (stary) w ogole mi sie ten klej nie chcial nowy kleic i schnal jeszcze dluzej niz ten stary. W ogole to zanim otwarlam to nim trzaslam a pierwsza kropla jaka wyszla to jakby z taka woda, ale pozniej wycisnelam juz normalne.. Teraz nie wiem czy z tym klejem cos nie tak, czy go zwrocic, czy on taki jest?
Jakich sprawdzonych klejow uzywacei tych ktore szybciej schna, bo ten ultra bolding byl ok dla mnie dla juz jest ok z wycwiczeniem moim wiec chce szybciej schnacego, bo czekam tylko na wyschniecie to wydluza zabieg... Plisss doradzcie cos spryciuchy
kurko chcialam sie spytac, bo Ty sie specializujesz w tych rzeskach typu Y W itd... Czy one trzymaja sie tak samo czy krocej u klientek?
-
witajcie :)
jestem juz po kursie i nie jestem zadowolona zbytnio.poniewaz kursantka za duzo mi nie powiedziala rzeczy i duzo nie nauczyla.za to duzo sie nauczylam od was dziewczynki i w sumie juz praktykowalam na kilku kolezankach i juz idzie mi coraz lepiej.wracajac do kursu to mialam z kuferkiem i wyobrazcie sobie ze w nim bylo tylko kilka rzeczy i musialam dokupic polowe :/:
niestety nie mam fotek rzesek mojego wykonania bo zdjecia z mojego aparatu sa jakies niewyrazne,ale mam w planie juz zakupic nowy :)
mam jeszcze jedno pytanie-ile na jedno oko najmniej kleicie rzesek ??
pozdrawiam
-
Witaj,
ja w zasadzie nie liczę, policzyłam tylko raz, kiedy strasznie długo trwała aplikacja i to mnie zastanowiło, wyszło mi wtedy 260 szt. na oba.
-
to zalezy, kazdy ma inne oczy:) nie ma zasady, musisz poprostu dokleic każdą do każdej i tyleeee:))))))))))