-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Dziewczyny czy któraś z was (z Krakowa) nie była by chętna na modelkę na najbliższą niedzielę na moje szkolenie z objętościówek u Aguli ?? Nie mam modelki a Agulaaa nie zdąży załatwić po powrocie ;(
Jak do jutra tutaj nie znajdę to w "akcie desperacji" idę szukać na wizażu :/:
-
Gonia, ja mam dwie klientki, które noszą rzęski na oku do 17-ek, tylko ze kleimy norki i robimy stylizacje objętościowe. klientki doceniły niesamowitą różnicę, mają długie, mega czarne i wyraźne rzęsy, ale teraz to są w stanie otworzyć oczy :) bo z poprzednimi rzęsami ciężko im było.
jeżeli jesteście kursantkami Noble i z jakichś powodów nie macie wzoru oświadczenia, to proszę napisać do chłopaków lub swojej instruktorki, doślą na maila. nie mogę tego tu udostępnić, bo te formularze były naszą wspólną pracą, całym zespołem trudziliśmy nad ich powstaniem.
-
Cytat:
Napisał
Cataleya 1981
Dziewczyny czy któraś z was (z Krakowa) nie była by chętna na modelkę na najbliższą niedzielę na moje szkolenie z objętościówek u Aguli ?? Nie mam modelki a Agulaaa nie zdąży załatwić po powrocie ;(
Jak do jutra tutaj nie znajdę to w "akcie desperacji" idę szukać na wizażu :/:
Ja jestem z Krakowa i ja bym mogła ;)
-
Cytat:
Napisał
leahh
Ja jestem z Krakowa i ja bym mogła ;)
O aniele ! Dawaj na priv nr telefonu :*
-
też bym była chętna na rzęski , ale już za późno :/:
-
Cytat:
Napisał
violcias
też bym była chętna na rzęski , ale już za późno :/:
Dzwonilam do Ciebie w czwartek bo mi Marchewkowy wyslala namiary ale nie odbieralas :) zobacze co sie da zrobic bo mam 2 dni szkolenia wiec moze jedna na jeden druga na drugi. A w niedziele jakby co dalabys rade ? Drugi dzien szkolenia mam 13 sierpnia.
-
gonia1203 - ja miałam ostatnio coś podobnego ;) Babeczka 0,2 i 0,25 na oko 15stki J. Jeszcze mówiła, że tym razem cieńsze zakładała, bo normalnie woli grubsze.. opowiadała o jakiś kłodach przy których 0,2 wygląda jak mgiełka...
Dała mi na alikacje 1,5h bo nie ma czasu, spóźniła się ok pół godziny, po obejrzeniu tego co miałam stwierdziła, że takich cienkich i podkręconych to chyba nie chce (0,2mm, B).
No, ale że gdzieś miała jechać to jednak się zdecydowała. Wykleiłam w ok. 1,5h z 80% rzęs samymi 0,2mm, 12-13-14mm, B. O dziwo ani rzęsy po tamtych klockach nie były szalenie zniszczone, jedynie zwichrowane dość mocno, a sama moja aplikacja też nie wyglądała na jej oku karykaturalnie (chociaż nawet jak dam sie namówić to nie przyznaje się, że to wyszło spod moich pęset... :P).
Ma mi dać znać czy będzie chciała do mnie chodzić na stylizację i co mam jej dokupić z rozmiarów. Dam do podpisania oświadczenie o szkodliwości takiego obciążenia i tyle :) Są gusta i guściki, nie wnikam głębiej...
Nie powinnam zgadzać się na taka stylizacje, ale klientka zdawała się w pełni świadoma tego wyboru, nosząc takie rzęsy od iluś lat.
Pierwszy raz tez słyszałam z pierwszej ręki o legendarnych kępkach klejonych do skóry i rzęs na jakiś super glue trzymający spokojnie z 2-3tyg. Chyba jakaś protoplasta stylizacji rzęsa w rzęsę...
-----------------------
edyt.
Catalaya_1981 - szkoda, ze mnie nie zapytałaś (na forum coś ostatnio mało zerkam), mam wolna niedzielę... Mogłabym bez problemu ściągnać to co mam i byś mogła przy okazji poszaleć z kolorami, cyrkoniami itp. :P
-
Cat masz teraz tyle chętnych modelek że chyba musisz zrobić jeszcze jakieś szkolenie :P
-
a dlaczego nie? bus 14zł, 1,5h i na miejscu. Taki problem to nie problem :)
-
A ja mam super patent na klej latem, WIATRAK!!! eureka!
Podstawiam wiatrak 0,5m od klientki i jade z koksem.
-
Ja tez uzywam wiatraka :) Agulusia mi poleciła.
-
też mam wiatrak.. tyle, że oczy mi łzawią :/:
-
a ja mam w mojej norce tak zimno, że jak siedzę w krótkich spodenkach i krótkim rękawku po godzinie zaczynam marznąć i szukać swetra ;)
Okno otwarte oczywiście :)
Poważnie, jak wychodzę z bloku to uderza fala ciepłego powietrza dopiero :D
-
Cytat:
Napisał
AnastazjaB
a ja mam w mojej norce tak zimno, że jak siedzę w krótkich spodenkach i krótkim rękawku po godzinie zaczynam marznąć i szukać swetra ;)
Okno otwarte oczywiście :)
Poważnie, jak wychodzę z bloku to uderza fala ciepłego powietrza dopiero :D
Ale ja bym dziś CI tę norkę chętnie podkradła :):skacze:
-
Hej Dziewczyny! :) Dopiero zaczynam i wczoraj pierwszy raz kleiłam po kursie koleżance. Zrobiłam jej wczoraj jakąś 1/3 rzęs, dzisiaj będziemy kończyć. Może i głupie pytanie, ale wolę zapytać: Czy nakładając dzisiaj primer wśród już kilku założonych rzęs nie narobię bałaganu? :)
-
nie narobisz..
na kursie nie uczyli uzupełniać?
-
Anastazja, zazdroszczę :D bo klej uwielbia, kiedy jest zimno, wtedy dobrze się klei, i aplikacja dłużej się trzyma :ok:
-
oo bombelkowa wlasnie mnie uswiadomila ze mnie tez na kursie nie uczyli uzupelniac :O
-
Jeśli chodzi o uzupełnianie, to było to raczej omawiane. Dużo było informacji, jak na jeden dzień. Nie byłam pewna. :)
Poza tym koleżance rzęsy już wykleiłam. Ale klej jaki zamówiłam, to jakiś bubel. Z Evo D+. Zasychał mi w moment na płytce. Wstrząsałam go baaardzo długo i ciągle to samo. :| Pieniądze zmarnowane, a najbardziej głupio mi wobec koleżanki, bo mam wrażenie, że klejone rzęsy na ten szajs zaraz jej wypadną... Chciałam zamawiać z Noble, jak resztę rzeczy, ale to co mi odpowiadało akurat było wykupione i dopiero na dniach będzie dostępne w sprzedaży. :[
apelujemy o kulturalne wypowiedzi i zainteresowanie sie całym wątkiem
-
agacinka Nie podoba mi się poziom Twojej wypowiedzi. Nie dość że z lenistwa nie przeczytałaś nawet 3 stron do tyłu to do tego obsmarowałaś oraz pochwaliłaś firmę o której nie masz zielonego pojęcia.
Nawet nie byłaś łaskawa oby zobaczyć co jest w menu forum.
odsyłam do lektury:
Rzęsy - Forum Paznokcie Wzorki.Info
ps. Evo i Noble to dokładnie te same bardzo wysokiej jakości produkty. Nie jestem Instruktorem ale na zdrowy rozsądek też wybrałabym D+ dla studentek, sama na nim kleiłam alergiczkę i tylko Twój brak umiejętności zaważył na tej negatywnej opinii.
Tak się nie robi -_-
Jeżeli uważasz, że klej jest wadliwy zgłoś to swojej Instruktorce która zgłosi wadliwy produkt do Sprzedawcy a nie piszesz o szajsach i wywalonych pieniądzach.
-
poza tym.. klej nie lubi wysokich temp i przy 36 stopniach będzie Ci szybko zasychał..wystarczy poczytać i poszperać.. :nie_powiem:
-
zgadzam się z Muchą. mimo tego iż jestem instruktorką Noble to ta wypowiedź o kleju Evo nie zabrzmiała ładnie.
podejrzewam że nie skonsultowałaś się z nikim dokonując zakupu, a to jest błąd albo Twój albo Twojej instruktorki.
zgadzam się z bombelkową. są upały i nawet mój sprawdzony klej w klimatyzowanym pomieszczeniu świruje.
wrzuć na luz i jak chcesz otrzymać fachową poradę na forum, to o nią poproś, jak chcesz wylać żale co do produktu to w wątku firmy i na pewno coś z tym porządnego zrobią, no chyba że chcesz obsmarować firmę, ale w takim przypadku moderatorzy będą czujni ;)
-
moje drogie klientka chce rzeski brazowe do tej pory nosila czarne na jakie lepiej sie zdecydowac ombre z brazem czy cale braz?co radzicie?;)
-
kamilxx-a jak typ urody? Jak blondynka, to wziełabym ombre z brązem, jak ruda, to brązowe całe, ale to tylko sugestia, sa gusta i gusciki.
-
Ja nosiłam ombre brąz. Cudo! Brąz widać było na słońcu, w pomieszczeniu były bardziej czarne.
-
ja jestem zakochana w ombre <3
-
dark brown są śliczne i bardzo ładnie wyglądają na oku.
Kleiłam je na szkoleniu i wszystkim efekt się podobał. Tylko teraz jakoś nikogo na nie namówić nie mogę :(
a tak przy okazji - robienie klientek w bambuko chyba nigdy się nie skończy
89 zł za 60 rzęs z futra norki - aplikacja 1:1
http://gruper.pl/x.php/1,46416/Krako...f&grid=1643582
-
Ja nosiłam brązowe, a jestem brunetką i mam brązowe oczy :) To moje najulubieńsze i właśnie myślę zakupić sobie nową paletkę tylko na własny użytek :)
-
pani lat 62 farbowana na blond :-) mowila ze swoje rzesy kieds malowalaa na braz wiec moze cale braz?
-
Mnie strasznie denerwuje na gruperach i inny zakupach grupowych to, że wstawiają zdjęcia stockowe :/ W ogóle nie lubie gdy ktoś reklamuje swoje usługi lub produkty nie swoimi zdjęciami tylko stockami...
Ładny obrazek, ładny makijaż/rzęsy itp. a na miejscu buble.
Tutaj gruper dał ostro plamę, nie skonsultował sensowności oferty (nie każdy musi się znać) i oferta jest co najwyżej zabawna dla kogoś kto ma jakiekolwiek pojecie...
-
Dziewczyny plisss doradźcie mi! :/ koleżanka pisze czy zrobiłabym jej rzęsy na jej materiałach i ile bym za to wzięła... a ja nie mam pojęcia na ile coś takiego wycenić... :/ nie mówię, że to głupi pomysł, bo generalnie nic nie tracę a mogę zyskać tylko za ile...?
-
kamillxx - to tak jak moja mama wiekowo mniej wiecej. i też tleniony blond. chętnie bym jej zrobiła brąz a ona upiera się przy czarnych i wygląda dość fikuśnie :D pomieszaj ombre i zwykły brąz jak sie nie możesz zdecydować.
carmenita - w sumie materiały nie są drogie na 1 aplikację więc odejmij ze 30zł od swojej ceny i już.w sumie to i mniej, bo juz kiedys dziewczyny liczyły że 1:1 to koszty z rzęsy 15zł. chyba że bardzo chcesz jej kleić to wtedy więcej.
-
ja jesli kleje kolezanki po fachu to licze im -20 zl za material 1:1 30 zl 2:1, i minus 20 zl bo ze siedzi w tej branzy czyli za rzesy 1;1 na ogol 160 zl a 2:1 ok 200 zl
-
Bardziej doswiadczone koleżanki wspomnialy kiedyś coś o małych podarunkach dla klientki
30ml Vichy płyn micelarny to świetny pomysł...tylko czy nie zadziała źle na klej?
właśnie znalazłam coś takiego na allegro i kombinuje troszkę :)
-
on jest beztłuszczowy lub prawie. nic sie po nim nie dzieje. ja daję cataleya daje. w rossmanie są tez te ich płyny miceralne (.....de loop) w mini wersjach po 3zł.bez tłuszczu jest na nich napisane.
-
Ja daję każdej klientce ten płyn z Vichy 30ml gratis. I jest jak najbardziej wporządku :) zakupiłam 100szt żeby mi nie zabrakło :P
-
Cytat:
Napisał
carmenita
Dziewczyny plisss doradźcie mi! :/ koleżanka pisze czy zrobiłabym jej rzęsy na jej materiałach i ile bym za to wzięła... a ja nie mam pojęcia na ile coś takiego wycenić... :/ nie mówię, że to głupi pomysł, bo generalnie nic nie tracę a mogę zyskać tylko za ile...?
Ja byłam u dziewczyny żeby mi zrobiła rzęsy. W związku z tym, że jestem alergiczką, założyła na moją prośbę na moim kleju. I w związku z tym, że miała tylko 0,20 grubość oraz C i J z Secret Lashes, robiła też na moich rzęsach. Zapłaciłam 100% ceny z cennika. Zrobiła to na moją prośbę więc dlaczego miała wołać taniej ??
Samo to że się zgodziła wystarczyło.
Sama nie wiem czy ja bym komuś zrobiła na innych materiałach ;) a już za tańsze pieniądze na pewno nie. Klej to inna sprawa.
-
a tak z innej beczki potrzebuje dobrego oswietlenia do klejenia rzesek takie aby nie wydzielalo ciepla
i pasowalo do robienia pazurkow
czego wy uzywacie? co jest godne polecenia?
szukam jeszcze dobrego kleju szybkiego ostatnio kleilam na hs5 ale szybciej one po nim wypadaly co polecicie?
plis doradzcie cos bo dzisiajmusze zamowic...
-
ja tez mialam ten problem z hs5 zamienilam na hs4 i jestem w nim zakochana, a do rzesek uzywam lampki takiej kreślarskiej przykrecanej
-
Lampka czolowka na glowe. Ub+ poki co to dla mnke jedyny najlepszy.