Odp: Stylizacja witrazowa...:)eksperymenty
pazurki witrazowe annamon to poprostu mistrzostwo świata:) piekne
Kej dziouchy :)
Dostałam moją przesyłkę z ebay.
To są farbki MARABU, dam linka
eBay.ie: 6 X MARABU 15ML JARS DECOART TRANSPARENT GLASS PAINT (item 310168971266 end time 04-Nov-09 08:03:29 GMT)
Są transparentne, ale po dodaniu do liquidu wcale się nie mieszają...
Tak jakby się zważyły.
Dopiero jak je tak pociapkam pędzelkiem to się jako tako mieszają ale po chwili znów się ważą.
HM... przecież one są transparentne, nie wiem co się dzieje
mogę polecić te do szkła co w empiku są, kupiłam fiolet i malina:)
na nich jest napisane że są water based, czyli na bazie wody. wiem że na moich do szkła tak nie ma, zwykle są na bazie akrylowej, może to o to chodzi?
asia a mozesz wstawić fotkę?
Cytat:
Napisał
Zuzanna Rzeszewska
mialam to samo jak uzywalam do liquidu farbek akrylowych do czasu jak kupilam farbki do szkla tzw witrazowe i od razu inaczej...swietnie sie rozpuszczaja w plynie SAME bez mieszania firmy MARABU glass art a kupic je mozna w zwyklym sklepie malarskim
---------- Dodano o godzinie 21:45 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:43 ----------
te co pokazalas niby ta sama firma a jednak sa troszeczke inne, ja mam w czarnych sloiczkach z czarnymi nalepkami
;( a ja nie mam konta na e-bayu
Cytat:
Napisał
tusia4ever
asia a mozesz wstawić fotkę?
kosztowała 7,50
Moje niestety tez sie waza
dziewczynki jak wroce do domu to cykne fotke moim farbkom, jak pisalam wyzej nie waza sie w liquidzie i naprawde sa fajne
to sa farby witrazowe te, ktore sie nie waza w liquidzie
a to farbki akrylowe tej samej firmy ktore po dodaniu do plynu waza sie
ja ostatnio dosypalam do zelu stare cienie różowe perłowe sypkie do oczu, kolor wyszedl niesamowity!! narazie to bylo na probe, teraz mam zamiar zrobic nim pazurki
Cytat:
Napisał
asia
mogę polecić te do szkła co w empiku są, kupiłam fiolet i malina:)
na nich jest napisane że są water based, czyli na bazie wody. wiem że na moich do szkła tak nie ma, zwykle są na bazie akrylowej, może to o to chodzi?
jak uzyłas tych do szkła dokładnie? wlałas sobie do czegoś czy co i jak? to szybko wysycha? czy to trzeba z czymś zmieszać?
Cytat:
Napisał
natalia268
jak uzyłas tych do szkła dokładnie? wlałas sobie do czegoś czy co i jak? to szybko wysycha? czy to trzeba z czymś zmieszać?
tak dokładnie te do szkła, wybrałam transparentną. (są tam jeszcze np do porcelany itp). wlałam trochę do liqiudu. oczywiście polało mi się za dużo, lepiej to robić pipetą. więc sobie dolałam liquidu. zamieszałam wykałaczką ale w sumie to i tak już było połączone. schnie normalnie, kolor liquidu zrobić się mega ciemny, ale po połączeniu z proszkiem był piękny
im wiecej farbki witrazowej dodacie do plynu tym intensywniejszy kolor
Odswiezam temat. Szukam farbek witrazowych, ktore sie nie waza. Moze do tego czasu ktoras z was juz cos znalazla (taie co w Polsce mozna kupic). Prosze podzielcie sie info:*
Cytat:
Napisał
NataliaNY
Odswiezam temat. Szukam farbek witrazowych, ktore sie nie waza. Moze do tego czasu ktoras z was juz cos znalazla (taie co w Polsce mozna kupic). Prosze podzielcie sie info:*
Marabu najlepsze:D na 2 stronie tematu sa opisane i nawet jest foto:)
Wielie dzieki Agulusia:kwiatek::kwiatek::kwiatek:
goslava też ma super ale nie wiem jakie. ja kupiłam w empiku fioletową transparentną do szkła i się nie waży:)
super farbki witrazowe sa rowniez z Idea Decor maj ciekawa palete kolorow i nic sie z nimi nie dzieje, pipetka pare kropli to zalezy jaki kolor chcecie uzyskac mniej czy bardziej intensywny..
Ja kupiłam niedawno farbki Deco z firmy Renesans w słoiczkach. Cena bardzo przystępna, bo 4,80zł. Wypróbowałam je i wydaje mi się, że są bardzo dobre. Pięknie połączyły się z akrylem i całość dobrze się trzyma na paznokciach.
To jest zdobienie wykonane tymi farbkami, choć nic specjalnego.
a na moich farbkach pisze że są kryjące a nie transparentne i jak dałam do liquidu to się zważyła a jak nałożyłam na tipsa to po wyschnięciu ma połysk i nie wiem czy jak nałożę żel na taką farbkę to nie odpryśnie mi poradźcie coś
nałóż najpierw cleara to raczej bedzie ok