Faktycznie średnio.
Mnie przy modenie aktualnie trzyma jedynie cover.:D
Printable View
Faktycznie średnio.
Mnie przy modenie aktualnie trzyma jedynie cover.:D
Przepraszam, ale chyba czytaliśmy inne wypowiedzi lub słowo atak jest tutaj nie na miejscu. Proszę przejrzeć kilka stron wcześniej i zastanowić się nad słowem atak raz jeszcze i w którą stronę to słowo zostało użyte.Cytat:
Szkoda że kierunek tych wypowiedzi można nazwać jednym słowem-ATAK
Skoro Pani i innym użytkownikom przysługuje prawo do krytyki, to My jako firma nie mamy prawa do wypowiedzenia swojego zdania ?
Pisze Pani tak, jakby każdy kto krytykuje nasz produkt był od razu blokowany i blokowana jest mu możliwość zamawiania towaru.
To był pierwszy przypadek i jest to jedyna osoba która została zablokowana, bo niestety nie da się z nią porozumieć.
Takich przypadków, że klient został źle potraktowany podczas reklamacji w ciągu roku nie policzy Pani na palcach jednej ręki.
Z resztą Pani także zgłaszała reklamacje (nie z naszej winy) i miała możliwość przekonania się jak została ona rozwiązana.
Niestety z niektórymi osobami nie można się porozumieć i proszę mi uwierzyć, że pieniądze uzyskane z takiego klienta nie są najważniejsze - ba nawet czasami lepiej stracić i dołożyć, żeby z takim klientem nie mieć nic wspólnego, bo nie jesteśmy desperatami aby za parę groszy zarobionych na danym produkcie wysłuchiwać obelg i pretensji - tym bardziej o produkcie którego nie jesteśmy producentem a jedynie dystrybutorem tak jak w przypadku powyższego zmywacza.
Większość osób które składają reklamację wychodzą na tym na plus i wracają do nas z uśmiechem.
Na rynku jesteśmy 5 rok i proszę mi uwierzyć, że tą branżę znamy troszkę lepiej, niż klient który robi zakupy.
Aktualnie mamy ponad 8000 klientów w całej europie i na prawdę mamy na kim opierać swoje opinie.
Jeśli komuś przy problemie z danym produktem ciężko wziąć słuchawkę do ręki, zadzwonić i spytać jak rozwiązać problem lub jak użyć danego produktu, tylko woli siać teorie spiskowe na forach, to przykro mi, ale to nie nasz wybór.
Pozdrawiamy
Zespól Obsługi sklepu,
Modena Nails
Ja tu się opowiem bardziej po stronie Modeny. Bo to jednak jest tak, że i ja mogłabym się inaczej zachować, a co innego napisać i zrobić z siebie bidulkę. Pracowałam w bezpośrednim kontakcie z klientem, masowym. Wiem, że niektórzy ludzie mają naprawdę nierówno pod sufitem i czasem nie warto dać sobie wleźć na głowę za pare groszy.
Nigdy w mailu nie napisalam że nie chciało mi się iść na poczte tylko ze mi sie to po prostu nie opłaca. sama wysyłka za którą ja bym musiała zapłacić plus koperta i dojazd kosztowałyby mnie tyle co ten badziewny zmywacz. Nigdy nie napisałam że żądam zwrotu pieniędzy, nie chciałam nic wyłudzic. Firma na maila mi nic nie odpisała
Miałam sie zadowolić zdjęciem? Sugerowałam że po prostu w mojej butelcej może byc cleaner ale oczywiście zostało to olane
Niską kulture osobistą to ma obsługa sklepu. Nigdy nie byłam wulgarna. Chyba że pisanie prawdy to juz dla was wulgarność
To że napisałam tu na forum,że mnie zablokowaliście to nie z pretensji do firmy (nie bierzcie tego do siebie) napisalam to tylko dlatego żeby wszystkie kleintki zobaczyły jak niski poziom reprezentujecie. no i moze przestrzec Je przed tym żeby nie pisały prawdy i komentarzy bo zostaną zablokowane.
Na doszkolenie to chyba wy powinniscie isc jak postępować z klientami.
Prosze nauczyc się czytac ze zrozumieniem a nie pomiędzy wierszami. Jak juz kogos pouczacie
Ja zdecydowanie nie pozdrawiam. brzydze sie sztuczną uprzejmością i kłamstwami. zmienianiem faktów
---------- Dodano o godzinie 21:47 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:43 ----------
Wszystkie maile posiadam moge zrobic screeny. nie mam nic do ukrycia. tyle w temacie
Witam ponownie i zanim odniosę się do Państwa argumentów , pragnę podziękować za szybka i wydaje się,że rzeczową odpowiedź.
Moja reakcja na Państwa dialog na forum wynikał z negatywnego odbioru formy rozmowy jaką Państwo obrali. Zdaje sobie sprawę,że obsługa klienta nie zawsze bywa miła i przyjemna. Sama mam bardzo bogate doświadczenie w tej płaszczyźnie i wiedzę z zakresu zarządzania firmą i promocją.
Nie mniej jednak każda Państwa reakcja w tym temacie niesie negatywne odczucia... Myślę że potwierdzi to więcej użytkowników tego forum.
Forma dialogu która Państwo obrali odstręcza wręcz od jakichkolwiek wypowiedzi...
Może powinnam to zignorować bo jak Pan nadmienił wcześniej nie miałam z Państwem żadnych problemów. Nie jestem także Państwa pracownikiem, aby dbać o interes Państwa firmy.
Jednak jako profesjonalistę, uderza mnie brak wyczucia jakim się Państwo wykazali.
Jeżeli nawet pojawiły się w gronie Państwa klientów osoby , którym postanowili Państwo utrzeć "nosa" to po co to przedstawienie na forum. Po co te przepychanki?????
Nie rozumiem!
Oddźwięk Waszego dialogu jest fatalny...
Miejsce/ temat pt Modena Nails powinno być miejscem rozwoju i promocji Waszej firmy, a nie polem bitwy.
Wbrew pozorom przez to forum przewijają się setki a może tysiące ludzi z branży. Miejsce to stało się nie tylko polem do promocji własnych umiejętności,ale przede wszystkim miejscem w którym specjaliści wymieniają opinie o produktach i sposobach w radzeniu sobie z zaistniałymi problemami w trakcie stylizacji.
Jeśli czytacie ten temat i macie czas na prywatne rozgrywki z poszczególnymi użytkownikami, to macie także czas aby podjąć przyjazny i pomocny dialog w zastosowaniu Waszych produktów.
Zupełnie inaczej zostaniecie odczytani jeśli umieścicie tu nowości, opiszecie je i zaprosicie do testowania.
Osobiście umieściłam post o żelu który wywołał u mnie ból i pieczenie a po zdjęciu materiału na płytce pojawiły się pęcherze powietrza pod paznokciem...
Nie przypominam sobie aby Państwo ustosunkowali się do tego problemu , tym bardziej że nie tylko ja mam ten problem.
Zapyta mnie Pan pewnie dlaczego nie zadzwoniłam...
Nie chciało mi się , bo bicie piany o parę złotych nie ma sensu. Tym bardziej że rozmowa z Irlandii mija się z celem.
Natomiast zupełnie inaczej by to wyglądałoby to gdyby osoba odpowiedzialna ( ale praktyk nie ,laik) spróbowałby o tym z nami porozmawiać.
Takie wsparcie buduje renomę firmie i sprawia,że potencjalny klient czuje się wyjątkowo. Az chce się wtedy z taka firma nawiązywać współprace.
Ja również Pana zaproszę do lektury tematów w których odbywa się promocja innych marek. Jak fajnie szkoleniowcy i sprzedawcy nawiązują relację z użytkownikami, klientami itd ...
Pomagają , radzą wyjaśniają...
Pamiętajcie że użytkownicy tego forum to nie tylko osoby które zaczynają robić paznokcie,ale tez zawodowi styliści i eksperci, a Wasza firma powinna dotrzeć do wszystkich.
Wierzę że moje słowa nie wywołają u Pana oburzenia , ale staną się inspiracją do dalszego rozwoju firmy...
Z poważaniem
Małgorzata Poddębska
W pełni zgadzam sie z Syreną, właśnie chciałam zamówić w państwa sklepie kilkanaście rzeczy ale widząc takie odpowiedzi z państwa strony odruchowo zaczęłam szukać innej firmy, takiej która nie będzie wywoływać u mnie negatywnych emocji, takie wypowiedzi ze strony przedstawicieli marki uważam za źle świadczące o firmie, ponieważ nie mam ochoty współpracować się z kimś kto w ten sposób reaguje na opinie klientow, nawet jesli nie sa oni zadowoleni z produktow, dobrze ze chcieliscie naprawic swoj blad/przyjac reklamacje ale jesli klient nie skorzystal z tej opcji to jego strata a zadaniem firmy powinno byc napisanie jak ta sytuacja wygladala a nie obrazanie klienta.
Ja przyznać muszę szczerze, że jakoś jeszcze "nie przejechałam się" na produktach Modeny, dziwi mnie jednak ostra reakcja Sklepu. Na tym forum wyrażano już swoje niezadowolenie na temat różnych produktów i jeśli znalazł się u nas przedstawiciel z którejś "obsmarowanej" firmy, to często razem z niezadowolonym klientem próbowano dojść do porozumienia.
Jeśli klient nie wyrażał chęci dogadania się, to dana Firma oficjalnie informowała, że chciała zadośćuczynić niezadowolonemu klientowi, ale ten zrezygnował ze skorzystania z owej propozycji.
Jeśli ktoś będzie się oburzał, bo ktoś inny jest niezadowolony z naszych usług czy produktów, to niestety, ale klienci (nawet ci wcześniej zadowoleni) będą czuć niesmak i zniechęcenie, bo przecież nam kiedyś też może się "sięgnąć". Niestety, ale śmiem wątpić w kompetencje rzecznika sklepu....
dziewczyny a co powiecie o lakierach do paznokci z modeny? ładne kolorki ...
Pytanko bo na stronie nie znalazlam ale moze sa w sklepach :P
Maja w Modenie klipsy do paznokci do zaciskania tunelu ? :)
z tego co wiem to nie ma.
Ja na modene obraziłam się permanentnie po wielu szansach jakie dałam ich produktom jednak zawiodłam się. . :[:bruce:
nie skomentuje zachowania przedstawicieli modeny bo było to wielce nieprofesjonalne ale ja osobiście na szczęście miałam miły kontakt zamawiając od nich produkty i powiem szczerze że jestem zadowolona z żelu bardzo gęstego budującego, żeli kolorowych, żelu podkładowego no i oczywiście z żelu maskującego :) pazurki mi się nie zapowietrzają i trzymają jak mur beton :)
nie wiem z jakiego powodu są skrajne opinie inni są zadowoleni a inni całkiem nie, może dlatego że skosztowali czegoś lepszego :)
jestem ciekawa jakie to produkty chwalicie , pewnie jest gdzieś wątek i zabieram się za szukanie :)
Lakiery mam dwa: numer 19 i 18 mam już je jakiś czas, bardzo dobrze się rozprowadzają i trzymają, zamówię więcej kolorów:ok:
ja pracuje na lakierach china glaze i mam już 44 kolorki :] ale te z modeny nie dość że kuszą ceną to kolorki są boskie i takie intensywne ;p nie ma problemu z odpryskami??
---------- Dodano o godzinie 10:42 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 19:27 ----------
dziewczyny jak robie zele na formie to uzywam zel gruntujacym modeny a forme robie budujacym bardzo gestym modeny i strasznie piecze po kilku sek w lampie ;/ tez tak macie? można to jakoś wyeliminować ?
Mnie i moje klientki budujący też piekł. nawet cienka warstwa. zamowilam teraz zele z mistero milano na promocji za 30zl 15ml i nie mam juz tego problemu. robie nawet 4 paznokcie naraz i zel się nie zlewa na skorki jak to mialam z modena
i ładnie się trzyma ? nic się nie zapowietrza? ładnie się poziomuje? :)
podaj lika do żelu ktory zamówiłaś :)
zamowilam 3 zele. 3 fazowy konstrukcyjny, cover rożowy i cover bezowy.
teraz nie sa w promocji ale trzeba sledzic codziennie bo znow beda napewno coraz sie zmieniaja produkty promocyjne pare dni hybryda pare dni zele itd.
No cos Ty jak dobrze wykonane nic nie ma prawa sie zapowietrzac wystarczy poczytac opinie o tych zelach na stronie sklepu po kliknieciu w produkt lub tu na wzorkach jest oddzielny temat mistero milano.
dzięki kochana zamówiłam żel z mm i na jedna hybryde się skusiłam :D z modeny naprawde byłam zadowolona i z coverka chyba nie zrezygnuje ale to pieczenie mnie naprawde irytuje ;/
co do coverow to ja zamówilam cover beżowy uniwersale to mam porownanie do modeny to z mm kryje lepiej i praktycznie sam sie cieniuje. kolorek super
zwykle zele chyba będa jeszcze w promocji po 30zl co pare dni zmieniaja promocje teraz na hybrydy jest. powinnas byc z hybrydy zadowolona mam troche kolorkow
Cześc dziewczyny ;)
Jestem tu świeża, dlatego proszę na przyszłość o wyrozumiałość do mojej osoby :P
Udało mi się przeczytać cały temacik ;) strone po stronie, post po poście. Byłam ciekawa Waszych opinii :)
Sama właśnie ostatnio zrobiłam mini zakupki w modenie i mimo niektórych waszych negatywnych opinii, osobiście polecam sklep :) Mam do sklepu niedaleko i Fakt jest taki, albo po prostu mam to szczęscie, że mam możliwośc robienia zakupów osobiście, a nie poprzez zakupy internetowe :) Dlatego mogę powiedzieć z czystym sumieniem, że obsługa była porządna i miła ;)
Zakupiłam u nich kilka rzeczy i jak narazie sprawuja sie świetnie ;) Mam też w planach zakupić u nich żele, choć troszkę martwii mnie to co pisałyscie wczesniej. Myślę, że jednak zaryzykuję i kupię przy najbliższej okazji chociaż 5 g na spróbowanie ;)
Jak narazie zakupiłam u nich :
- bloczki polerskie ( w kolorach zielonym, różowym i fioletowym).
- pilniki proste i banany, zarówno te białe jak i zeberki :)
Zarówno na bloczkach jak i na pilnikach bardzo fajnie się pracuje :) Bynajmniej mi :)
Do tego kupiłam też:
-tipsy clear z dużą kieszonką. zaryzykowałam i kupiłam od razu 500 sztuk. nie żałuję ;) Tipsy są w sam raz dla mnie, nie za grube, nie za cieńkie. i przede wszystkim nie pękają ;)
- cleaner, wzięłam 100 ml cleaneru zapachowego. Powiem szczerze, że żadnego zapachu nie czuje ;p ale po za tym jak narazie na niego nie narzekam;)
- do tego wziełam primer bezkwasowy :) Jest bezkwasowy, nie mam nic pozamieniane w 'pudełeczku' jak wspominałyście wczesniej :) Dobrej jakości wg mnie :) Trzyma porządnie :)
no i na koniec wzięłam klej, ale niestety jeszcze go nie używałam także nic nie wiem na ten temat ;)))
Zastanawiam się teraz nad tymi żelami ;) Cover zakupię na pewno, bo widzę ciągle dobre opinie o nim :) Natomiast co z resztą to nie wiem ?:(
nie wiem jak tipsy i inne pierdółki do takie zamawiam od DR w szczególności pilniki z firm i-nails i nie zamienie ich na żadne inne co do modeny wszystko pięknie ładnie ale to pieczenie to dla mnie totalna porażka i nie chce narażać klientek na taki dyskomfort bo po prostu mi głupio mimo iż pazurki się świetne trzymają wolę zainwestować w droższy żel i się nie stresować co do kolorówki to wolę akurat rzadszą i też od dobrej rady , ja za sugestią koleżanki kupiłam żele z mm i czekam :)
Ja mysle, że jednak zaryzykuje i kupie 5 g na spróbowanie :) w tygodniu mysle ze sie tam przejde ;)
Ja kupiłam na próbę jednofazowy ( gęsty ), budujący, cover, biały. Zrobiłam koleżance która ma bardzo szeroką i bardzo krótką swoją płytkę, zobaczymy ile będzie je nosiła. Co do pieczenia to faktycznie ten budujący piecze:/:, mimo, że nakładałam dwie cienkie warstwy, biały jest bardzo biały i nie żółknie, ale jest rzadki( wolę trochę gęściejsze). Jeszcze zakupiłam nabłyszczacz UV, ładnie nabłyszcza:).
To czego nie polecam: to te różowe formy, są za miękkie, ja nie umiem na takich pracować:[
Całuski:*
Ja odwiedziłam dzisiaj sklep i zakupiłam troche potrzebnych rzeczy i żele:)) Zwykłe i kolorowe ;) Jak z nich skorzystam to powiem co i jak :)
no i oczywiście tak jak wspominałyscie, nie zabrakło gratisków ;))
edit.
Używałyście może wzorników tej firmy ? Moglybyscie powiedzieć czy polecacie ? czy co do tego nie ma różnicy jakiej jest firmy ;)
Widziałam dziś właąśnie w Modenie dośc spore, fajne i tanie wzorniki :) i chciałam zapytać co mi powiecie na ich temat ;)
Jestem w szoku, ze przedstawiciel Modeny w ten sposob odpisal na zaistniala sytuacje. Tez kiedys nie bylam zbyt dobrze potraktowana przez telefon i obsluga przez jedna osobe byla dosyc nieprzyjemna. Zgadzam sie z Syrena w pelni. Poziom obslugi klienta musi byc wysoki - niewazne czy ma sie 8000 klientow czy 8 - bo sukcesem jest utrzymac ich przy sobie w dobie tak wielkiej konkurencji. Uwazam, ze Modena powinna usunac swoj post,;( aby nie dale nie powodowac niesmaku.....bo czyta sie to okropnie.............
no i przyszedl żel z mm 3-fazowy konstrukcyjny nie wiem co jest ale szczypie też ;/ kiedys pracowalam na ibd i nic takiego sie nie dzialo hmmm moze dlatego że uzyłam żelu podkladowego z modeny? troche sie juz zajmuje pazurkami i nigdy nie mialam takiego problemu a ty co dajesz po ten konstrukcyjny z mm?