O to zdjęcia paznokci .
Printable View
O to zdjęcia paznokci .
Hej dziewczyny!
Krotkie pytanie- czy zelami soak off mozna przedluzac paznokcie naturalne??
Dziewczyny- na naturalną płytkę polecamy nasz rewolucyjny żel The One. Jednofazowy, średniogęsty, samopoziomujący. Nie zalewa skórek, nie piecze w lampie, nie zapowietrza się.
THE ONE 15ML
Obecnie jest w promocji 3 za 2 :) Kupując 3 żele płacicie za 2 :)
THE ONE SET
Hej, moim problemem jest żel na naturalnych paznokciach. Dużo widzę zdjęć w internecie na których pokazane są paznokcie z "odrostami" . Niektóre pokazują nawet 8 tygodniowe. Nie wiem, czy to kwestia żelu, czy bardziej umiejętności, ale mimo iż wydaje mi się, że wolny brzeg zabezpieczam bardzo starannie, paznokcie po mniej więcej 3 tygodniach odpadają. Nigdy nie dzieję się to od strony skórek, a zawsze od wolnego brzegu. Robię tak jak uczono mnie na kursie. Kurs odbyłam już dwa lata temu, ale nadal nie robię paznokci klientką w salonie w którym pracuję, bo wstyd mi jak klienta dzwoni, że straciła jednego po 3 tygodniach. Czy macie na to jakiś sposób? Głównie wykonuję paznokcie żelami firmy INDIGO , najczęściej Rose Pink. Pod niego oczywiście kładę primer kwasowy i bazę perfect base którą również zabezpieczam wolny brzeg. Sporadycznie zdarza się, że żele zapowietrzają się po bokach od skórek , ale wiem, że to moja wina, bo chcę , aby było tam żelu cieniutko i wypiłowuję go za dużo. Dodatkowo przedwczoraj była klientka na hybrydę z bardzo cienką płytką, a wczoraj już dzwoniła , że z jednego hybryda jej odprysła od wolnego brzegu (wskazujący prawej ręki). Miała zabezpieczony wolny brzeg bazą, dwa razy kolorem cieniutko i dwa razy top, gdyż myślałam, ze to dodatkowo zabezpieczy przed odpryskiwaniem. Tracę wiarę. Pomocy :(
Dobrze utwardzasz zel i hybryde? Jaka masz lampe?
Teraz pracuje już zamiennie na dwóch , bo myślałam, ze to wina lampy. Mam UV 36 w i lampę LED 36 w z CCFL. Ostatnią hybrydę robiłam w tej ledowej, ale zazwyczaj robię w zwykłej UV, bo jak raz spróbowałam w LEDowej to co 3 dni jakiś paznokieć odapadał.
A dobrze odtluszczasz paznokiec?
Zmien zarowki w lampie UV lub chciaz sprobuj dluzej utwardzac. Moim zdaniem to kwestia lampy.
Dziewczyny, a jak postepowac z bardzo dluga naturalna plytka, chcac ja utwardzic zelem (na bazie keratynowej)? Nalezy nabudowywac tez krzywa C czy naturalny paznokiec ma juz swoja odpowiednia krzywizne i nie nalezy jej poprawiac? Czy mozna polozyc tylko cover (pod frecza) i bedzie sie to wszystko trzymalo? Z gory dziekue :)
Super, dzięki za wszystkie porady :)