Ja posiadam osobiscie JD300 i nie mam pojęcia jak ja sobie bez niej wczesniej radziłam xD :P bardzo przydatna i pomocna ;)
Printable View
Ja posiadam osobiscie JD300 i nie mam pojęcia jak ja sobie bez niej wczesniej radziłam xD :P bardzo przydatna i pomocna ;)
Ja przed Świętami wypróbowałam moją JD500 i jest bombowa!! Owszem na razie się uczę, więc tylko na niziutkich obrotach i np. zdejmowanie pazurków zajęło mi tyle, co pilnikiem (ok godziny), ale za to nie bolała ręka. Muszę teraz tylko ćwiczyć (jakprzy wszystkim, co związane z pazurkami :D ) i jak wejdę na wyższe obroty i czas spadnie, to będzie jeszcze lepiej :) Zawsze obawiałam się frezarki - ale tak już mam bojda ze mnie :D - a tu proszę, jakie to fajne urządzenie :) Polecam wszystkim :)
powiedzcie dziewczynki czy wam łatwo zchodzą papierowe nakładki z mandrela? bo u mnie na siłę wciskałam a potem jak chciałam wymienić to musiałam zozcinać bo nie chciał zejść
Ja jak na razie tylko jednego używałam, ale wszedł i zszedł bez problemu ;)
Zapomniałam dodać, że na razie był to jeden z kompletu dołączonego do frezarki. Zobaczymy, co się będzie działo, jak kupię uzupełnienia :)
u mnei da się kręcić manderem, żeby go rozszerzyc a potem zwęzić spowrotem
to pewnie rozmiar nie ten
co do nakładek to norma, czasami nie idzie ich ściągnąc ale ja znalazłam sposób: pryskam dość obficie płynem do dezynfekcji badz jakimkolwiek innym płynem, rozmięknie parę minutek i schodzi idealnie :skacze:
lepszy twist:D
hihi.. kluczyk!!:D przynamniej mi się pewny wydaje:D
ja mam twista i bardzo chwalę... może asia jakąs sonde zrobi co do frezarek na klucz i twist, asia... ty dobra jesteś w te klocki :*
mówisz i masz..(na górze wątku)
ja mam frezarkę na kluczyk i mnie denerwuje to strasznie ze trzeba wlozyc kluczyk, odkrecic nasadke trzymajaca frez wyjac frez wlozyc inny :blink:zakrecic nasadke wyjac kluczyk.....w pracy mam na twist i jest ekspresowo i bez nerwów :D
ja mam bez kluczyka na całe moje szczęście :D
nie wyobrażam sobie frezarki z kluczykiem a zmieniam frezy dość często bo trzeba raz kapturek raz stożek a raz coś walcem przejechać i jak miałabym kręcic męcić a bryyyyyyyy :/:
mam JD500 od ACTIV taniutka, idzie jak burza, rączka się nie grzeje dla mnie to niezastąpione cudo które musi na mym biurku być :skacze:
no zgadza sie czesto sie zmienia, ale to dla mnei nei stanowi problemu. chyba co kto lubi:D
widzę że wasze zdania na temat sposobu wymiany frezów są różne nie mogę się zdecydować więc chyba kupię 2 frezarki twist lock i na kluczyk:D:lol: ,a tak poważnie to ciężka sprawa z tym wyborem ale dziękuje za wasze rady przemyśle i podejmę decyzję:)
u mnie wymiana frezu wyglada tak
wciskam sobie dzyngiel (blokujacy) odkrecam glowice zmieniam frez wciskam dzyngiel i zakrecam to dziala tak samo jak z kluczykiem tylko ja mam ten kluczyk wbudowany i nic nie musze wkladac i wyciagac:D
pewnie i wygodniej :)
Wydawalo mi sie, ze obiecywalam, ze wstawie zdjecie mojej frezarki, ale nie moge znalezc tego. W kazdym badz razie wstawiam, oto ona: (jest swietna, szybciutka, cichutka, bez kluczyka!)
http://img27.imageshack.us/img27/7756/cimg3307.jpg
Pozdrawiam! Acha mam tez JD 500, nigdy nie bylam nia zachwycona, zero porownania do tej, na ktorej pracuje teraz. Obiektywnie patrzac wiem, ze JD 500 jest tania ale wolalabym 100 razy odlozyc, ''uciulac'' lub pozyczyc na ta drozsza i lepsza!
Nie wiem czy w tym temacie pytac no ale daję;dziewczyny jak mam usunąć paznokcia który rośnie pod tipsem którym frezem??? i wogóle jak się za to zabrać?????
ja tą graniicę spiłowuję stożniem:)
No ja też próbowałam stozkiem ale nie wiem jak daleko magę sie posunąć tzn przyciskać bardzo mocno czy nie to ma mi zejść tak normalnie wiórkami?????? czy inaczej !! sorry za głupie pytania!!!!!!
to zalezy czym robisz i czym frezujesz... wiórki lecą przy akrylu frezowanym jakimkolwiek frezem, albo przy kazdym materiale frezowanym karbidówką
nie wioem tez jaki masz duży odrost spod spodu... bo ja frezuje ta granice jak juz ją widać, poza tym jesli frezujesz na sobie to na pewno wyczujesz kiedy dość, na poczatek radze srednie dociskanie przy średnich obrotach :)
A ja od kiedy w grudniu dostałam frezarkę, nie wyobrażam sobie pracy bez niej :) Nie ma się czego obawiać, po prostu trzeba zacząć od niskich obrotów i być bardzo skupionym przy jej używaniu - na to ostatnie zwracała mi szczególną uwagę moja instruktorka na szkoleniu. Mówiła, że najlepiej nie rozmawiać w tym czasie z klientką, tylko skupić się na pracy. Pogadać można już później :) Póki co frezarka tylko troszkę skraca mi czas pracy (bo pracuję na niskich obrotach), ale ręka nie boli od machania pilnikiem przy ściąganiu masy :)
Baaaaaardzo poleca zakup tego świetnego urządzonka :D
Dziewczyny a słyszałyście może o jakiś delikatnych frezarkach które bez obaw mozna stosować przy styizacji w domu?? Ja się po prostu boje kupić "potwora" i komuś zrobić krzywdę ;(
ja jak pracowałam w domku normalnie pracowałam na frezarce, i nic nikomu nie zrobiłam, nauczyć się najlepiej na sobie. a jak masz gdzieś okazję to idź do kogoś niech da ci spróbować pobawić się na sobie na jednym pazurku i będziesz wiedziała czy frezarka to jest to
No niestety nie mam możliwości pójść do nikogo żeby poćwiszyć :/: A jaka by była dla mnie na początek najlepsza?? Mogłabyś mi jakąś delikatną poradzić?
nie ma co inwestować w mała delikatną ważne są frezy
A mogłabys mi jakąś konkretną polecić?? I czy frezy można dokupować czy będą pasowały? Czy jedna trzeba bedzie dobrać do konkretnego urządzenia??
My mamy w sprzedaży coś takiego:
http://img192.imageshack.us/img192/6176/frezarka.jpg
By null at 2010-02-09
w cenie 420 zł bardzo fajny produkt na pewno dziewczynki ci go polecą, nie ma go jeszcze w sklepie
a co frezów na początek to polecę delikatny kamienny do skórek:
<Zby-Mal> Frez do skórek - Frez C (907749766) - Aukcje internetowe Allegro
a do masy coś takiego jak pilnik #80 kapturki
<Zby-Mal> Nakładka na frez-Kapturek 10szt. (907749788) - Aukcje internetowe Allegro
i przepraszam za off topa
Ja posiadam JD-300 i też nie narzekam :) bardzo dobrze mi się ją użytkuje :):D
Dziewczyny ja rozumiem że chcecie kupić coś tańszego bo 300 czy nawet więcej zł to duży wydatek ale proszę Was... Porównajcie sobie zdjęcia frezarek, np JD do zdjęć z tych aukcji. No chyba widać ogromną różnicę w budowie urządzenia... Bo cwaniaki sprzedają urządzenia a`la dremel jako frezarki do paznokci i to do tak ogromnego stopnia bezczelności że szczotki druciane dodają do zestawu... Czy szukając frezarki wchodzicie w dział z narzędziami dla facetów? Nie. Dlatego wystarczyło zmienić nazwę i już mają więcej klientów.
Ja dostałam w prezencie JD-500 i jestem z niej bardzo zadowolona :) Pracuję na razie tylko w domu - na razie miałam tylko kilka klientek, ale ta frezarka świetnie się spisuje :) Kosztowała w promocji 222 zł.
ja spytam o frez :D dziewczyny który frez nadaje sie do matowienia płytki? bo wydaje mi sie że mam ich trochę za mało :D
pytam o przygotowanie płytki przed nałożeniem żelu :D
fajnie by było założyć osobny temat i opisać poszczególne frezy co do czego są(oczywiście temacik stworzyłby ktoś kto się na frezikach zna) i podac sprawdzonych sprzedawców.
Ja ciągle się waham nad kupnem karbidu do ściągania masy bo nie jestem pewna który? Ściągam jak na razie kapturkiem, mój źle najlepiej schodzi 120.
to i ja sie dolacze do grona frezarko-maniaczek:d...wygralam aukcje i narazie czekam na przesylke...na JD500 35waciszkow plus komplet frezow....za 130zl :)(byla licytacja od 1zl w ofercie kup teraz maja ja za 249zl) zobaczymy co to bedzie jak przyjdzie a narazie ide studiowac watek:D
Teraz mnie pewnie zlinczujecie , ale z technicznego punktu widzenia frezarka to frezarka. I glowna wada tych budowlanych frezarek w kontekscie paznokciowym jest ich waga i jak w tej ww. zakres obrotow od 8000, bo te 135 wat tu nie ma nic do rzeczy. :P