proszę o ocenę moich niedawno robionych frenchy.NIestety zdjęcie z krzywą jest niezbyt dobrej jakości-cieżko robić zdjęcie jedną ręką sobie samej,szczególnie jak się tak ręce trzęsą;P
Printable View
proszę o ocenę moich niedawno robionych frenchy.NIestety zdjęcie z krzywą jest niezbyt dobrej jakości-cieżko robić zdjęcie jedną ręką sobie samej,szczególnie jak się tak ręce trzęsą;P
olusia87, trzeba popracować nad kształtem, bo niektóre zaokrąglone, nie które niby kwadraty i nie wiadomo co jest ;) No i są płaskie niestety, krzywa C trzeba popracować :) Każdy kiedyś zaczynał, ćwicz, to najlepsze rozwiązanie :)
przy wale jest za dużo żelu
no są takie bułeczkowate, nie bój się pilnika jak patrzysz od góry
Oluś a mnie się wydaje że są też trochę płaskie może się mylę? tzn brak krzywej c :/:
Tak,tak...to,że są płaskie to już sama wiem.Staram się jak mogę.Najgorzej na samej sobie robić.Na siostrze wychodzą lepiej.Następnym razem wstawię jakieś na niej;)
Dziękuję za uwagi:)
olusia rady ode mnie - budowa przede wszystkim :) wypiłować boczki na prosto (trzymaj pilnik sztywno i ruchy przód-tył) :) odrazu inaczej będą wyglądać ;)
Załącznik 29013
Krzywa c przesunięta, górka (delikatna) powinna być mniej więcej tu gdzie narysowałam. no i tunelik bardziej wygięty ale to kwestia ćwiczeń i wprawy więc przy kolejnych będzie coraz lepiej ;) podobnie z uśmiechem - kwesta czasu i wprawy (mój pierwszy był prosty-no dobra nawet prosty nie był :D he he )
Załącznik 29014
Ja bym popracowała nad wolnym brzegiem bo jest nie równy i jak dziewczyny już pisały boczki do podpiłowania no i ta krzywa c nieszczęsna:)
jej nie moge dodać zdjęć :(
czemu? jeżeli masz jakiś problem pomożemy :)
UDAŁO SIĘ :) przez fotosika :)
http://images50.fotosik.pl/331/8ac88284d7c0f92bmed.jpg
http://images47.fotosik.pl/331/640fbcb75163b65cmed.jpg
Dziękuje za pomoc!!!! :)
nie piszemy capsem / Emila :)
super :)
pazurki za płaskie- brak krzywej c
Załącznik 29132
boczki i wolny brzeg do podpiłowania
Załącznik 29131
brak tunelu (pazurki pewnie na tipsie?) polecam formę, albo chociaż na początek tipsy z tunelem :) zobaczysz odrazu inne pazurki :) te są akurat króciutkie więc ciężko zrobić tunel ale ciut w łuk powinny iść.
french jak na początki ok-jest uśmiech :) z czasem można by go bardziej uśmiechnąć ;)
Emila dobrze radzi :) ćwicz a z czasem dojdziesz do perfekcji
Tak na tipsie!Musiałam zrobić króciutkie do dziecka żeby było wygodnie i nie przeszkadzały!
Mam troche nie odpowiednie tipsy musze sobie dokupić!
Ale musze pracowć i jeszcze raz pracować ... w końcu praktyka czyni mistrza :)
Dziękuje za ocene !! :)
to i ja cos podeslę. góry mówie ze to moje pierwsze "koronkowe" :)
są dość grube (od spodu nie moge podpilowac bo na naturalnych robiłam, ale są grube :( za grube a jak reszta?
http://images40.fotosik.pl/329/7f8981938f781fddmed.jpg
http://images43.fotosik.pl/333/8898d297d0255ec2med.jpg
ja z koronka nie mialem do czynienia, ale czytalam jak to robia jakies dziewczyny to tak... przygotowanie pazurka, zelowz szkielecik juz na ksztalt szpica, cleaner, pilujesz na ksztalt, matowisz, przyklejasz koronke (i fimo tez mozesz) na pazurka klejem, albo najpierw docinasz koronke, przed klejeniem, albo po... na to zel i budujesz krzywa C, widze chyba troche przesunieta u ciebie, ale to da sie dopracowac... a jesze dobrze zalej wolny brzeg zebz nic nie wystawalo i potem pilnik na ksztalt i nablyszczenie... fimo mozesz lekko spilowac przy opracowaniu, bo przeciez wzor zostanie, bo chyba przez nie takie grubaski a nie koronke.. jak cos zle to poprawiac mnie prosze!
edytakon, dorzuć zdjęcia które są wymagane ;) Będzie łatwiej ocenić, czyli tunel i krzywa C. Bo zdobienie już widzimy, ale z niego mało Ci doradzimy.
Edytko ten kształt sprawił że paznokcie wyglądają jak dziubki ptaszków.. I żeby przyryć fimo chyba dałąś sporo żelu bo łuk jest strasznie wielki i sprawia to wrażenie paznokci krogulczych.
edytakon pamietaj zaadę ze nalezy uniakc zatalpiania kilku grubszych ozdónb poniewaz zniekształcaja one prawidłowa budowę paznokcia
sztylety i szpice maja to do siebie że najładniej wygladaja długie, ja z tych osobiście bym zrobiła migdałki poniewaz prezentowałyby sie lepiej
jak pisała byli kryzwa jest zbyt miocno podkreslona a co w zwiazku z tym paznokcie sa narazone na głebsze i bardziej dotkliwe złamaniia
A oto moje pierwsze żele wykonane nieco ponad tydzień temu.
nie załączyłaś wymaganych w 1-wszym poście zdjęć,
dodaj je proszę, inaczej post zostanie usunięty. / samaron
ElkaNT musisz dodac ujęcie z krzywa c i tunelikiem
Z tego zdjecia moge powiedziec tylko ze na kciuku widac ze sa płaskie ,
Zdobienie moze byc pasuje do biżuterii ale troszke nierowno wypilowany wolny brzeg
Czekamy na reszte zdjęć :)
mi zdobienie nie pasuje z tego wzgledu, ze skraca plytke i dac dosc krotka, a ze sa plaskie widac na tym jednym ujeciu chocby na kciuku:P
Co do zdobienia wiem, że optycznie bardzo skraca płytkę paznokcia, ale niestety moja mama uparła się na takie i nic nie mogłam zrobić...a co do zdjęć to dziś po południu wrzucę resztę;)
A oto i te zdjęcia:)
brak krzywej C, pazurek musi byc jednolity, nie mogą być na nim takie góry doliny, calość zalewaj grubszą warstwą cleara i potem wypiłować te pazurki trzeba, ze jak przeciągniesz na koniec palcem po nich to gładziutkie są, zobacz na zdjęcia poglądowe, zbyt gruba linia włosa - za dużo tego białego żelu na końcówce, chyba na paznokciach naturalnych? więc z tunelem nic nie można zrobić, ale jeszcze mogłaś trochę kształt ujednolicić pazurków... nie łam się i ćwicz;)
---------- Dodano o godzinie 23:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:54 ----------
poczytaj tutaj...
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-p...k-pilowac.html
Widzę że muszę zrobić pazurki sobie i dodać tutaj .
Może dzisiaj coś stworzę i wrzucę więc liczę na pomoc ;]
Oto moje ostatnie wypociny