Ja mam fotel kosmetyczny hydraulicznie rwgulowany i jestem mega zagowolona :D
Printable View
Ja mam fotel kosmetyczny hydraulicznie rwgulowany i jestem mega zagowolona :D
Agulusia coś w podobie? http://beautysystem.pl/pl/p/Hydrauli...2-wrzosowy/617 Podoba mi się ten wizualnie.
A jak z miejscem na górze? Ja jestem z tych co sobie klej i rzęsidła trzymają przy głowie klientki i się zastanawiam czy tam coś się zmieści w ogóle:/:
Dopiero co go otworzyłam. Wykleiłam 4 klientki. Jak dostanę klej od razu naklejam nalepkę z 9 miesięcznym terminem ważności, po otwarciu przyklejam nową nalepkę z Trzymiesięcznym terminem przydatności do klejenia. Ale tak jak wspomniałam : wzięłam buteleczkę w ręce i dziwnie szybko mi koreczek się poluzował.
Robiłam wczoraj reklamacyjne na nowiusim Bu+. Ja mogę klej i co miesiąc zmieniać aby tylko mieć pewność że nie będą leciały.
kochane jaki klej?
mialam hs5 sypaly sie
teraz ub+ testuje
a chce kupic golda a tu takie opinie:strach::strach::strach:
znalazłam ogłoszenie rzęs 4:1, musiałam się nim podzielić, co sądzicie, bo mnie przeraziły?
Holandia - ogloszenia - Niedziela.NL
Witam Aga też widziałam to ogloszenie, i się zastanawiałam ale po co chyba jest to , po prostu nie realne. :)
P.S. jestem wlasnie po przeczytaniu 1 i 2 watku, DziekujeWam wszystkim za cenne wiadomosci z waszego doswiadczenia. Zobaczymy tylko co ze mnie wyrośnie hahaha w sobotę próba na kroliczku. ?
O matko! co to ma być... te pierwsze zdjęcie wygląda jak jedno wielkie sklejenie..
Se kobieta wymyśliła metode hehe;)
Izi Ja również pracuje na takim łóżku jak agulusia ,a z miejscem to jest tak jak sobie klientkę położysz;) pozatym dla mnie jest idealne;)
aa no i ja nie mam tej poduszeczki, tylko swoją inna.
Agula Hol :o co to ma być? mamamija ... rzęsy wyglądają okropnie! 4:1 jak najbardziej tymi ultra lekkimi bym sie pokusiła... ciekawe jak ta modelka na zdjęciu wygląda z otwartymi oczkami, chyba nieciekawie skoro nie zamieszczono zdjęcia.
Rzęsy z norki tańsze od zwykłych ... ciekawe. I podoba mi się tekst : "Poprzednie vip foulr lashes tez jako pierwsza zaczęłam robić i tak samo spodobały się kobietą cena tez 45euro"
to już nie jest literówka :D
Choco ja chyba jednak zdecyduje się na leżankę SPA. Najgorsze, że aby ją zobaczyć fizycznie (tą co sobie wypatrzyłam) musiałabym jechać ponad 400km, a na to najzwyczajniej w świecie nie mam czasu:( Trochę się boje kupować "w ciemno" jedynie ze zdjęcia bez pomacania:nie_powiem: no ale chyba nie mam wyjścia. Wóz albo przewóz.
Izi, nasza kiwaczek ostatnio kupiła bardzo dobry stół kosmetyczny, używany, ale w bardzo dobrym stanie i za 150zł. ja pracowałam w salonie na podobnym i nie miałam miejsca, gdzie rzęsy umieścić. więc rozwiązaniem był stolik na kółkach, który przesuwałam do łóżka :)
ale ja mam zwykły fotel kosmetyczny. Izi chyba taki ma wlaśnie.
Ja od początku pracuje na takim:
Załącznik 71471
Dla mnie jest niby wygodny ale dla leżących po jakimś czasie... hymmm.... komfort zanika delikatnie mówiąc.
Pora wymienić na "lepszy model";) To jest składane bo z początku miałam zamiar się z nim przemieszczać ale szybko ten pomysł wybiłam sobie z głowy. Także może być coś większego i nie koniecznie poręcznego.
Na fotelu kosmetycznym leże czasem u Śmiesznej, ostatnio było nawet dość późno i chłodno i jak mnie kocykiem nakryła :love: to normalnie odlatywałam. Ale ja kosmetyczką nie jestem i nie mam zamiaru być więc nie wiem czy typowy fotel kosmetyczny jest dla mnie rozwiązaniem... tym bardziej że większość z nich zwęża się przy głowie tam gdzie ja swój cały majdan rozkładam:/:
może kupisz po prostu materac-piankę termoplastyczną? :)
tak fotel skubany sie zwęża. zrób jak radzi Marchewka na początek - połóż materac i będzie miękko, ale z kolei pewnie nie masz wolnego materaca . a z czasem poszukaj. tak przynajmniej nie będzie ci się bardzo spieszyło z kupnem.
Opcja Ali z materacem jest fajna, widziałam na żywo. U Marchewkowej obok klientki to jeszcze zatańczyć można :tancze: ;) Tylko że ja się obawiam zsuwania tym bardziej że u mnie pomieszczenie nie ustawne i do ściany nie da się dosunąć.
Głównie zależy mi na wygodzie osoby leżącej. Nie należę do ekspresowych stylistek. Nowe nieznane mi oczko to często nawet 3h:( a juz po 40min słyszę ten niefajny irytujący oddech zniecierpliwionej ofiary.
Łóżko chcę zmienić z racji przenoszenia w nowe miejsce, wiem że jak od razu tego nie zrobię to później nie będzie mi się chciało;)
Witam Was Kobietki!! :przytul:
Chciałam się tylko przywitać. Od kilku dobrych dni czytam i uczę się wszystkiego :)
4 lata temu miałam szkolenie w NL, ale niestety moja 'kariera' nie trwała długo :/:
Za 3 tygodnie mam szkolenie u Marchewkowy_Las :skacze::skacze:
nie mogę się już doczekać! Dlatego 'studiuję' forum od samego początku...
Myślałam, że tylko ja nie byłam zadowolona z kursu w NL ale widzę że jest nas więcej.
Mam nadzieję, że wkrótce będę mogła 'udzielać' się w Waszych rozmowach ;)
Cieszę się ogromnie, że znalazłam to forum!
Pozdrawiam!!
PatiOrlik witam w imieniu forumowiczek i gratuluję wyboru szkoleniowca - najlepszego z możliwych :)
Dziewczyny patrzcie na te ogłoszenie....
normalnie ręce załamywać z tą cena:(
no i jaka ekspresowa stylistka :), Zdrowie i uroda Gdańsk: Przedłużanie rzęś metoda 1:1
ostatnie foto z ogłoszenia zdradza dlaczego u tej stylistyki jest tak TANIO i SZYBKO:crazy:
A u mnie dzisiaj zawitała Pani z takim oto czymś :)
Myślałam że się popłaczę ściągając to. Masa stworzona ze śpiochów, kleju, tuszów i innych kosmetyków. Pod spodem rzęski na jakieś 9mm. A życzenie- jak najdłuższe. :mdleje: niestety nie mam zdjęcia po. A szkoda bo właśnie takie aplikacje to szał "przed i po".
Gorzka, trzymaj się :przytul: życzę jak najmniej takich widoków :D
Gorzka trzaskaj foty takich perełek, to dobra okazja do pokazania jak nie powinno a jak powinno wyglądać przedłużanie.
Ciekawa jestem jak Ci wyszło, bo po zdjęciach widać, że strasznie zmęczone i zniszczone rzęski pod spodem :(
choco-lashes, ja wiem jak to irytuje :( Nic nie zrobisz kochana, takich "stylistek" przybywa jak grzybów po deszczu. Ale liczymy na zdrowy rozsądek potencjalnych klientek.
szok, jak można tak zapuścić swoje oczy :o
Gorzka :wow:
dziewczyny mam do Was prośbę, wcześniej jak śledziłam wątek była mowa o spisaniu oświadczenia przez klientkę odnośnie tego że przykleja rzęsy danej grubości na własne życzenie/ryzyko, pojawiły się też ankiety z chorobami i przeciwwskazaniami do wykonywania zabiegów. Przejrzałam ten wątek i nie znalazłam tego, czy poratowałybyście mnie zdjęciami/ skanami jak to u Was wygląda lub pokierowały o czym nie zapomnieć albo ktoś ma lepszy wzrok albo orientuje się gdzie jest ten wątek. Pomocy!! :)Z góry dziękuję.
gorzka wiem co to za ból...:(
do mnie bardzo często przychodza dziewczyny z takimi rzęskami;( na wstępie to nawet nic nie mówie tylko wzdycham sama do siebie...;D
i to są w wiekszości ofiary takich stylistek które robią rzęsy za 40 zł...no masakra jakas nie moge tego przeboleć, ja kiedyś robiłam za 80zł.. to jak poszłam któregoś dnia do kurki kupić produkty i jej powiedziałam po ile robie rzęski to mnie postawiła na nogi i musiałam podwyższyć cene;)
za co teraz moge jej dziekować bo na tym nie straciłam;);*
No właśnie.
Ona do mnie mówi, że to są rzęsy sprzed ponad miesiąca. Zapewne już bardzo długo je maluje, przez co aż tyle się nazbierało i dlatego coś tam jeszcze się trzymało :D - po ściągnięciu tej lepkiej masy okazało się że pod spodem mało,którko i rzadko...
I ona mieszka w Norwegii, facet kasiasty a chodziła z czymś takim na oczach tyle czasu- dramat ;o
Karolasc Żadne zdjęcia ani skany takowego oświadczenia nigdy tutaj się nie pojawiły. Jeżeli jesteś kursantką Noble Lashes napisz do nich to Ci doślą. Jeżeli nie robiłaś u nich kursu musisz coś wykombinować sama. Ja nie mam, ciężkich nie robię. Pracuję na minkach max 14 i na mocnych rzęsach one nie obciążą.
podsyłały dziewczyny linki z tego co kojarzę na pewno. Coś wykombinuję jeśli nic nie znajdę :)
Były prośby o takowe oświadczenie ale sie nie pojawiło. Sama przeczytałam wszystkie wątki dokładnie :D
Pamiętam, ze któraś z Instruktorek Noble Lashes pisała, że takiego oświadczenia tutaj nie wstawi, bo wraz z zespołem Noble dość długo nad tym oświadczeniem siedziało. Kursantki Noble dostają wzór takiego oświadczenia po kursie.
Ach ... otworzyłam czarną listę klientek ... :cwaniak2:
Hm to ja mam taką klientkę z dokładnie dwa razy bardziej upaćkanymi rzęsami... Po doczyszczeniu i uzupełnieniu są takie ładne i świeże a jak przyjdzie na nowo to płakać się chce.. Wreszcie ją poprosiłam delikatnie, ale mimo, że była moją stałą klientką na razie się nie pojawiła od ostatniego razu.. Czasem nie wiadomo jak z tymi kobitami rozmawiać. ;)
Dziewczyny mam pytanie, Pani chciała się umówić na przedłużanie rzęs, tylko ma minimalne tiki na jednym oku. I stąd moja obawa, że może być to przeciwwskazanie do zabiegu? ! Bo wiem że mogę mieć utrudnione zadanie przy zakładaniu, ale obawiam się że może być przez to bardziej narażona na opary z kleju. Co byście poradziły? Może warto spróbować?
ja bym spróbowała. jeżeli tiki się pojawią w trakcie zabiegu, można na górną powiekę nałożyć płatek kolagenowy do separowania dolnych rzęs, unieruchomi on powiekę i powinnaś mieć problem z głowy :D
Dziewczyny jak radzicie sobie w podobnej sytuacji.
Dziewczyna przyszła do mnie 1 raz 6 tyg temu. Zrobiłyśmy 1:1 na 0,15-kach. PO 3 tyg przyszła i poprosiła o 2:1. Uzupełniłam 2:1 na 0,10. Przyszła wczoraj i beczy że wypadło jej znacznie więcej niż przez te poprzednie 3 tyg (leciało jej z jej własnymi rzęskami) i ze boi sie ze 2:1 za bardzo obciąża. Miała na oczach po tych 3 tyg około 70% aplikacji, młode rzęsy zdrowe, niepowichrowane.
Tłumaczyłam, że może teraz ma wymianę rzęs, że 0,10 są za lekkie żeby coś uszkodzić, ale nie bardzo chciała wierzyć. Sama nie wiedziała czego chce czy 1:1 czy dalej 2:1. Zaproponowałam nadal 2:1 ale jeszcze ciut cienszymi rzeskami - tak dla jej uspokojenia i na cienszych rzęskach mieszałam 0,10 z 0,07 - choc osobiście nie widzę takiej potrzeby.
W takiej sytuacji czuję się jka głupek i nie wiem jak wytłumaczyć klientce wymianę szybszą niz parę tyg temu. Choć wiem ze takowa moze byc - u mnie w ciągu ostatnich 4 tygodni wymienilo się okolo 70% rzęs - na bank bo sprawdzałam kazdą jaka leciała. A nie było mowy o obciążeniu - miałam na oczach mix czegoś pomiedzy 3:1 a hollywood efekt rzeskami 0,05 !
Pomóżcie, jak takiej wytlumaczyć ze wszystko ok ?
Czy na pewno wszystko ok, czy moze jestem w błędzie ?
:kwiatek:
Wszystko ok jak najbardziej ;) jak histeryzuje i nie slucha profesjonalisy to zrob jej zdjecie ;) u mnie pomaga niedowiarkom :P
oczywiście, że tak się zdarza, że rzęski np na jesień się wymieniają i nie jest to wina aplikacji 2:1 grubością 0,10. mi dziś klientka powiedziała, że w jakimś piśmie dla kobiet wyczytała, że ponoć kobiety, które noszą przedłużone rzęsy powinny robić przerwy 6 miesięczne, by rzęsy się nie niszczyły. ciekawa jestem, kto jest autorem artykułu :/:
Marchewko, producenci mascar:)
Haha, Cataleya, dokładnie powiedz jej że po rpostu linieje na jesień ;) zdarza się każdej, albo może okres miała. Mi podczas okresu moje rzęsy lecą jak durne.
Marchewkowy, takie artykuły piszą mega profesjonalistki od wszytskiego, za grosze... Albo tak jak Izi pisze... jak piszą źle to znaczy że ktoś im zapłacił.
hej :(
zrobiłam sobie fajny skrypt z informacjami tutaj wyczytanymi, ale poszedł na "śmietnik" razem z laptopem :(
Mam koleżankę, u której stwierdzono jaskrę, ma do oczu jakieś kropelki, które mogą powodować(tak mi pisała) np. ciemnienie rzęs. Czy ta choroba i ten lek dyskwalifikują dziewczynę i nie może nosić sztucznych rzęs? W moim skrypcie ze szkolenia o tym nic nie jest wspomniane :(
jaskra jest przeciwwskazaniem..