-
Odp: Depilacja zbiorczy - rodzaje,czego używasz,co polecasz,podgrzewacze,produkty
Za to ja jak widać mam ciemne włosy no i tam gdzie bym nie chciała również. Nie dość że ciemne to jeszcze twarde. Wosk w rolce miałam ale nie dałam rady z bólem i sprzedałam, po goleniu maszynką na drugi dzień mam odrosty, depilatora nigdy nie używałam bo też się boję i może wsyzstkich włsoków nie zebrać a plastry gotowe nic nie wyrywają. I jak tu mi pomóc??
---------- Dodano o godzinie 13:05 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:29 ----------
A co myślicie o czymś takim? Czy to skuteczne jak w salonie?? I cena niska
Depilator laserowy Rio Kaser hair (1697812233) - Aukcje internetowe Allegro
---------- Dodano o godzinie 13:13 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:05 ----------
Znalazłam jeszcze coś dziwnego...
Nowoczesny kosmetyk do usuwania włosów NOWOŚĆ* (1697185952) - Aukcje internetowe Allegro
Płyn który usuwa owłosienie ciekawe :)
-
Odp: Depilacja zbiorczy - rodzaje,czego używasz,co polecasz,podgrzewacze,produkty
nie znam takiego depilatora ale wydaje mi sie, ze to taki chwyt marketingowy Sama w domu pozbywasz sie owłosienia zaoszczędzasz pieniadze itp........opis przypomina mi opisy z ulotek i reklam srodków odchudzajacych:D od samego patrzenia na nie chudniesz:haha:
Proponuję Ci wybrac sie do salonu na depilacje woskiem. Pierwszy raz na pewno bedzie bardzo nieprzyjemny ale kolejne juz mniej, bo włosy beda odrastac juz słabsze i cieńsze. Słabe juz sama w domu ogarniesz;)
-
działa pewnie na zasadzie kremow, nie wiem co one tam maja w sobie ale pewnie jakies skladniki ktore rozpuszczaja kreatyne, no cos po czym wlos sie kruszy...nigdy nie stosowalam tego typu kosmetykow do depilacji...wosk jest dobry bo wlosy juz nie odrastaja takie grube i mocne, tylko trzeba to umiec dobrze robic,dobrze naciąnac skore bo w przeciwnm razie boli, mozna zerwac skore, albo w ogole nie wyrwac ich....
-
Cytat:
Napisał
anula_buziaczek
Interesuje mnie Wasza opinia o podgrzewaczach do wosku typu roll on
czy warto jest zakupić takie urządzenie do użytku domowego
jakiej jakości jest ten wosk ;)
Wg mnie są to bardzo dobre podgrzewacze. Osobiście mam te z firmy GABBI ale myślę że inne się niczym nie różnią.
Warto jest zakupić takie urządzenie, bo nie wydajesz 120 zł na raz za sam zabieg nóg u kosmetyczki (to dla mnie jakaś parodia). Natomiast co do wosku to są znaczne różnice jakie kupisz.
Zapraszam do mojego filmiku, bo trochę w tym już siedzę i porównuje różne woski , paski fizelinowe itp
Wszystko w linku:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=XjjQR8_KT9A"]‪Kilka ważnych faktów na temat depilacji woskiem - wosk , paski fizelinowe , talk i oliwka‬‏ - YouTube[/ame][color="Silver"]
Cytat:
Napisał
Tosiaczek
A mam jeszcze pytanie o depilacje pęsetą. Czy są jakieś dobre środki chłodzące żeby dać na brwi osobą które wyją z bólu na łóżku ?
Dobry jest też ręcznik nawilżony na maxa zimną bądź gorącą wodą, mi osobiście pomaga nałożenie gorącego ręcznika złożonego w rolkę na okolice brwi.
Cytat:
ja odradzam te odgrzewacze rollon... wszystko trzeba zrobić samemu, podgrzać zrolować na nogę (np na nogę) przykleić suchy plaster dodawany do komplet i zerwać... lepiej kupić gotowe uże plastry, ogrzać susarką do włosów rodzielić przyklei i basta... a ja chcesz usunąć owłosienie z mniejszych partii ciała (pachy, bikiki, wąsik, brwi) to odcinasz odpowiedni kawałeczek, rozgrzewasz przyklejasz zrywasz i juz:)
jesli już to bym polecała wosk bez plastrów, był taki kiedyś na allegro z francji facet sprowadzał... wystarczyło odjąć szpatułką do odobnego naczynka, podgrzać w mikrofali lub na gazie nałożyć i bez nkładania plastra zerwać sam wosk... to się nawet bardziej opłaca bo ten zużyty wosk z włosami można spowrotem go gara i podgrzać, tylko troche nieestetynie wygląda wepilacja woskiem z włosami w środku:)
Chodziło pewnie o depilację pastą cukrową, jeśli chodzi o ten wosk bez plastrów jeśli dobrze rozumiem. Faktycznie nie jest miłe rolować/kulkować pastę cukrową z włoskami, nie uznaję akurat tego ale liczę się z tym że każdy używa tej metody depilacji która komuś najbardziej przypasowała.
Natomiast do opinii że podgrzewacze typu roll-on są niedobre to pragnę się nie zgodzić. Są to chyba najwygodniejsze urządzenia do depilacji - samoczynnie się podgrzewają, wystarczy tylko przejechać rolką po skórze i ma się ładnie równo rozłożony wosk. Później pasek i ściągamy wosk razem z włoskami :)Wszystko to do zobaczenia w linku poniżej
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=MNSdTwbHLzM&feature=related"][/ame]
Mam nadzieję że filmiki się przydadzą na tym forum i coś podpowiedzą bo depilacja woskiem wcale nie jest taka skomplikowana i bolesna jeśli ją już ktoś trochę stosuje.
-
ja ostatnio walczyłam pierwszy raz z woskiem:P kupiłam plastry z veet'a i w efekcie nogi miałam poklejone woskiem, a włoski miejscami tylko zniknęły (chociaż naturalnie mam miękkie, dość jasne - może przez to nie chwyciło..) albo wina kumpeli, bo sama jakoś nie mogłam się przekonać, żeby je sobie odrywać.
może jeszcze raz spróbuję, ale w razie desperacji zgłoszę się do siostry chłopaka (prawie już kosmetyczki), która prawie całą rodzinkę i nawet swojego mena katuje woskiem (ale tym zwykłym) :D
-
ja ostatnio kupiłam sobie na allegro podgrzewaczach do wosku typu roll on i jestem mega zadowolona dałam 70zł za cały komplet (podgrzewacz, 2szt wosku miodowego,100szt paskow) tydzien temu sie wdepilowalam i mam spokoj na miesiac :)
-
A ja sobie zakupiłam od jednej z forumek za 53 zł z wysyłką podgrzewacz, kilka wosków i plastry, teraz czekam na paczuszkę (już się doczekać nie mogę :D) i działam. Bikini zrobiła mi moja wspólniczka, ona jest kosmetyczką, ale jak dla mnie niedokładnie, w szczegóły się nie zatapiam. Mąż mi obiecał pomoc i to z przyjemnością, bo on kocha się pastwić :leze: Bikini boli ojj strasznie. Ja jestem wytrzymała, ale było ciężko, mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej. Mnie tylko przeraża fakt , że muszę długie kłaki zapuścić, żeby się zdepilować. Bikini czy nogi , ok dam radę, ale pachy??? Jak wy to robicie, jak to znosicie?
-
a ja mam pytanie - czy najlepiej usuwać resztki wosku po depilacji?
-
ja robie to zwykla oliwka
-
tez zmywalam oliwka, ale nie wszystko zeszlo, a nogi byly strasznie tluste, pozniej dokonczylam sprytusem salicylowym i juz bylo dobrze, tylko nie wiem czy to "zdrowe":P
-
jak dla mnie to zawsze nr 1 była depilacja laserowa, fakt jest to rozwiązanie troche droższe jednak mi odpowiada najbardziej. jest najbardziej komfortowe
-
dziewczyny do tego czasu normalnie golilam nogi maszynka jednorazowka i gzieniegdzie wyskakiwaly mi male "syfki" i kupilam sobie krem z veet noi juz 3 razy sie golilam i jeszcze ich wiecej mam:(
-
po depilacji czy goleniu najlepiej jest nie stosowac zadnych kremow itp jak ktos ma tendencje do krostek..odczekac jakies 24 h i dopiero wtedy jak juz posmarowac
albo byc moze twoja skora jest wrazliwa na jakis skladnik zawarty wtym kremie do depilacji
-
aliz co do tego usuwania wosku to ja oliwka to scieram a za jakis czas zmywam wszystko, a jak nie oliwka to właśnie jakimś spirytem:D
-
no a ja mam ochote zrobic sobie woskiem ale ktos mnie wystraszyl ze wloski mogą wrastać :(
-
to zalezy od włosków, mogą ale nie musza, idz do kosmetyczki sprobuj raz zobaczy co sie dzieje a jak bedzie ok to mozesz inwestowac:D
-
-
Dziewczyny, mam pytanie- co stosujecie i rekomendujecie na podrażnienia po depilacji woskiem- jak skóra jest taka czerwona i piekąca? Bo dla mnie to jest istny dramat i dość duży dyskomfort.
Będę wdzięczna za jakieś porady ;/
-
ja na pachy mam takie specjalne ampułki z depileve, a na nogi oliwka
-
Ja uważam że najlepszą sprawą na wasze dolegliwpści typu, pozostałości wosku trudne do usunięcia, wrastające się włoski i inne których nie doczytałam jest PASTA CUKROWA..... trochę potrzeba cierpliwości (aby suię nauczyć) ale metoda bardzo fajna i skuteczna..... włoski świetnie się przerzedzaja, nie wrastają (1 lub 2 to góra ) , nie podrażniają, pastę można usunąć zwykłą wodą, mniej boli od wosku, higieniczne :)
Wada; dłużej schodzi ;(
-
Dziewczyny używające depilatora :D Jaki depilator mogłybyście polecić ? Ja teraz używałam philipsa z lini satinelle sensitive, ale ostatnio coś zauważyłam, że jakoś zaczął mi szarpać włoski i nie goli dokładnie. Tak sie zastanawiam czy zostać przy tym philipsie czy może macie coś lepszego?:D
-
Orientuje się któraś czy w okolicach Katowic jest jakiś dobry-sprawdzony salon,który usuwa włoski laserowo? Z góry dziękuję za odpowiedź,oczywiście cenę też chciałabym poznać :D
-
Cytat:
Napisał
Iraa
Orientuje się któraś czy w okolicach Katowic jest jakiś dobry-sprawdzony salon,który usuwa włoski laserowo? Z góry dziękuję za odpowiedź,oczywiście cenę też chciałabym poznać :D
Ja chciałam zdecydować się na depilację laserową lecz z tego co się dowiadywałam to nigdy nie usunie ona wszystkich włosków bo zawsze zostaje te ileś %
-
czytam temat od dechy do dechy i nadal nie wiem jaki sobie sprzet sprawic do depilacji do gabinetu...
wczesniej pracowalam zawsze na tym z puszki (i mowicie ze sanepid sie nie czepia) czytam ze na nogi fajniejszy ten z rolki na ktorym nie pracowalam nigdy...
czyli podgrzewacvz dwa w jednym i na puszki i na rolki bedzie dobry? Hurtownia kosmetyczna i fryzjerska - ACTIV -
-
Zyza a nie taniej kupić podgrzewacz do puszki i do rolki osobno??
Na nogi wygodniej chyba w rolce. Pachy, wąsik i bikini zdecydowanie puszka.
-
złotko ale jak przelicze podgrzewacz na puszki kolo 100 na rolki też kolo 150 (jakby nie patrzec kupuje do gabinetu czyli lepiej kupic cos drozszego) do tego puszki z woskami, rolki paski itd i wyjdzie na to samo co ten zestaw za 360zl :) wlasnie pytam czy warto kupować jedno i drugie osobno czy razem... cenowo podobnie a funkcjonalnie?
poza tym na allepaznokcie sa tęz woski perlowe, cukrowe testowal to ktoś dla siebie? dla klientek?
-
Ja mam komplet z allepaznokcie... płaciłam chyba niecałe 100 zł a dostałam z 6 rolek, paski, i preparaty przed i po. Podgrzewacz do puszki 119 zł plus 20 zł puszka. Mi jak nic wychodzi taniej ale może się mylę?? Ale jak wolisz :)
Co do wosków w rolce z alle to ja uwielbiam ten wosk azulen ale widzę, że go nie ma już na stronce.
kupiłam też wosk z małą rolką ale chyba jest felerny:/ i ostatnio na szybko grzałam różany- no ale się dobrze nie rozgrzał i ciągnął.
-
Ja mam woski z Allepaznokcie te za niecałe 5 zł i jestem bardzo zadowolona bo szybko się nagrzewają, wystarczy 15 minut i są w stanie idealnym. Dobrze się rozprowadzają. Podgrzewacz używam za ok 40 zł, do salonu polecałabym podwójny i z bazą, bo wygodniejszy w użyciu, taki właśnie miałam. Podwójny lepszy, bo często Panie w trakcie depilacji nóg decydują się np. na wąsik, czy paszki. Chyba, że zdecydowanie wolisz z puszki. Ja takiego nie używałam , więc nie powiem, ale sądzę,że do brwi by się taki lepiej sprawował.
-
Złotko może dlatego ze liczyłam ten potrójny na rolki za 175... Musze poszukac ciekawe zestawy bo na razie widziałam same podgrzewacze bez reszty... Złotko a masz ten pojedynczy na rolki'? Sztynka właśnie dlatego chce puszke żeby sanepid nie jazgotal i na wąsik a rolki doxzytalam w temacie ze lepiej na nogi
-
Rolka na nogi to wygoda :)
Ja mam ten biały zwykły podgrzewacz, fakt kabel wkurza, ale nie musi być cały czas podłączony. Jak wosk się nagrzeje to aż tak szybko nie stygnie. Na zajęciach kiedyś miałyśmy ten taki z bazą ładująca- no kabel się nie pląta. No i w sumie do salonu lepiej taki z baza.
Puszka zdecydowanie do pach, bikini, wąsika, brwi... Ja sobie kupiłam właśnie małą rolkę z "wizją" zrobienia sobie bikini. No jak wspominałam dostałam felerną... ale ciągnie strasznie. Na zajęciach pachy czasami robimy sobie rolką (jak mało czasu) ale ja np nie lubię. Mnie ciągnie i boli. A szpatułką wosk z puszki rozprowadza się jak masełko :) poza tym nakłada się zawsze wosk w kierunku wzrostu włosa- wiadomo nie zawsze układają się wszystkie w tą samą stronę- więc tu jest większa możliwość precyzyjnego nałożenia.
-
radzi albo radził ktoś sobie bez podgrzewacza? tylko w garnuszku grzał wosk ?
-
a można :) koleżanka mi ostatnio mówiła że tak robi :)
-
to chyba zaryzykuję :D
a jakie polecacie woski i paski ? Chodzi mi o konkretne firmy, albo o jakieś strony gdzie warto kupować bądź jakaś nazwa użytkownika na all ?
-
Zyza, ja używam podgrzewacza zwykłego, w szkole na pracowni są identyczne, u kosmetyczki na depilacji byłam to też taki miała http://www.sklep.erbel.pl/galerie/a/...gabbi_4323.jpg
Co do wosków gorąco polecam woski Erbel (strona Profesjonalne kosmetyki z Włoch), nie wiem jak z wysyłką, bo ja kupuje u nich osobiście, moja pracownia zaopatruje się w ich woski i powiem, że aloesowo-perłowy ma chyba jakieś substancje znieczulające, bo w ogóle po nim nie boli w porównaniu do innych wosków, jeżeli będę kupować jakiś wosk to tylko ten, jest zarówno z wąską rolką jak i szeroką. Erbel możecie znaleźć też na allegro, mają siedzibę w Białymstoku.
Jeśli chodzi o paski to ja wole te cieńsze, lepiej się nimi manewruje, nie są sztywne, ja z rok temu na 50m pasków dałam 19zł :)
---------- Dodano o godzinie 15:28 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 22:15 ----------
Mam do sprzedania cztery woski jakby ktoś chciał, szczegóły poniżej:
Link do ogłoszenia
-
No właśnie o tych perlowych woskach czytałam też na allepaznokcie i ciekawilo mnie dzialanie
-
Ja dziś chciałam zrobić sobie depilację woskiem i mam do was pytanie, mam wosk różowy (chyba różany z nail design) i po depilacji dalej widze male włoski, taki meszek który został na skórze a dodatkowo jest ona ,,zafarbowana,, od wosku, czy mógł by mi ktoś powiedzieć co robię nie tak?
No i drugie pytanie o ja ciekawska jestem i lubie jak najwięcej wiedzieć jeśli się za coś biorę :P Czym różni się wosk cukrowy od zwykłego (chodzi mi o taki w rolce)?
-
Wosk cukrowy ma inną konsystencję, jak sie go obróci do góry nogami, to splywa powoli nawet nie podgrzany, poza tym, ma inny czas podgrzewania, można go podgrzać stawiając na słońce, lub do garnka z ciepłą wodą, ale nie na palniku, albo w specjalnym podgrzewaczu przeznaczonym do tego celu. zwykły podgrzewacz za bardzo go podgrzewa. Chwyta nawet małe włoski, nie da się nim poparzyć, można stosować u naczynkowców, a co najlepsze zmywa sie wodą od razu i bezproblemowo :) a jeśli chodzi o zafarbowaną skórę, to po prostu niektóre woski tak, mają, możesz spróbować przejechać woskiem po pasku i dopiero na skórę, mi sie trafił na pracowni raz taki wosk i tylko tak dało się nim depilowac, poza tym dobrze odtłuść skórę i pilnuj, żeby nie mieć tłustych paluchów :) ewentualnie możesz nałożyć wosk poczekać chwilę aż stanie się mniej plastyczny i rwać :)
---------- Dodano o godzinie 18:01 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:54 ----------
a i jeszcze jedno, nie przykleja sie do skóry, a tylko i wyłącznie do włosa, przez co mniej boli i mniej podrażnia :)
-
pasta cukrowa owszem dla naczyniowcow ;) wosk cukrowy to co innego i dla naczyniowcow sie nie nadaje ;)
roznica miecy woskiem cukrowym a woskiem klasycznym jest taka ze cukrowy woda sie zmywa i szybciej sie nagrzewa
tak samo moga byc w rolkach i puszkach i do obu uzywa sie paskow do zrywania:D
-
-
to przepraszam jak tak za pomyłkę, ale tak właśnie wyczytałam na stronie :nie_powiem: zestawik fajny, jak nie masz delikatnej, wrażliwej skóry to zestaw się nada