A ja mam takie pytanko nie wiem czy był taki temat, koleżanka ma bardzo ale to bardzo popękane pięty jak stare babuleńki masakra czasami pękają do krwi, macie jakieśdomowe sposoby na załatwienie tego paskudztwa?????
Printable View
A ja mam takie pytanko nie wiem czy był taki temat, koleżanka ma bardzo ale to bardzo popękane pięty jak stare babuleńki masakra czasami pękają do krwi, macie jakieśdomowe sposoby na załatwienie tego paskudztwa?????
Kochane pomóżcie odbyłam kursy na pedixa i po przeczytaniu calego watku zwatpiłam;/ na kursie uczono mnie dezynfekcja ogledziny, moczenie stop, peeling, frezarka,i zabieralismy sie za paznokcie. Tu każdy pisze że peeling jest po frezarce??a maske kiedy można nałożyć?Jeszcze jedno jakie byście poleciły kosmetyki dobre do salonu? wyczytałam ze peegy cuccio ?
peeling po starciu naskórka,później maska.
ja najpierw mocze,później skórki i paznokcie,ścieranie,peeling,teraz może być maska,krem,malowanie i :)wsio
Peeling przed frezarką, którą więcej złuszczasz to trochę nie trzyma się kupy. Peeling fajnie wygładza wszystko po opracowaniu stóp frezem :) Maskę to zależnie od tego co potem: ja jeżeli malowanie paznokci lakierem to bezpośrednio po peelingu, potem dokładnie odtłuszczam płytkę, a jeżeli mam robić hybrydowy, żel to wtedy po skończonej stylizacji. Ja mam apisowskie i ziajowe rzeczy ale zakochana jestem w gehwol ;p
Zapomniałam dopisać,że lubię Bielendę:)
kurcze macie racje;/ to fajnie ucza kolejna skucha ef;/
---------- Dodano o godzinie 16:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:39 ----------
Kochane a mogłybyście pisac co konkretnie z jakiej seri:):):) bo własnie latam po necie i jest tego troszke
ja dokładnie tak samo jak sandrus, dobrze, że przejrzałaś wątek :) w końcu bardziej logicznie najpierw frezarą pozbyć się zrogowaceń etc a potem peelingiem wygładzić, przygotować skórę do ewentualnej maski czy kremu.
z kosmetyków lubię starą mydlarnię :) chociaż kontakt, sprzedaż etc... porażka totalna, ale produkty mają bardzo fajne :)
teraz jak to wszytsko przemyslałam to faktycznie jak mozna zrobic peeleng przed frezara i po co..;/
No logiczny jest peeling po frezarce:) co do produktów teraz każda firma wypuszcza swoje, ja polecam Ghewol, z tańszych Bielenda i Ziaja mają dobre:)
i własnie te wybrałam:)
slyszalyscie lub uzywalyscie o liquidzie z mocznikiem firmy delawell?
ja nie słysząłm ale ogolnie mocznik jest dobry do suchych:) także może byc dobre takie cudo a o co dokładnie chodzi z tym liquidem podaj jakiegos linka:)
slyszalam o delawell, podobno calkiem spoko
Dziewczyny a co sądzicie o takim urządzeniu do pedicure z Biedronki?
Urządzenie do pedicure z Biedronki (17.10) - Produkty z Marketu
Jest również możliwość zakupienia osobno wymiennych rolek.
takich urzadzen nie polecam lepszy już jest pozadny peeling do stop oraz potem krem nawilzajacy oczywiście złuszczenie tego martwego naskórka.wiec takie urządzenie jest słabiutkie i nie koniecznie je polecam.widzialam to ja bym tego nie kupila.ale to tylko moja opinia.wolalabym zainwestwoac w pozadny peeling do stop.
Polecam naturalne kosmetyki dla stóp, np. styx balsam ziemniaczany do pielęgnacji stóp i odświeżający. Jest to BIO kosmetyk, więc samo zdrowie, efekty super. Można go kupić w necie, choćcby w tym sklepie: KOSMETYKI - sklep internetowy ekoAleja
Polecam:)
A tych nie widziałam, są gdzieś w drogeriach? Wpadły mi ostatnio w rossku w ręce skarpety zmiękczające bielendy, chyba sobie je przetestuje, opis na opakowaniu obiecuje cuda, przydałoby się o nie teraz jakoś zadbać
Działa kąpiel wierzbowa do stóp HB - pomaga, robi różnicę, stopy zaczynają fajnie wyglądać, stają się zdrowsze i ładniejsze. Oczywiście dla uzyskania czegoś takiego trzeba dbać o systematyczność, ale wszystko jest do zrobienia podstawowymi metodami.
Moim zdaniem stopy to jest część ciała, której najczęściej kobiety się wstydzą. Przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia. A spowodowane jest to tym, że wcale nie tak łatwo o nie zadbać. Jak już doprowadzi się do momentu gdzie pięty będą popękane to jeszcze trudniej wrócić do ich normalnego stanu. Na http://www.ezebra.pl/Sprawdzony-spos...501238675.html jest kilka porad jak to zrobić w domu, ale ja polecam pójść z tym problemem do podologa
Dziewczyny a czy może któraś z was korzystała z takiego pilnika https://www.al.to/p/360860-pilnik-do...-mp4010f0.html ? I mogłaby powiedzieć coś na jego temat? Chodzi mi konkretnie o ten model :) Tak, wiem, że co do pilników są rożne opinie ale na mnie nic nie działa i jestem już zdesperowana :P
Ja regularnie robię różne zabiegi na stopy, na przykład takie skarpetki kupuje - COMFORT skarpety EKSFOLIUJĄCE Złuszczający zabieg do stóp - Bielenda no i oczywiście poza tym trzeba stosować odpowiednie kremy i nawilżać stopy. Zwłaszcza latem żeby ładnie w sandałkach wyglądały