Dziewczyny, jestem już po szkoleniu:skacze: Jestem baaardzo zadowolona:skacze:
Jeśli chodzi o demakijaż, to jak najbardziej polecano mi chusteczki do demakijażu (nie zostawiają włókienek tak jak płatki kosmetyczne), a także płyn micelarny.
A jeśli chodzi o efekt kociego oka, to należy jednak wziąć pod uwagę dł. rzęsek w kąciku zewn. i pamietać, aby nie przedłużyć wiecej niż 50% naturalnej rzęski, więc nie na każdym oku da się taki efekt osiągnąć. Jak wkleimy za długie to obciążymy naturalne rzęsy, a wiadomo, że nie jest to dobre dla ich zdrowia i kondycji:(
21-01-2011, 09:51
edytakon
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
Dziewczyny polecam Wam rzeski od Ferbiuszki (być może napisała do Was maila) zakup rzęsek bezproblemowy, ładnie wyprofilowane, dokładnie jak w SL a cena o niebo lepsza. Jedyny minus albo u mnie tylko trafiła mi się paczka rzęs pomylonych rozmiarowo i zamiast 11 mam 10 ale to się zdarza. No i ta poczta polska... Pani odpisywała na smsy, ale radzę spróbować :)
21-01-2011, 10:22
Kuciak
Dzięki dziewuszki za rady:) jesteście najlepsze Wy tu wszystkie:)
21-01-2011, 19:51
dzikakura
Ciesze sie edytko, ze doszly, fajne, prawda?:skacze:
Co do PEG ów, dziewczyny, PEG to tłuszcz po ludzku, a Glycol (kazdy Glycol)to tez tluszcz. Powiem tak, nie ma nic lepszego niz woda z mydlem, a jak juz musicie to plyn Ziai za 5 zeta, demakijaz, troche glykoli ma,ale nie rusza kleju z SL, wiem, bo przetrenowalam na sobie.
Ktoras z Was pisala, ze ma klientke burzujke i ze sie boi jej powiedziec o wodzie z mydlem, proponuje wpisac w google-najdrozsze mydlo swiata i polecic klientce;]:nie_powiem::nie_powiem:
dziewczyny nie uwiezycie jaka mam klientke:placz::leze: nie wiem czy sie smiac czy plakac
dzwonila do mnie tydzien temu zaplakana ze juz musi przyjsc bo jej rzesy wypadly a robilysmy uzupelnienie 2 dni wczesniej
przychodzi ja patrze:wow:a ona ma tylko rzesy w kaciku a reszta wyrwana z jej rzesami:placz:
zaczela mi opowiadac ze kradli jej samochod i przylapala zlodziei i dostala tak w dziob ze az z rzesami poszlo, samym tym ze dostala sie nie przejela ale jak zobaczyla rzesy to w histerie wpadla:( cale szczescie ze jak robilam uzupelnienie to nie kleilam do tych maluskich bo sie spieszyla. wiec do tych co zostaly na szybko zeby zatkac wyrwana dziure wklepilam jej kepki na klej do 1:1 to tych tycich wygladalo podobnie ale kepki sa z "chudych" rzesek a ona miala 0,20 12mm C, przemeczyla sie i wczoraj przyszla w szoku bylam ze przez 5 dni tyle rzes jej odroslo:huh:
zrobilam 1:1 plus dodalam jej Y i efekt jeszcze nie taki ja w tamtym oku ale wyglada juz o niebo lepiej.
22-01-2011, 11:57
alkaniolek
Kurde, co za historia :skacze:
auta kradna, rzesy leca heheh, ale sobie poradzilas :ok:
dziewczyny gdzie moge znalezc ta pania o ktorej pisalyscie co te rzesy sprzedaje, bo zrobilam tak... Kupilam , na ebayu rzesy, bo nie chcialam czekac tak dlugo na paczke z PL od tej babeczki z allegro.. No i przyszly mi dzis te rzesy bo juz mialam braki w kuferku. Otwieram a tam szok. wcale takie tanie nie byly, bo za 0.25 g zaplacilam £8, na szczescie zamowilam tylko 3 paczuszki.
kurka jak zwykle miala racje... :D
Ten skret mial byc C a ja w zyciu takiego skretu nie widzialam, toz to normalnie jakies z kosmosu rzesy i takie sztywne!
Skoro ta babeczka jest sprawdzona o ktorej pisalysscie jakis namiar mozna prosic, bo jestem wsciekla juz na te swoje proby wyszukiwania zrodel rzes pieknych i tanich.
A wiecie co, zastanawiam sie jeszcze nad czyms. w moim kuferku mialam wielka butelke szklana jakiegos plynu na ktorym pisze "plyn do oczyszczania koncowek" super sie czyscilo kamien i pensety, zaraz klej schodzil. Smierdzi troche jak zmywacz do paznokci, ale to nie zmywacz, bo wlasnie probowalam uzyc dzisiaj zmywacza i nic nie zeszlo :D
Problem w tym, ze konczy mi sie ten plyn, a tam gdzie mialam kurs nie sprzedaja go, nie wiem skad go mieli bo oni w ogole naklejali na wszystko swoje naklejki marki, a nawet nie ma na tym sklady co to jhest itd tylko logo ich firmy. Probowalam sparwdzic na stronce SL ale nic takiego nie maja, na allegro tez nie widzialam albo zle wpisuje?!
Macie jakis pomysl gdzie cos takiego kupic?!
22-01-2011, 14:32
alkaniolek
Odp: [Zdjęcia] Przedłużanie rzęs - galeria i komentarze
cubaro
ja wlasnie robilam 1:1 nie probowalam jeszcze metoda blinka ;) najpierw musze perfekcyjnie opanowac 1:1:skacze: To jak z tymi rekoma... :D
22-01-2011, 16:44
mucha26
Do usuwania kleju z pierścionków i pęset aceton techniczny faje rade:) i tani jest:)
22-01-2011, 20:18
jamajka
ja też acetonem zmywam resztki kleju. Na szkoleniu też usuwałyśmy klej acetonem, więc to chyba powszechnie stosowane. Alkaniołek, pewnie w Twoim kuferku też aceton był, w tej buteleczce o której pisałaś (zapach na to wskazuje), więc kup w pierwszej lepszej drogerii kosmetycznej:D
22-01-2011, 23:20
alkaniolek
Juz kupilam dzisiaj, dzieki babeczki :D
23-01-2011, 11:42
cubaro
Odp: [Zdjęcia] Przedłużanie rzęs - galeria i komentarze
No nie wiem jak to Ci napisać, wydawało mi się, że tak jak wcześniej pisałam będzie zrozumiałe :(
23-01-2011, 13:17
mucha26
[quote=edytakon;236991]Dziewczyny polecam Wam rzeski od Ferbiuszki
Mam pytanko:
Czy klej u tej babeczki też kupowałaś. Ma ten szybkoschnący (1-2 sek.)?
A jeśli chodzi o rzęski, to czy ma pełen wybór długości i grubości?
23-01-2011, 14:35
dzikakura
wiecie co... co do babeczki od rzes.. przekleje Wam maila od,m ktorego dostalam, chyba sie dziewczyna nie obrazi,
klej nie jest szybkoschnacy, ale chyba warto go meic w kuferku, to 5 sekundowka, ja chce zamowic do blinka
to mail o rzeskach(dziewczyna tam podaje stronki,w ejsc, zobaczyc co oferuje, wszystko z tych stronek ma)
Dziewczyna pisze tam o platnosci za pobraniem, bo ja tak chcialam, ale wiem, ze edytakon dostala swoje rzeski, a placila przelewem, wiec chyba jest ok:)
(czy ktorys z moich kochanych adminow, moze ukryc te tresc, bo ja jestem neireformowalna i nie umiem)
23-01-2011, 15:20
edytakon
Ta rzeski sa spoko, klej niestety dla mnie sie nie nadaje, to chyba 10-15-sekundówka - tak jest chyba na mini opakowaniu :(
23-01-2011, 19:10
mucha26
Pięknie dziękuję :kwiatek:
24-01-2011, 20:13
Joannah
Hej Dziewoje :)
Prześledziłam cały wątek- mózg się aż lasuje, ale niestety- nie wiem jakim cudem - nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. Zanim je zadam odpisze krótko na pytanie, które pojawiło sie na ostatnich stronach.... albo zaczne od tego jak sie zaczela moja przygoda z rzesami.
Pewnego razu wygralam w konkursie pazurowym szkolenie i zestaw do rzes w pewnej firmie w Wawie, a bylo to roku 2009 :) Kurs jednak nie zaowocowal pieknymi pracami, ani tez pasja do tej dziedziny stylizacji. Próbowałam przedłużać, rzesy sie trzymały aczkolwiek sama stylizacja potrafila trwać ponad 4-5 godzin.
Jednak ja się nie poddawałam, na forach aż skwierczało od nowych zdjęć, a youtube kwitł w najlepsze filmikami z eyelashes extensions. Więc oglądałam, śliniłam się i znów oglądałam i ponownie rozczulałam sie nad idalnie wystylizowanymi rzęskami, aż do momentu w którym pomyślałam : LAMENTU dość - weź się w garść i zacznij to robić, skoro inni potrafią to Ty też możesz to robić.
Jako że byłam na krótkim urlopie w Polsce w październiku to postawnowilam skorzystac z okazji i wybrac sie na doszkolenie, wybralam firme Looksus Lashes, bo siedziba we Wrocławiu wydawala sie lezec najlblizej mojego miasta.
Jak pomyslalam tak tez zrobilam i wybralam sie do owej allegrowej Paci na doszkolenie.
Patrycja super wszysztko przedstawila i choc bylo to doszkolenie, to wydaje mi sie ze wyszlo nam na pożadne doszkolenie. To co bardzo ważne to fakt ze pokazala mi jak robic uzupelnienia, jak zdejmowac rzesy i korygowac te najbardziej zadziorne.
Juz na szkoleniu zeszlam z czasu 5h do 2,5h. I zostalam fanka przedluzania rzes. Wszystko bylo git majonez do pewnej styllizacji, otoz tu pojawia się moje pytanie, ktore byc moze obilo wam sie o oczy na innych forach.
Pracowalam do tej pory na kleju Looskus lashes STRONG PLUS, dla mnie super czas schniecia i delikatny polysk, bardzo przyjemnie mi sie nim pracowalo,
ale wydaje mi sie ze troche krotki ma czas trzymania się.
Oczywiscie wszystko zalezy od klientki, ale zwykle klientki przychodza ok.4-5 tydzien i maja moze po 20 rzes na kazdym oku( 40 razem).
Zastanawiam sie nad Nouveau Lashes, po jakim czasie zaczynaja wypadac waszym klientkom rzesy?
Moim klientkom po LL zaczynaja wypadać po drugim tygodniu 1-5 rzes dziennie.
Jak to wyglada u was?
Zazwyczaj po 8 tyg, klientka nie już w ogóle sztucznych rzęs, rzadko zdarzają się ewenementy, które dłuzej mają rzęski.
Poczytałam troszkę o kleju Nouveau Lashes i wyczytalam, ze niestety nawet przy uzyciu malej ilosci kleju, skleja sie delikatnie z innymi rzesami, tzn trzeba albo pompką dosuszać, albo rozdzielac co jakiś czas, by świeżo przedłużone rzęsy się nie sklejały,
no i jeszcze to, że w czasie upałów, klej nie trzyma za dobrze.
Czy ktoś zdementuje te informacje, lub potwierdzi?
A co powiecie na temat kleju firmy JB Lashes?
Pozdrawiam wszystkie rzeso-maniaczki.
P.S sorry za elaborat :D
24-01-2011, 21:40
Agnieszka Praska
bobas ja uzywam looksusowego kleju tylko profesional plus:) jestem nim zachwycona, piorunem schnie nie ma szans na sklejenie sie 2 rzesek :) i dlugo trzyma moje klientki przychodza co 4 tygodnie na uzupelnienia i maja wiekszosc rzesek, kilka zawsze jest do zdjecia i poprawki ale ogolnie super jest ten klej:)
24-01-2011, 22:38
Joannah
Wg. opisu wiaze na krótszy okres niz strong plus.
A może ktoś dysponuje zdjęciami rzesek po 5 tyg?
Albo przynajmniej po 4?
Bylabym bardzo wdzieczna!
Ja z samego kleju jestem zadowolona, jesli chodzi o prace, ale nie mam porownania z innymi no oprocz Ultra Strong firmy Krzak ktory chdozil kiedys na allegro za smieszne pieniadze i uczulal klientki :D
25-01-2011, 01:52
dzikakura
ja niestety nie pomogę. Ja glownie na 2 sekundówce SL-u pracuje i trzyma jak beton, zdjec nie mam rowniez, bo cale archiwum rzesowo-pazurowe mi wcielo(komp sie wsciekl, umarl i wszystko poszlo). Moje rzesy SL-owe rowniez trzymaja 4 tygodnie tak, ze sa przyzwoite
Teoretycznie powinno byc tak, ze im krotszy czas wiazania, tym krotsza zywotnosc rzes, chociaz jak widzisz nie zawsze tak jest:skacze:
25-01-2011, 09:27
edytakon
u mnie 3 tygodnie mur beton, jak jest 6 tyg - ostatnio sprawdziłam to klientce zostały AZ 2 rzęsy :(
korzystam z Ultra Bond SL
25-01-2011, 14:34
alkaniolek
Ja mam doswiadczenie w sumi tylko z SL.
Pierwszy klej jaki mialam i to byl ten z kursu to byl Ultra Bonding ( z fioletowa zakretka ). Trzymal bez problemu.
Teraz zamowilam sobie po raz pierwszy ten ultra strong i cos mi nie podchodzi, albo mam jakis felerny egzemplarz. Kazda narzeka na palenie, czerwone oczy jak wampir do 3 dni i wcale mi nie schnie w 2 sek, schnie mi dluzej niz ten Ultra Bonding, jeszcze musze dosuszac pompka, bo jakbym puscila to zaraz sie skleja rzesy. Nie wiem co z tym klejem nie tak, bo wszedzie czytam same pozytywy o nim!
Przyszly mi dzisiaj rzeski z Looksus lashes, jestem zadowolona :D Przyszly mi tez te tanie z allegro co byly po 10 zl i rewelacyjnie wygladaja! Az sie zaskoczylam! Zobaczymy jak na kims wyprobuje..
Co do tej babeczki, co dalyscie namiary to nie odpisuje :(
25-01-2011, 15:17
edytakon
alkaniolek napisz mi jakie rzeski chcesz to ja sie do niej odezwe jesli chcesz :)