-
Odp: Polecane / nie polecane produkty do stylizacji rzęs (rzęsy, kleje itd)
Ja lubię Hs7. Nie zasycha tak szybko jak inne kleje w pierścionku, trzyma na prawdę mocno, przy uzupełnieniu ciężko jest zdjąć odrosty
Hs5 i S się u mnie nie sprawdziły. Rzęsy się ślizgają a później sypią, za duża wilgotność według mnie.
Hs4 Green i Hs7 używam na przemiennie. Klientki są różne różne mają rzęsy. To są kleje którym ufam.
Red czeka w kolejce na testy
enedi coś musisz robić żle bądź jak dziewczyny mówią, klej zasycha na rzęsie nim zdążysz ją przyłożyć do naturalki.
-
red odpadl w przedbiegu. kolejnych reklamacji ciag dalszy. wracam z podkulonym ogonem do hs4 ale chcialoby sie cos szybszego o tych samych wlasciwosciach
-
Straszysz Mysiaczeq, straszysz :/:
-
Cytat:
Napisał
Mysiaczeq
red odpadl w przedbiegu. kolejnych reklamacji ciag dalszy. wracam z podkulonym ogonem do hs4 ale chcialoby sie cos szybszego o tych samych wlasciwosciach
dziwne. mi klientki pięknie chodzą około tygodnia dłużej niż na innych.
-
czyli musi być kapryśny.....
ja wyrzucilam , po miesiącu panie przychodza bez żadnej rzęsy
-
Ja też na hs4 chociaż po zetce i greenie wydaje się koszmarnie wolny ;(
-
Z kleju HS4 byłam zadowolona, teraz testuje REDA. Przyznaje, że klei szybko, więc nie ma problemu ze sklejkami a i czas aplikacji troszkę mi się zmniejszył. Prędkość zasychania zauważyłam na pierścionku. Jak kleiłam HS4 to do całej aplikacji wystarczały mi 2-3 krople, natomiast Red szybko zasycha i po 10-15 min już zaczyna się ciągnąć, więc dodaję nową. Zastanawiam się tylko jaki wpływ na aplikację ma to, że świeżą kroplę dodaję do tej zasychającej i wszystko razem się miesza. Czy któraś z Was korzysta z pierścionka pracując na redzie?
-
Ja czy w pierścionku czy na kamieniu wycieram chusteczką ile się da i dopiero aplikuje nową kroplę.
-
Ja zawsze krople kolejną daję obok. Nigdy do tej wysychającej.
-
zawsze trzeba wycyscic pierscionek :) i dopiero wtedy dajemy nowa krople
-
ja mam te pierścionki z przegródką. Fakt, że Reda jeszcze nie otwierałam, ale przeważnie na 2 - 3 kroplach robię aplikacje. Nowa kropla zawsze na świeżo. Jak próbowałam dolewać do starej bardzo szybko klej zaczynał się ciągnąć.
-
pewnie za wolna jestem ;/
-
Hej dziewczyny
Jestem tu nowa wiec najpierw chcialam sie przywitac :)
Po tygodniach czytania forum wlasnie skonczylam swoj kurs przedluzania rzes i chcialam wiedziec czy sa firmy ktore wysylaja zamowienia rzes/kleji itd do Irlandii?
-
owszem sa ;) wiekszosc wysyla za granice ;)
-
czyli rozumiem ze moge u ciebie zlozyc zamowienie? i czy moge liczyc na pomoc przy kompletowaniu? :)
-
jesli potrzebujesz pomocy przy wyborze nie ma problemu, zapraszam tu bo zaraz nas pogonia ;)
http://forum.wzorki.info/dystrybutor...-norek-64.html
-
dziewczyny a jakie płatki pod oczy polecacie? ja pracowałam cały czas na taśmie, ale w związku z waszymi radami spróbuję robić z płatkami tylko jest ich naprawdę całkiem sory wybór. I czy takie płatki przyklejamy tak samo na dolne rzęsy jak taśmę czy jakoś jeszcze należy oczko zabezpieczyć?
-
ja pracuje na kolagenowych, hydrozelowych nie lubie ;)
zabezpieczasz tak samo jak tasma ;) pod platki przetrzyj skore tonikiem lub micelem fajnie sie zassaja do skory i nie beda jezdzily ;)
-
Dzisiaj pierwszy raz kleilam na HS-5 z Noble i jestem pod mega pozytywnym wrazeniem. Szlo szybko i klielo sie sprawnie.
Dla mnie HS-5 jest szybszy od REDA i troche rzadszy a tak lubie.
Na Redzie pracowalam 4-tyg i nie zauwazylam zeby rzesy trzymaly sie dluzej niz po HS-4.
HS-5 sie balam, bo pisalycie ze kaprysny. Na razie jestem zachwycona i ciekawa jak bedzie sie kleilo dalej i jaka bedzie trwalosc rzes. Pewnie za jakis czas napisze.
-
Cytat:
Napisał
kasiiia
dziewczyny a jakie płatki pod oczy polecacie? ja pracowałam cały czas na taśmie, ale w związku z waszymi radami spróbuję robić z płatkami tylko jest ich naprawdę całkiem sory wybór. I czy takie płatki przyklejamy tak samo na dolne rzęsy jak taśmę czy jakoś jeszcze należy oczko zabezpieczyć?
masz tu cały przegląd płatków. wybieraj to co Ci będzie odpowiadać ;)
Mój rzęsowy świat: Czym separować dolne rzęsy? Przegląd rynku.
-
Wykleiłam na Redzie około 6 klientek. Do zachwytu mi bardzo daleko :/: Czekam na uzupełnienia.
-
A jesli chodzi o pierscionki bo ktos wyzej pytal to ja wyscielam folia aluminiowa. Zmieniam krople razem z folia
-
cześć dziewczyny :) polecie mi jakieś rzęsy zastanawiam sie które są bardziej wydajne i korzystne cenowo czy rzęsy w paletkach mix czy w słoiczkach dopiero startuję i kompletnie nie mam pojecia jakie kupic zastanawiam sie nad firmą secret lashes i jeszcze pytanko mam odnoście całych zestawów startowych czy np lepiej kupić wszystko samemu na początek chciałabym chociaz z 3 rodzaje rzęs zeby poćwiczyć na bliskiej rodzinie nie chcę sie odrazu rzucać na glęboką wodę ;pp
-
Ja bym brala paletki. Co do kuferkow sama zloz. Często w gotowcach sa malo przydatne rzeczy
-
jak zaczynałam, instruktorka przygotowała mi zestaw początkowy
-klej
-primer
- cleanser
- remover
- 2 paletki rzęs mix
- płatki kolagenowe
- taśmę
-szczoteczki do rzęs
- pęsety
chyba tyle, nie pamiętam już - to wystarczyło na ćwiczenia a zestaw 2 paletek mix na sporo osób mi starczyło.
teraz masz możliwość kupienia sobie rzęs w paletkach mini - kup sobie mini paletki mix i w niższej cenie, będziesz mieć kilka rodzajów rzęs.