Odp: Jak uzyskać taki efekt?/ czym te paznokcie są zrobione - zbiorowy ;)
Coś innego, ale tak naprawdę szału nie ma;)
http://img188.imageshack.us/img188/107/ppple.jpg Jak zrobić taki równiutki paseczek brokatowy :] ?
natalko odsacz porzadnie pedzelek z nadmiaru liquidu nabierz proszku brokatowego i zrob taki pasek (rozciagnieta kulka akrylu brokatowego), uklep ciut i pedzelkiem ladnie wyrownaj boki, to proste kochana
sprobuj a uda ci sie napewno:)
Ania Bohdanowcz kiedys na blogu swoim pokazywala -one to robi frezarka a potem akryl w tej dziurze cieniuje;) ale to pewnie kazdy inaczej robi,niektore bez frezarki poprostu klada akryl;) ;zel moze sie ciut rozlewac moze byc ciezej;)ale pewnei na upartego tez sie da -czystym pedzelkiem przejechac i szybko do lampy;)
a żelem to nałożyć złoty pył na mokry żel i przejechać czystym pędzelkiem, zamrozić. na przykład :)
ciezko ja juz probowalam chyba ze robic po 1pazurku ale wtedy stylizacja zajmie nam 4h zamiast 2h
mi wszytsko sie rozlewalo:(i co chwilke musialam od nowa przecierac
Anoosiu to nie Ania Bohdanowicz pokazywała tylko Sabina Potrz :) Jak zrobic wzorek panterki na frenchu - galeria - Beauty Nails - bloog.pl
A Osska pokazywała alternatywę bez użycia frezarki, można robić farbkami albo akrylem, ja sama taką ostatnio robiłam :) Żeby akryl nie był za gęsty bardziej wodnisty, ale nie za rzadki, bo będą prześwity (i operujemy boczkiem pędzelka), a jak będzie za gęsty to będzie za gruba warstwa, a robiłam na ostatniej warstwie oczywiście juz opracowanej przed glosem. Cieniowałam ciutkę czarnego, brąz, pomarańcz i złoty, na to cętki farbką akrylową i gloss :)
http://forum.wzorki.info/members/951...ture14252.html
Cytat:
Napisał
asia
a żelem to nałożyć złoty pył na mokry żel i przejechać czystym pędzelkiem, zamrozić. na przykład :)
tylko mam wizje ze tak czy siak bedzie masa brokatu naookoło :D
Cytat:
Napisał
malutkaistotkaa
ciezko ja juz probowalam chyba ze robic po 1pazurku ale wtedy stylizacja zajmie nam 4h zamiast 2h
z tym czasem to sie zgodze.. lata swietlne w takim razie miną...
Pamietam tez cos takiego że na czyms sie malowało, posypywało brokatem a potem wycinało kształty jakie chcemy... Nasza Szpilka cos gdzies zamieszczała alke za chiny nie moge sobie przypomniec... nie wiem czy tez nie dało by rade moim sposobem (http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-p...-sztuczki.html) że na folie lakier, posypac brokatem, jeszcze raz lakier i wycinac dowolne kształty?
musze to jeszcze przeanalizowac ;P
Żelem czy samym brokatem ciężko najlepiej farbkami akrylowymi bądź samym akrylem, żeby mieć jakąś masę, która się będzie w kupie trzymać.
[quote=Wena;205028]Anoosiu to nie Ania Bohdanowicz pokazywała tylko Sabina Potrz :) Jak zrobic wzorek panterki na frenchu - galeria - Beauty Nails - bloog.pl
A Osska pokazywała alternatywę bez użycia frezarki, można robić farbkami albo akrylem
quote]
aa to przepraszam cos mi sie pokickalo:]wiedzialam ze najakims blogu i widzialam ze Osska go pokazywala ale nie wiem czemu myslalam ze to u Ani bylo;)
Pewnie Ci się z Anią skojarzyło, bo to wielka fanka panterki :D
Cytat:
Napisał
malutkaistotkaa
tak tak tylko po jednym, na 5 sekundek do lampki, w tym czasie robisz pazurka innego. wystarczy ze zamrozisz nie musisz utwardzac od razu
Cytat:
Napisał
Wena
Żelem czy samym brokatem ciężko najlepiej farbkami akrylowymi bądź samym akrylem, żeby mieć jakąś masę, która się będzie w kupie trzymać.
o dobra mysl, mam taką temperę złotą, trochę przeźroczystą, będzie chyba pasować
jednak spróbowałam zrobic.. tylko po prostu zmieszałam żel z brokatem.. i wychodzi super :) zrobiłam jedna fotke ale dopiero jak wrzuciłam na kompa okazało sie ze nie za bardzo widać :( no ale tak mniej wiecej :
no własnie czytam i sie rozglądam i znalazłam co to za zele:)ale dzieki:)znikneły mi podziekowania wiec pisze ci tutaj kachna:kwiatek:
bardzo ładnie ci wyszło :D
Gordani - szkielet jest robiony galaretką , ale tu raczej chodziło mi o to by mi żel nie spływał z formy / o jego gęstość .... wszystko jedno jakim clearem zrobisz :)
robimy szkielety clearem , na szkieletach robimy jaja z covera , przy coverze dajemy ciut srebrnego pyłu i opiłki metaliczne srebrne ( ja kupiłam u slaydi na allegro ) i wszystko zalewamy żelem , opracowujemy masę , na linii uśmiechu robimy kropeczki białą farbką akrylową - przy pomocy sondy .... i nabłyszczamy glosem ( ja tylko z wierzchu nabłyszczam ) - spody przecieram clearem ....
są takie pękające lakiery.... ale tez może być malowana folia i jak ją rozciągasz to sie tak robi (czasami jak sa po jakiś produktach spożywczych), albo samemu można pomalować folie spożywcza i rozciągnąć jak przeschnie. Tak mi się wydaję ale może jest jakaś inna metoda.
Zgadza się, są to lakiery Krackpolish Nail Art - KrackPolish
ale tutaj zdaje się użyto czegoś bardziej "wyrafinowanego" czyli preparatów do spękań takich jak stosowane w decoupagu np.