-
Odp: Akryl - Jak zrobić paznokcie?
Często moczyć w liquidze i wycierać, a raczej odsączać w papierowy ręcznik, ani na chwilę nie zostawiać resztek akrylu na pędzlu, po skończonej pracy porządnie wypłukać w liquidzie, odsączyć, uformować dziub - tylko nie palcami!
-
Dzięki za odpowiedz :) A czy wszystkie liqidy tak strasznie smierdza? Krzyczą na mnie w domu, że im smrodze :D
-
-
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=SpNzbEmM33M&feature=related[/ame]
-
mozesz zainwestowac w akryl bezwonny ale technika prac y z nim jest troche inna niz przy normalnym . mialam wiele liquidow z roznych firm i wszystkie maja taki sam zapach ( oczywiscie zwykle).
-
Cytat:
Napisał
vmajkav
Dzięki za odpowiedz :) A czy wszystkie liqidy tak strasznie smierdza? Krzyczą na mnie w domu, że im smrodze :D
No niestety prawie wszystkie płyny do akryli mają taki specyficzny zapach, są też bezwonne ale raczej ich nie polecam, bo raczej nie zbyt miłe opinie o nich słyszałam, niestety coś za coś, ale za to jakie cuda można stworzyć z akrylu! :D z żelem nie ma takiej możliwości :)
Powodzenia :)
-
Cytat:
Napisał
vmajkav
Mój śmierdzi okropnie, ale podobno po dodaniu 2-3 ziarenek kawy do kieliszka z liquidem zapach trochę zanika. No i podobno liquid nie zmienia swoich właściwości, ale tego nie jestem przekonana, bo nie próbowałam jeszcze, bo zapomniałam. :D
no i śmieczki niby jakoś zapach pochłaniają..
a, i jest liquid bezwonny, wolnoschnący, chyba u AllePaznokci. :D
-
Cytat:
Napisał
wercia
Dzieki:) strasznie mi sie podobaja kwiatuchy ale narazie niezbyt ladne mi wychodza... probowalam zrobic french ale nie dalam rady bo za szybko schnie akryl macie jakis sposob zeby jakos zwolnic tepo?? Czy on zawsze tak szybko zasycha:(
aceton spowalnia prędkość wysychania masy akrylowej :) dodaje się kilka kropel do naczynka z liqudiem :D ilość kropli oczywiście zależy od tego jak bardzo wolno schnący ma być liquid :D są też specjalne linie produktów akrylowych z liquidami wolno schnącymi :good:
-
pomocy dla raczkującej
Cześć dziewczyny.
Jestem początkująca (raczkująca) w paznokciach. Zakupiłam wszystko co potrzebne do przedłużania paznokci (firma ACTIVE) i rozpoczęłam od nakładania akrylu - przedłużania na formie. I teraz moje pytanie: czy to jak szybko masa akrylowa stygnie zależy od pudru czy od liquidu? Bo powiem szczerze, że ledwo nałożyłam kulkę na formę to ona praktycznie zaczęła zastygać. Jakoś pazurki skończyłam, ale frenczyk nie wyszedł (przez to ekspresowe zastyganie) idealny. Widziałam na wielu filmikach jak dziewczyny nabierają kulkę i "bawią" się nią chwilę, a mi to szybko zastygało i w ogóle była innej konsystencji. Nawet jak robiłam tą kulkę bardziej mokra to nie była to ta sama konsystencja. RATUNKU!!!! Jestem twarda i nie zniechęcam się tylko nie wiem co jest grane. Czy proponujecie kupić inny liquid (wolnoschnący)? Z góry dziękuję za pomoc. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do Was!!!!! ;)
-
Odp: pomocy dla raczkującej
Ja nie pracuje na akrylu ale już gdzieś tutaj czytałam,że to zależy od liquidu a nie od pudru.
-
-
tak tak to jest zależne od liquidu, kup sobie kochana na początek wolnoschnący wówczas będziesz miała czas na zabawę z akrylem :good:
-
Dziękuję dziewczyny. Tak właśnie zrobię, ze kupię nowy wolnoschnący liquid. W piątek robiłem akryle mojej mamie i sie wszystko ładnie trzyma. A wczoraj robiłam koleżance na jej długich i właśnie dzwoni, że na dwóch pazurkach na środku ma małe rysy - chyba pęknięcia na żelu, który nałożyłam, aby pazurki błyszczały (żel wykańczający EXTRA-SEAL firmy Active). Pęknięcia (rysy) mówi, że są malutkie, wzdłuż paznokcia. Co może być przyczyną takich pęknięć????
Kurde kiedy będzie mi wychodzić;( Długo się uczyłyście?
-
Cytat:
Napisał
agasol78
A wczoraj robiłam koleżance na jej długich i właśnie dzwoni, że na dwóch pazurkach na środku ma małe rysy - chyba pęknięcia na żelu, który nałożyłam, aby pazurki błyszczały (żel wykańczający EXTRA-SEAL firmy Active). Pęknięcia (rysy) mówi, że są malutkie, wzdłuż paznokcia. Co może być przyczyną takich pęknięć????
Tzn na naturalnych długich jej robiłaś?
Być może sprawdzała wytrzymałość i ścisnęła je (ja też tak kiedyś zrobiłam, he,he)
albo przypadkiem o coś zahaczyła.
A my cały czas się uczymy:D
-
Tak, na jej naturalnych robiłam to znaczy nie przedłużałam niczym. I teiwrdzi że jakieś małe 2 rysy ma. Zobaczę jutro jak to wygląda. Jestem początkująca, ale nie zniechęcę się - NIE MA MOWY!!:D
-
Artukuł - "TAJEMNICE AKRYLU"!!
Chcę Wam przedstawić świetny artykuł Pt. „Tajemnice akrylu” :D zeskanowałam go i bardzo dokładnie wytyczyłam każdy punkt żebyście cokolwiek widziały :D zależy mi, bo wiele z Was pyta o akryl, a wręcz się go boi :D mam nadzieję, że Was przekonam :)
źródło: NAIL EXPERT nr 2/2009 (19) temat: "Tajemnice akrylu"
mam nadzieję, że coś widać :) jak się spodoba to dodam ciąg dalszy z kolejnego numeru :)
---------- Dodano o godzinie 16:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:54 ----------
część II "Tajemnice akrylu"
źródło: NAIL EXPERT nr 3/2009 (20) temat: "Tajemnice akrylu 2"
;D
uważam, że to jeden z lepszych artykułów w gazetkach branżowych :D :super: oby więcej takich :D
-
Bardzo dziękuję za poradnik
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
annamon79
mysle ze swietnym akrylem dla poczatkujacych i nie tylko jest praca na akrylu z ra nails..ja zaczynalam wlasnie na tej firmie i bardzo bylam zadowolona a powiem ze odrzau po jednym kursie otworzylam swoj maly salonik a na brak klijentow wogole nie narzekalam,czasami nawet nie jadlam calymi dniami,bo ciagla praca mi na to nie pozwalala..
Potwierdzam i rowniez polecam na poczatek :)
Firma troche z nizszej polki niz Entity, Ez Flow itp. ale sama sie na nim uczylam i nadal sie doksztalcam na nim :)
Kiedys mialam mini zestawik NSI iwiem ze jak lepiej bede stac finansowo zainwestuje juz w produkty z wyzszej polki :)
-
A powiedzcie mi dziewczyny ... bo również planuję "zakumplować" się z akrylem :) Jak to jest z tym pudrem akrylowym ? Czy on jest niezbędny ? Bo w pierwszym poście tego wątku - gdzie jest krok po koku jak robić paznokcie akrylowe nie widzę kroku z formowaniem kuleczki w pudrze.... Chyba że to jest tak oczywiste, że nie jest napisane ;] I Jaki kolor powinien mieć puder ? do zwykłych przezroczysty do frencha biały ? Przepraszam jeżeli zadanie głupie pytanie, ale naczytałam i na oglądałam się tyle, że już zgłupiałam :)
Pozdrawiam :kwiatek:
-
Cytat:
Napisał
_gwiazdeczka_
A powiedzcie mi dziewczyny ... bo również planuję "zakumplować" się z akrylem :) Jak to jest z tym pudrem akrylowym ? Czy on jest niezbędny ? Bo w pierwszym poście tego wątku - gdzie jest krok po koku jak robić paznokcie akrylowe nie widzę kroku z formowaniem kuleczki w pudrze.... Chyba że to jest tak oczywiste, że nie jest napisane ;] I Jaki kolor powinien mieć puder ? do zwykłych przezroczysty do frencha biały ? Przepraszam jeżeli zadanie głupie pytanie, ale naczytałam i na oglądałam się tyle, że już zgłupiałam :)
puder jest niezbedyn:) otoz maczasz pedzel w liquidzie i sunac delikatnie koncuweczka pedzla po powierzchni pudru nabiera sie kulka:D
purdy jakie bym kupila na poczatek to cover,clear i bialy:D
-
Cytat:
Napisał
_gwiazdeczka_
Gwiazdeczko nie ma głupich pytań :D
do stylizacji paznokci czy też przedłużenia paznokci akrylem potrzebujesz pudru akrylowego (ACRYLIC POWDER) i płynu do akrylu (LIQUID) :)
dalej Agulusia Ci wyjaśniła jak łączyć oba produkty i w jakie pudry najlepiej się zaopatrzyć :D
-
Cytat:
Napisał
agulusia
puder jest niezbedyn:) otoz maczasz pedzel w liquidzie i sunac delikatnie koncuweczka pedzla po powierzchni pudru nabiera sie kulka:D
purdy jakie bym kupila na poczatek to cover,clear i bialy:D
Dzięki wielkie agulusia i KaMiLaC :) gdzieś mi tak ważna informacja umknęła :) Mam jeszcze pytanko które mnie nurtuje jak oglądam zdjęcia Waszych prac ? Jak robicie paznokcia na formie ... to znaczy jaką metodą żelową czy akrylowa ? i go ozdabiacie brokatami czy hologramami. Można mieszać metody ? Zrobić podstawę akrylową na formie a na to żel i ozdoby i żel ? Chyba że można w ogóle od początku do końca zrobić metodą żelową paznokcia na formie ? Ja zawsze robiłam na tipsie ... ale nie zawsze można dobrze tipsa dobrać, po za tym trzeba go wypiłować... Tylko zastanawiam się czy żel nie jest zbyt kruchy żeby się trzmał bez tipsa ... Tyle się nad tym zastanawiam że głowa mi pęknie... ;(
Pozdrawiam serdecznie :)
-
moża zrobić metodoą żelową w całości na formie:) mozna też łączyć obie metody. zobacz forum, mamy nieżle opisane jak dziewczyny fobią:)
też kiedyś robiłam na tipsie, ale dzięki forum przerzuciłam się na formy:)
-
Dziewczynki jutro albo we wtorek bede robila pierwszy raz akrylki tak bardzo sie boje ze mi nic nie wyjdzie. Nie mam chyba takiego drygu w raczce by to wszystko mi wyszlo...
Ale chcialam sie zapytac (jesli do zlego tematu to bardzo przepraszam) kolezanka ma bardzo szeroka plytke paznokcia i caly czas sie zastanawiam jakie powinny byc te przedluzone paznokietki owalne, prostokatne??
Mam tez problem z linią usmiechu robiac akrylem macie moze jakies wskazowki jak sobie z nia poradzic :)
-
ja również zakochałam sie w akrylach :)
dzięki za instrukcje, jednak sam opis nie zastąpi kursu..
-
Cytat:
Napisał
agaciorka93
Ale chcialam sie zapytac (jesli do zlego tematu to bardzo przepraszam) kolezanka ma bardzo szeroka plytke paznokcia i caly czas sie zastanawiam jakie powinny byc te przedluzone paznokietki owalne, prostokatne??
najlepiej bedzie wygladac migdal i to mocno usmiechniety:) i nie zapomnij o kamuflazu (jezeli bedziesz robic french)
-
agaciorka93 i jak Ci wyszły te paznokcie akrylowe???:]
-
dziewczyny robilam sobie wczoraj na jednej raczce akrylki:P zobaczymy jak sie beda trzymac :] najednej bo czasu nie mialam na druga hahaha wydaja mi sie mocniejsze i twardsze od zelu. hmm... i powiem szczerze ze duzo latwiej mi sie krzywa C budowalo. akryl jest genialny jesli sie na nim pocwiczy i dojdzie do wprawy ( tak wnioskuje :D ) tylko ten zapach odpycha :/ no i nie wiem czy znajda sie chetne :( i powiem tez ze ksztalt tez wyszedl mi duzo fajniejszy od zelowych i mniej czasu na to poswiecilam hihihihi
-
Dymcia super :) akryl jest mocniejszy niż żel, no ale też gorzej się go piłuje :/: no i krzywa fajniej wygląda i łatwiej się ją robi :) a zapach do zniesienia :) masz fotkę tych pazurków?? :D
-
Jeśli chodzi o piłowanie to niekoniecznie :) ja pracuję na Perfect Lady i świetnie się piłuje i akryl prawie wcale sięnie pyli :D bardzo fajnie się go opracowuje :) no Dymciu poprosimy o fotke :D
-
Tak czas leci i kolezanka nie znalazla czsu :P ciagle nauka i nauka ciezko z czasem :(
Ale zaniedlugo powinna znalezc czas wtedy pokaze fotke :)
-
Cytat:
Napisał
dzoana
Jeśli chodzi o piłowanie to niekoniecznie :) ja pracuję na Perfect Lady i świetnie się piłuje i akryl prawie wcale sięnie pyli :D bardzo fajnie się go opracowuje :)
ja tam na mój z GN też nie narzekam, bo jest super w opracowaniu, ale mówię, że porównując akryl do żelu, to z akrylem dłużej schodzi piłowanie :D
a co do pylenia to się zgodzę - przy akrylu mniej pyłu niż przy żelu :D dotychczas nie potrzebowałam pochłaniacza, ale teraz zaczęłam też pracę z żelem i muszę się zaopatrzyć, bo pyłu od pierona :)
-
Dziewczyny dzięki temu tematowi, który przeczytałam od deski do deski powstały moje paznokcie konkursowe na french w odslonach i wiecie co :D Sobie to ja już chyba tylko takie bede robić :D Męczyłam się bite 5h na dwie ręce i na szablonie pierwszy raz i akrylem pierwszy raz a wyszły rewelacyjne, :D No ale to wasza zasługa bo Wy tutaj wszystko dokładnie napisałyście :D
-
a ja po kursie akrylowym a laik jestem ze szok
chyba sie nie przekonam do akrylu
za tydzien ide jako model dwa dni do mojej instruktorki na akryle to podpatrze
-
ja sie własnie zastanawiam czy zrobic jeszcze kurs na akryl... bo mam tylko na żel, chyba to będzie dobra opcja :)
-
Cytat:
Napisał
mala
a ja po kursie akrylowym a laik jestem ze szok
chyba sie nie przekonam do akrylu
za tydzien ide jako model dwa dni do mojej instruktorki na akryle to podpatrze
Mala no i jak z tym przekonaniem do akrylu?? :D
Kobieto zrób kurs, bo naprawdę warto :D akryl ma ogromne mozliwości, a w połączeniu z żelem to juz w ogóle full wypas :skacze:
-
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
Mala no i jak z tym przekonaniem do akrylu?? :D
Kobieto zrób kurs, bo naprawdę warto :D akryl ma ogromne mozliwości, a w połączeniu z żelem to juz w ogóle full wypas :skacze:
kochana po ostatnim weekendzie kocham znow akryl (ciekawe na jak dlugo)
w weekend bylam jako model u mojej znajomej (u tej co robilam kursy)nie powiem ze bym to dla mnie ze tak powiem darmowy kurs.w sumie mi robiono paznokcie ale tak na teori siedzialam znimii i mimo ze czlowiek to przerabial juz dowiedzialam sie wielu rzeczy no i potem dwa dni gapilam sie jak one robi a akryl no i wiem co robilam zle
jutro bede robila akrlye to zobaczymy czy bede to umiala przelozyc na rece
w nastepny piatek jade z moja instruktorka do innej stylistyki i bede jej zakladac akryle (juz sie boje)
a zaczelo sie tak ze poprosilam tamta zeby mi na targach ( w ta sobote)pokazala jak sie kladzie akryl na jednym paznokciu a ona zaproponowala ze mi odda swoje rece i ze oby dwie (ona bo ona tez akrylowa i ta moja pani instruktor)naucza mnie jeszcze raz
powiem wam ze boje sie bo wiecie jak to sie robi stylistce paznokcie ktora ma lata doswiadczenia i sama szkoli ale cieszee sie bo to dla mnie nauka
-
Cytat:
Napisał
mala
kochana po ostatnim weekendzie kocham znow akryl ....
Mała, mam nadzieję, że zostanie na zawsze, akryl jest cudowny:D
Fajnie, że masz takie możliwości, podpatrzenie wbrew pozorom wiele daje.
-
to prawda
ja ci powiem ze ta kobieta to aniol i skarb
mamproblemy to pisze i zawsze mi odpisze
zawsze moge sie znia spotkac (teraz razem jedziemy na targi)
chce produkty dostaje po jej cenie (czyli po cenie sprzedajacego)
teraz chciala mi po tym kursie pazurki zrobic (no bo musialam zdjac bo sie nie dalo nosic)no ale ja nie mialam kiedy...
-
Faktycznie, takich ludzi ze świeczką szukać...
Zazdraszczam :D