Odp: Frezarka- nie taki diabeł straszny...
Kupiłam ale nie w Allepaznokcie, tylko w Cosmetic Zone bo zależało mi na czasie a w okresie świątecznym AP podobno było nieczynne. Kupiłam JD700 w zestawie tylko z podstawowymi frezami uznałam że tamte są zbędne bo i tak dokupie lepszej firmy . Jestem bardzo zadowolona :) Spełnia wszystkie moje oczekiwania :D
Hejka :)
Szczerze powiedziawszy to naprawdę ciężko coś wybrać nawet po przeczytaniu tego wątku :P
A ja stwierdziłam że chciałabym jednak kupić coś lepszego niż jd500, 700, 800 i przeszukując allegro natrafiłam na takie dwie:
Marathon Champion Ivory
FREZARKA MARATHON 90W BIAŁA +35frez+3kaptur13mm+2n (5145756371) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Bausch 360 Profi set
FREZARKA BAUSCH 360 PROFI SET PROFESJONALNA PROMO (5030964255) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
I tu mam dylemat którą wybrać.
Bausch ma o wiele więcej mocy bo aż 110W ale ma tylko 13,5 tys obrotów. Co prawda chwile nią pracowałam w szkole i troszkę ręka odczuła prace ale nie jestem przyzwyczajona do frezarki bo nie za dużo z nich korzystałam.
Może ktoś pomoże i coś podpowie?
Dziewczyny .
Ostatnio w sklepach Lidla pojawiły się domowe frezarki do paznokci. Wiem że to jest sprzęt do użytku tylko domowego, ale mam pytanie czy któraś z was może ma taką frezarkę? Chciałabym ją sobie kupić i używać na sobie do obróbki paznokci akrylowych. Czy jest w ogóle sens wydawać 70 zł na coś takiego?
Żona ma właśnie taką frezarkę. Działa już ponad roku. Nawet elektryk z Krakowa, mój dobry znajomy mówi, że to dobry sprzęt.
Dziewczyny czy ktoras z was ma moze frezarke Marathon Mighty? Bardzo mnie kusi ale nie znalazlam nigdzie opinii o niej , napiszcie prosze kilka slow :)
Witam :) zdecydowałam się na zakup frezarki i to od razu takiej ktora posłuży i do manicure i do pedicure. Proszę, powiedzcie czy ten model to coś konkretnego
DCD frezarka Strong 210/35
Podbijam! :)
Cześć!
Chcę zakupić frezarkę FREZARKA MARATHON-3 90W + FREZY NAKŁADKI (5214963620) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
do użytku domowego. Czy da sobie radę z piętami? Kompletnie się na tym nie znam.
Jeśli chodzi o pedi to Marathon Champion daje rade ;)
Hejka mam dylemat może Wy mi coś doradzicie otóż nie wiem jaka jest lepsza frezarka jd500 czy jd700. Pomóżcie
Dziewczyny HELP !
Mam problem z rączką od frezarki JD 800 dodam, że rączka ma Twist lock. I nieszczęsne zamykanie padło... Frezarka już po gwarancji ... zamykaniem mogę kręcić w prawo i lewo ,i głowica na frez się nie wysuwa.... a mało tego nigdy nic z niej nie wystawało,a teraz przy głowicy pojawił się czarny metal... Frezu nie da się ani włożyć, ani wyjąć ;(;(;(;(;(;(
Czy ktoś też jeszcze tak miał ?
Nowa rączka kosztuje od 120 - 180 zł ... i teraz zastanawiam się czy kupić rączkę czy frezarkę ;(;(;(:o:o:o
POMOCY !
Gdybym mogła prosić dziewczyny o zdjęcia waszych rączek , bo nie wiem co z nią jest nie tak :(
Chyba ,ze ma któraś jakiegoś supermena złotą rączkę co podjąłby się naprawy na śląsku to chętnie się zgłoszę !
---------- Dodano o godzinie 09:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:19 ----------
Cytat:
Napisał
kaa
Hejka mam dylemat może Wy mi coś doradzicie otóż nie wiem jaka jest lepsza frezarka jd500 czy jd700. Pomóżcie
kaa Sprawdzaj moc. JD 700 będzie mniej drażliwa dla ucha, nie pracuje tak głośno :)
witam,
zostalam szczesliwa posiadaczka frezarki :D,zostaly do kapletu dolaczone frezy i tu moja prosba,czy moglby mi ktos wytlumaczyc ktory frez do czego? przeczytalam caly watek,ale nie moge wszystkiego znalesc,z gory bardzo dziekuje
Załącznik 79262
Hello :) właśnie jedzie do mnie freazarka JD500 i mam pare pytań,czy mógłby ktoś podpowiedzieć który frez do czego używać przy usuwaniu hybrydy? I jeszcze jedno,żeby usunąć hybryde zakłada się kapturki ale czy są jakieś frezy które można używać do tych celów bez kapturków ?
Zdjęcie - 12.02.2016 | Fotosik.pl
Frez z węglika spiekanego .
Ja bym nie inwestowała w sprzęt słabej jakości, to zupełnie bez sensu. Miałam jedną z Allegro, rozpadła się bardzo szybko. Teraz mam taką za prawie 6 tysięcy ze sklepu Cosnet, bardzo dobry sprzęt, uważam, że tani jak na swoją jakość (a znam się na cenach w kosmetologii).
Konkretny i aktualny poradnik - Profesjonalna frezarka do paznokci - jak wybrać najlepszą dla siebie? - Blog fryzjerski Pro-sprzet.pl
Ogólnie musisz mieć przygotowany budżet na poziomie 1000 zeta. Pamiętaj także, że szukasz czegoś stabilnego - na lata, nie na kilka miesięcy.
Dziewczyny, co myslicie o takiej frezarce? Nie mialam jeszcze do czynienia z zadna, poczytalam troche watek i zaczelam poszukiwania. Dodam, ze mieszkam w UK i nie wiem czy dostane tu te modele ktore polecacie :(
Full Set 30000RPM LED Electric Nail Art Drill Manicure File Acrylic Digital Set | eBay
lub
http://www.ebay.co.uk/itm/36bits-Ele...EAAOSw2GlXKuk9
Mnie się podoba taki efekt syrenki na paznokciach, szczególnie kiedy jak zwykle u mnie nie ma czasu zbyt wiele, raz dwa i na imprezę.
natalianna
te frezareczki na początek sa ok.oczywiscie możesz kupic mocniejsza ale po co.ja pierwsza tez miałam z takich jak pokazujesz zanim nauczysz się dobrej obsługi to ci w zupelnosci wystarczy.a dopiero potem sobie możesz kupic mocniejsza jak opanujesz ta.ale to tylko taka moja opinia.kazdy może mieć inna.
Witam. Zaczynam przygodę z robieniem paznokci żel - hybryda. Chciałabym dokupić frezarkę, która będzie do użytku własnego, ewentualnie komuś z rodziny. 10w będzie wystarczająca, czy lepiej dołożyć do 35w ?
jeżeli masz na tyle funduszy to doloz do 35 w bardzo fajne sa np JD500 lub JD700 wygladaja tak i wg mnie sa bardzo fajne obie mocne trwale ja do nich mam JD500 dokupiłam jeszcze frezy specjalne np taki przedtem zrobiłam doszkolenie z frezarki i dużo cwiczylam na sztucznej dloni i dla mnie jest ok.taka frezareczka poki co mi starcza,takze ja polecam ta wlasnie.sama ja sprawdziłam i polecam.
Witam. Zastanawiam się nad licytacją Frezarki do Pedicure ORTHOFEX Micro-Air. Czy ona się nadaje też do manicure żel - hybryda, czy tylko jak nazwa wskazuje ?
aduska989
ta frezareczka o której piszesz Frezarki do Pedicure ORTHOFEX Micro-Air nadaje się do wszystkiego ale nie zaryzykowałabym licytacja tak drogiej rzeczy używanej ponieważ przypuszczam ze była już uzywana do pedii i pewnie w jakiś sposób jest już wyeksplatowana a gwarancji sprzedający pewnie nie udzieli wiem ze pewnie jest duza roznica cenowa ale ja bym nie zaryzykowala taka licytacja .ale ta frezarka na pewno długo Ci posluzy do każdego zabiegu mani pedi itd.wiec ogolenie jest bardzo dobra i ma swietne parametry.
Frezarka jd500 czy jd700 ? Czym one tak naprawdę się różnią?
Oceńcie mi proszę tą frezarkę - Activ MERC 2500 frezarka - sklep online ? Fryzomania.pl Zainteresowała mnie ze względu na cenę. Czy może którakolwiek z Was z niej korzystała?