-
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
moze bc na twista- przekrecac glowice, mozeszgo po prostu wyjąc, badz zobacz czy przy rączce nie ma takiej małej sroki jak glówka od zpilki- ja ie wykreca delikatnie tak jakbys ustawiała zegarek i wtedy mozna wyjac frez:D moze sie uda:D
-
nie wiem co sie dzieje . ostatnio zel na pazurkach po utrawdzeniu w lampie zaczal sie tak jakby "kurczyc"
wyglada to tak ze zel nie dochodzi do konca pazurka;/ używam zelu modeny .
macie jakis pomysl dlaczego tak sie dzieje ?
żarówki wymienione (ale przed wymiana dzialo sie tak samo)
żeli nie zmienialam.
-
sprobuj przetrzec suchym wacikiem baze lub pędzelkiem i potem naloz kolor,jak dalej bedą uparte to zmatuj baze no ale to juz wiecej bawienia ^_^
-
Może kładziesz za dużą warstwę bazy, spróbuj ją "wcierać" w paznokcieć
-
tylko kurcze on nie kurczy sie na bazie ( tylko później na kamuflażu + np frenchu . )
-
hmmm...nie bardzo rozumiem-kolor ci sie kurczy na kamuflazu czy jak???jak tak to po co kamuflaz pod kolor????napisz dokladnie ;)
-
ale i tak kolor daje się przecież na wybudowany paznokieć a nie od razu na żel podkładowy ...
czy ten żel kolorowy to nowy zakupiłaś w sensie nowe opakowanie czy on jest już w twojej kolekcji od jakiegoś czasu
a problemy zaczął teraz stwarzać ???
-
na wybudowany ? :wow: i co dalej ?
-
No normalnie...Budujesz pazurka, opracowujesz, kladziesz kolor rownomiernie ( starasz sie ), lekko zmatowisz lub nie i nablyszczacz :)
Ja robie roznie, raz na zbudowanego a raz na podkladowy i wtedy budujacy i cala reszta :)
-
nie wyobrazam sobie robić tą metodą...
-
ja też tak robię najczęściej ... ;) tzn tak jak Nysza napisala :)
-
nie :) kurcze jakby to opisac :P napierw normalnie przygotowuje pazurka, pozniej kładę primer , bonder-wcieram w pazurka - nastepnie cieniutki szkielet (clear budujacym jednofazowym ) -kamuflaz , french - buduje jednofazowym krzywizny ( i juz wtedy zaczyna sie marszczyć (nie dochodzi do konca frencha ) ;/ pozniej opracowuje pazur i daje warstwe na wierzch . i ta tez sie kurczy ;/
kurczy sie po utwardzeniu w lampie (jak pisalam wczesniej zarówki sa nowe /ale na starych tez sie tak zeczelo robic)
zel mialam juz w swojej kolekcji wczesniej nie bylo z nim problemów- zaczeczy sie w polowie opakowania. teraz bede otwierac nowe opakowanie - zobacze czy dalej bedzie taki problem.
-
żel zawsze się kurczy, dlatego trzeba wyrobić sobie nawyk zabezpieczania żelem wolnego brzegu, przemalowujesz pędzlem wolny brzeg każdego paznokcia, wtedy nie ucieknie Ci, nie odsłaniając spodniej warstwy
-
Cytat:
Napisał
natalia268
nie wyobrazam sobie robić tą metodą...
O wiele szybciej idzie mi np. kolorek ta metoda ;) a co do kurczenia zelu .. moze slaba jakosc zelu?
-
też kiedyś tak miałam i było to spowodowane złą ilością nałożonego żelu
-
Nie wiem czy któraś z Was miała podobny problem więc opiszę co mi się przed chwilą wydarzyło :wow:
Robiłam na spokojnie pazurki kumpeli, nagle lampa:P zaczęła mrugać i najzwyczajniej w świecie wybuchła gdy kumpela miała w niej ręce :o nawet nie zdążyłyśmy zareagować, potem się już tylko dymiło i śmierdziało,no i po lampce ;(
Czy miała któraś z Was taki przypadek???? Dawałyście je do naprawy, ja już zamówiłam nową właśnie, ale gdyby dało się tą starą (3 letnią LCD) naprawić to chętnie miałabym dwie :D
-
Jak sama zdublowalas post to nie usuniesz. Mozesz zaraportowac do Moderatorow naciskajac pod kwiatkami znaczek wykrzyknika i w tresci napisac co jest nie tak a dziewczyny zrobia reszte :)
-
z Twojego postu wynika, że kumpela zaczęła mrugac i nagle wybuchła :D
Najpierw sie zastanawiałam czy to bedzie problem dotyczący rzęs czy o co chodzi, ale dobrnęłam do konca i dowiedziałam się, że chodzi o lampę :skacze:
-
Byłam jeszcze pod wrażeniem tej "eksplozji" :P
-
dobrze, że koleżancce nic się nie stało i że nie było żadnego kopnięcia prądem
-
albo bezpiecznik albo jakas inna elektryczna usterka, żarowka tak sie przepaliła na przykład. Jeśli cała zgasła to raczej bezpiecznik. w zasadzie to pewnie nie opłąca się tego naprawiać chyba, że masz jakiegoś znajomego elektryka :)
-
Cytat:
Napisał
kasiulka81
nagle lampa zaczęła mrugać i najzwyczajniej w świecie wybuchła gdy kumpela miała w niej ręce :o nawet nie zdążyłyśmy zareagować, potem się już tylko dymiło i śmierdziało,no i po lampce ;(
mialam to samo niestety lampa poszla w smietnik bo poszla elektronika:/:
-
Lampkę od razu zamówiłam nową, a znajomego mam i zapytam go ile ewentualna naprawa by kosztowała, bo zawsze mogłabym ją mieć w zapasie jeśli oczywiście się uda i w ogóle opłaca naprawić :huh:
Ale naprawdę szczęście, że nic się nikomu nie stało
-
Cytat:
Napisał
kasiulka81
Nie wiem czy któraś z Was miała podobny problem więc opiszę co mi się przed chwilą wydarzyło :wow:
Robiłam na spokojnie pazurki kumpeli, nagle lampa:P zaczęła mrugać i najzwyczajniej w świecie wybuchła gdy kumpela miała w niej ręce :o nawet nie zdążyłyśmy zareagować, potem się już tylko dymiło i śmierdziało,no i po lampce ;(
Czy miała któraś z Was taki przypadek???? Dawałyście je do naprawy, ja już zamówiłam nową właśnie, ale gdyby dało się tą starą (3 letnią LCD) naprawić to chętnie miałabym dwie :D
Miałam identyczną sytuacje !!!!
Tyle ,że moja lampa miała zaledwie 2 miesiace ;/ ;/ to wlasnie byla lampa LCD. Wkurzyłam się strasznie :( odesłałam ja na gwarancji (czekałam na nią 2 miesiące) i niby ją naprawili ale co chwile mi migala aż po miesiącu przestała działać;/ Dlatego teraz wole kupować zwykle lapmy bez bajerów ;)
-
lonia ja mialam taka akcje z lampa zwykla nie lcd:P