Odp: Lampa UV - Zakup lampy UV
Hej! Jaką lampę byście poleciły początkującej, do użytku domowego - 9W na jedną żarówkę, czy 36W na 4 żarówki? Nie moge się zdecydować... Gdybym kupiła 9W, to miałabym jeszcze pieniądze na jakieś drobniejsze pierdółki, ale znowy czytałam że 36W lepiej i szybciej utwardza żel... Pomóżcie:)
Witam ;) chciałabyn zacząć uczyc się robić paznokcie metodą żelową. Kupiłam na allegro zestaw dla początkujących z lampą 9W. Jak bardzo różni się czasem utwardzania od 36W ? Czy będzie trzeba kciuk utwardzać osobno ?
Proszę o przedstawienie różnic. Z góry dzięki bardzo ! :):):)
a ja dałam wam linka do zarówek do lamp cyfrowych....i róznice w zarówkach...w temacie o zarówkach
kciuk raczej trzeba będzie utwardzać osobno, ponieważ ciężko będzie wygiąć dłoń aby wszystkie palce się zmieściły :D generalnie 36 jest znacznie lepsza, 9 za to jest mobilna:D
Ja bym nigdy nie kupiła 9 w zamiast 36. Bo po pierwsze jest za mała na całą dłoń, po drugie nie wygodna, a po 3 nie utwardza połowy żeli, np. białych.
a mi akurat utwardzila jak robilam wyjazdowo :D
ehhh padły mi dwie lampy żarowek raczej niezamierzam kupować bo to chyba nie ma sensu i problem czy akurat będa pasowały . W jednej spaliły sie od razu dwie żarówki ,a z drugiej poszedł dymek . :( Poradzcie gdzie mogę kupić dobrą lampe która mi posłuży :)
......
Cytat:
Napisał
kalaga4
........
Witam dziewczynki jestem tu nowa bardzo sie ciesze ze moge do was dołaczyc i mam od razu takie pytanko....Po przeczytaniu waszych opinii kupiłam sobie własnie taka lampkę na 5 zarówek i taki mam teraz problem nie dostałam instrukcji po polsku :/:i nie wiem jak sie uruchamia ten sensor ruchu*(chodzi o to ze jak reka laduje w lampce to zeby sie sama zapalała:papa:prosze o odp jak macie takie lampki:leze:
Odp: Lampa UV - Zakup lampy UV (LED)
Cytat:
Napisał
barbara_kawka
jak sama nazwa wskazuje wylaczaja sie po pewnym czasie ... :skacze:
---------- Dodano o godzinie 20:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:51 ----------
ja osobiscie mam zwykla najzwyklejsza lampe z firmy activ ale moja znajoma ma taka sama jak ty opisujesz i jest z niej bardzo zadowolona ... tylko wlasnie ciekawe jak z zarowkami ...
http://www.allepaznokcie.pl/Lampa_UV...eska_6057.html
Faktycznie lampa jest cudna mam niebieska a lampy lcd po 11 zł za szt w alle paznokcie. Nie ma jej na stronie ale jak wpiszesz zamówienie w uwagach to przysla ale musisz doliczyc koszt do rachunku.
Pozdrawiam
Z tego co ostatnio czytalam o lampach LED to to ze utwardzaja zele w 30 sekund.Nie bylo w opisie by te lampy byly tylko do niektorych zeli.Podobno so rewelacyjne.Za tydzien bede na targach to mam nadzieje ze obkukam tam takie lampy i dowiem sie wiecej co i jak.
Ja używam tych z jedną żarówka :)
Mam dwie na stoliku,praca idzie szybko i już nie wymienię ich na żadne inne.
Są nie drogie więc w razie czego można co chwilę wymieniać , można zmieniać sobie kolorki ;)
No i wymiana żarówki to koszt 1 philipsa a nie czterech ;p
Ja jestem zadowolona utwardza ładnie,chociaż kciuka robie osobno:)
fajnie wygląda, szkoda, że nie mam u kogo jej zobaczyc w realu:(
Cytat:
Napisał
syrena16
Mam taką samą tylko że z różowym ochraniaczem. Jestem bardzo zadowolona :)
No widzicie dla mnie ta lampa była zmorą, osłonka strasznie się brudziła a tej suszarki ledwo co było czuć, już leży na śmietniku dawno. Jak widać każdy inaczej ją odbira, mi na drugi dzień odkleił się ten cały wyświetlacz lcd
Kobietko po prostu trafił Ci się badziew :(:kwiatek:
koleżanka też tak miała strasznie była zawiedziona...
Ja dostałam taką pod choinkę i troszkę się przeraziłam (nie pokazywałam tego po sobie )
Ale póki co ją mam do tej pory i jak na razie ma się swietnie :) Więc jestem bardzo zadowolona :)
być może , że mi się taki bubel trafił, jednak jest już nowa najzwyklejsza a najbardziej trwała :)