najlepiej to w ogóle w acetonie... a czym to w zasadzie wsio ryba, zwykłym zwyczajnym dłutkiem albo patyczkiem drewnianym :)
Printable View
najlepiej to w ogóle w acetonie... a czym to w zasadzie wsio ryba, zwykłym zwyczajnym dłutkiem albo patyczkiem drewnianym :)
Emilko - a taki drewniany patyczek to się nie połamie przy tym ściąganiu ???? Gdzie najlepiej kupić ten aceton???? Wiesz, żeby było dużo i tanio :P no i czy taki aceton po użyciu do zdjęcia pazurków mam wylać (wywalić) czy mogę z powrotem wlać do butelki :huh:????? Wiem, że pewnie głupie pytania zadaje, ale jestem laikiem w dziedzinie pazurkowej a w tych "nowinkach" to już w ogóle :/:
w każdej hurtowni kosmetycznej, w alle też. Patyczek sie nie połamie bo to się ściąga delikatnie a nie zrywa czy coś w tym stylu- siły do tego nie potrzeba :)
a czy można użyć ponownie acetonu? można...wszystko zależy od ciebie :) choć dla klientek polecałabym raczej za każdym razem nowy... dla siebie możesz użyć kilka razy tego samego :)
O widzisz i o taką odpowiedź mi chodziło :ok:Ty to jesteś chodząca skarbnica wiedzy :P Dziękuję za pomoc :przytul:
a co z tymi pedzelkami?? czym czyscicie dziewczyny?? acetonem...?
z tego co mi wiadomo to po żelu czyści się cleanerem (przynajmniej ja tak robiłam).
acetonem czasami czyszczę pędzel do akrylu ponieważ aceton rozpuszcza akryl... chociaż przy tych żelach chyba też by się dało...
dzieki za pomocne rady :):kwiatek:
Ja dopiero raz pracowałam z tymi żelami, póki co trzymają się już tydzień bez przebarwień i uszczerbku, a pędzel czyściłam tak jak przy pracy normalnym żelem, czyli cleanerem :D ale może się nie znam :P i źle zrobiłam.
a wiecie moze czemu zel kurczy sie pod lampa??zostaja mi koncowki paznokci jakby niedomalowane...:/
a to taka specyfika niektórych żeli, a zwłaszcza kolorów i offów, w wyniku utwardzania masa się kurczy.
dlatego musisz pokryć żelem dokładnie wolny brzeg pazurka, możesz jakby go trochę podwinąć pod wolny brzeg... chyba tak;) jeśli nie to poprawiać mnie proszę!!!
Dziewczynki pomóżcie :(
Wczoraj zdejmowałam te pazurki zażelowane żelem easy off z allepaznokcie przy pomocy płynu do zdejmowania tipsów i akryklu :huh::/: i kurcze nie za fajnie się to zdejmowało ;( w końcu się wnerwiłam i resztę spiłowałam :placz: może zły płyn kupiłam???? Namaczałam długo bo jakieś 15 minut a nawet dłużej i cosik mi nie wychodzi.
NinaG wstawiła takie ładne fotki żelu jak schodzi a mnie się to najzwyczajniej w świecie kruszyło i musiałam się nawet przy tym namęczyć i nardapać. Pomóżcie proszę
dziewczyny planuje zakupic zel easy off - kamuflaz, bialy i clear tylko czy mozna nakladac go rowniez na tipsy?? czy tylko na naturalne? i co to za baza bo nigdy nie slyszalam. i jesli ktos bylby taki dobry i podal mi krotka instrukcje do frencza z kamuflazem na naturalnych to bylabym bardzo wdzieczna:D
czy można nakładać na tipsy- nie wiem, ale przedłużałam na formie ogryzki soakami i było ok, więc nie tylko na naturalne ;) jeśli chodzi o frencza z coverem na naturalnych, to nie ma żadnej instrukcji :D jeśli naturalne są krótkie i nie wystają za opuszek, to możesz całą płytkę pokryć coverem, utwardzić, a później sondą namalować uśmiech itd, a jeśli naturalne są długie no to musisz zrobić coverem jajeczko, utwardzić i dopiero pędzelkiem czy czym tam robisz namalować uśmiech, bo jak pokryjesz całą plytkę coverem, to będzie nieestetycznie wyglądało od spodu ;)
ale jak przedluzalas je na formie to zwyklym zelem czy tym soakiem?
miałam dziewczynę z ogryzkami i twardy zel jej odpryskiwał, więc przedłużyłam jej soakiem i było glanc malinka :D
no to jak kupie musze sprobowac :) i tez naklada sie 3 warstwy tylko ze cienkie?
ja juz sama nie wiem ? mam soak-off impressionalis i niektórym trzyma na beton 5 tygodni a innym nie i wydaje mi sie z miękkimi pazurkami gorzej a zawsze robię tak samo :/: czy może błąd tkwi w tym że buduje lekko pazurka (w końcu żel builder sie nazywa) i te cieńsze płytki tego nie wytrzymują i sie odwarstwiają ?
Dziewczyny przeczytałam wszystko, ale dalej nie wiem czy te żele Żele easy off - Allepaznokcie.pl mogę łączyć z tymi Żel lakier UV - Allepaznokcie.pl?
To znaczy clear na podkład, później kolor, budowa - znowu clear, no ale czym nabłyszczyć? (chodzi mi o pazurki jednokolorowe)
Żelami miękkimi się nie buduje, a do nabłyszczania może być top coat lub żel silikonowy clear.
Yhy :o a jakbym chciała jakiś bokacik dać albo co gorsza coś grubszego to nie da rady?
No i ponawiam pytanie: czy żele soak off można łączyć z żelo lakierami?
Raczej tylko płaskie, brokacik tak, ale fimo już gorzej,
moim zdaniem można łączyć.
ja zatapiałam fimo i nic nie odpadło, faktycznie dość grube były :)
http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...tml#post207837
http://forum.wzorki.info/przedluzani...tml#post212724
Moje zmagania z żelami easy off ciągle się uczę :D
Nieudana próba zbudowania krzywej c :(
Aga, żeli soak off używa się na naturalne paznokcie, a jeśli tak to wtedy nie ma potrzeby budowania krzywej C ;)
Gattina dobrze mówi :) Ale pazurki Aga są bardzo ładne i estetyczne :)
Dziękuję daleko mi jeszcze do opanowania żelu ;)
Czesc babeczki
Nie jestem specjalista od paznokci i nigdy nie mialam z nimi do czynienia, poza obgryzaniem :/ Wiec prosze o wyrozumialosc przy czytaniu mojego wpisu...
Przeczytalam wszystkie Wasze wpisy w tym temacie. Musze przyznac, ze czekalam az taka metoda sie pojawi, ze nie trzeba pilowac paznokci i jestem strasznie nia zainteresowana ( sama dla siebie ).
Udzielacie super rad i postanowilam sie "samonauczyc!" zamierzam sobie zakupic zestaw Star Nail Eco Soak Off i chcialam sie zapytac czym roznia sie ECO od tych normalnych soak off ( poza tym pewnie ze sa ekologiczne :D )
Spotkalam sie z filmikiem takiej aplikacji, zdziwilo mnie troszeczke to, ze troche inaczej jest pokazane niz na filmiku, ktory tu byl wklejony przez jedna z Was. No wlasnie! I przy tym filmiku z star nail eco nie robia primerem i nie matowia tez plytki paznokcia, dlatego chcialam zapytac, czy ktos cos o tym wie, ze przy tym sie nie robi, czy omineli to na filmiku... I czemu na koniec kaza smarowac olejkiem do skorek? Bylabym wdzieczna za podpowiedzi. Dzieki babeczki i Wasze pazurki sa przesliczne! Mam nadzieje, ze i ja niedlugo dolacze z wlasnym doswiadczeniem i fotkami :) Pozdrawiam
A tu ten filmik
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=LhFTlgSy980[/ame]
EDIT: juz w sumie znalazlam odpowiedz co do przygotowywania paznokcia, ten filmik z youtube jest skrocony... Na stronce jest w calosci i tam faktycznie piluja..
Chcialam zapytac jeszcze po otwarciu pojemniczka ile czasu mamy na zuzycie ( mam na mysli kolory i zel )..
ja buduje soak-off w zależności jakie są pazurki - jak cienkie i klientka chce dłuższe to trzeba trochę zbudować w końcu po to jest żel budujący soak-off -jak sama nazwa wskazuje
Suuuuper, dzięki dziewczyny za odpowiedzi :ok: Uwielbiam to forum :skacze: jest kopalnią wiedzy!
Czytałam wcześniej, że któreś z was używały soak off z allepaznokcie i chciałam zapytać jak się spisują? Szukam żeli niedrogich ale dobrych, ponieważ będę ich używała tylko do pazurków siostry, jej naturalki niestety nie tolerują żelu "twardego". :*
Ja używam żeli RICCO bo tylko takie są u mnie w hurtowni a na allegro jakoś bałam się zamówić cena podobna:)Swoje pazurki minimalnie przedłużyłam na szablonie i nie mogę się doczekać kiedy mi podrosną bo o takiej długości jaką ma ta pani na filmiku mogę pomarzyć :PTeraz mam w planie uzbierać kaskę i pójść na kurs przedłużania na formie ale to daleka droga do tego,tak więc zostaje mi żel easy off;]
Nie trzeba zamawiać na allegro, allepaznokcie mają swój sklep internetowy (ale w sumie to żadna różnica bo na allegro ta sama osoba sprzedaje). W moim przypadku to nie mam zbytnio wyboru bo w promieniu 120 km nie słyszałam o żadnym sklepie ani hurtowni. Także taniej i łatwiej mi wychodzi kupić w necie. "Nie pokazuj się w sklepach" hehehe:D
Sorki za offa, nie bijcie po ....
A czy żelowe pazurki tzn. easy off żele z allepaznokcie zejdą w acetonie ????? Jeśli tak to gdzie go kupić, żeby było tanio dużo??????:huh:
Jak długo trzymają się Wam, a właściwie Waszym klientkom żele easy off na pazurkach????? Ja mam z allepaznokcie, ogólnie fajnie się nimi pracuję, narazie używałam clear i french, ale teraz dokupiłam cover też z alle, no ale mam jedno "ale" :P bo pazurki tak po półtora tygodnia zaczynają odpryskiwać, czasami częściowo a czasami elegancko w całości pazurek zażelowany easy offem potrafi zejść:( Czy macie na to jakąś dobrą radę???? Może primer bezkwasowy, którego do tego używam nie nadaję się??? Może jakoś inaczej się z tmi żelami pracuje :huh: Podpowiedzcie mi dziewczynki proszę :kwiatek:
taka jest właśnie specyfika żeli typu soak off że schodzą od acetonu w przeciwieństwie do zwykłych żeli :)
aceton kupisz na pewno w alle i każdej hurtowni kosmetycznej :) a żeby było dużo i tanio to u producenta :D ceny sa wszędzie mniej więcej podobne :) im więcej kupujesz tym taniej wychodzi :)
no i pytanie bardziej pasuje do tematu o żelach soak off -> używamy wyszukiwarki, nie gryzie ;) :kwiatek:
dlatego też przeniosłam :)
Dziękuję Emilko za szybką odpowiedź :przytul: i na przyszłość się poprawię :P Na alle właśnie nie potrafię acetonu namierzyć, ale nie chce mi się wierzyć, że nie mają :huh: jeszcze tam zerknę:D
alle ma tylko inaczej to nazwali http://allepaznokcie.pl/kategorie/un...ndefinedu/117/
dr ma Płyny :: dobrarada
Ja aceton dostałam od męża 3 litry :leze:
Żele robie tylko sobie,zmieniam co 2 tyg.i to tylko dla tego że mi się znudziły lub kombinuję jak koń pod górę jak je przedłużać.
Witaj. mam pytanie, jakich żeli używasz? ja również robię tylko sobie, próbowałam z żelami Gabriel słabo się trzymają ale łatwo schodzą, przeważnie same, teraz przerabiam gellacq, odpryskuje na wolnym brzegu i bardzo trudny do zdjęcia.
jw.:)
Emilia - dziękuję za podpowiedź z tym płynem z alle :) mam go i powiem szczerze że niespecjalnie jestem z niego zadowolona, nie działa tak jak powinien albo ja coś źle robię :placz: Chyba tym razem zakupię u DR :D może się lepiej sprawdzi.
Dziewczynki, ale dalej żadna mi nie odpowiedziała, jak długo wytrzymują Wasze stylizacje żelami typu easy off :( Opowiedzcie proszę o Waszych doświadczeniach ;)