ja dziś sobie zrobiłam spacer przez miasto bo moja klientka zadzwoniła że słyszała o kilku miejscach gdzie potrzebują stylistki/kosmetyczki, tylko w jednym miejscu okazało się to prawdą... porozmawiałam chwilkę z właścicielką i ona wymyśliła że skoro nie mam doświadczenia zawodowego w tym kierunku to może by na staż mnie wzięła (jutro ma rozmawiać w pup'ie ;) ) a jeśli nie to porozmawiamy o warunakach zatrudnienia... nie wiem co tam wymyśli, może pół etatu albo co... no ale w tej chwili to chyba na wszystko muszę się zgodzić a jak mi będzie źle to będę dalej szukać a jak znajdę to ucieknę... więcej napiszę jak będę coś więcej wiedziała, a może nie zadzwoni a ja znowu się napalam...
01-06-2010, 20:52
MURKA
Odp: jak szukać pracy jako stylistka paznokci?
:ok:Widzisz mówiłyśmy Ci że wszystko ułoży się po Twojej myśli!!!!!!!!!!:ok:
01-06-2010, 20:56
iwa1223
ewa666 jeszcze nie wiadomo ;) poczekamy, zobaczymy... :*
02-06-2010, 08:14
Emilia B.
super iwa- trzymam kciuki :ok:
18-07-2010, 12:22
iwa1223
cześć kochane!! długo nie pisałam, a właściwie to dwa razy pisałam ale coś nacisnęłam i cały tekst zniknął... tak to bywa jak się korzysta z innego sprzętu ;)
właścicielka tamtego salonu długo się nie odzywała, a ja w międzyczasie dostałam propozycję nabrania doświadczenia w zawodzie stylistki/kosmetyczki u ciotki mojego męża (na czarno)... jestem tam już ok 5 tygodni, a ostatnie dwa w końcu miałam więcej pracy bo dziewczyna która tam pracuje od kilku lat poszła na urlop... w poniedziałek wraca i obawiam się że znów jej klientki będą wolały iść do niej, a płacone mam tylko procenty od klientki bez podstawy i znowu może być że będę chodzić do pracy i czekać aż przyjdzie ktoś nowy komu będzie obojętne do kogo... Tuż przed jej urlopem zadzwoniła tamta pracodawczyni a ja nie mogłam zrobić ciotce numeru i uciec do kogoś innego i powiedziałam jej że już nieaktualne, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale chyba nie mogłam inaczej...
19-07-2010, 16:22
pinusia6
Niebawem u mnie w mieście babka otwiera taki dosyć spory salon z 3 pomieszczeniami i 2 łazienkami.
Wcześniej miła mały salonik ale od kid biznes zaczoł się niesamowicie kręcić postanowiła go rozbudować. Ma mieć tam salon fryzjerski,jakieś zabiegi masaże no i pazurki... I szuka stylistki paznokci pytała ludzi i poniosło ją do mnie... Więc przyszła do mnie do domu i prosiła zebym u niej praowała ja tłumaczę że jestem wyłącznie akrylowa... jak myślicie powinnam iść jeszcze "obskoczyć" inne kursy (metoda żelowa, zdobienia), czy po prostu narazie robic akryle i być może jakoś się z nia dogadać żeby to ona mnie wysłała na jakiś kurs w ramach mojej wypłaty. czy moze jeśli jej zależy na kształtowaniu pracowników to może sama powinna zaproponować mi jakiś kurs i go opłacenie. Sama juz nie wiem :huh:
19-07-2010, 17:21
AtelierStylizacji Carolla
pinusia co do szkoleń opłacanych przez pracodawców- prawda jest taka że wielu z niich góry obiecuje a później jak przyjdzie co do czego to sie możesz nie doczeka niestety, ponieważ jeśli pracodawca cię wyszkoli istnieje ryzyko że za jego pieniądze ty sie nauczysz i bedzies z jego konkurencja, druga sprawa jesli podpisze z tobą lojalkę bedziesz uwiązana z nim umowwą i ok on placi ci za szkolenia ale ty musisz sie na wszystko godzic z praca i zostać w niej nawet jesli bedzie niedobrze
ja osobiscie bym wybrala szkolenia z żelu i zdobien, bo po pierwssze masz wiecej możliwości a tym samym klientela ci sie zwiększy, i wiecej zarobisz
poza tym wypracujesz sobie marke i stałe klientki i w razie czego awsze możesz przejśc do innego salonu badz otworzyc coś swojego
nabierzesz doswiadczenia a to bardzo ważne
a w swoja edukacje warto inwestowac bo to pózniej rokuje lepsza satysfakcja w pracy i zarobkami:D iwec ja bym sie na twoim miejscu nie zastanawiała- berałabym tą racę ale szkoliła sie we własnym zakresie, bo pózniej nikt ci nie bedsie wypominał itp...
powozenia
19-07-2010, 18:48
pinusia6
Cytat:
Napisał AtelierStylizacji Carolla
pinusia co do szkoleń opłacanych przez pracodawców- prawda jest taka że wielu z niich góry obiecuje a później jak przyjdzie co do czego to sie możesz nie doczeka niestety, ponieważ jeśli pracodawca cię wyszkoli istnieje ryzyko że za jego pieniądze ty sie nauczysz i bedzies z jego konkurencja, druga sprawa jesli podpisze z tobą lojalkę bedziesz uwiązana z nim umowwą i ok on placi ci za szkolenia ale ty musisz sie na wszystko godzic z praca i zostać w niej nawet jesli bedzie niedobrze
ja osobiscie bym wybrala szkolenia z żelu i zdobien, bo po pierwssze masz wiecej możliwości a tym samym klientela ci sie zwiększy, i wiecej zarobisz
poza tym wypracujesz sobie marke i stałe klientki i w razie czego awsze możesz przejśc do innego salonu badz otworzyc coś swojego
nabierzesz doswiadczenia a to bardzo ważne
a w swoja edukacje warto inwestowac bo to pózniej rokuje lepsza satysfakcja w pracy i zarobkami:D iwec ja bym sie na twoim miejscu nie zastanawiała- berałabym tą racę ale szkoliła sie we własnym zakresie, bo pózniej nikt ci nie bedsie wypominał itp...
powozenia
Też tak właśnie myślałam żeby póki co samemu jezdzić na szkolenia a nie prosić pracodawcę bo reczywiście tak jak piszesz mogę później być uwiązana na amen...
diękuję kocana bardzo mi pomogłaś :kwiatek: Rozwiałaś wszystkie moje niepewności ;):*
19-07-2010, 19:36
Pati88
ja dzis doznalam szoku po tym co kolezanka mi powiedziala, jej znajoma zrobila sobie podobno tygodniowy(???) kurs kosmetyczny nauczyli jej podstaw i wyobrazcie sobie ze zostala przyjeta do pracy jako kosmetyczka, podobno masaz twarzy robi z kartka przed nosem,az mnie korci zeby sie przejsc do tego gabinetu a najlepsze jest to ze jak tam bylam w tamtym roku zapytac czy przyjma na praktyke to powiedziala mi szefowa ze ona nikogo nie zatrudnia, dla mnie to jest smiech ja pracowalam przez 2 lata zeby zdobyc ten zawod a tu po tygodniowym "kursie" biora jakas dziewczyne dla mnie to jest paranoja jakas...ale gdzie wogole taki kurs sobie zrobila-to mnie zastanawia...
19-07-2010, 20:06
iwa1223
Pati88 ja też zrobiłam kurs podstawowy (kosmetyczny) trwał tylko 60 godzin lekcyjnych i też pracuję jako "kosmetyczka" reszty douczę się w praktyce... takie kursy organizuje pośrednak.
19-07-2010, 20:12
Pati88
nie rozumie czegos takiego ja tyle pracy wlozylam w to zeby zdobyc wiedze bardzo duzo zainwestowalam w kursy i szkolenia uczestniczyklam w roznych warsztatach,pokazach zeby poglebiac swoja widze nie tylko po to zeby miec papierek tylko zeby sie naprawde czegos nauczyc-teraz jest mi strasznie ciezko prace znalezc a tu po tyg. kursu przyjeli dziewczyne, nie potrafie tego zrozumiec i chyba nigdy nie zrozumie.
19-07-2010, 21:23
olusia87
Pati tak to niestety jest...na rynku pracy rządzi "prawo dżungli"-nie zawsze sprawiedliwe,ale tak już niestety jest:( Ja mam podobnie w swoim wyuczonym zawodzie-nauczyciel angielskiego-jedni mają po 1,5etatu i jeszcze kombinują dodatkowo do jakich szkół językowych a inni nie mogą się nawet na pół etatu załapać;(Przykre to,ale co zrobić:(:(:(
19-07-2010, 21:33
Pati88
zero sprawiedliwości, ja osobiscie nie poszlabym do kosmetyczki ktora skonczyla zaledwie tygodniowy kurs to jest dla mnie nie do pomyslenia ze tak moze byc,taka osoba nie ma doswiadczenia i je dopiero zdobywa pracujac w salonie na klientkach ja zostalam dopiero dopuszczona do pracy na osobach z zewnatrz po 160 przerobionych godzinach tak to wszystko pod okiem nauczycielki ktoregos roku nawet bylo tak ze te dziewczyny ktore nie potrafily wykonac zabiegu nie byly dopuszczane do wykonywania go dopoki nie nauczyly sie tego porzadnie robic na sobie...wedlug mnie to jest nie profesjonalne jak sie czuje klientka ktora przychodzi na zabieg a tu wyskakuje kosmetyczka z kartka w reku albo robi zabieg i co raz lata sie pytac szefowej bo nie ma kompletnie zadnej wiedzy-przez takie niedoswiadczone osoby salon moze zyskac zla opinie.
19-07-2010, 22:30
olusia87
Jakikolwiek zabieg z kartką w ręku to można pozwolić na sobie zrobić jedynie komuś z rodziny jak się wie,że na kimś się ten ktoś musi pouczyć w domu.Tak mi robiła masaż twarzy siostra jak robiła kurs kosmetyczny i narzeczony jak się uczył robić masaże poszczególnych części a nie pamiętał jaki chwyt w jakiej kolejności. Ale żeby w salonie..profesjonalnie,z kartka w ręku??o zgrozo....moje wizyty tam by się skończyły po pierwszym "zabiegu"
19-07-2010, 23:54
AtelierStylizacji Carolla
dziewczyny a co maja powiedziec dziewczyny po studiach, 5 lat , mgr ze wy po studium tez nie jesteście kosmetyczkami??
prawda jest taka, ze czzy to kurs czy studium, jesli chcemy to robic to i tu i tu wyniesiemy coś więcej niz tylko to co wklepujemy na zajęciach
przy kursie trzeba nabyc praktykę wiadomo , i jest nie sparawiedliwe i to nie tylko wobec innych kosmetyczek ale przede wszystkim klientek, które idc na zabieg mysla ze trafia do specjalisty, wykladaja gruba kasę a robi im dziewczyna z kartką
bo jesli juz sie zatrudniamy to siedzimy, pogłebiamy wiedze
a to że ona robi ze sciagi to tylko zle swiadczy o pracodawcy ze nie douczy i daje laika- tylko salon straci na reputacji
ja osobiscie nie przyjełabym takiej osoby
jesli jestescie dobre w tym co robicie, lubicie to to wierzcie mi ze klienki to zauważą i docenia wasze starania, poniewaz bedą zadowolone z usług i do was wróca
nie zawsze to sie dzieje szybko, trzeba pracowac latami nawet na zaufanie i grono klientów
"cięzka praca popłaca"
20-07-2010, 06:20
Pati88
tu niewlasciwe jest porownanie studiow ze studium i tu sie uczy zawodu i tu a na kursie pewnie tylko podstawy albo i nie zeby nauczyc sie czegokolwiek nie wystarczy miec tylko obecnosci na zajeciach trzeba naprawde sie uczyc...ja skonczylam studium tylko dlatego ze wiem ze mozna pojsc do pracy majac technika a nie mgr lub inz. swojego zdania nie zmienie uwazam ze nie powinno byc takich sytuacji wogole.paranoja na calej linii.olusia masz racje-to w szkole mozna sobie pozwolic na "sciagawke"
23-07-2010, 15:48
xXGoSiAwXx
ja też szukam pracy jako stylistka paznokci. I niestety nic nie umiem znaleźć. Mam ukończony kurs, na który poszłam tylko dla formalności ponieważ jestem zdolnym samoukiem :) ale pracy niestety nigdzie nie potrafie znaleźć :(
25-08-2010, 21:03
lelena69
iwa1223 - ja bym tobie radziłam poprostu pujść i ukończyc jakieś podstawowy kurs kilkodniowy po ukończeniu ktorego tobe dadzą dyplom stylizacji paznokci.Za moich czasów dawali do dyplomów certyfikat no i zaświadczenie ze możesz pracować w zakładzie.Ja tez na taki kurs poszłam kiedy chciałam pracować w zakładzie a nie w domu.Po prostu tak to jest,bez papierka droga zamknięta.Powodzenia.
25-08-2010, 21:19
iwa1223
witaj lelena :) miło zobaczyć tu kogoś ze swojego miasta ;)
kurs stylizacji mam od ponad roku a teraz zrobiłam kurs kosmetyczny... pracuję w salonie ale nie wiem na jak długo... chcę iść do szkoły kosmetycznej od września ale jeszcze nie złożyłam papierów bo nie wiem którą szkołę wybrać... czy w PT czy w Łodzi.
26-08-2010, 23:39
lelena69
Ooo! :przytul:Miło mi,jestes z Piotrkowa??!! No jak juz to szkoła bliżej domu, chyba lepiej pasuje!Do Łodzi jak nie patrz godzina jazdy.A czemu jak pytałaś o dotację unijną pani z urzędu nie wystarczyło to??Nie rozumiem :huh:??
28-08-2010, 21:21
iwa1223
:przytul: noo... z Piotrkowa :)
pani w pośredniaku się nie przyznałam że mam kurs bo chciałam jeszcze z pośrednictwa drugi na douczenie ;) może czegoś innego nowego bym się dowiedziała... poza tym jak już pisałam mąż ciągle mówił że nie pociągnę własnej działalności :(
29-08-2010, 09:13
kobietazpazurem
jak szukac pracy? najlepiej pytac po salonach. Nie ma lepszego sposobu. Czasami ktoś sięnie ogłasza a potzrebuje ludzi. ja tak znalazłam prace . Zapytałam a że jedna stylistka jest w ciązy to wskakuje na jej miejsce :)
30-08-2010, 13:47
białaaaa
kobieto no to super no i gratulacje fajnie pracowac w tym co sie lubi robić
08-10-2010, 09:42
MURKA
AAAAAAAAAAAAAAAAAA OTWIERAM DZIŚ STRONĘ NK A TAM WIADOMOŚĆ
Witam panią.I od razu zapytam czy szuka pani pracy bo ja szukam dziewczyny do mojego Salonu Kosmetycznego. Ja tu rzadko zaglądam więc zostawiam mój nr tel gdyby pani była zainteresowana proszę o kontakt http://1.s-nk.pl/storage/smileys/img/icons/1) a wykonane paznokcie są ładnie zrobione http://1.s-nk.pl/storage/smileys/img/icons/1pozdrawiam
SZCZENA MI OPADŁA :haha:
zadzoniłam i jestem umówiona na wtorek o 9 o boże nie dożyję do wtorku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:placz:: wow:;(:skacze::leze::D:):cwaniak2::love::tuptup:;)
08-10-2010, 11:17
samaron
Ewa super, trzymam kciuki i opowiadaj jak było:D
08-10-2010, 15:17
Jade
Ja ostatnio zalogowalam sie na stronce z ktorej wysylaja mi na maila oferty pracy (nail technican) tutaj w uk.Jezeli ktos mial by ochote to bym wam wstawiala a wy juz na wlasna reke byscie musialy to sprawdzic.Sa adresy,numery tel. Niestety jak narazie wszystkie za daleko od mojej miejscowosci gdzie mieszkam.A tak jako ciekawostke,ostanio byla potrzebna
stylistka paznokci na Cruises (statku)podrozujacym po calym swiecie,no coz dla panienki praca marzenie...
11-10-2010, 21:36
amorek
oooo szkoda, że u nas nie ma takich ofert :(
12-10-2010, 08:59
iwa1223
ewa666 świetnie!! czekam na relacje ze spotkania :D
no jak zaczełam czytac ze kazała Ci pokazac obie lapki to sie przeraziłam, ale doczytałam do konca i SUPER !! gratulacje :):):) :*
12-10-2010, 20:10
tusia
Ewa gratuluje i trzymam kciuki za powodzenie załatwien w PUP-ach:D
13-10-2010, 08:59
Emilia B.
Ewa gratuluję :) :kwiatek:
15-10-2010, 21:37
iwa1223
gratuluję Ewciu :* powodzenia!! :*
15-10-2010, 23:40
nanami7
Ewa no to gratuluję z całego serca :kwiatek: !!
16-10-2010, 11:29
MURKA
Dziękuję dziewczynki:kwiatek::love: ale teraz to ja mam takiego pietra i doła jednocześnie że szok ja poprostu nie dam sobie rady reasumując wszystko niby to mówiłam szefowej i ona we mnie wierzy ale ja cos nie bardzo mam poprostu BÓL ISTNIENIA!!!!!!!!!!;(
16-10-2010, 11:38
Emilia B.
dobrze będzie zobaczysz ;) ludzie zawsze boja się tego co jeszcze przed nimi i nieznane :) Szybko wpadniesz w tok pracy i będziesz trzaskać pazury że ho ho :ok:
19-10-2010, 22:00
iwa1223
Ewcia :* nie bój się... dasz radę... :*
15-11-2010, 20:31
nanami7
Pamiętam jak Ewa się cieszyła, a później troszkę piórka opadły...
Ja wczoraj dostałam wiadomość od znajomej Pani, że mam do niej wpaść bo ma dla mnie wieści i może będę miała pracę. Dziś do niej poleciałam ok 11 (krótko mówiąc w czasie swojej pracy :P) i powiedziała mi, że mam iść obok do babki do salonu stylizacji pazurków i powiedzieć, że jestem od niej. Tak więc poszłam do tej kobietki, ona stwierdziła, że nie ma kiedy robić pazurków, a chciałaby żeby salon się utrzymał i bardzo chętnie mnie przyjmie, troszkę porozmawiałyśmy...
Powiedziałam jej, że robię pazurki na formie, umiem malować farbkami i zdobić pazurki, wtapianie brokatu to żaden problem i była bardzo oczarowana :D.
Chciałam troszkę czasu na zastanowienie. Dziewczyny u mnie w pracy stwierdziły, że nie mogę zmarnować takiej szansy, że w sklepie się nie będę rozwijać i mam spadać do salonu robić pazury z pasją :skacze: ... Jestem im wdzięczna, bo tak mnie podbudowały, że ...
I oto cała moja historia dzisiejszego dnia.
Cały czas się cieszyłam, a na wieczór zaczęłam wątpić ... Ale kto nie ryzykuje, ten nie ma ! :cwaniak2:
15-11-2010, 21:08
Emilia B.
nanami trzymamy kciuki :ok:
swoją drogą piękna historia :)
15-11-2010, 21:42
iwa1223
nanami7 super!! :D do sklepu zawsze można wrócić a tu będziesz robić to co kochasz ;) trzymam kciuki :*