wlasnie tez tak myslalam ale wole zapytac moze kktoras juz uzywala i wie jakie one sa a nie chce na pałe kupowac bo kolezanka gdzies na allegro kupila tipsy w promocji i takie go*** ze szok pekaja jak szalone nawet przy obcinaniu gilotynka :/
Printable View
wlasnie tez tak myslalam ale wole zapytac moze kktoras juz uzywala i wie jakie one sa a nie chce na pałe kupowac bo kolezanka gdzies na allegro kupila tipsy w promocji i takie go*** ze szok pekaja jak szalone nawet przy obcinaniu gilotynka :/
Tak jak obiecalam, kupilam tipsy Edge i wyprobowalam. Oto pare spostrzezen:
tipsy wykonane sa z takiego samego tworzywa jak tunelowki od DR. Czyli sa latwe w obrobce i nie pekaja. Przed przyklejeniem skrocilam je nieco od gory , bo jak dla mnie maja nieco za dluga te czesc zaokraglona. Po przyklejeniu wolny brzeg skracalam cazkami do skorek:) maja proste , pod katem ostrze i tak sobie wymyslilam, ze bedzie najlatwiej.
Podsumowujac moge je z czystym sumieniem polecic:)
Dzięki za relację,
a możesz Unitko pokazać fotkę samego tipsa?
oczywiscie:) tu zdjecia tipsow
moze bym sie poswiecila i kupila te edziowe tipsy, bardzo mi sie ten ksztalt podoba :) narobilas mi apetytu Unita tymi tipsami :) a powiedz mi Kochana czy w Niemczech je gdzies kupilas ?
znajac zycie to moj by mnie wyzwal :( bo on jakis staromodny tylko naturalki z frenchem :/:
w Niemczech je kupilam :)
PNP Edge Tips clear - Tipbox 100 PNP Edge Tips clear - Tipbox 100
fajnie wyglądają te tipsy, chętnie bym wypróbowala, bo pilowanie edwardów to dla mnie koszmar:] moze za rok znajda sie w naszych sklepach pazurowych:D
Unita ile zaplacilas za te tipsiaki?? :D bom oczywiscie ciekawa jak sie na nich pracuje :woot:
a juz widze :D 10 EURO tak?? :D
Mam pytanie nie wiem czy w dobrym temacie, chodzi mi o to czy przy płaskiej płytce paznokcie nadają się tipsy ekstra tunelowe ? czy dobrze się przyklejają do takiej płytki? zamierzam kupić i nie wiem czy będą się nadawać, plis proszę o odpowiedź.;)
Mam pewnien problem po spilowaniu kieszonki i nalozeniu zelu (kilka warstw) nadal odznacza sie plytka paznokcia . Jak myslicie co moge robic zle ze tak wychodzi ? prosze o pomoc
Widać naturalka czy tips? Zawsze można użyć cover ;)
naturalnego ..
Ja mam ten sam problem trafia mnie z tymi tipsami ,oczytalam sie juz tony materialow i nadal nie wychodzi mi ani porzadny ksztalt ,ani spójność paznokcia z tipsem ,tez ciagle widze roznice.Brrrrr....
Ja mam prostą radę: rzucić tipsy w kąt i przedłużać pazurki na szablonie:tuptup:
Kamila jeśli prześwituje paznokieć to zainwestuj w cover.
klanat jeśli nie możesz opanować techniki przyklejania tipsa i wychodzą Ci szczeliny to tym bardziej pracuj na szablonie... Nawet drobna szczelina może doprowadzić do zapowietrzenia pazurka lub do powstania grzybicy.
p.s. Czytać forum przez otwarciem nowego tematu!:cwaniak:
Ladyss nie do kazdych pazurkow jest wskazana forma ;)
dziewczyny pracując na tipsie musicie pamiętać o kilku zasadach:
1 dobranie odpowiadniego rozmiaru - ani za duzy ani za mały! tipsa uzywamy do przydłużenia naturalnych paznokci wiec musi wygladem przypominac naturalka ;)
2 prawidłowe przyklejenie tipsa - nie moze dostac sie pod niego powietrze! nadmiar kleju sciagamy wacikiem
3 prawidlowe opracowanie progu/granicy tipsa i naturalna plytka! słuzy do tego pilnik 150 lub 180 :) nie robic tego 100 bo :aty:
jesli zniwelowanie granicy sprawia wam problem mozecie uzyc tip blendera ;)jest to preparat zmiękczający próg tipsa, rozpuszcza go ułatwiając przy tym spiłowanie granicy tipsa. uzywamy go tak: po przyklejeniu tipsa nakladamy preparat na granicy z paznokciem, pozostawić na kilka chwil i pilujemy.
4 dokładne zmatowienie tipsa tak aby masa miala lepsza przyczepnosc
5 nie odtłuszczamy tipsa cleanerem a jedynie dobrze odpylamy! odtluszczamy jedynie naturalna plytke paznokcia
i 6 podczas nakładania primera nalezy uwazac zeby na tips nie dostala sie ani odrobina tego preparatu!
jak cos to pytajcie :)
A ja mam takie pytanie. Na kursie używałam tipsów tunelowych bez kieszonki i nie opracowywałyśmy tego progu, ale gdzie niegdzie napisane jest, że też trzeba. Więc jak to jest?
Dla mnie opracowanie jest znacznie wygodniejsze (co prawda robiłam raptem 3 razy....)
masz równą powierzchnię do nakładania masy,
nie sterczą po bokach ewentualne "buby",
oraz ja staram się maxymalnie zjechać z grubości tipsa, żeby tworzył faktyczny szkielet, wteyd paznokcie nie są grube i ciężkie.
tipsy tunelowe bez kieszonki tez maja ten prog :) jest to taki uskok wiec powinno sie go zniwelowac ;) tyle ze te tipsy maja to do siebie ze sa bardzo szybkie w opracowaniu wiec kilka ruchow pilnika spokojnie wystarczy zeby ten prog usunac ;)
ale wskazane jest zniwelowanie tej granicy bo taki uskok bedzie nieestetycznie wygladal ;)
A ja robię to jeszcze inaczej widziałam to kiedyś u stylistki ,przed przyklejeniem tipsa obrabiam go troszkę troszkę tak na sucho tzn.ten próg i potem po przyklejeniu poprawiam niedociągnięcia jest wtedy dużo mniej pracy i mniejsza możliwość o zajechanie paznokcia. Więc nie ma mowy o widocznym prześwicie. :P
---------- Dodano o godzinie 17:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 07:01 ----------
Dziewczyny jak mam podłożyć ten wredny szablon pod paznokcie idące w górę , myślałam że dziś dostanę zawału za chiny mi to nie wychodzi , o mało nie dostałam palpitacji serca, podpowiedzcie coś bo osłabnę, plisssssssssshttp://forum.wzorki.info/images/icons/icon8.gif
Kasandra tu masz temacik o formach :) http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...ukcje-itp.html
aaaa no wlasnie :] i tu rodzi sie problem :D
bo do takich pazurkow jest wskazany tips!! i to normalny tips nie tunelowy :) tips lekko idący w dół :D
pazurki rosnace w gore moze przedluzyc na formie ale nalezy spilowac wolny brzeg do minimum i podciac szablon :) jednak i wtedy moze nam sie zrobic szczelina co nie dale gwarancji przedluzonym pazurkom :(
nic nie poradzisz - tips jest w takim problematycznym przypadku wskazany ;)
No i mam nareszcie konkretną odpowiedź ,szkoda, wielka szkoda że nic mi nie wyjdzie z szablonem- jesteś kochana, no cóż muszę działać na tipsach:/:
Ladyss jak najbardziej naucze sie tez formy ,ale najpierw musze sie porzadnie nauczyc przedluzac pazurki na tipsie ,bo co jesli przyjdzie klientka i powie ze nie chce formy?
Chce umiec robic ładne rowniez na za pomoca tipsow a wiem ze sie da :)
forme zaczynam za jakies dwa miesiace i bede informowac jak mi idzie!!!!
Dziekuje Kamilii za te bardzo przydatne informacje :)
Klanat pewnie ze sie da zrobic ladne pazurki na tipsie ;)
i formy sie z czasem nauczysz :) najwazniejsze to chciec :)
Kasandra no szablon w tym wypadku to ryzyko :( bo to problematyczne pazurki i wlasnie nie wszyscy wiedza ze do ich przedluzenia jest wskazany tips :D dla dlatego warto pracowac i na tym i na tym ;)
ciesze sie ze pomoglam :)
Kamilko Jasne że pomogłaś gdyby nie ty myślałabym dalej że to ja robię coś nie tak, naprawdę dzięki.:skacze:
Właśnie odczytałam maila od Dobrej Rady, teraz i u nich można kupić tipsy edge :D Fajnie, jak przybędzie mi funduszy to zapewne kupie :)
gattina świetna wiadomość :skacze: chyba z ciekawości kupie je:D
Dla szybszego szukania podaje linka do sklepu DR: Tipsy EDGE - Clear - 100 sztuk BOX - ABSOLUTNA NOWOŚĆ! :: dobrarada
Na spróbowanie to każdy może, przeważnie ja, gdyż forma to dla mnie baardzo daleka przyszłość :P
o jaaaaa :wow::wow:chyba tez sie skusze :D ktos probowal juz tych od DR?? jakie sa?? :D
KaMiLaC., to jest podobnież wrześniowa nowość, więc nie wiem czy ktoś był już taki szybki ;)
Dziewczyny a ja mam być może głupie pytanie, ale różne wersje słyszałam. Czy przed naklejeniem tipsa trzeba zmatowić paznokieć? Jak robicie?
LAURKA, mnie uczono, że się matowi paznokieć.
Dziewczynki jeśli będzie któraś z Was miała te tipsy edkowe to ja z chęcią obejrzałabym efekt końcowy :)
po konkursie ANIMOWANYM naszło mnie takie pytanie odnośnie tipsów na których wykonywaliście swoje prace ..... jakich tipsów używaćie takich zwykłych czy jakieś kokursowe specjalne są?
Ups Unita pominęłam te zdjęcia :D
KamilaC doczytałam, że napisałaś że nie do kazdych paznokci wskazana jest forma, możesz napisać do jakich konkretnie? Bo ja byłam uczona że tylko do paznokci łyżeczkowatych, a i to teraz już wiem jako obejść i wiem że forma pasuje do KAŻDEJ płytki.