marzka chyab cos pomieszalas albo ja niezrozumialam dobrze...klucz t ojest do odpowiedzi i tego nikt nie widzi procz egzaminatorow, a Tobie chyba chodzi o wzor wg ktorego trzeba napisac cala prace, tak?? punkt po punkcie....
Printable View
marzka chyab cos pomieszalas albo ja niezrozumialam dobrze...klucz t ojest do odpowiedzi i tego nikt nie widzi procz egzaminatorow, a Tobie chyba chodzi o wzor wg ktorego trzeba napisac cala prace, tak?? punkt po punkcie....
znajoma się zapytała mnie czy sam makijaż/masaż może być na egzaminie? czy raczej byłby powiązany z jakimś zabiegiem ?
no i nie wiem ;) bo chyba bez sensu jakby miał być sam masaż :D chyba że twarzy, to by komuś mogło kartek nie starczyć :) słyszałyście o czymś takim ?
Co do makijażu to pamiętam, że kilka razy był na egzaminie ale masaż wątpię żeby był ewentualnie jeśli Ci starczy czasu możesz naznaczyć w jakimś zabiegu , że można wykonać ale raczej nie bawiłabym się w to, z egzaminami jest tak, że musisz napisać tak jakby komisja sobie tego życzyła, w komisji zazwyczaj są osoby które niezadużo wiedzą na temat kosmetyki, mają tylko swój wzór i tego się trzymają więc trzeba myśleć wzorem-niestety ale egzamin jest do zdania :)
Dziewczyny błagam o pomoc!!!
Zabieg antycellulitowy.
Jaka maska?
DO wyboru: algowa, ściągająca (odpada), termomodelująca.
Ja bym wybrałam termomodelującą ale pewna nie jestem. Mam koc elektryczny. TO na maskę i folie ale nie wiem jak z masażem kompletnie. POMOCYYYY!!
Elle a możesz wkleić cały tamacik? To wtedy mogę jakoś pomóc. Zabieg antycellulitowy: to ja zrobiłabym peeling gruboziarnisty, masaż jakimś olejkiem anty, później serum, i owinąć folią tzw. body wrapping.
Jednak sie zdecydowałam na zabieg anty rozstępom, łatwiej mi go opracować. Ale ten też będe musiała wkoncu przegryźć.
Dziewczyny wiem, że może to nie do końca w tym temacie, ale wiecie może jaką książkę ( podręcznik) z dziedziny kosmetyki na poziomie technika możecie polecić. Jestem dopiero w 1 klasie i chciałabym sobie kupić jakiś, Nie z lat 70 tylko cos nowoczesnego. Opisy zabiegów mnie interesują, urzadzenia , wiecie o co chodzi. Ja wiem, że w dobie internetu jest łatwiej ale mnie w tej chwili zależy na jakimś wydawnictwie.
grzelakowska - kosmetyka stosowana, tylko poszukaj nojnowszego wydania:) mysle ze jest całkiem ok:)
ja dzisiaj pisalam probny w szkole:) mysle ze nawet dobrze poszlo:) gorzej bylo z testami, prawie sama dermatologia-masakra
Edusia a jaki miałaś temat projektu?
16-letni klient,z tradzikiem i wypryskami ropnymi na plecach. bylo do zrobienia maska rozpulchniajaca pod wapozonem, pozniej oczyszczanie manualne, darsonwal, pozniej maska sciagajaca pod lampa sollux z niebieskim swiatlem, jonoforeza, maska algowa i krem matujacy. chyba nic nie pominelam:)
Ja również polecam Kosmetyke stosowaną, baaardzo się przydaje :)
także polecam tą książkę bardzo dobre jest do przygotowywania się do egzaminu książka z testami TESTY TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH eMPI (2293285351) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. sama niedługo mam egzamin i jest świetna:))
Z tego co pamiętam są w niej błędy w niektórych projektach.
póki co to zauważyłam jeden błąd w zadaniach teoretycznych
w tej ksiazce jest sporo bledow ;)
Kupie ksiazke z testami jak najszybciej:) Najlepiej z okolic Koszalina.
ja mam w pdf'ie ale z 2010 jak co :)
Jak chcecie sie troche poduczyc to wejdzie sobie tutaj i rozwiazujcie testy. Pytania Podobno co roku sie czesto powtarzaja...
Egzamin Zawodowy - Testy zawodowe on-line 2012
Ja wlasnie jestem po testach:) a u Was jak tam poszlo?
też jestem po testach :) poszło myślę że nie tak źle, bardziej przeraża mnie praktyczny :(
No ja też... Mogło być lepiej, ale bez tragedii.
Ciekawe co jutro będzie. :huh:
Sa juz wyniki testu na www.testy.egzaminzawodowy.info ja zdalam:) Czekam na jutro......
---------- Dodano o godzinie 12:52 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 23:15 ----------
Jestem po egzaminie praktycznym:) I jestem bardzo zadowolona. Był zabieg pielegnacyjny biustu, po karmieniu piersia. Co robilyscie?
a ja nie jestem zadowolona. nie bylam przygotowana na biust, na zajeciach tez tego malo robilysmy:/
ja zrobilam peeling,masaz, serum, sonoforeze, dwie maski(niestety nie wybralam termomodelujacej), i krem
Wszystko zalezy od tego jaki byl klucz. Ja zrobilam peeling enzymatyczny, sonoforeze, masaz i maske termomodelujaca. Kiedy beda wyniki i gdzie? Trzymam za Was kciuki:*
Juz po praktyczny, ja robilam peeling enzymatyczny, sonoforezę i maskę regenerującą :) wyniki podobno mają być w sierpniu
Mi teoretyczny poszedł całkiem dobrze:) ale obawiam się praktycznego zrobiłam peeling drobnoziarnisty, masaż, serum, sonoforeze i maskę algową, a wyniki ponoć mają być 26 sierpnia;)
jeju dziewczyny ja czytam wasze komentarze i nie wiem o co chodzi :D musze wdrążyć bardziej w kosmetyke bo za rok chce isc na studium
no ja teoretyczny uważam że to był pikuś -pisałam rok temu, rzeczywiście jak ktoś te testy przegląda,-one się powtarzają , wiec można zapamiętać,
na blogu pisałam o egzaminie Kobieta i Uroda: Egzamin Zawodowy-Technik Usług Kosmetycznych-jak zdać?
Dziewczyny, a gdzie beda wyniki egzaminu?
pewnie w Twojej szkole będzie lista osób które zdały ;)
Akurat w Cosinusie w Koszalinie nie ma listy do wglądu dla wszystkich ;) (a przynajmniej nie było w tatym roku). Idziesz/dzwonisz i babka sprawdza i mówi wyniki.
Tylko w szkole beda wyniki? Na OKe nie bedzie?
żeby na oke odczytać wyniki trzeba mieć login i hasło, którego nie dostaniesz, bo szkoła chyba się w to nie bawi. więc pozostaje telefon lub przejść się do sekretariatu.
ja dostalam haslo ale jeszcze nie ma wynikow na stronie
Edusia a jak to jest z tym hasłem każdy ma inne tak?
Właśnie nie dam rady przejsc sie w tym dniu do szkoly, bo jestem daaalekooo, a jestem bardzo ciekawa wynikow:) A jak to jest z tym haslem?
no to zadzwonisz i ci babka powie czy zdane czy nie ;)
haslo kazdy ma inne. jesli nie dostalyscie z tej szkoly to moze dostalyscie iedys na maturze lub gimnazjalnym? tam tez dawali takie hasla, to jest to samo konto tak jakby. na tym koncie sa wyniki gimnazjalnego, matury no i jak wzruca w koncu to i zawodowego.
https://www.oke.krakow.pl/sio/login_form.php
Już w piątek wyniki :strach:
ja już nie pamiętam co napisałam dokładnie i się zastanawiam czy na pewno wszystko... :(
ojj oby to minimum było...