Aniu a ile przed porodem zaczelas to pic?
Printable View
Czekałam spokojnie az zakaczy sie 38 tydzien i piłam napar 2 razy dziennie potem zwiekszyłam dawke do 3 razy . wprawdzie nie urodziłam wczesniej ale za to szyjka mi sie tak szybko rozwierala ze ledwo maz zdązył na poród :) poród był łatwy bez komplikacji . Miałam poród wywoływany bo po termini 3 dni i tak sie umówilismy z lekarzem . Wprawdzie pielegniarki mowiły ze to tak szybko nie pójdzie a tu szok .... Same mówiły ze chyba dobrze ćwiczyłam z mezem a ja im ze to napar z lisci i potwierdziły ze pomaga :)
tez pilam ten napar, zaczelam 4 tyg przed porodem ale nie podzialalo tak cudnie jak u ciebie :(, ja sie meczylam 11godz
slyszalam tez ze cynamon dziala dobrze na wywolanie skurczy lub taki koktajl z olejku rycynowego, wodki i soku pomaranczowego (o dokladne proporcje najlepiej zapytac polozna)
to tak jest na jednego działa na drugiego nie . W kazdym razie nie zaszkodzi bo lekarz mi pozwolił wiec do dzidziusia szkodliwe nie jest napewno .
a i jeszcze mam taka nowinke dla mam karmiacych aby dzidzius nie maił kolek to piłam wywar z kminka . zaparzałam w garnku 30 min
(odcedziłam) a potem piłam i bingo dzidzus nie miał kolek a ja jem juz wszystko od 2,5 mc bez wyjatku to działa . Powiedziała mi o tym moja położna środowiskowa.Warto zapamietać
tak wiec :D
wiem nie zacyzna sie zdania od tak wiec....
BEDZIE SYNUŚ!!!!!!
widzialam jajki jak dzwonki :D wazy juz 200g znaczy sie tyle co kostka masla:D jest bardzo duzy tak mowi doktorka wg okresu termin mam na 24.09 ale wedlug wielkosci berbecia to na 16.09 :D ale po kim mam byc maly skoro tatuś 1,90m wzrostu mamusia 1,75m wzrostu, babcia i dziadek czyli moi rodzice tez tak jak my :D Arka rodzice tylko drobniejsi sa... no ale cudne zwierzątko i doktorka powiedziala ze niedlugo beda pierwsze ruchy... :D
gratki zyza:D:kwiatek:
będzie chłop jak dąb :skacze:
Gratuluję :*
Zyza gratuluje synka :*
CHŁOPAKI GÓRĄ NA TYM FORUM... chyba ha ha ha ciekawe co barbarakawka będzie mieć ??????
no to gratulacje zyza ....a imie juz wybrane ? Ja mam 2 chłopaków a w sumie to 3 z męzem :good:
Gratuluje zyza..
chlopaki sa super..;)
Chanti fajny masz juz brzusio a jaki usmiechniety;)
Zyza gratulacjeeeeeeeeeeeeee ale super :) no faktycznie chłop jak dąb :skacze:
bedzie Adrianek :D
no ciekawa jestem ciekawa :) ale u mnie to jeszcze troszke musicie poczekac ;)
afterki dawno nie było, wszystko u niej ok?
ona w ten week bodajze za maz wychodzi ;) wiec pewnie zabiegana :)
takze bylam na spotkaniu szkoly rodzenia organizacyjnie pokazali nam porodowkę a tak to nic ciekawego sie nie dowiedzialam :D
tyle ze polozna popatrzyla na mnie i mowi -widze ze wiekszosc pań w zaawansowanej ciązy
hahahaha a ja mowie - no tak 17 tydzień :P
sie ze mnie zaczęli smiać :D
Zyza moje gratulacje :)
mam sasiada Adriana, ktory ma zone Adrianne :D
oczywiscie lepiej miec pierwszego chlopca, a pozniej dziewuszke :P
przynajmniej ja tak chce :D
Kochane no i jest zle :( jutro na 8 rano mam sie stawic do szpitala - mam cholestaze ciazowa, tzn moja watroba już nie wytrzymuje nadmiaru hormonow ciazowych i sie zbuntowala przeciwko ciazy :( jesli jutro wyniki wyjda zle od razu bede miala cesarskie ciecie, bo cholestaza to zdradliwa choroba i atakuje w ciagu kilku godz, a to grozi ...ehhh nawet nie mysle i nie pisze tego! w kazdym razie im dluzej dziecko we mnie tym jest bardziej zagrozone! dlatego mam nadzieje, ze jeszcze w tym tyg bede miala Skarbenka na raczkach i bedzie juz bezpieczny :) jesli wyniki wyjda w miare oki to niestety i tak zostaje tam do porodu, wiec tak czy tak jutro jade i wroce juz z Dzidziusiem :) a to jedyna dobra mysl i wiadmosc tego, ze musze tam jechac :) dzis na USG wyszlo, iz jest zdrowy i poki co bezpieczny, ale ryzykowac nie warto :) no i wazy ponad 3700 :D
trzymajcie kciuki, robcie piekne pazurki co bym z zazdrosci od razu po porodzie schudla :skacze: i piszcie duuuzo bo czytac tez bede (bedzie gdzie sie powymadrzac hyyy :P) :D
no i przepraszam za moja mała aktywnosc w tym czasie, no ale chyba zrozumiecie :D
:kwiatek:
P.S. Majeczko sorki, ze sie tak wpycham w kolejke no ale moj syn chyba dzentelmen nie bedzie, bo sie wpycha przed kobietą ^_^ a moze chce jej drzwi otworzyc i dlatego przed nia chce wylezc?? hyyy :skacze:
buziaki Kochane i rossssnijcieeeeee :kwiatek:
Zyza wiedzialam ze chlop bedzie :P gratki :kwiatek:
Kamila trzymaj się . Napewno będzie wszystko ok .
kochana nic sie nei martw, odpoczywaj, my tu wszystkie trzymamy kciuki
Gratuluję i trzymam kciuki za przyszłe mamy :kwiatek:
Kamilus wszystko bedzie dobrze. Trzymam mocno kciuki. Idz idz kochana, moze moja Julka w koncu tez sie zdecyduje:) Niech sie kawaler rodzi, to jeszcze ich zeswatamy:) Informuj nas na biezaco co i jak:przytul:
Trzymajcie się z maleństwem cieplutko :) Wszyscy tu za Was trzymamy kciuki:przytul: czekamy na twoje zdjęcia z synusiem:kooffa:
Kamila, trzymamy kciuki!!!