-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
Cytat:
Napisał
agulusia
ja zaczelam robic wszystko na zmiane, jak jest jeden paluch w lamie to juz zeluje drugi zeby zaraz po tamtym wskoczyl, i tak zeszlam do 2 godzin i 20 minut, natomiast pobilam rekord zycia w dlugosci robienia moich paznokci:D heh zazwyczaj okolo 3-4 godzin mi zajmowalo ale teraz takie sobie rabnelam ze 16h przy nich siedzialam:glupek: czesc zrobilam jednego dnia a reszte nastepnego:/:
nigdy wiecej:/:
to to weź że się pochwal:skacze:
-
pochwale sie za tydzien:Dnarazie nie moge(przed ogloszeniem wynikow konkursu);)
-
Cytat:
Napisał
agulusia
pochwale sie za tydzien:Dnarazie nie moge(przed ogloszeniem wynikow konkursu);)
aha!! w takim razie rozumiem:P
-
No mi pazurki tez tak srednio zajmuja ok 3 godzinek :) ALe taka jest prawda im wiecej sie robi tym nabiera sie wiecej wprawy...Ja nie mam okazji tak czesto robic ale wciaz licze na to z to sie w koncu zmieni :/
-
Ja pazurki robię od miesiąca:D
ale niestety nadal mój czas to średnio3,5 do 4 godz:/:
-
Cytat:
Napisał
monia2711
Ja pazurki robię od miesiąca:D
ale niestety nadal mój czas to średnio3,5 do 4 godz:/:
to i tak niedługo moja droga jak na początki, ja do niedawna robiłam nawet 6 jak było bardziej skomplikowane zdobionko:o
-
Wiecie co czytam,czytam i nie wiem co mam napisac ...hmm...hmm...Ja nigdy nie zrobilam paznokci w 1,5h...juz nie chodzi o frezarke tutaj..bo tak staram sie zbudowac paznokcia by jak najmniej go juz potem pilowac,zbyt starannie sie przykladam do swojej pracy..
po prostu jednego paznokcia buduje trzema kulkami,zalezy od plytki i dlugosci paznokci...
ale pieknie zrobiony french nie ma mowy skonczyc w 1,5h na samych mistrzostwach wiecej czasu jest na to poswiecane,wiec jak ktos tak robi w tym czasie to dla mnie zawsze byloby cos niedoklanie,sa niedociagniecia i nie ma bata....widzialam wiele profesjonalitek i tylko jedna Mnie zaskoczyla wielokrotna Mistrzyni Lynn Lammers...
-
Cytat:
Napisał
annamon79
Dziewczyny ja frencha krotkiego robie w 1,5h na szablonie i nie mam mu nic do zarzucenia,z dluzyszym frenchem do dwoch i 10 minut by wygladal na prawde dobrze jesli chodzi o klijentow,swoje troche dluzej,nie tak latwo zrobic sobie samej prawa reke..wydaje mi sie ze tylko pozostaje trening ktory z czasem skroci nasza prace,ja na poczatku paznokcie robilam do trzech godzin a nawet dluzej i nie bylam z tego powodu zadowolona,dniami i nocami siedzialam przy pazurach,od samego poczatku podnosilam sama sobie poprzeczki i byly wiwaty i porazki najwazniejze sie nie poddawalam bo wiedzialam ze jak sie chce to mozna wszystko..i jak najbardziej jet wykonalne pieknego french w 1,5h
annamon79 Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
Wiecie co czytam,czytam i nie wiem co mam napisac ...hmm...hmm...Ja nigdy nie zrobilam paznokci w 1,5h...juz nie chodzi o frezarke tutaj..bo tak staram sie zbudowac paznokcia by jak najmniej go juz potem pilowac,zbyt starannie sie przykladam do swojej pracy..
po prostu jednego paznokcia buduje trzema kulkami,zalezy od plytki i dlugosci paznokci...
ale pieknie zrobiony french nie ma mowy skonczyc w 1,5h na samych mistrzostwach wiecej czasu jest na to poswiecane,wiec jak ktos tak robi w tym czasie to dla mnie zawsze byloby cos niedoklanie,sa niedociagniecia i nie ma bata....widzialam wiele profesjonalitek i tylko jedna Mnie zaskoczyla wielokrotna Mistrzyni Lynn Lammers...
hmmm
w pierwszym poście napisałaś, że krótki french na formie zajmuje ci 1,5 godziny a w tym ostatnim, że nigdy nie zrobiłaś paznokci w 1,5 h...
-
Cytat:
Napisał
annamon79
Można gdzieś zobaczyć jakieś filmiki tej mistrzyni??:wow:(extra te buziole są):skacze:
-
zgadza sie kochanie tylko tamte nie byly tak dokladnie wykonane jak te ktore robie na dzien dzisiejszy,krotkie tak,owszem bo nawet ostatnie zrobilam w 1,40 i dopiero kwiatuchy 20minut,ja sie czepiam kazdej swojej pracy,moj warsztat jet dosc duzy ale zeby byc doskonalym jeszce Mi brakuje..wiem co pisalam bo swoje posty znam na pamiec,bo wiele dziewczyn powtarza swoje pytania wiec i odpowiedzi sie powtarzaja ale 1,5 to za malo na idealny french...bardziej o to mi chodzilo..ale sie mozna czepic slowek..hihih...dobrze dobrze...chociaz wiadomo ze duzo czytasz i jestes na biezaco..
-
No mi zazwyczaj schodzi 2 godzinki ze zdobieniem, raz zrobiłam w 1,15 ale to prosty brokacik :) Ale zawsze sie mieszcze w 2 :D
-
Monia na you toube wpisz powinna tam byc..paznokcia buduje trzema kulkami i nastepny, prawie wogole pilowania dwa ruchy pilnikiem i koniec..po nazwisku mozesz jej nie poznac szukaj stylizacji entity..mistrzowski french..
-
Cytat:
Napisał
annamon79
zgadza sie kochanie tylko tamte nie byly tak dokladnie wykonane jak te ktore robie na dzien dzisiejszy,krotkie tak,owszem bo nawet ostatnie zrobilam w 1,40 i dopiero kwiatuchy 20minut,ja sie czepiam kazdej swojej pracy,moj warsztat jet dosc duzy ale zeby byc doskonalym jeszce Mi brakuje..wiem co pisalam bo swoje posty znam na pamiec,bo wiele dziewczyn powtarza swoje pytania wiec i odpowiedzi sie powtarzaja ale 1,5 to za malo na idealny french...bardziej o to mi chodzilo..ale sie mozna czepic slowek..hihih...dobrze dobrze...chociaz wiadomo ze duzo czytasz i jestes na biezaco..
Annamon absolutnie nie czepiam się słówek, bo Twoje prace są dla mnie wzorem :)
-
Cytat:
Napisał
annamon79
Monia na you toube wpisz powinna tam byc..paznokcia buduje trzema kulkami i nastepny, prawie wogole pilowania dwa ruchy pilnikiem i koniec..po nazwisku mozesz jej nie poznac szukaj stylizacji entity..mistrzowski french..
Dziękuję tutaj bo już nie mam przyciskow;(
-
Dziekuje Ci bardzo,napisalam to z przekasem...hihihi...
nie a tak serio to na prawde ciezko jet zrobic piekny french w 1,5 godz.
wiem sama po sobie wiele szkol przecwiczylam jesli chodzi o ta metode,jedynie jesli jest piekna dluga plytka juz z zbudowana krzywa,robimy tylko poza wolny brzeg jest to osiagalne..
ale jak slysze godzina czasu piekny french to az Mnie sciska by cos powiedziec..
.znam takie prace godzinne napatrzalam sie na nie w Holandii ze po paru dnizch juz paznokci nie bylo a sztuka wielka jest zrobienie czzegos pieknego i zeby sie dlugo trzymaly..no nie...??.
-
Cytat:
Napisał
annamon79
wiem sama po sobie wiele szkol przecwiczylam jesli chodzi o ta metode,jedynie jesli jest piekna dluga plytka juz z zbudowana krzywa,robimy tylko poza wolny brzeg jest to osiagalne..
ale jak slysze godzina czasu piekny french to az Mnie sciska by cos powiedziec..
.znam takie prace godzinne napatrzalam sie na nie w Holandii ze po paru dnizch juz paznokci nie bylo a sztuka wielka jest zrobienie czzegos pieknego i zeby sie dlugo trzymaly..no nie...??.
Dokładnie tak:kwiatek:
-
Cytat:
Napisał
annamon79
Zgadzam się szczególnie, że nie wszystko zależy od naszych umiejętności bo nawet temperatura powietrza ma wpływ, bo jak jest za gorąco to wszystko się leje( żele ), a ostatnio słyszałam, że w klimatyzowanym pomieszczeniu akryl wolniej zasycha, wiecie coś na ten temat?
Trafiają się też różne klientki jedne mają zadbane pazurki a inne ogryzki także czasem trzeba się napracować...
-
zgadza sie ze akryl wolniej zasycha w takich miejscach,wystarczy robic w miejscu gdzie jest przeciag to samo zauwazysz...
a jesli goraco zeliki do lodowki i po klopocie juz to gdzies pisalam..
.i tak wogole to mnie kochaja problematyczne paznokcie,juz tak mam od wielu lat i jak widze sie to nie zmienia zawsze mam jakies niespodzianki..
-
Ja sie nie bede wychylac ile czasu jakie pazurki robie bo dosyc sporo czasu na to poswiecam,ale dzisiaj byla u mnie na pazurkach angielka i tak sobie rozmawialismy o pazurkach.Powiedziala mi ze jej znajoma byla gdzies w jakims salonie i robila sobie pazurki niewiem co to znaczy ,,amerykanskie,,w ........uwaga 1 godzine????Niemam zielonego pojecia jak to bylo robione i czym?Prawdopodobnie pazury wygladaly strasznie,a ja jestem ciekawa jak oni to robia,bym poszla luknac albo poddac sie tym tortura tylko szkoda mi kasy i moich pazurow..Ale jestem bardzo ciekawa?
-
Kochana,wyglada to strasznie i beznadziejnie ja mam prenumerate amerykanska wiec wiem jak to tam wyglada w tych salonikach i w jakim czasie to osiagaja,taka wielka ta ameryka a maja tylko dziesieciu najlepszych stylistow,wiec samo to mowi za siebie...tam bardziej zwracaja uwage na stopy to dla nich bardziej wazniejsze jak dlonie...
-
A powiedz mi Aniu jak wyglada ,,to cos,,czyli co robia po kolei i jak to jest mozliwe ze wychodzi im 1godzina?
-
jest duzo pisania na ten temat i jestem juz ciut padnieta nie omieszkam tego jutro opisac a nawet zdjecia porobie i wam wrzuce,dla Mnie porazka ale jesli chodzi o zakup produktow to kupujesz za bezcen Pl to zlodzieje...
-
Bardzo jestem ciekawa wiec poczekam do jutra:)dzieki
-
Ja robie tylko paznokcie żelowe, bo jakoś do akrylowych nie potrafiłabym chyba zrobic, możliwe że po pewnych czasie i na to sie skusze ale to się okaże... Ja paznokcie robie od 2 do 3 godzin....
-
jeśli przychodzi stała klientka to nawet do 3ch godzin. kawka, ploteczki;)
a jeśli ktoś nowy to max 2godzinki;]
-
ja zależy jak łatwe zdobienie mało czasochłonne to 2 godzinki a jak kogoś znamm i zaczniemy plotkować i do tego trudny wzorek to nawet 3,5 godziny
-
Odp: Nail pro 3/2008
ja dużoooo gadam:/: dlatego robie pazurki 4 godziny;) fajny artykuł:)
-
jejku a ja się załamywałam,że jedną rękę robię 2 godziny.... jestem początkująca i teraz mogę sobie wybaczyć dlugi czas robienia pazurków. Mam nadzieję,że kiedyś zrobię obie ręcę w max 2 godziny bo ostatnio coś strasznie bolą mnie plecy i pośladki od tego siedzenia;(
-
Odp: Jak skrólić czas pracy.
widziałam już ten artykuł, bardzo przydatny.
Ja bym mogła jeszcze dodać aby "zawsze robić od razu".
Co to znaczy?
Żeby nigdy nie motac sie z produktami i narzędziami. Jeśli odsuwamy skórki to robimy to od razu na 10 palcach, jesli dajemy kilka ozdób to najpierw jedna na 10 paluszków, potem drugą itp. Nie mozemy pozwolic sobie na branie i odkładanie tego samego narzedzia kilkakrotnie.
Ja tak na początku traciłam bardzo duzo czasu.
-
Cytat:
Napisał
pinaaa87
ja dużoooo gadam:/: dlatego robie pazurki 4 godziny;) fajny artykuł:)
hahaha :D
-
świetny artykół a gadać to ja też dużo gadam :)
-
super artykuł ja robie tylko sobie ale zamiast gadania to oglądam tv
-
wydaje mi się ,że jak więcej mówię to nikt mi się na ręcę nie patrzy a tego nie nawidze;) wstydze się poprostu;p
-
Ile czasu robicie szpice?
Kochane tak jak w temacie- ile czasu zajmuje Wam robienie szpiców? Bo zamierzam zacząć je robić, a wiem, że moim klientkom zależy na czasie... Chciałabym wiedzieć jak to u Was wygląda?
-
Odp: Ile czasu robicie szpice?
łohoho.. pierwsze robiłam 4 godziny ;P teraz z zwykłymi takimi wyrabiam sie w 1,5-2 ;) czasami szybciej mi idzie niż z kwadratami.. nie rozumiem czemu..
pierwsze szpicki edge na sobie.. 4,5-5 godz :D
-
Mi razem ze sciagnieciem starych ,ozdobami itd tez gdzies ok 4godzin ale w miedzy czasie jeszcze mi du..zawracaja:)
-
bardzo przydatne informacje. Co prawda narazie mi nie potrzebne, ponieważ pazurki robię tylko sobie, ale zawsze takie info sie przyda :)
-
ja ostatnio robiłam zwykłego frencha na naturalkach prawie 4h, bo się co chwilę zagadywałam z klientką ;/
-
Bo jak sie gada to się nawiązuje kontakt:D potem klientka Cie lubi i wraca do Ciebie bo jesteś komunikatywna hihi:crazy: taką sobie teorie przyjęłam:skacze:
-
Jade, ale ze ściaganiem starych kwadratów czy też szpiców? uzupełniasz szpice?