Agulusia dobrze wiedzieć, bo ja też wpycham i wpycham. Czasem te nasze chłopy się na coś przydadzą :D
25-06-2010, 13:06
ana_k
Odp: Lampa UV - Zakup lampy UV
dziękuje za odpowiedż, czyli jednak da się bez problemu utwardzić żel:) a tylko o to mi chodziło, tak jak pisałam robie paznokcie domownikom także wygode moge sobie darować;] a dodatkowy czas nie jest problemem, tym bardziej że jestem na etapie eksperymentowania:) jeszcze raz dziewczyny bardzo Wam dziękuje;)
25-06-2010, 16:04
klanat
Dziewczyny a te do tych lamp od allepaznokcie to żarówki gdzie kupujecie?
29-06-2010, 17:10
beakta
Hej. Potrzebuje rady. Czy ktoras z was miala juz do czynienia z lampami LED ?
Przymierzam sie do kupna dwoch sztuk tylko gdzies na amerykanskim forum przeczytalam ze do tego sa specjlane zele...hm...i juz zglupialam bo nie slyszalam o czyms takim. ??? Wiem ze NSI wprowadzilo lampe LED i tam cos tez pisali i normalnie juz neiwem o co biega. Wiecie cos na ten temat? Z gory wam bardzo dziekuje :)
no cóż najprościej wyjąc wysuwaną szufladkę z lamy, obrócić lampę do góry nogami, wziąć żarówkę wcisnąć do dziurki w lampce aż kliknie. żarówki w takich lampach są wciskane. powodzenia
03-08-2010, 14:04
Agnieszka Praska
Odp: Żarówki od Lampy UV
jak to jak, wyciagasz z kartonika i wkladasz do lampy:)
przeciez zarowki nie da sie zle wlozyc no chyba ze o czyms nie wiem;)
na koncu zarowka ma kostke i bolce i normalnie wkladasz tak zeby pasowalo:)
03-08-2010, 22:50
mala
tylko pamietaj zeby przy wkladaniu zarowek nie dotykac ich rekami...maz jak mi wklada to zawsze tzryma husteczka
04-08-2010, 07:55
RoksiSK
Mała a czemu nie wolno palcami dotykać?
04-08-2010, 12:23
samaron
Żadnych żarówek nie powinno dotykać się placami, bo zostają drobinki tłuszczu, potu itp z dłoni, które potem się nagrzewają, parują i mogą powodować pękanie żarówek.
Osobiście jeszcze mi żadna nie pękła, a mietolę paluchami.
Ja mam taką tylko fioletową, bardzo jestem zadowolona:D
05-08-2010, 20:19
klanat
Bardzo sie w takim razie ciesze Sami i dzieki za odpowiedz ,pozdrawiam :)
12-08-2010, 18:46
kaasiuleek
ja na śmierć zapomniałąm ze nie dotyka się palcami żarówek i wkładałam je i pozniej dotykałam je i wogole ale do tej pry działaja więc nic nie popsułam :)
12-08-2010, 19:55
Sildre
A ja z czystego pedantyzmu wkładam przez chusteczki, bo świadomość że MOŻE są na żarówkach jakieś smugi by mi spokoju nie dała ;)
No, ale ja podobno dziwna jestem... mój to do dziś się stuka w głowę jak słyszy o moim chronologicznym układaniu zdjęć szczególnie na nk :P
08-09-2010, 12:33
szerek
Dziewczyny a ja mam taka 36 W z allepaznokci ale matowa i juz mi bialego żelu nie utwardza i chce do niej dokupic nowe żarówki- kłopot w tym że jak zaczełam przeglądac allegro to juz nie wiem jaka lampę posiadam, a na moich żarówkach pisze tylko 9 W- L
Jest to zwykła tunelówka, więc te chyba beda dobre TipsyNails Żarówki UV 9W typ ENF (1222979125) - Aukcje internetowe Allegro.
11-09-2010, 22:02
betisska
Ja mam taka lampeczke:) Jestem z niej bardzo zadowolona. Jeden jej inus to wielkosc. Nie zmiesci sie do kuferka, bardziej nadaje sie do pracy w salonie.
12-09-2010, 13:18
pinusia6
Betisska świetna lampa :) Też bym taką chciała ale jak mówisz że się nie mieści w kuferku to troszkę lipa :(
A ja póki co robie rozeznanie bo mam zamiar zacząć robić żelik i taki się zastanawiam jaką lampę tu sobie sprawić :huh:
Bardzo ładna lampeczka....sprawdź jakie ma wymiary i będziesz wiedziała czy zmieści się do kuferka:)
A różnica cen rzeczywiście duża:) Kup najtańszą:)
14-09-2010, 16:11
pinusia6
Cytat:
Napisał betisska
Bardzo ładna lampeczka....sprawdź jakie ma wymiary i będziesz wiedziała czy zmieści się do kuferka:)
A różnica cen rzeczywiście duża:) Kup najtańszą:)
No właśnie tak bedę musiała zrobić :) Lampeczka jest na prawdę prześliczna ale słyszałamze awaryjna :( Muszę zrobić rozeznanie i wtedy bedę wiedziała :)
Dziewczyny jak macie takowe lampy proszę napiszcie jak się sprawują :)
Z góry dziekuję :)
---------- Dodano o godzinie 16:11 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:38 ----------
Cytat:
Napisał martakolo
to pokazuje swoje narzędzie pracy;)
jest naprawde fajna, ślicznie się prezentuje
Przedstawie poniżej opis:
najważniejsze cechy: cyfrowe ustawianie czasu naświetlania od 0 do 300 sekund wbudowany wentylator działa jako suszarka do lakieru Wentylator włączany przyciskiem koniec pracy lampy sygnalizowany jest dźwiękiem lampa może pracować w trzech trybach tzn. jako lampa uv, jako suszarka oraz jednoczesnie jako lampa uv z suszarką osłona, chroni oczy przed naświetlaniem światłem UV 4x Świetlówka 9 Watt specjalna odblaskowa (metalowa) powłoka wewnętrzna przyspiesza naświetlanie prosta obsługa
Właśnie taką chcę sobie zakupic ale słyszałam że sa awaryjne i się troche obawiam :(
A mam pytanie jaka jest jej wielkosć??
A ja mam taką lampę od miesiąca. Wcześniej miałam tą zwykłą białą standardową. Jak otworzyłam paczkę z moją nową lampą byłam w szoku zadowolenia;p Piękna, obszerna na dwie dłonie, czujnik ruchu, lcd, wiatraczek,timer i takie fajne sygnały dźwiękowe ma:D Uwielbiam ją:D Zawsze o takiej marzyłam i w końcu mam:D Ale wszystko ma swoje wady, więc jak jadę na wizytę domową do klientki to mam więcej do wożenia i pakowania. I ciężko mi to w torbę zmieścic... ;)
02-12-2010, 18:05
goszacz
Dziewczyny powiedzcie jak z utardzaiem zelu w takiej lampce??Moja z fabrycznymi zarowkami nie utwardzala dobrze zelu wiec zamowilam nowe zarowki u Dobrej Rady i jest dalej to samo. Biale zele kompletnie ie nie utwardzaja,a inne tez nie sa calkowicie utwardzone. Dodam ze zarowno te pierwsze zarowki jak i drugie od poczatku mialy ciemne obwodki-jakby zarowki byly zuzyte:/: Moze te zarowki na prad staly(inne niz w zwyklych lampkach) sa jakiejs gorszej jakosci??Juz sama nie wiem. W kazdym razie lampa lezy nieuzywana;(
02-12-2010, 21:40
Kaniusia0
Odp: Temat o zakupach - Co ostatnio kupiłaś lub zamierzasz
ja zamierzam kupić nową lampe do utwardzania zeliku ;) polecacie coś konkretnego? sprawdzonego a nie drogiego ;)) ?
kochane !! znalazłam temat o lampach..... chcialabym przeniesc ale nie wiem jak... jak bedzie mozliwosc to prosze o przeniesienie, i przepraszam.