-
Odp: Stylizacja witrazowa...:)eksperymenty
Dziękuję Agusiu za przeniesienie mojego postu, nie znalazłam tego wątku, bo moje pytanie jest stricte żelowe, dlatego tam (dział: metoda żelowa) je umieściłam - nie szukałam w metodzie akrylowej :)
Jak zrobić to, co bym chciała - akrylem - wiem, problem polega na niemożności stosowania akrylu.
Frezarki nie mam, czego bardzo żałuję.
Spróbuję mocniej przecierać, ale obawiam się, że niewiele to da. Dyspersja jest śliska... Może na matową powierzchnię cover by pomógł... ale obawiam się, że cofając się w czasie utwardzania linia straci... linię.
-
zastanawiam sie czy nie sprobowac :D cena niska i jestem ciekawa efaktow hmmm :D
Krople do barwienia liquidu - nowe efekty 10 ml (1029443847) - Aukcje internetowe Allegro
a moze ktos mial juz?? :]
-
ja bylam na warsztatach u naszej Owcy, ona pracuje m.in. na produktach Charbonne i polecala te kropelki ...mieszając podstawowe kolorki mozna uzyskać wiele nowych kolorów...
-
Tuśś :* moze i ja w takim razie sprobuje :) zazwyczaj barwie liquid akrylem ale te krople musza byc wygodniejsze :)
-
NataliaNY super efekt!!:)
-
Ja barwiłam żel farbkami akrylowymi, dwa razy utwardzałam i wszystko było gites. A liquid próbowałam barwić wszystkim. Nic mi nie działało. Muszę wypróbować te farbki do szkła.
-
słyszałam o tym kiedyś i chyba czas najwyższy by wypróbować te farbki, kropelki super efekt dają
-
na ostatnich warsztatach Frutka pokazała nam witraż z barwionego liquidu - farbkami do szkła, efekt niesamowity :) także teraz też muszę kupic kilka takich farbek :D
a kropelek nie testowałam, ale też czytałam same pozytywy na ich temat :)
-
Farbki witrażowe są świetne dają fajne efekty. Ogólnie mają bardzo nasycone kolory
-
polecam rowniez do opakowania odlozyc ciut zelu clear i dodac farbki ja dodalam marabu i recze ze sie nic nie dzieje:D
french nosze juz 3 tygodnie juz byl uzupelniany:ok:
po zmieszaniu z zelem wychodza piekne krystaliczne kolory:D
marabu karminowa czerwien z mini holo
turkus z moni holo
fiolet wymieszalam z pylem opal i niebieskim brokatem
-
agulusia przepięknie to wygląda!!
-
wydaje mi sie ze z zelem te kolory sa jakies bardziej przejzyste, czystsze i ostrzejsze
porownanie dam
obie lapki robione ta sama farbka karminowa czerwienia tylko w jednej jest barwiony liquid a w drugiej zel.
zel barwiony to pipki a liquid kwadraty
-
Agulusiu pipe, bardzo mi się podobają. Różnicę widać, faktycznie. Nie przypuszczała bym, że można użyć tego do żelu:wow:! Efekt jest świetny, możesz jeszcze raz napisać o jaką farbkę chodzi? To znaczy czy są to te krople do barwienia liquidu, czy farbka witrażowa?
-
oj tak efekt widać i to bardzo a różnica jest kolosalna, faktyczne z żelkiem wygląda to o niebo lepiej
-
jest to farbka witrazowa marabu transparentna.
ta napewno sie laczy z zelem i jednofazowka i budujacym.
wiem ze jakiejs firmy po dodaniu do zelu sie waza:)
ja mieszam w proporcji ok 5ml zelu do tego 1-2 krople farbki wymieszac i odstawic na godzine zeby pecherzyki uciekly:)
2 kolory mieszalam w kwietniu(czerwony i zielony) nic sie z zelem nie dzieje:)
-
no efekt powalający, allepaznokcie też wprowadziło żele witrażowe do oferty. no ale mieszanie fajniejsze, to taka radocha jak z masą perłową:) można mieć mnóstwo kolorów, których często nie da się znaleźć w ofertach sprzedawców.
-
Cytat:
Napisał
agulusia
wydaje mi sie ze z zelem te kolory sa jakies bardziej przejzyste, czystsze i ostrzejsze
porownanie dam
obie lapki robione ta sama farbka karminowa czerwienia tylko w jednej jest barwiony liquid a w drugiej zel.
zel barwiony to pipki a liquid kwadraty
efekt naprawdę świetny ,no i róznica bardzo duza :]
-
-
a ja barwie zel najzwyklejszymi pisakami:Ptak tak takimi z papierniczego za 5 zl:Ptak naprawde zeby uzyskac sloiczek takiego zelu potrzebujemy tylko kilku kropel wiec po co kupowac cala butle farbki do szkla:] wyciagam wklad wyciskam pare kropel i gotowe:)robilam juz kilka setow i nic sie z pazurkami nie dzieje.kiedys kupilam transparentne zele od pepoo nails ale kolory byly blade mdle:/:dolalam 2 krople z pisaka i odrazu inaczej jak sie skonczyly to juz normalnie do zelu clear wcisnelam :D tyle ze lepiej wlewac je do gesciocha bo krople troche rozrzedzaja zel;)
-
ja próbowałam z farbkami witrarzowimy :ok:i można super efekty uzyskać to nie tylko dodając do :Dliguiku np; po skończeniu budowy paznokcia robi się kleksy fajna mozaika wychodzi tylko jest wada bo za długo:( farbka schnie
-
ja tez dodaje farbki witrazowe do liquidu i uwielbiam efekt .mam kilka zdiec w galeri,moje klientki bardzo lubia takie paznokcie ,bo "sa inne" i naprawde pieknie to wyglada,reka jest zawsze taka lekka.
-
Cytat:
Napisał
anoosia
Anoosiu, możesz nam pokazać jakąś pracę zrobioną taką metodą??
-
ja dziś zrobiłam żel pomieszany z farbką witrażową na fotkach efekt jeszcze nie wiem jak na pazurku jak wypróbuje to też dam fotki :]jeszcze widać w nim bąbelki powietrza ale jest świeżo wyprodukowany :cwaniak2:
-
mrrrrr Elu świetny kolorek :)
-
Świetny kolor :slina: pewnie będzie się cudnie prezentował na pazurach, Elu czekamy na próbe na pazurku:)
-
Muszę wypróbować sposób Anoosi:) Choć te Marabu drogie też nie są... a ta karminowa czerwień :love:
-
jednak musiałam dodać do żelu jeszcze dwie krople farbki bo był na pazurku za blady:/:jak dla mnie :P dodałam jeszcze dwie krople farbki i efekt jest na tipsie ;)
-
-
elaxx faktycznie na tipsie kolor jest o wiele ładniejszy :)
efekt świetny :ok:
-
Cytat:
Napisał
dudejla
Anoosiu, możesz nam pokazać jakąś pracę zrobioną taką metodą??
jasne:)
najpierw dla porownania pierwsze to pazurki robione kolorowymi transparentnymi zelami od pepoo nails a nastepne juz "pisakowe";)
w ostatnich tylko fiolet jest transparentny ,czarny juz normalny;)
-
:wow: jak zrobiłaś tego 3 pazurka ? cudo !!
-
:)dzieki:kwiatek: a to tipsy geometric ale skrocone;) Tipsy GEOMETRIC clear - 20szt. NOWOŚĆ!!!! :: dobrarada
-
Anoosia super pazurki :D na warsztatach nie dam ci spokoju musisz mnie tego wszystkiego nauczyć:woot:
-
Anoosiu booooskie :love: a te turkusiki - napatrzeć się na nie nie mogę :wow:
-
Anoosia swietne eksperymenty :) wpadly mi w oko pomaranczki i turkusikowo-zolte, sa cudne :) choc i edwardy tez niczego sobie :)
-
a ja do witrażowych pazurków używam żelli clear z alle paznokci :D nie musze bawic sie w proporcja, w mieszanie i inne eksperymenty :D no i wiem ze jak zrobie nim pazurki to wsio sie bedzie trzymac :Dotwieram pojemniczek i mam gotowy żelik :D konsystencja gesta, super sie poziomuje i mozna nim od razu budowac na formie :D polecam :D
a tu dowody :D
-
Anoosia- koniecznie musisz zdradzić jak zrobiłaś paznokcie na drugim zdjęciu- te w kolorze oceanu !! :) Są NIESAMOWITE!! :woot::woot::woot: Chodzi mi głównie o ten efekt popękanego szkła. W ogóle to było by super zobaczyć tą stylizacjię w step by step...:rolleyes:
-
Anika wydaje mi sie że anoosia zatopiła tam liscia ;) tez te mi się podobają i ten kolorek:rolleyes:
-
dziekuje baardzo dziewczyny:skacze: :przytul: Anika tak to tylko zwykly lisc zatopiony nic wiecej tam nie ma-lisc i zel "pisakowy"blekitny no i troche brokatu na usmiechu ,na to kwiatki akrylowe:) i wsio;)
-
anoosia piękne ,aż mnie zatkało :o