-
Odp: ceny naszych uslug
Nie polecam cen z 5 zł ;p z nimi potem wiecznie jest problem i szukasz w portfelu czy przypadkiem nie masz.
Ja robię mega tanio. Ale robię też rzęsy po średniej cenie więc wychodze na swoje. Mnie zależy żeby mocno zejsc z czasem i jak za rok skończę szkołę to by ruszyć z czymś swoim.
-
Heh ale zawsze mogą zostawić napiwek z tych 5 zł ;p no problemowe masz rację, ale jeżeli Ania chce zrobić tą zniżkę, to 10 zł, trochę za dużo.
A co sądzicie o cenie za pakiet rzęsy+makijaż 120 zł ?
-
Moim zdaniem decydując się na ceny z końcówką 5, każda z nas wie, że należy mieć ileś tam tych pięcio złotówek na wydanie - ja nie widzę problemu, bo sama mam takie ceny.
I właśnie dużo babek zostawia te 5 zł jako napiwek :)
-
Ja tez mam ceny z piątką na końcu, choć nie wszystkie i zawsze zapas drobnych w portfelu :)
-
Moim zdaniem za odnowę lepiej brać tyle co za zrobienie nowych, materiałów się zużyje podobnie a jeszcze czas na spiłowanie dochodzi (więc czemu mamy brać mniej?), jak się weźmie więcej to niektóre babki będą zrywać żel żeby taniej wyszło zrobić nowe.
-
I będą przychodzić z naderwanymi paznokciami ? nie, no to już bez sensu trochę ;p
-
co do marudzących klientek, zawsze sie znajdą takie, dla których będzie za drogo, nawet jakby za 30zł było:) proponuję takich osób unikać, bo zawsze będą próbowały wymuszać zniżki, reklamacje, etc... niestety :( usługi są bardzo trudną branżą, bo ludzie nie rozumieją,że my tak zarabiamy na życie...:(
Aniu mieszkasz w mieście z dużym potencjałem klientek, na pewno też nie masz za wysokich cen! teraz pewnie sporo nowych osób, które do Ciebie dzwonią, to studniówkowe, stąd to zdziwienie cenami ;)
-
dziewczyny mój cennik wygląda tak
przedłużenie szablon 50zł
korekta [do 2 tygodni] 20zł
uzupełnienie 30-35zł [ z delikatną zmianą wzorka]
odnowa 50zł
stopy żel 35zł
hybryda ręce 35zł
hybryda stopy 30zł
żel na naturalnej płytce 50zł
siąganie żelu + odżywka 15zł
co wy na to? dodam że pazurki robie w domu . zmieniłybyście coś na moim miejscu?
-
Korektę bym dała za 30, a uzupełnienie 40.
a żel na naturalnej płytce dałabym 40.
-
Ja tak samo zrobiłabym jak Asiek, mam podobne ceny, z tym, że dopiero od przyszłego miesiąca wprowadzę hybrydy :)
Oto moj cennik sobie zrobiłam w PS na tle moich pazurkow :)
http://files.tinypic.pl/i/00222/u0d5i2slxz2r.jpg
-
dzięki dziewczyny. za naturalki biorę 50zł z tego powodu że moje klientki podchodowały je pod żelem i są bardzo długie:) i dlatego no.
patrycja a jak zrobiłaś ten cennik?
-
no tak, ale przecież mimo wszystko na naturalki schodzi mniej materiału ;) też bym zamieniła z 50 na 40 zł
-
Albo podwyższ odrobine cenę przedłużeni bo 50zł to i tak nie jest dużo, moim zdaniem powinna być jakaś różnica w cenie :)
-
Otworzyłam w Photo Shopie zdjęcie moich pazurków, weszłam w zakładkę u gory :
obrazek>dopasuj> jasność/kontrast, zmniejszylam jasnosc i kontrast, żeby zdjęcie stało się ciemne i żeby kolory za bardzo nie przebijały, zatwierdziłam.
Z narzędzi z boku wybrałam narzędzie pisania, rozciągnęlam na prawie calutkiej fotce obszar pisania, Wybrałam kolor, czcionkę, rozmiar i napisałam wszystko co chcialam.
Odstęp między opisem a ceną robiłam chyba spacją, a jeśli chcę zmienic miejsc położenia calego tekstu jaki napisałam, np podsunąć go do góry albo w dół, to wybieram z narzędzi z boku ikonkę, klikając i przytrzymując tekst, przesuwam sobie go dowolnie :)
Na koniec Wchodzę w zakładkę Warstwa>Rasteryzacja> Warstwa tekstowa
Potem plik, zapisz jako, nadaję nazwę, sprawdzam czy rozszerzenie jest JPG, JPEG i zapisuję :)
Oto ikonki których użyjesz:
http://files.tinypic.pl/i/00238/qtihgfmy4ukr.jpg
-
Patii gwarancja 3 tygodnie? zmień kochana, tygodniowa wystarczy w zupełności :)
-
No, ale dziewczynom będzie się kojarzyć, że tylko tyle wytrzymują :) a tak to pisze, że tyle, i tak nie przychodza na poprawki, tylko całe odnowy :)
-
Ale w końcu Ci się trafi taka co to wykorzysta :P
-
Może dopisz że uzupełnienie do iluś tam.... by zaznaczyć, ze po tym czasie jest odnowa.. ;)
a co do tej gwarancji, to faktycznie może Ci się przydarzyć jakaś co zgryzie sobie jednego pazurka około 3 tyg., przyjdzie do Ciebie i powie, że uderzyła i odpadł, żebyś zrobiła nowe. A, że tam są odrosty, to powie, że może zrobimy wszystkie od początku, więc może jakiś rabacik itd itd. ;)
-
Dokładnie o tym samym myślę co Natalia, lepiej nie pisać wcale, i tylko powiedzieć klientce, że tydzień reklamacji w razie jakby sobie z własnej winy uszkodziła ;)
-
Macie racje, usunę napis o gwarancji i zmienie cene zdejmowania masy, bo najczęściej tak jest, że głupio mi prosić aż 10 zł wiecej, żeby nie odstraszyc klientki :) a co do gwarancji to jak któras zapyta o nią, to odpowiem, że gwarancja obejmuje odpryśnięcia żelu, zapowietrzenia itd, ale urazów mechanicznych nie :)
-
Sama możesz od razu powiedzieć, co obejmuje gwarancja :) dziewczyny raczej sie nie pytają ;)
-
Pati a ta rekonstrukcja obgryzionych plus 5 zł to nie za mało ? Ja bym dała rekonstrukcję od 60 zł.. od dlatego że kiedyś Ci się trafi kobieta z tak zjedzonymi pazurkami, że za 55 zł nie będzie Ci się opłacało robić czasowo, ale to moje zdanie :)
-
Ja co prawda nie mam jeszcze cennika. Ale sie tak zastanawiam, gdy mamy uzupełnienie - nie ma zmiany wzorka, + nabłyszczenie, a powiedzmy klientka miała pod nabłyszczaczem one stroki, to wtedy je ponownie namalujecie? Bo wiadomo żeby nablyszczyć trzeba zmatowić więc wzór z farbek zniknie. Wtedy liczycie dodatkowo czy jak?
a co w przypadku kiedy dzwoni klientka, która nigdy u nas nie byla i chce uzupełnienie? Nie wiemy czego sie spodziewać, jakie żele wcześniej zastosowała inna stylistka.
-
To wtedy się mówi, że cenę określisz przy wizycie, bo przez tel ciężko powiedzieć ;)
-
więc podniosę cenę przedłużenia na 55ZŁ :) naturalki 45-50 [ króciaki 45 a długaśne 50] no a jaką cene dać za rekonstrukcje?? a za całkowite ściągnięcie żelu? a plus odżywka? i czasem dziewczyny przychodzą żebym tylko skróciła na długości:)