i dobrze nie daj sie :* wlasnie skoro taka Cie poznal to nie powinnien chciec Cie zmieniac:kwiatek:
moje zoltawe wlosy (tak zeby nie zrobic off topic) :skacze: i mina a'la katherinne Twoja i tak lepsza :) bije juz mi naprawde :D:skacze::skacze:
Printable View
i dobrze nie daj sie :* wlasnie skoro taka Cie poznal to nie powinnien chciec Cie zmieniac:kwiatek:
moje zoltawe wlosy (tak zeby nie zrobic off topic) :skacze: i mina a'la katherinne Twoja i tak lepsza :) bije juz mi naprawde :D:skacze::skacze:
hahahahhaha mina ostraaaaaaaaaaaaa:D:D:D:D
ejjj ale ja mam taki wyraz twarzy;p
asik ja ide lulu, bo mój zmieniacz świata już dawno śpi i jak się obudzi będzie pier..niczyć, że siedzę pół nocy na kompie;p
słodkich snów:* papaaaa:* i śliczne masz te włoski- na foto widać, że zdrowe:)
Wiem ze Twoja mina dlatego mowie a'la :) to dobranoc :* :kwiatek:
a wlosy tak jak mowilam wytrzymia nawet burze hahaha :D byly torturowane przez 19 lat bez odzywek wiec cos to znaczy :D heheheh :haha:
Dziewczyny ponownie :offtopic:
opanujcie się
Szybko się nudzę jednym uczesaniem i chciałam Wam pokazać jak zmieniam wygląd przez fryzurę. Jedna gładka, druga pokręcona. Która ciekawiej wygląda?
ivonna ta pokrecona ladniejsza ale w prostych tez Ci slicznie!! :* :kwiatek:
Ivonna w kręconych zdecydowanie lepiej:ok:
Też mi się wydaje, że w kręconych ładniej :) chociaż proste nie wygladają źle
według mnie w prostych na codzień, do pracy itd, a na każdą inną okazję powinnaś kręcić włoski, bo właśnie wtedy będziesz się czuła wyjątkowo w wyjątkowych sytuacjach. Poza tym oceniam, że w takich i w takich jest super:)
a mi z kolei Iwona podoba sie bardziej w prostych,włoski wyglądają na zdrowsze a ona na zadbaną i elegancką kobitkę :)ale to tylko moje skromne zdanie...
ja się nie mogę zdecydować, bo i w jednych i w drugich super ;) za to zwróciłam uwagę na kolor i strasznie mi się spodobał :D
dziewczyny! odbiło mi.... kupiłam farbę ultra popielaty blond i będę sie farbowac :)miałam w planie wrócic do swojego koloru czyli ciemnego brązu,ale stwierdziłam,ze na ciemno mogę się zrobic zawsze a teraz zaszaleję i zobacze co mi wyjdzie na mojej lwiej grzywie w ultra popielatym blondzie.jak wyjdą zielone to bedę chyba płakac :) tylko ze kupiłam jedna farbe a to na moje wielkie i grube upierzenie bedzie za mało,wiec jutro dokupie i wieczorem działam :) ytzymajcie kciuki i niech chociaz jedna z was powie ze dobrze robie...błagam..:)
dobrze robisz niech Ci będzie hehe;p ;)
boję się tylko, że włosy zniszczysz. Poza tym popiel często wychodzi inny niż powinien- mojej kuzynce z jasnego blondu zrobił się ciemnoszary a też miał być jasny popiel, mi się kiedyś z popielu zrobił fiolet jasny, ale zmyło się po kilku myciach, jednak kolor i tak bardzo odbiegał. Ale najwyżej zrobisz się na brązik i już:)
eee to ja zawsze sie farbuje na popiel i tez wychodza rozne kolory ale moge polecic farbe z syoss'a KOLOR sie nie zmywa, i wyglada tak jak na opakowaniu tylko kosztuja 15 zl ;/
http://www.syoss.pl/uploads/tx_templavoila/95_en_05.gif
przecież to jest mroźny perłowy blond a nie popiel Asik
A jeśli chodzi o farby to polecam Loreal exellence creme- nie niszcza włosów, można spokojnie nimi farbować włosy zniszczone/suche. Wiem z autopsji:skacze: co prawda przez ok 5 myć widać jak myjemy głowę, że woda się barwi, ale wcale nie wypłukuje to koloru.
tu na zdjęciu jest kilka farb tej serii w starej aranżacji opakowania.
katherinne ja wiem, ze taka jest nazwa ale wychodzi jak popiel :) ostatnio sasiadce farbowalam :)
joystynka nie zapomnij sie nam pozniej pokazac :*
ahaaa;) to już wszystko rozumiem. Ja pierwszy raz jak popielem zrobiłam to sie poryczałam, bo myślałam, że mi ten fiolet zostanie:D
Poza tym jeśli chodzi o farby popielate to fajnie niwelują żółty kolor na włosach po rozjaśnianiu.
tylko wlasnie z czasem potrafi ta zolc wrocic ja tak mam teraz, farbowalam farba z joanny i pierwsze 5 myc ok.. ale teraz mi znowu zolc wychodzi z przodu ;/ masakra normalnie zanim sie tego pozbede z moich wlosow to chyba bede musiala jeszcze 4 razy sie farbowac :D ale co tam wogole ciesze sie ze mam wkoncu ten blond ;D
najlepsza farba do usuwania żółtych odcieni:
kolor 9.1, trwały do 28 myć. Likwiduje żółte odcienie, odżywia włosy.
to ja bym musiala specialnie do centrum jechac bo u mnie w poblizu to jak sa farby w sklepach to te najtansze i chyba nawet tylko z Joanny :D ale dziekuje katherinne chyba sie pofatyguje :*
dzieki dziewczyny za takie wejscie w temat.ja własnie się zastanawiam czy nie lepiej mi najpierw rozjasniaczem je potraktowac,ale boj e się ze potem to juz mi całkiem włosy odpadną.mam farbę z palette nutritive color z mleczkiem pszczelim .kolor A 10- ultrapopielaty blond.pisze na tym że rozjasnia włosy tylko o 2-4 tonow.więc jesli naturalne mam ciemne to może byc żółtko prawda? moze tą drugą farbę kupic inną i pomieszac??
wyjdą Ci żółte na 100% przy samej farbie. ja bym na Twoim miejscu najpierw rozjaśniła włosy bezpiecznym rozjaśniaczem- poczekała minimum 2 tygodnie i intensywnie odżywiała włosy i dopiero farbę. Inaczej zniszczysz i wykruszysz włosy na pewno. Widziałaś moje metamorfozy- dziś gdyby nie raptowne kombinacje miałabym zdrowe włosy do pasa a mam do ramion, tak mi się wykruszyły.
Poza tym złym pomysłem jest po rozjaśnianiu danie tej farby jeśli ona też rozjaśnia- najpierw sobie zrób rozjaśniaczem a potem farbą w takim kolorze, która NIE ROZJAŚNIA tylko daje kolor, np loreal stockholm czy któryś z podobnych odcienie,z tegoco pamiętam to linia prefernce. Nie mająrozjaśniacza już w sobie i są bezpieczne.
Ale jeśli bardzo chcesz to zaryzykuj, ale zabezpiecz się w ciemną farbę;)
joystynka szczerze to powiem Ci tak.. jezeli masz juz cala dlugosc Twoich wlosow naturalne tzn swoj naturalny kolor to zolte nie powinno wyjsc ale jezeli masz jakis tam juz stary odrost gdzie byla kiedys farba to to moze zlapac na zolte. Mi zawsze moj odrost lapie na fajny popiel ale koncowki ktore byly rozjasniane to wlasnie przechodzi w taka zolc ;/
albo zrob sobie test na jakims pasemku od spodu to zobaczysz jak Ci zlapie :)
w razie czego mąż będzie gnał na sygnale do marketu po farbę.:) sprobuję zrobic dzisiaj tym rozjasniaczem,tylko teraz pytanie który jest bezpieczny i czy po rozjaśniaczu nie będę miała tez żółtych włosów,bo wtedy to 100 % z nimi 2 tyg chodzic nie będę tylko ten sam dzien machne na nie farbę i niech sie dzieje co chce... w sumie mam teraz na głowie 70% blond pasemek to może nie będzie ak źle? :) i te pasemka mam już prowadzone od dwoch i pół roku a włosy mam do łopatki gdzies.
wiesz jak ja bym miala takie wlosy jak Ty jak mowisz ze masz 70% pasemek to dalabym tylko farbe bo wtedy bys miala i tak wiecej jasnego tzn popielu ale to wiesz to jestem ja ;P hehehe