Askar jak na pierwszy raz to badzo dobrze ci poszło.
Printable View
Askar jak na pierwszy raz to badzo dobrze ci poszło.
Askar miło mi że się przydałam :) a jak na pierwszy pazurek na formie to rewelacyjnie :) Tylko musisz formę podkładać wyżej żeby pazurek nie schodził w dół :) moje pierwsze tak dobrze nie wyglądały :D
proszę was oceńcie moje szklaneczki :)
tunel extra, boczki ok ale pazurki schodzą do dołu...trzeba formę wyżej podkładać tak aby jej koniec nawet delikatnie unosił się do góry :)
Załącznik 27870
Nasz Emilka jest nie oceniona :)
Korcia super szklaneczki, ja juz nioedlugo zaczne foremki i mam nadzieje ze bedzie mi szlo tak dobrze jak tobie :)
dzięki no daje formę do góry dziób podnoszę ale widocznie za mało tez to zauważyłam i nie jestem zadowolona zbytnio z tych paznokci
Dzięki klanat :* :D
Korcia no musisz ćwiczyć, za którymś razem załapiesz ;) będziesz trzaskać takie cuda że ho ho :przytul:
korcia bardzo ladnie ale jeszcze wedlug mnie oprócz boczków powinnaś , przy takiej dlugosci pazurkow, linie stresu przesunąć odrobine w strone wolnego brzegu i bedzie miodzio:)
Laseczki proszę o szczerą ocene tych pazurków, które są moimi pierwszymi. Doradzcie co do czego, nad czym pracować i jak to zmienić. Z góry dziękuję ;) I przepraszam za słabą jakość zdjęć ;)
http://images46.fotosik.pl/321/d9e7b9a9d742827fm.jpg
http://images46.fotosik.pl/321/6e7f221ef96949ebm.jpg
http://images35.fotosik.pl/176/382f2a2573e98e33m.jpg http://images43.fotosik.pl/321/829d2f268fe4e8d4m.jpg
a ja wezmę i uduszę :D patrzymy 1 post-wymagane 3 ujęcia :aty: :D
z tego co widać z tych zdjęć trzeba boczki wyrównać, uśmiech ok jak na pierwszy raz. Ale reszty nie widzę bo nie ma odpowiednich ujęć-czekamy i podpowiemy co jeszcze trzeba poprawić :)
korcia mi się wydaje że one nie idą w dół tylko trochę ta "krzywa c" jest źle umiejscowiona i takie jest wrażenie że idą w dół... a tunelu Ci normalnie zazdroszczę też taki chcę umieć...
A to moje. Wiem tunel do bani :( z krzywą też mam problemy ale oceńcie same . Bardzo zależy mi na sugestiach szkoleniowców ale za wszystkie porady będę bardzo wdzięczna . Są to paznokietki akrylowe:D
Bardzo dobre zdjecia ,wyrazne i dużo ujęć. Pazurki całkiem niezłe troszke przesunieta krzywa ,tunel nie jest zły tylko troszkę pofalowany ,ale Czekaj na opinie Emilii B ,ona sie lepiej zna i zawsze pieknie tłumaczy co jest nie tak i jeszcze obrazuje nasze błedy.
Pozdrawiam ,
dzięki klanat :* miło mi :wstydek:
trzeba popracować nad boczkami (1 zdjęcie), i albo zmienić cover albo dać go więcej bo sa prześwity.
Załącznik 28229
Żeby pazurek był cieńszy to mozna zrobić bez przezroczystego szkieletu-nakładasz cover formując linie uśmiechu i dokładasz białą końcówkę, delikatnie pokrywasz przezroczystym i zaciskasz (akryl musi być elastyczny ale się nie kleić). jak mocniej zaciśniesz to i tunel będzie śliczny ;) tylko pamiętaj że przy krótkich nie zrobisz tunelu 50 st a 30 st :)
Krzywa c do poprawki-za duża bułka się zrobiła :) Zdjęcie nr 2 :)
Załącznik 28230
I jeszcze uśmiech ale to kwestia wprawy ;) jak będziesz dużo ćwiczyć to lada moment będzie idealna :)
jeżeli masz jeszcze jakieś pytania-śmiało :)
Emilko
Poprawiłam palec wskazujący (krzywa C, linia włosa ) uśmiech - byle jaki ale poćwiczę:P
Poproszę o ocenę :wstydek:
I jeszcze tunel . Mam pytanko . Jaką długość powinny mieć paznokcie (na szablonie 3-4) żeby wyszedł tunel 50 stopni?
Z góry dziękuje za pomoc :*
linia wlosa za gruba i nie podoba mi sie za bardzo pocieniowanie coverka, widac przejscie. Tunel nie zalezy od dlugosci paznokcia. Jak sobie zacisniesz taki bedziesz miala:)
---------- Dodano o godzinie 17:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:53 ----------
Widze juz o co chodzi z ta dlugoscia, dopiero doczytalam wyzej:D no przy krociotkich takiego ladnego tunelu sie nei zrobi, ale mysle, ze ciezko to okreslic jaka dlugosc jest najlepsza, zalezy tez od palucha;)
mi się podoba :) rewelacyjna różnica :) jeszcze kwestia dopracowania ale to już czas i ćwiczenia :) tunel ładny (frezarka??) :) tunel 50 st to przy długich myślę, że 4 i wyżej ale to tak ciężko określić :) dużo też zależy od krzywizny naturalnego pazurka :)
ale ogólnie poprawa na 5 ;)
Jak dla mnie krzywa c super tylko troszke za dużo masy na samym końcu pazurka ,
5 pociągniec pilnika i bedzie gitara ,tak jak Emilia napisała znaczna poprawa,
Bedzie juz tylko lepiej,pozdrawiam
To znowu ja .:kwiatek: Przepraszam , że tak męczę mam nadzieję, że to już ostatni raz na tej stronce....
Emilko - poprawiona cała łapa lewa od podstaw (robiłam szkielecik bo chciałam poćwiczyć tunel:D)
Jeśli jeszcze są ,,bułkowate" spiłuję ale wiesz jestem po ,,kursie korespondencyjnym":porazka: i taka wysoka krzywa C była standardem u tej instruktorki ( a jest to pani specjalistka od zdobień akrylem). Pozdrawiam :macham:
No Emilka jak na kurs korespondecyjny to niezle sobie radzisz ,teraz tylko duzo ćwiczyc i bedzie super.Pozdrawiam i powodzonka życzę!!!
śliczny tunelik :) coraz lepiej :ok: teraz to już kwestia ćwiczeń i wprawy :)
jeszcze bym ciut boczki podrównała żeby były w linii prostej - przykładasz sztywno i prostopadle pilnik wykonujesz proste ruchy przód-tył :)
Im więcej pazurków będziesz robić tym będą one coraz lepsze :)
Jak na kurs korespondencyjny nie jest źle, ale co cię pokorciło żeby na taki iść :D ?
he he dzięki :* ja niestety nie prowadze szkoleń choć nie powiem marzy mi się to...może kiedyś :buja:
Polecam szkolenie u kogoś, wtedy instruktora patrzy i może ci powiedzieć co źle robisz, nawet wziąć twoją ręke i pokazać ci ruch-to jest bezcenne ,tego na odległość nikt cie nie nauczy :) to kupujemy świnkę skarbonkę i zbieramy :D
z tego co ja wiedze, moze zle widze, to boczki w niektorych miejscach sa za szerokie np. na srodkowym, lepiek lekko pzypilowac niz maja wygladac jak lopatki
tunel jest nie rowny, na kazdym paluszku jest inny
budowa do poprawy, chodzi mi o krzywa C, ale nie przejmuj sie bo mi tez ona nie wychodz ;)
ale generalnie ok :)