j a mam fikusowy i jestem zadowolona....:)
Printable View
j a mam fikusowy i jestem zadowolona....:)
Przyłącze się do tego co napisała Agulusia i dodam jeszcze coś od siebie. Nie możecie skracać czasu utwardzania glossa! W efekcie pazur przy pierwszym dotknięciu staje się matowy i łatwo pozostają na nim rysy. Ja mam nadal nabłyszczacz z Activa, błyszczy się jak nie powiem co ale jeśli skrócę czas utwardzania zaraz jest matowy.
Ja mam z SF i srednio jestem zadowolona bo trzeba uwazac na naturalna plytke bo sie pozniej zapowietrza żel jak troszke splynie a jest dosc plynny i ciezko przynajmniej mi to idzie;)
:yess:ja znalazlam kiedyś na stronie abc nailastore cos takiego:
Cytat:
"Czas utwardzania żeli:
* 15sec - zamrażanie, lekkie utwardzenie. Pomocne przy pracy żelami kolorowymi (chwilowe utrwalenie wzoru) lub z ozdobami.
* 2 min - żele podkładowe i budujące (w tym 1-fazowe na etapie budowania).
* 3-4min - żele nabłyszczające oraz 1-fazowe(gdy nakładamy je jako ostatnią warstwę).
Lampy z większą ilością żarówek np. 4x9W, dają pewność dokładnego naświetlenia, lecz mają nieznaczny wpływ na przyspieszenie utwrdzania.
Do większo�ć nowoczesnych systemów zaleca się stosowanie lamp z 4 żarówkami 9W (lampy tzw.tunelowe) "
---------- Dodano o godzinie 11:54 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:51 ----------
swoją droga to pisalam to milion razy ale napisze po raz milijon pierwszy
nablyszczasz fikusowy zaczęlam stoowac i polecac jako pierwsza i go ie zminie :) ale nie o tym :P
na opakowaniu napisane jest żeby utwardzac 3 minuty, jednak ja utwardzam go nawet do 5 minut i nwet przez 4 tygodnie mam pieknie lśniące paznokcie nawet przy intensywnym ich uzywaniu :)
ja u mnie tez znalazlam zel nablyszczajacy bez potrzeby przemywania.
swieci sie super i jak woszczur utwardzom 4 min.
nabluszczacz mozna utwardzac dluzej niz podaje producent na opakowaniu, ale po wyjeciu z lampy nigdy ale to nigdy nie tykamy paznokci przez minute!! nablyszczacz musi "ostygnac" po tej minucie dzialamy dopiero z oliwka,kremami i innymi zabiegami:D
Jak sie pomaca to tracą swój błysk i robią sie matowe
czy używa ktoś nabłyszczacza z IBD ? Jesli tak to proszę o opinie :)
Ja uzywam z SF i tez terzeba go troche dluzej potrzymac w lampie bo jak wyjme po 3 min to jest jeszcze lepki
Kiedys probowalam naniesc go na nie zmatowionego pazurka na nie przemyta jeszcze lepka warstwe i do lampy-efekt byl taki sam jak po nalozeniu na matowego czyli wszystko w porzadku!
Dziewczyny a może żel jednofazowy macie z dodatkiem sylikonu?
Ja kiedyś tak miałam i mi pękał nabłyszczacz :)
A tak szczerze to polecam Quick Finish UV Gel z Golden Nails
Golden-Nails :: Quick Finish UV Gel 15ml
Pięknie się błyszczy, nie żółknie i nie pęka
Dawniej używałam z SF ale byłam niezadowolona czasami właśnie mi się zważył pomimo ze był trzymany 4 min a ten z Golden Nails nigdy mi się nie zważył i nie popękał. Z czystym sumieniem polecam !!!
juz kiedys pisalysmy o tym nablyszczaczu ze jest do niczego,ja go nie polecam w azdym badz razie..
Agus bardzo ladnie opisalas dzialanie nablyszczacza,zawsze powinno sie odczekac to minute czy dwie by moc polozyc np.oliwke
Ja nie zmieniam swoich nablyszczaczy i nadal uzywam z nfu-oh i z entity,jestem z nich mega zadowolona
potwierdzam:)
ibd mialam i uwazam ze jest do bani:D
Mam taki problem :/:
przedłóżałam pazurki na tipsie clear
użyłam żelu silcare 1-fazowego przezroczystego i wszystko pięknie ładnie szło :huh: aż na końcu po przetarciu cleanerem ozdóbki straciły blask:/: i takie troszke jakby za mgłą bez połysku :huh:nie wiem co jest nie tak :( pędzelek czysty zawsze więc to raczej nie od tego. no chyba ze na koncu trzebaby było zacząć używać tego żelu nabłyszczającego? co wy o tym myślicie?
trzeba nabłyszczać po przetarciu :D weź zwykły lakier bezbarwny jak nie masz nabłyszczacza i pomaluj nim paznokcie ;)
może to coś da :P
to zalezy jaki masz żel silcare... jeśli jest to żel clear z linii lovely to one wyagają nabłyszczania i zrób tak jak radzi koleżanka przede mną- pomaluj top coatem- lakierem najlpeiej jeszce takim UV (jesli włascicielka pazurków lubi sie opalac-to nie będą zółknąć)
jeśli jest to żel clear z linii basic to one nie wymagają nabłyszczania-ostatnią warstwę trzeba dać bardzo cieniutko i przytrzymac 2 razy dłuzej niż normanie w lampie.
Czasami jednofazówki nie mają połysku i po przemyciu robią się matowe jak cos to mozna przeleciec lakierem albo na koniec uzywac nabłyszczacza.
no t maźnij nabłyszczaczem A jak nie masz to bezbarwnym lakierem do paznokci:) jesli ozdoby są dobrze zalane żelem, to nie powinny stracić koloru...ewentualnie żel po zmyciu warstwy dyspersyjnej żel może być lekko matowy...dlatego mowie nabłyszczacz albo lakier;)
ja mam takie glupie pytanie :P czy mozna na lakier uzyc tego nablyszczacza?? w sensie na naturalne paznokcie pomalowane zwyklym lakierem i na to gloss
mi się wydaje, że lepiej zwykły nabłyszczacz a nie w żelu:)
ava, była kiedys gadka na temat tego nabłyszczcacza fikusowego czy można i dziewczyny miały sprawdić... nie pamiętam ktora z nas i nie chce siać zamętu ale chyba to była kurka :blink:
ja mam z ra-nails i chyba sprobuje i zobacze jak to bedzie wygladalo jak cos napisze i ile sie trzymalo :P
ja uzywalam kiedys z ra nails nie zdal egzaminu,ale na naturalki nie kladlam
nie jest za swietny... ale polozylam na wszytskie pazurki na lakier... zmywala, naczynia, robila salatke itd i narazie sie trzyma... kazalam napisac czy bedzie sie cos dzialo ;p
ja tak robilam, ze lakier i na to gloss z PB i cud miód malina :)
i ile sie trzmal?? tej mojej kolezance narazie trzyma juz 2 dzien
prawie tydzien trzymaly sie te pazurki :) teraz kupilam nablyszczacz fikusowy i potwierdze ze jest super! pieknie sie blyszczy a co najwazniejsze nie trzeba go przemywac :) troche smierdzi jak akryl i zdziwilam sie ze jest taki rzadki... bo ra-nails jest bardzo gesty
ja mialam od dr w pedzelku matowil mi sie juz na drugi dzien lub od 5 min kombinowałam i doszło do tego ze trzeb go utwardzac do 5 min i jest ok blyszczy sie do uzupel podobnie ten z naildesign mimo ze gdzies czytalam ds duzo o niezadowolnych opiniach to jest to jedyny produkt godny polecenia i rowniez utwardzac 4 min mi jak maowieje po rostu dluzej trzymam w lamce :) i jest ok
modena - żel uv QUICK FINISH 15ml nablyszczający (993267977) - Aukcje internetowe Allegro
czy ktoas z was miala zel nablyszczajacy od nich ??
ja wlasnie zastanawiam sie nad nimi :)....
ja używam nabłyszczacza z nail design i jest rewelacyjny 3min w lampie uv i daje świetny połysk bez przemywania:)
zapowietrza sie??
nie zapowietrza się tylko trzeba uważać żeby nie wjechać na skórki bo zaraz odpryskuje a tak to wszstko jest ok jestem z niego w 100% zadowolona
ja polecam quick finish od DR. Śmierdzi nieziemsko, ale genialnie nabłyszcza. Świecą się pazurki około 2 tygodni. ale utwardzam go ok 3 minut...
After a czy nim nie można wjechać na naturalny pazurek? Bo mi się strasznie zapowietrzał, zmieniłam nabłyszczacz na fikusowy i teraz wszystko pięknie :) Błyszczy do odnowy :)
czyli ten fikusowy jak wjedzie sie na naturalnego to nie zapowietrza sie?
mi sie nie zapowietrzal .. za to na pazurkach mojej mamy troche zmatowial :/ no i peka! nie wiem czemu :( takie brzydkie rysy sa czarne... ;/
a ja mam z Black Prince glossa i jest beznadziejny, w ogóle nie nabłyszcza :9 juz złozylam u nich reklamacje
4nails - Gloss Ceramic 15ml EFEKT mokrych paznokci (1019307496) - Aukcje internetowe Allegro
a ja mam od dobrej rady :D pozatym że śmierdzi okropnie to wszystko cacy ;)