Odp: tydzien po zalozeniu paznokci podchodzi powietrze
Mam dokladnie taki sam problem... Juz zalamana jestem "cotygodniowa przymusową stylizacją"
Pokaże Wam jak wygladają moje zapowietrzenia po ok tygodniu od zalozenia i niewazne czy to akryl, czy żel.. dzieje sie podobnie.. Akryl potrafi odejsc mi w calości (caly zbudowany na formie - nie w kawalkach, a na paznokciu nawet sladu nie ma ze coś na nim było). ZAŁAMKA....;(
Załącznik 14095Załącznik 14096
niewiele tam widze,krzywizny nie sa dobrze zbudowane,moze jest tam za duzo zelu przy skorkach,mi podchodzi szybko powietrze na prawej dloni,bo robie lewa niedokladnie,ale nic nie odchodzi
mi podsunęła pomysł jedna z kumpelek na blogu:
żeby sprawdzić cleaner :D ja po opiłowaniu lini stresu tipsa przemywałam wacikiem z cleanerem a ona podsunęła mi specjalny odtłuszczacz typu clean&prep
czyli teraz matowienie/opiłowanie, szczotką nadmiar pyłku, przecieram suchym wacikiem, nakładam clean&prep, primer i żel bazowy...
miodzio! sie trzyma :D
Odp: Dziwne paznokcie????
Gdzieś już czytałam na forum o podobnym problemie. Dziewczyny pisały, że paznokcie mogą być częściej używane i może być na nie wywierany większy nacisk co sprawia, że płytka może być zdeformowana. Musiałabyś się przyjrzeć dokładnie tym paznokciom, które ciągle się zapowietrzają pod każdym kątem czy wszytko z nimi ok. Ja innego wytłumaczenia chyba już nie mam:P
dzieki za szybka odpowiedz:) Paznokcie ogladalm z gory do dolu i sa ok ale ona cwiczy judo , to moze przez to one sie tak zapowietrzaja i podnosza , bo juz sama nie wiem:(Szukalam czegos podobnego ale nie znalazlam , wiadomo jak sie czegos szuka to nigdy nie mozna tego znalezc:)
No jeżeli ćwiczy może tych palców używa najcześciej, dziwna sprawa.. A próbowałaś i żel i akryl? Może inną metoda by się dłużej trzymały
a ja mam inne pytnie
ktore to sa paznokcie? u ktorych palcy
mala to jest srodkowy palec u prawej raczki i dwa wskazujace , ale na jednym paznokciu we wskazujacym palcu ona ma onycholize , takze tu wiem co jest przyczyna , tyle ze te dwa pozostale sa wporzadku , moze faktycznie sprobuje zelu , jezeli akryl sie jej nie trzyma:/:To jest angielka ja wiem ze one nie uwazaja na pazury , ale wiem ze ona akurat uwaza , strasznie to dziwne dla mnie^_^
moze ona cos wiecznie skupie tymy wskazujacymi
cos nimi drapie itp
na srodkowym palcu spotkalam sie z czyms takim ze paznokcie zapowietrzaja sie np przez pisanie, jak ktos piszac "opiera" dlugopis tam. ja mysle ze to kwestia uzytkowania, na pewno nie Twoja wina :)
dzieki dziewczyny:)Moze faktycznie cos z nimi robi:) i po prostu nie chce sie przyznac, no coz wyprobuje na niej zel i jak co to dam znac , czy sie znowu zapowietrzyly:)
Odp: Podchodzenie powietrza pod paznokieć
a j chcialabym sie dowiedziec dlaczego jak nakladam zel na sama plytke paznokcia w celu utwardzenia plytki to jednym ktorym zakladalam zel trzymal sie nawet do 3 tygodni a ostatnio kilka razy zdarzylo mi sie ze kilka dziewczyn mowilo mi ze nawet po 2 dniach zel zaczal odpryskiwac odpadac albo boki sie zaginaly i zel odpadal....co moge zle robic..?:):):) z gory dziekuje za pomoc ..;P:P:P
może chodzić o matowienie, grubość (ilość) masy, albo żel do naturalnych spróbuj
Maluteńka to pewnie dlatego, że kobietki nie dbają o prawidłowe nawilżenie płytki paznokcia.
Wiadomo, jak robimy stylizację pazur musi być odtłuszczony i oczyszczony ale potem trzeba odbudować jego natłuszczenie i nawilżenie przez regularne wmasowywanie olejku, kremu, preparatów nawilżających w skórki i paznokcie.
Paznokieć jest zbudowany z blaszek i pęcznieje i 'chudnie' wraz ze zmiana nawilżenia, żel lub akryl jest sztywny i wrażliwy na zmianę kształtu podłoża - pazurek wysycha, kurczy się, materiał liftuje - tak ja to widzę :D
Ja zawsze jeszcze matuje wolny brzeg pazurka pod spodem frezarką i szczelnie zalepiam końcówkę czasami nawet przedłużając o pół milimetra lub milimetr.
Poza tym o paznokcie trzeba dbać i od tego zależy ich trwałość oprócz oczywiście sposobu wykonania i sposobu traktowania- pamiętaj, że niektóre Panie traktują paznokcie jako połączenie scyzoryka i otwieracza do konserw :D:D:D i na to też trzeba brać poprawkę.
Pozdr i nic się nie martw jeżeli jesteś pewna, że zrobiłaś tak jak trzeba tj grubość masy, zmatowienie, odtłuszczenie itp.
Buźka :D
no niestety wiele klientek nie dba o paznokcie
ehhhhhhhhhhhh
ja tez zauwazylam ze nie kazdy naturalek nadaje sie do zazelowania (bez przedluzenia)
o moich moge zapomniec zawsze sie zawijaja i odklejaja
ehh no wlasnie zawsze robie tak samo zmatowienie odtluszczenie i niektorym sie trzymaja a niektorym nie..;( a szczerze przeraza mnie to bo niektore dziewczyny-odnosze takie wrazenie ze nie rozumieja tego ze to ich wina tylko mysla ze ja cos zle robie..;((a korzystalam z sun flowera specjalnego zelu do naturalnych pazurkow..ale i tak dziekuje za pomoc :P
nie przejmuj się , jednak tak się przyjęło, że 90% zapowietrzeń jest na skutek złego technicznego wykonania paznokci, przez stylistke, i tak jak już dziewczyny pisały zalane skórki, złe odtłuszczenie itp... Jednak każda stylistka w końcu to zauwazy ( o ile chce szkolić swoje umiejętności i korygować błędy). Ja także tak robiłam i mi moje paznokcie od góry się zapowietrzały bardzo szybko dopóki sama nie doszłam do tego, że ja coś robię źle. Jesteśmy tylko ludźmi ale wszystkiego da się nauczyć :)
ale fakt że klientki często zgryzą itp i się nie przyznają
Zgryzanie to już w ogóle brak szacunku dla naszej pracy
ja pracuje glownie akrylem i powiem wam ze dlugo borykalam sie z problemem zapowietrzen,mowie tu o 100% bez powietrza..byl czas ze juz wszystko opanowalam,ale ze testowalam ciagle inne firmy to problem powracal no i okazalo sie ze to wina mieszania produtkow przede wszystkim!!uzywalam odtluszczacz i liquid jednej firmy,primer innej a proszki to juz w ogole kazdy pies z innej budy;( teraz uzywam liquidu,odtluszczacza,primerow i proszku clear jednej firmy i w koncu po miesiacu moge smialo powiedziec ze problem znikl!!kupilam primer bezkwasowyi mysle ze to on wiele mi pomogl,naprawde warto samemu wszystko sprawdzac,bo mieszanki typu wszystko rozne sie nie sprawdzily u mnie!!polecam przede wszystkim primer bezkwasowy nsi atracttion,on naprawde dziala cuda!!:D
Ogólnie do akrylu powinno używać się primera bezkwasowego, a do żelu kwasowego. Ja przestałam w ogóle używać primera.
Cytat:
Napisał
pogodka20
Ogólnie do akrylu powinno używać się primera bezkwasowego, a do żelu kwasowego. Ja przestałam w ogóle używać primera.
A no właśnie akurat odwrotnie,
zresztą każdy robi jak sam przetestował i jak mu pasuje:D
Moze i odwrotnie zawsze mi sie to myliło:D, ale rzeczywiście masz rację.