Mój pierwszy krok po kroku
budowa sporo odbiega od ideału ale mam nadzieje, że wybaczycie, bo to moje pierwsze edge:)
1.Przygotowujemy płytkę, podkładamy formę jak do edge.
Przedłużamy naturalną płytkę kamuflażem. http://img191.imageshack.us/img191/2912/94864454.jpg
Przed zabiegiem:
klientka ma pod paznokciami wylewy, spowodowane urazem.
Płytka wygląda nieefektownie, nawet po pomalowaniu lakierem - przebarwienia przebijają.
1. Przygotowujemy płytkę paznokcia, podkładamy formę, aplikujemy primer. Kiedy primer odparuje nakładamy pierwszą warstwę żelu tworząc szkielet pazurka i do lampki. http://images48.fotosik.pl/225/d6740503185bcd70.jpg
Ponieważ tips jest tylko instruktażowy, to ma w efekcie góry i doliny, bo nie chciało mi się już opracować go do porządku, Najważniejsze jest, że widać dokładnie jak robi się dziury.
Ok, to zaczynamy :
przygotowujemy pazurka tak jak należy i przystępujemy do działania. Od najciemniejszego koloru zaczynając nakładamy od wolnego końca ku wałowi. Delikatnie rozcieramy gdy kończy nam się dany kolor. O tak:
-opiłować pazurki, zmatowić, oczyścić, położyć primer, założyć formę
-dwa kolory akrylu (w zależności od upodobań nakładamy jakie chcemy kolory i na jaką chcemy długość ^^ )
5.Budujemy krzywą paznokci,nabłyszczamy je żelem o trwałym i wysokim połysku - No-Cleanse Top Seal Astonishing
Przy pomocy różowego "balonowego" koloru pudru akrylowego, formujemy na szablonie kształty kokardek i mocujemy je w okolicy wału okołopaznokciowego przy pomocy przezroczystego pudru clear.
Krok 5
Wykorzystując niebieski akryl zmieszany z połyskliwym brokatem, tworzymy wzór – w tym przypadku dwie linie schodzące się w jedną, na środku płytki.
Witam!
Ja tu jestem początkująca, nówka sztuka. Pazurkami zajmuję się od sierpnia 2009. Jestem samoukiem bo mam inny zawód- web designer i grafik komputerowy. Paznokcie to moje hobby. Sprzęt malarski jaki posiadam o jeszcze z liceum plastycznego wiec nię są to profesjonalne pędzle one stroke. Tak nieśmiało chciała bym swoje malowanki zaprezenowac:wstydek:. mam nadzięję ze komuś do gustu przypadną :)
3. Ucinamy sobie kawałek suszonego liścia. Można go zamoczyć wcześniej w cleanerze i delikatnie nakładamy na paznokcia wcześniej posmarowanego delikatnie żelem. http://images48.fotosik.pl/224/e9b01a294af3dcb4.jpg
7. Jeśli gdzieś nam odstaje liść to możemy przetrzeć już utwardzonego paznokcia, wyrównać pilnkiem i jeszcze raz zbudować paznokcia lub pokryć żeklem niedoskonałości.
Opracowyjemy paznokcia, jak ktoś chce może go jeszcze ozdobić. Moja modelka nie chciała więc są takie łyse.
na wstępie chciałam zaznaczyć ,że musicie mi wybaczyć niedoskonały kształt pazurów ze względu na to ,że robiłam je lewą ręką , a jestem praworęczna :zawstydzony:
ale mam nadzieję ,że tutek okaże się pomocny :)
1. opracowujemy pazury , podkłądamy formy :
2. budujemy szkielety żelem , starając się zacisnąć spory tunel - po ok. 15- 30s. ( zależy od żelu ) wyciągamy z lampki i zaciskamy :
4. wolny brzeg pokrywamy clearem i sondą nanosimy folię / kruszony lód - teraz w sklepie u doberka jest meeega wybór ; ja dałąm też troszkę bulionu złotego :
7. przechodzimy do malowania tulipanków :
na jeden koniec płąskiego pędzla nabieramy białą farbę , na drugi czerwoną - troszkę przejeżdżamy pędzlem po talerzyku ,żeby kolory się wymieszały i robimy na pazurku okrągłym ruchem tulipanka :
cudne są ! efekt znakomity !! :love: i jakieeee dłuuuuugie :D
__________________________________________________ ____
miałam oglądać Potop, lecz znowu szukałam wszystkich innych zajęć by go nie obejrzeć xd wiec pare stepików znalezionych wrzucam... mam nadzieje ze ich jeszcze nie było... jak były to kasować ! :]