Woszczur nie mogę :hahaha:super to napisałaś hi hi hi :piatka:
Printable View
WITAM!! I JA PRZYŁĄCZAM SIĘ DO GRONA BYCIA "W DWUPAKU". I POZDRAWIAM WSZYSTKIE FORUMKI I FORUMOWICZA -KAMISA.
POTWIERDZAM WYPOWIEDZI POPRZEDNICZEK ŻE KAŻDA CIĄŻA JEST INNA. JA JESTEM W CIĄŻY PORAZ 4 I W KAŻDEJ CZUŁAM SIĘ INACZEJ.
NIESTETY PIERWSZA I TRZECIA ZAKOŃCZYŁA SIĘ NIEPOWODZENIEM ( PIERWSZE SAMOISTNE A DRUGIE TO ZATRZYMAŁAO SIĘ W ROZWOJU:( ). NIESTETY TAK KOŃCZT SIĘ 70 % CIĄŻ :( ALE PÓŻNIEJ MIMO TRUDNYCH DOŚWIADCZEŃ BARDZEJ DOCENIA SIE TO CO MA. I MĄŻ BARDZIEJ MNIE SZANOWAŁ I MOJE WYSIŁKI NOSZENIA "SŁODKIEGO CIĘŻARU".
ALE DOSYĆ TYCH SMUTNYCH WIEŚCI TERAZ JESTEM W 25 TYGODNIU I JAK NARAZIE JEST OK MIMO IZ NA POCZĄTKU BRAŁAM DUPHASTON.
MALEŃSTWO DAJE DO WIWATU I KOPIE MNIE NIEMAL CAŁY CZAS. MOMENTAMI MYŚLE ŻE CHYBA MA ADHD? NIESTETY W TEJ CIĄŻY MAM LENIA I NIECHCE MI SIĘ SMAROWAĆ BRZUSZEK:( WIEM ŻE I TAK BĘDĄ ROZSTĘPY :( ALE CÓZ MY KOBIETY POŚWIĘCIMY SWOJE CIAŁO JEGO WYGLĄD BY DZIECIĄTKO MIEĆ I TO ZDROWE:)
POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE I TE STARAJĄCE SIĘ TEŻ.:przytul:
JUZ PÓŻNO IDĘ KŁĄŚĆ STARSZE DO SPANIA. MAJA MA 4 LATKA I BARDZO CIESZY SIĘ Z RODZEŃSTWA. A CO DO PŁCI TO NIECHCEMY WIEDZIEĆ DO PORODU BO NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY BYŁO ZDROWE:)
nie piszemy capsem, proszę zmienić literki na normalne :)
bo taka prawdaa Chanti
mysza nie piszsemy drukowanymi ...
oki sorki juz się poprawiam:)
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdskjodntjh8pu.png
ja tez slyszalam zeby nie robic dzidzi codzien bo wtedy plemniki nie sa tak silne
my przy malej probowalismy 6 miesiecy i nic.w koncu sie wkurzylam i powiedzialam sobie nie ma byc to nie bedzie.jak se spokoj dalam to zaszlam ihh
czasem trzeba dac na luz...
a jeszcze najlepiej zeposzlismy do znajomych am i tak zle bylo.a dzien wczesniej zjadlam ciastka z kremem i mowie ze mi zaszkodzily.a kolezanka mowi tak tak ciastka ci zaszkodzily,w ciazy jestes,a ja jej zechyba chora jest.ze 6 miesiecy sie staramy i nic.no i wyszlo ciastko hih
a co do zachcianek ciazowych to ja z moim malym cytryne jak pomarancze jadlam,.jak jezdzilismy do znajomych to maz pil herbatke z cytrynka a ja cytrynke sama hh
mialam takie cos ze jak widzialam cytryne to dostawalam drgawek jak nie zjadlam
Kochane poczułam pierwsze ruchy dziecka, tak jakby dwa kopnięcia dzidziusia :skacze::skacze::skacze: Ale cudowne uczucie :)
Chanti proponuje zapisac sobie ta date, bo ona jest bardzo wazna dla lekarza. Jeszcze Cie czeka czkawka u bobaska, tez fajne uczucie:)
Wiem wiem zapisałam :]
o wow chanti gratuluje :D
Mysza cieszymy się że dołączyłas ale ja cie prosze ty nie strasz... zważ że mówisz do młodo zafasolkowanych a te 70% to mnie wystraszyło... mi nie dużo trzeba żeby sobie nawkręcać...
ja mam przewęszenia, ciągle cos mi smierdzi i nie moge zlokalizować zapachu... pomyślałam a może to ja? więc wzięłam kapiel ale dalej czuje dziwne smrodki... no szału dostanę :D już i kota i psa oskarżam o ten zapach :D
Zyza ja tez tak mam.Chodze tylko i wszystko niucham bo mi smierdzi:D ogolnie jestem jakos chyba bardziej wyczulona na zapachy(co gorsza wcale nie na te ladne;(;))
Aaaa...mialam sie Was zapytac.Wczoraj jak sie polozylam spac na boku to tak mnie brzuch zaczal bolec ze myslalam ze jajo zniose i dopiero jak przelozylam sie na plecy to pomoglo.Takie uczucie jakby ktos mi sciskal wszystko co mam w srodku:/: co to moglo byc?
vanilko, jak sie kładziesz na boku to między nogi w kolana i uda wkładaj sobie wileką poduche, bo może tak byc że cie "ciągną" mięsnie. ja tak miałam od początku ciąży i cały czas spałam, albo z poduchą między kolanami albo z kocem albo z narzutą
a co do zapachów to zgadza sie, |"nos" jest bardziej wyczulony :)
ja całe życie tak spie muszę miec koc między girami :D
jak dziecko jak dziecko :D
już przestało :D i jakos mdlic przestało :D
gazowane pije bo się dziecku odbic nie chce :D
dokladnie moze byc ze dzidzia cie uciska
ale na plecach tez nie pwinnas duzo lezec bo dziecko naciska na zyle ktora jest tam stylu i dostaje malo tlenu
najlepiej na prawym boczku
uffff...no to mnie uspokoilyscie:) dziekuje za rady :* dzis wyprubuje :D
kurcze już mi się pomieszało na którym boku jest lepiej spać, żeby nie uciskało... ja słyszałam że na lewym... Może ktoś mądry doradzi?
ja też słyszałam, że lepiej na lewym boku, ale przyznam się że nie umiem zasypiać na lweym boku tylko na prawym a w nocy to i tak z 10 razy się poprzekręcam w różne pozy:(
ziza ja nie chciałąm nikogo straszyć tytlko tak powiedział lek . ale Myślmy pozytywnie i cieszmy się z tego stanu i tych kopniachków, bo przyznam że jak Maja się urpdziła to często mi brakowałao tych ruchów i kopniaków w brzuchu mimo iż ją widziałam i mogłam przytulać i całować bez ograniczeń ( cóż może ja taki dziwak jestem??)
zcy wszystkie ciężaróweczki to pierwiosnki???
czyżym tylko ja z takimi doświadczeniami???
:papa:
mysza przeczytaj posty od początku obserwuj suwaczki to zobaczysz...
Rudi najdłuższy staż ma :D
ale rudi pierwsze:D
Ja tez na lewym boku choc jest malo wygodnie. Polecam Wam mamuski i nie tylko ta stronke:) ciąża i poród - wszystko o ciąży - artykuły, porady - ciąża bez tajemnic Ť maluchy.pl
o to dobrze wiedzieć na zaś, ja spie docelowo tylko na lewym, dla dzidzi będzie jak znalazł:)
Ja spałam na prawym i nabawiłam zapalenia nerki,
bo dziecko uciskało moczowód i mocz cofał się do nerki,
skończyło się na antybiotykach i prawie dwutygodniowym pobycie w okropnym szpitalu,
na oddziale patologii ciąży - nikomu nie polecam.
zyza właśnie chodziło mi o to czy każda to z pierwszym dzieckiem czy tak jak ja że z kolejnym ,a nie o kto pierwszy do rozwiązania:)
pozdrowionka:przytul:
samaron dzięki za wiadomość to muszę się przestawić na lewą stronę spać bo juz i tak bardzo boli mnie lewy korzonek :(
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87io4pi2lplcyu.png
No to wszystko już wiadomo :] więc ciężaróweczki kochane skręt w lewo przed snem ;P
a ja wole prawo :(
no teraz to rozumiem :D myslałam że chodzi o staz tejże ciązy :D
moja szefowa przeszła samą siebie...
- dziewczyny powiedzcie Izie bo ja nie mam zamiaru do niej dzwonić....
jak gówniara za przeproszeniem naburmuszona... az mnie krew zalewa...
a jeszcze któras klientka jej powiedziała że ja planowałam ciąze to już koniec... nie wazne że nikomu nic takiego nie powiedziałam ale ona woli wierzyć komus obcemu... za******a ta rodzinna atmosfera w tym spa...
Zyza to dla ciebie :kwiatek: bo masz dobre serduszko, a to dla Twojej szefowej za jej serduszko ;[;:yellow::beee::aty::bruce:
chanti szalona :D :kwiatek:
no to dziolszki zaczynamy :D 31.01.2010 rok <--- dzien pierwszy staran o małą KAWKĘ :D <---- prosimy o doping
to nie siedx na forum tylko do wyra!! :P i "relax taaakeeee it easyyyyyyyyyyy" czy jak ta,m to leciało:D
eee woszczur na mnie krzyczysz czy na Basię? :D
bo jak na Basię to jak najbardziej w końcu przed monitorem mała kawka się nie zrobi :D
hehe dziolszki spokojnie :D druga proba dopiero jutro ;) a wczoraj juz bylo po probie :D
Basia oby kolejna próba była udana:D:D
Basiu trzymam kciuki!!
to ja Załącznik 15481:D
Ja tez trzymam kciukasy za Basika naszego :)
ja także:)
dziewczyny za tyle kciuków to będą Kawki-bliźniaki:D:D:D:D:D
basiu bedzie git ;) tylko na luzie podejdz a bedzie elegancko :D
przytylam 40dkg w cyckach ;p wazyli mnie komputerowo ;p
da sie same cycki zważyć?
Jesli znali dokladna wage przed to tak.w Holandii u lekarza do ktorego chodze, wkladaja mnie do czegos, co przypomina rezonans. I na ekranie pokazuja sie czesci ciala, ktore przytyly w tkanke tluszczowa w ostatnich 2 tygodniach. Te obszary zabarwiaja sie na zielono.
wiec mialam 2 zielone diody :D
ciekawe to urzadzenie :)
ja przytylam 7 kg juz, w cyckach napewno i to niezle:) maz sie smieje ze "big mamas" mam teraz, w uda mi troche poszlo miedzy nogami i wiecej nie moge zlokalizowac, bo mam juz 31 tydzien i nadal nosze np. swoje spodnie z przed ciazy tylko guzika nie zapinam (na gumke do wlosow zaczepiam zeby brzuszka nie uciskalo)