a ja mam całkiem inne pytanie odnoście farbek, malujecie nimi pomiędzy warstwami żelu lub akrylu czy dopiero w końcowym etapie przed glosem ? ;)
Printable View
a ja mam całkiem inne pytanie odnoście farbek, malujecie nimi pomiędzy warstwami żelu lub akrylu czy dopiero w końcowym etapie przed glosem ? ;)
sa kursy nail art tam ucza malowania farbkami..:) duzo tez mozna na forach sie nauczyc :)
Daria farbkami maluj na juz opracowany pazurek...przed samym nablyszczaniem:) bo inaczej zel moze..a raczej na pewno bedzie odlazil..:)
Agusia spokojnie rozcienczaj sobie te farbki woda....:)
ja tak samo robię ale myślałam ze może wy macie inny sposób ;)
A ja mam pytanie.. Czy jak te farbki zaschną, to można je zmyc np acetonem lub zmywaczem czy tylko spiłować pilnikiem?
Chciała bym zakupic takie i na naturalną plytkę, ale nie chce później jej pilowac bo i tak jest słabiutka...
Prosze o odpowiedź:)
dzieki :) no to mogę sobie zamówić farbki :))
a poza tym piekne zdobienie:) lubie takie ciemiejsze kolory na stopach :))
hej dziewczyny. Mam problem..
Ostatnio robiłam koleżance paznokcie żelowe..
Po opracowaniu pazurka namalowałam zdobienie za pomocą farbek...
Całośc pokryłam nabłyszczaczem i było wszystko ok..
Na drugi dzień koleżanka do mnie napisała że skróciła sobie te pazurki bo troszkę jej przeszkadzały i że kwiatki się rozmazały...
czy to może być jej wina? tzn. że spiłowała z długości i do farbki dostała się woda? bo ja widzę tylko takie wyjście.. a jak Wy myślicie? czy może to moja wina?
Daria masz racje,dostala sie woda albo zmywacz do paznokci,A Rudi chce dodac ze przesliczne te niebieskie pazurki:D
tak do konca się nie znam, ale wydaje mi sie ze woda... z reguly gdy do farbki (jakiejkolwiek) dostanie sie woda, to sie rozmywa, wiec tez tak mysle, ze woda, zmywacz, tak jak napisala moja poprzedniczka:)
też myślę że woda. w ogóle zwykle jak klientka sama sobie w domu coś kombinuje to to się tak kończy..
Świetne są te niebieskie pazurki ;) Ja jakoś teraz na czasie kupiłam sobie farbki od AllePaznokcie. Mieli swoje "stoisko" w Mielnie, a że akurat tam byłam, zakupiłam sobie kilka ;) Fajne są! :D
rudi bardzo fajnie Ci to wyszlo...:)
Fajne cytrynki, podobny wzor byl w jakim numerze paznokci albo akademi pazurkow...
Cyrynki na stopkach brdzo fajnie wygladaja :) Gratuluje ...
Ja mam takie pytanie, Zrobiłam pazurki na formie, zbudowałam cały pazurek a na ostatniej warstwie zrobiłam malowanki właśnie farbkami akrylowymi, całość pokryłam zwykłym lakierem bezbarwnym.
Chciałabym teraz usunąć te malowanki. Czym mogę to zmyć, wiem,że same farbki akrylowe zmywają się już pod ciepła wodą ale ja mam na tym lakier a chciałam zmienić wzorek nie naruszając masy żelowej.
Aby zmyc lakier musisz urzyc zmywacza tym samym farbki powinny sie zmyc.
A z żelem nic się wtedy nie stanie? Zmywacz z acetonem czy bez? Ma to jakieś znaczenie?
Bardzo dziękuje za odp:kwiatek:
Nie powinno sie nic stac...
Ja używam bezacetonowego zmywacza bo jest delikatniejszy....
łooo a mi się nie zmyły ciepłą wodą... i tylko zmywacz zadziałał..
Moje zmywają się ciepłą woda no ale tak jak pisałam wyżej jak są pokryte lakierem to wiadomo że woda już nie pomoże:)
ja szorowałam nawet szczoteczka itd i nic sie nie zmywało :/: :(
a moje się zmywają cleaner'em :D
moje sie niczym nie zmywają :P stwierdziłam że musze spróbować.. troche podpiłowałam, wsadziłam do wody - nic; potem przejechałam zmywaczem - nic.. to dobrze :]
Może się przyda ;) Znalezione w wyd. specjalnym "Paznokcie"
Załącznik 5694
ja kupuje farbki na Allegro i płacę 10zł za słoiczek:)
niestety nie umiem robić tak pięknych dzieł artystycznych jak pokazała marta01_11 :love::love::love: