-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
to sie tak mowi, ze lepiej nie ryzykowac i kupic w EF, ale moim zdaniem bez ryzyka nie ma zabawy :P czyli moge sie 'nadziac' na produkt z ebaya a moge sie nie 'nadziac' i byc zadowolona ze za smieszne pieniazki mam baze i top, ktory nie jest tani. zreszta mozna raz zaryzykowac i sie przekonac...
-
A czy ktoras z Was probowala mieszanki, baza Gelish, kolor IBD Just Gel, top Gelish?
-
Ja kupowałam na allegro u Leoberta. Też taniej a opakowania oryginalne, wszystko się trzyma więc nawet gdyby jednak była to podróba to ja byłabym z niej zadowolona :P
-
ale wiecie co, ostatnio dziewczyny mi uświadomiły, moja piersza kupiona hybryda byl to gelish harmony w EF na targach i on ma okrągłą nakrętkę... a na bank jest oryginalny...
-
to niby są takie różnice co poniżej miedzy oryginałem a podróbka . Jesli chodzi o mnie ja na allegro raczej gelish harmony bym nie kupiła
Cytat:
Napisał
Chocolata
-
Dziewczyny czy wasze Ins czy jak im tam też nie mają żadnych nazw i numerów na butelkach?
-
zgadza się..
Te Gelishe to jedna wielka zagadka ;)
-
Chodzi Ci o Ins? Te z Allegro? Zależy gdzie u kogo kupujesz? Ja raz kupiłam to miały numerki , potem u kogoś innego dokupiłam to miały nazwy napisane na buteleczkach... Chyba rożnie.
Miałam kupić base Gelish na Allegro . Ale napędziłyście mi stracha :(
-
Tak o te mi chodzi.
Kurcze te moje nic nie mają.masakra:/:
-
Cytat:
Napisał
karchola
Ja kupowałam na allegro u Leoberta. Też taniej a opakowania oryginalne, wszystko się trzyma więc nawet gdyby jednak była to podróba to ja byłabym z niej zadowolona :P
też mam od tego samego sprzedawcy i nie narzekam bo wszystko się trzyma i raczej nie sądzę żeby to była podróba a tańsza jest :)
-
Ja też sobie zamówiłam od tego sprzedawcy i dam znać jak dotrze i ją wypróbuje :) i mam nadzieję że te ins będą mi się trzymać z gelishem a jak nie to się przerzuce jeszcze na coś innego i nie drogiego. :P
-
Kochane....jakie polecacie hybrydy do pracy w salonie, chcialabym zamowic cala game kolorow ale te ceny mnie przerazaja. Pracuje za granica i nie chce zamawiac po jednym kolorze bo same wysylki sa dosc drogie. Poratujcie prosze :/:
-
a z jakich 'droższych' firm na pewno nie chcesz brac?
-
Zastanawialam sie nad Mistero Milano ale znalazlam podzielone uwagi wiec nie wiem. A ceny ponad 60 zloty to duzo poniewaz dopiero zaczynam i chce utrzymac niskie ceny.
---------- Dodano o godzinie 19:33 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:40 ----------
Chyba przestane sie bawic w poszukiwania i zamowie MM zamowie mniej kolorow ale chyba sie oplaci :ok:
-
MM ma czasami promocje + z kartą PAZNKCIE masz u nich już 10 % więc przy dużej ilości zawsze coś :)
A czy któraś z Was miała styczność z Gelish Structure Clear Gel?
bo się zastanawiam nad nim. Czy to faktycznie wzmocni pazurka.
Czy lepiej jakiś żelik chociaż ja żelowa zdecydowanie nie jestem... stąd soak off i to Harmony brzmi kusząco.
-
przsylaczam sie do pytania...
-
No właśnie czytałam tylko pozytywne opinie na zagranicznych pojedynczych stronach a tak to w PL nic.... :huh:
Przyjaciółka chce mi fundnąć żebym jej porobiła więc może spróbuje...:D
-
Myślicie, że do gelisha potrzebny jest ich oryginalny primer czy może być dowolny np. SPN.
-
ja mam primer gelisha jest on kwasowy bo wyparowuje po nalozeniu...
germana co do zelu to zrozumialam ze mozna go stosowac np 1 warswe przed hybryda w celu wzmocnienia paznokcia tak?
-
ja mam takie pytanie do was
od czego to zalezy ze jednej sie pazurki tryzmaja inne nie
lacze shellaca baze i wykonczenie z kolorkami z MM
w wiekszosci przypadkow nei dzieje si enic
u niektorych odpryskuje...
laczy ktoras z was te dwie firmy?? macie jakies problemy?
-
ja zauwazylam ze na cienkich paznokciach gorzej sie trezymaja nieraz jak na ktoryms dam troszke za gruba wrstwe to tez odchodzi za 2 dni a moze klientki sobie podpilowuja troszke? po jakim czadsie zglaszaja ci sie z problemem?
mam tez taka klientke ktora robi wszystko na gelishu i hybryda trzyma sie dokladnie 10 dni pozniej zaczyna odchodzic...
-
Germana to probuj z tym zelem i zdaj nam relacje :) ja juz kiedys tez o nim myslalam, zeby wzmacniac nim slabsze pazurki ale cena troche zniecheca ;)
A co do trwalosci hybryd to duzo zalezy od kondycji paznkoci naturalnych, na slabych sie niestety gorzej trzyma, ale mi na gelishu+ MM slabe pazurki wytrzymuja okolo 2 tygodni. No i duzo tez zalezy od tego co sie robi, jak sie duzo moczy, sprzata bez rekawiczek to wiadomo ze moze odpryskiwac, a klientki sie nie raz nie przyznaja :D (ja nic przeciez nie robilam) :D
-
ja wczoraj kupiłam na allegro baze i zobaczymy czy się nadziałam czy sie udało;)
-
Structure zakupiony wieczorkiem będę testować na swoich :cwaniak2:
-
Cytat:
Napisał
MURKA
ja wczoraj kupiłam na allegro baze i zobaczymy czy się nadziałam czy sie udało;)
O tak szybko kupiłaś? No to testuj szybko i daj znać bom ciekawa!
Jak będzie ok to dasz namiary gdzie kupiłaś...
Dziewczyny jakie wydajne te mini Gelish? Kurcze na Alle są po 54 zł/ 9 ml a te większe 63zł / 15 ml Nie wielka różnica w cenie a w pojemności spora...
Ciekawe na ile stylizacji wystarczają?
-
Co do żelu gelisha wzmacniającego płytkę przed hybrydą, też jestem ciekawa waszych spostrzeżeń.
Piszę tak dlatego, że kiedy SPN wypuściła swoją pierwszą hybrydę okazało się, że na naturalnych paznokciach u dłoni pęka ( na stopy rewelacja) i proponowali żeby cienką warstwą wzmocnić płytkę żelem. Niestety dalej pękało, z perspektywy czasu patrząc jak miałoby być inaczej jak żelu było za cienko. Każda inna stylizacja nie wytrzymałaby z prostej przyczyny brak krzywej. Więc tak myślę ten żel do wzmocnienia hybrydy gelisha MUSI chyba być czymś bardziej elastycznym od zwykłego żelu. Takie to były moje złe doświadczenia z pierwszymi hybrydami.
Co do wzmocnienia naturalnej płytki przed położeniem hybrydy znalazłam jeszcze coś takiego firma Sunflower
Sunflower i PORCELANA i PORCELANA EXPRESS i ZESTAW PORCELANA EXPRESS + PORCELANA TERMICZNA
jak dla mnie godne zastanowienia bo daje się tylko na końcówkę słabego paznokcia lub do likwidacji rozdwojonego paznokcia.
Jak na razie tylko mie to zastanawia :), nie mam z tym doświadczeń
-
Ten zel z Gelish jest zelem typu soak off czyli jest bardziej elastyczny niz klasyczne zele, dlatego idealnie sie powinin nadawac do takiego wzmacniania pazurka pod hybryde. Zreszta z opisu ze strony to wlasnie wynika :)
Żel Soak Off GELISH Hand&Nail Harmony Structure Clear 15ml
Żel budujący STRUCTURE jest bardziej gęsty od pozostałych produktów linii GELISH. Molekularna struktura wzmacnia naturalną płytkę paznokcia i zwiększa jej wytrzymałość. Jego uniwersalność daje styliście paznokci możliwości naprawy uszkodzonej płytki paznokcia oraz niwelowanie je niedoskonałości.
(opis ze strony EF)
-
loginka to że piszą na str nie znaczy że faktycznie tak jest.... ;)
niektóre hybrydy też niby takie świetne a okazują się bublami....
ja tam do wszystkiego podchodzę bardzo sceptycznie.
Pytanie czy faktycznie jakoś wzmocni pazurka w praktyce?
Czy się ładnie zdejmie ?
Czy więcej warstw nie będzie odłaziło?
Czy nie jest to produkt zbędny?
relacja live:
jak na razie właśnie robię i nakłada się super.
Co do wzmacniania, po 1 warstwie zielonego vita żelu i 2 warstwach sculpture jak na razie nie widzę jakiegoś specjalnego wzmocnienia.. :huh:
spory - za mega rozlewanie się na nim koloru. Mimo przecierania pędzlem, wacikiem,.. jutro zrobię podejście 2.
wniosek: po daniu 2,5 warstwy cieniutkiego koloru z MM i topu ( bo w 2 sobie nie poradziłam żeby wszędzie było kryjąco i ciut jeszcze maznełam tu i tam)
pazury zdecydowanie baaardziej twarde! aż jestem zdziowna. BARDZO pozytywnie.
jutro zdejmę i zrobię jeszcze raz może uda mi się nad nim zapanować.
-
germana testuj testuj bo to bylaby alternatywa dla miekich cienkich paznokci a takie klientki tez do mnie przchodza i hbrda trzyma sie gorzej... teraz testuje na wszstkich odzywke pomaranczowa vitagel jak to nie pomoze to mowilam im ze bedziemy wzmacniac akrylem albo zrobimy z 2-3 tg przerwy i odzywka evelin beda sie kurowaly ale wtedy to przez 3 tyg nie bedzie klienta....
-
A ja mam tak słabe paznokcie i czy daję normalnie bazę harmony, czy tą pomarańczową to slabo mi się trzymają , ktoś tu polecał pod lakier jedną warstwę - też na końcówkach nie mam już ani lakieru ani żelu po 2 dniach... może do moich cieniutkich paznokci nadawałby się ta porcelana ?
-
nefra testu bo jestes wiarygodnym krolikiem doswiadczalnym mam nadzieje ze cos wymyslimy skutecznego... a probowalas cienko akrylu?
-
Wiem Germana ze opis swoja drogą a rzeczywistosc swoją, dlatego cieszę się ze przestestujesz ten zelik i bedzie wiadomo co i jak :) a jak konsystencja tego zelu? mozna nim troszke nadbudowac pazurka czy on jest bardziej rzadki i nakladasz go cieniutko? Ja nie mialam nigdy do czynienia z typowymi soak offami oprocz "hybryd", no ale to wiadomo ze w pedzelku inaczej :)
-
Witam wszystkie Forumowicz ki , jestem tutaj od niedawna i mam pytanie ???????
Kupiłam dwa kolorki hybrytki indigo One Phase. Przetestowałam na koleżance płytkę miałam zdrową , jak już pewnie wiecie taj hybrytki nie trzeba bazy ani wykończenia ..
Ale niestety trzymała się trzy dni!!!!!!!!!! Pracuję , to zn. sprząta domy , czyli cały czas w ruchu rączki i woda , czy to mogło spowodować , tak krótki czas trwałości .....??
Proszę odpiszcie na moje pytanko
-
faktycznie w takich warunkach to ciężko,na stopach sprawdzają sie w 100% no ale wiadomo stopami nie sprzatamy :P utwardz moze przed polozeniem kolorku i juz (no ale to nie idea tego zelu )ja tak jednak robie ,jak wiem ze ktos ma slaba plytke i wszystko gra;)
-
isa - dziewczyny wczesniej pisały, że nie polecaja tych hybryd, po prostu sie nie trzymają. I nie ma co usprawiedliwiać ciężką pracą
-
-
Dziękuje bardzo za odpowiedz ,
zawsze można polegać na Was wspaniałe Kobitki :)
-
Witam Serdecznie! Zastanawiam sie nad kupnem zestawu ŻELE SOAK OFF - GELISH i w związku z tym mam kilka pytań?
1. Czy warto kupić?
2. Gdzie kupię w dobrej cenie oryginały?
3. Jakie kolorki polecacie, które preferują wasze klientki?
a może polecacie inne hybrydy, proszę o poradę bo zastanawiam się nad kupnem MM, INDIGO, Shellac CND i właśnie Gelish... nie wiem na co sie zdecydowac?
-
angelikapl Czytanie nie boli...ale pisanie po n-ty raz tego samego zaczyna.
:nie_powiem:
Co do Gelish Structure
Pazurki faktycznie wydają się twardsze,
schodzi ładnie. Przy odmoczeniu i mocniejszym szarpnięciu złazi całość płatem.
gęstość raczej dość rzadki chyba jak na żel ( ja żelowa niestety nie jestem więc ciężko mi się wypowiedzieć), ale do modelowania krzywych się nie nadaje bo się bardzo szybko poziomuje i rozpływa, więc ja dałam rade tylko cieniuteńko po całości go nałożyć. Drugą warstwę bardziej na środek i wolny brzeg.
Najbardziej mnie denerwuj to rozpływanie koloru na nim. Nawet jak przecieram wacikiem bezpyłowym... czy delikatnie czy dość mocno. żeby zetrzeć lepką warstwe to i tak jakoś tak ten kolor się na nim rozpływa bardzo i jakoś to słabo wygląda... strasznie długo się mordowałam żeby było w estetycznie.
Przy następnej aplikacji może sfilmuję...
-
Germana a może delikatnie zmatowić? choćby polerką?