ślicznie szpila !! a jakie Ty masz oczka piękne!!
Printable View
ślicznie szpila !! a jakie Ty masz oczka piękne!!
super makijaż szpila !:) lubie takie kolorki ;)
dziękuję.... :love:
a to wczoraj sobie robiłam tak z nudów... ^_^
Masz bardzo ładny kształt oczu i możesz sobie pozwolić praktycznie na każdy rodzaj makijażu. Pamiętaj jednak, żeby ciemne cienie nakładać na zewnątrz, a jasne od środka, chyba, że masz szeroko rozstawione oczy to wtedy możesz robić odwrotnie.
---------- Dodano o godzinie 10:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:53 ----------
Właśnie się przyjrzałam zdjęciu z poprzednim makijażem i masz bardzo proporcjonalne oczka. Tylko pozazdrościć. Więc tak jak pisałam ciemne cienie na zewnątrz.
cudne !!! i oczka i makijaż !!
tez tak chce :( ale Wam zazdroszcze !~;( ja to tylko rząsy umiem sobie pomalowac :( bynajmniej tak mi się wydaje, że umiem :D
Szpilko bardzo fajny makijaż! :) w sam raz na lato :D
Szpila piękne oczka!!
Śliczne Wasze makijaże!
Musze się jakoś fajnie pomalować, bo w sobotę mam imprezę 18-stkową...ale nie wiem za bardzo jak:/: Jakoś weny nie mam. Wiem tylko, że połączę kolor szary i srebrny. Wstawiam zdjęcie swojej twarzy. Może ktoś pomoże:D I kredki tez użyć, czy nie? Ehh te dylematy...
Masz trochę zasinień wokół oczu, więc zrezygnowałabym z szarości i srebra w roli głównej. Moja propozycja jest taka: korektorkiem zatuszować cienie pod oczami i na górnej powiece używając wilgotnej gąbeczki lateksowej. Pamiętając o tym, aby nie kłaść korektora w okolicach zewnętrznych kącików. Okolice pod okiem zabezpieczyć sypkim pudrem przy pomocy czystego pędzelka ( po zakończeniu makijażu pięknie się nadmiar usunie pędzlem wraz z resztkami osypanych cieni). Kontur oka od wewnętrznego kącika do połowy górnej i dolnej powieki obrysować białą kredką. Od środka nałożyć złoty cień, na środkowej części zielony, bądź różowy ( w zależności, który bardziej Ci odpowiada), na zewnątrz szary (należy pamiętać, aby cień nie wychodził poza łuk brwiowy czyli wyobrazić sobie linię łączącą zewnętrzny kącik oka i koniec brwi). Na dolnej powiece w środkowej części cień zielony lub różowy i dalej szary. Od wewnętrznego kącika złoty cień można lekko rozetrzeć, aż pod łuk brwiowy, aby bardziej roz,swietlić oko. W zewnętrznym kąciku oka tylko na ruchomej części powieki nałożyć ciemny grafitowy cień i odrobinę rozetrzeć na dolnej powiece, ale w camym kąciku. Cienie powinny być roztarte tak jak pokazałam na rysunku. Po nałożeniu cieni wymieść puder z okolic oka i narysować czarną kredką kreskę na górnej i dolnej powiece. Kreska powinna zaczynać się od 1/3 na górnej powiece i iść w rzęsach, unosząc się do góry w zewnętrznym kąciku. Na dole natomiast od zewnętrznego kącika do 1/3 długości. Nie łączymy ze sobą górnej i dolnej kreski. Na koniec wytuszować rzęsy i ukośnym pędzelkiem delikatnie nanieść ciemnobrązowy cień na brwi.
Dziękuję. Mam nadzieję, że się uda:)
Czekamy na efekty:)
"nieporadne bazgroły" bardzo pomogły:) bo przy samym opisie trudno by było ujrzeć to w wyobraźni:)
Znalazlam na necie ten makijaz. Uwielbiam takie mocne! Ale nie posiadam takich kolorkow. Super efekt! Chyba sobie kupie takie odcienie :skacze:
Szpila pieknie dobierasz kolory,bardzo Mi sie podoba...:)
makijaż się udał:D tylko zamiast zielonego lub różu dałam bardziej perłowy, biały nie wiem jak ten mój kolorek okreslić. Inaczej by do ciuszków nie pasowało:) dziękuję Wam:*
Bardzo się cieszę, że się przydałam, a że się uda to byłam pewna, bo jeśli zajmujesz się stylizacją paznokci to artystyczna dusza wyjdzie w każdej dziedzinie:)
ten mocny świetny faktycznie kolorki ekstra!!
po prostu dawno nie bawiłam się makijażem i jakoś tak kompletnie weny mi zabrakło, ale dzięki Wam sie udało:)
mam takie prawie takie same.Ważne jest zeby nie było one perłowe tylko matowe i miały ostre kolorki. Takie cienie mozesz znaleść na allegro albo ebayu. Z essense w drogeriach są też mocne kolorki w pojedyńczych "opakowaniach". Tylko nakładaj na powiekę bazę (w internecie przeczytałam że nadaje się do tego supcio zwykły korektorek w płynie :D ja takiego uzywam :P) wtedy nie będą Ci się osypywac cienie.
---------- Dodano o godzinie 18:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:20 ----------
do tamtego wydaje mi się że są tam kolorki :czarny, mocny róż, biały, fiolet i taki perlisty (taki jakby troszkę beżowo złoty)
a o to moje oczka:D i jak??