Oj dziekuje :D bardzo milo z Twojej strony, tylko ja bede musiala dokonac przelewu, bo mi nie wysle za pobraniem do Anglii..
Wiec chcialabym po gramie wszystkie C 10, 12, 14, 15 wszystko grubosc 0.25 :D
Printable View
Oj dziekuje :D bardzo milo z Twojej strony, tylko ja bede musiala dokonac przelewu, bo mi nie wysle za pobraniem do Anglii..
Wiec chcialabym po gramie wszystkie C 10, 12, 14, 15 wszystko grubosc 0.25 :D
To ja wstawie wam fotke rzesek po miesiacu, powiedzcie jak to się ma do waszych rzes po takim samym okresie.
Wstawiam najpierw fotke przed ( rzeski bratowej , wiem ze jeszcze w kaciku wewnetrznym moglam kilka wkleic)
http://oi54.tinypic.com/2ecdrf5.jpg
http://oi51.tinypic.com/23ld15y.jpg
Cały czas chodziło mi po glowie, skąd ja mam ten klej Ultra Plus- przekopałam wszystkie archiwa i fora i znalazlam wreszcie na mailu ze to z SL!
Nie wiem czy mieli jakas felerna serie czy jaki grzyb,
ale kupialam go dnia: 11 marca 2010 za 47 zł i....
i totalna porażka, oczy tak szczypały moją mamę po nim, że nie mogła nic robić, przez dwa dni w kuchni. Więcej go nie próbowałam, leży w kufrze i się kurzy.
Ja zrobilam kuzynce, ale myslalam ze miala takie wrazliwe oczy, zrezygnowalam z niego po 4 razie, bo stwierdzilam, ze cos jest na serio nie tak i to zadna nadwrazliwosc, moze faktycznie jakas felerna serie wypuscili, tylko, ze ja zaplacilam za niego 2 razy tyle co Ty i tez lezy, bo awantura trwa wypisalam wielkiego complaina do firmy, ktora rozprowadza produkty "blink" w Anglii i co wcale mnie nie zdziwilo firme ma "jakas" Polka, ktora zamiast sie tym przejac to jeszcze na mnie sie pruje. co za ludzie... Reszta produktow spoko, tylko ten klej, cos nie taki!
Kurczę, to naprawdę jakąś złą serię musieli wypuścić, bo ja od niedawna pracuję na Ultra Plus SL i też się bałam, że będzie drażnił Klientki, bo mam kilka takich bardzo wrażliwych, ale o dziwo jest wszystko ok. Klientki się nie skarżą, nic je nie drażni, nic nie piecze, jest ok.
U mnie również na lewym oku zostaje dużo więcej rzęsek. Jeśli chodzi o to porównanie to bywa różnie i zauważyłam, że to zależy od pielęgnacji klientek. Tym, które nie grzebią za często w rzęsach i nie stosują w nadmiarze kremów na i pod oczy to trzymają się miesiąc + 1-2 tygodnie przy utracie do 30%. A jak kiedyś pisałam, miałam dziewczynę, która przyszła po 2.5 tyg. i po moim przeczesaniu nie zostało więcej jak 10 czym byłam załamana (to był mój początek), teraz wiem, że maniakalnie smaruje się różnymi kremami, nie wiem natomiast jak jest u niej z demakijażem.
No ciekawe co piszecie, ja właśnie zamówiłam ten PLUS z SL, bo mnie tamten z kolei już denerwował, za długi czas czekałam i cholernie sklejał rzęsy. Co do rzęs też tam zamawiam, ponieważ robię tylko na 0.20, teraz dokupiłam 0.15 bo tak klientka chciała.
dziewczyny nie chcę być gołosłowna i wstawiam Wam fotkę rzesek od tej Ferbiuszki :) zebyście byly pewne jakosci, wszystkie rzeski rownej długości, rownego skrętu , pracuje sie na nich jak na SL i Looksus Lashes, ja robie sobie u niej zapasy, juz raz zamowilam i bylo ok, mysle ze i drugim razem tak bedzie
http://images46.fotosik.pl/544/6ab9e8195d2aa933med.jpg
Właśnie czekam na paczuszkę od Ferbiuszki:)
Dziękuję za odpowiedz, czyli to raczej nie klej ? :)
P.S A zastanawialiscie sie kiedys dlaczego na lewym oku sie lepiej trzymaja?
Ja kiedys myslalam ze dlatego ze praworęczne osoby nieświadomie , pocierają sobie wlasnie prawe oko, badz spia na prawym boku- ale to moje domysly.
Mi generalnie zawsze ladniej lewe oko wychodzi, moze dlatego lepiej sie trzyma ?
Cześć Dziewczyny. Normalnie muszę się pochwalić-wczoraj miałam pierwszą Klientkę na uzupełnianie z internetu-do tej pory tylko i wyłącznie z polecenia. Normalnie szok:) A tak poza tym, to podbudowała mnie, bo poprzednie rzęsy nie miała za dobrze zrobione... Przyszła do mnie mając już tylko ok. 20 rzęs na oko, ale na większości z nich miała grudy kleju... Nie za ciekawie toi wyglądało. Poza tym wydaje mi się, że miała bardzo nierówno poprzyklejane, bo do jednych rzęs miała poprzyklejane syntetyczne tuż przy powiece(no ok.2mm od) a na innych przy samym koniuszku rzęsy(już ledwo się trzymały). Z 3 mm była różnica między jednymi a drugimi. Odrosty chyba takie zróżnicowane nie są, com? Rzęsy raczej w równym tępie rosną... Co o tym sądzicie?
A tak w ogóle to wczoraj usiadłam i przeczytałam drugi raz ten cały wątek:) Jakaś za ambitna jestem:) stwierdziłam, że jeden raz to za mało, bo i tak się zapomina sporo, a jest w nim tyyyyyyyyle przydatnych informacji, że... I przypomniałam sobie jakie Wy dziewuszki mądre z tych rzęs jesteście-Kura to oczywiście wymiata, ale dla wielu dziewczyn też duży pokłon ponownie:) Jak dobrze, że ja na to forum trafiłam;)
ja tez uzywam z Secret Lashes Ultra bonding i jestem zadowolona , szybko schnie i wszystko OK
Ferbuszka z tego co wiem ma tylko gr. 0.25 a ja takich w ogóle nie robię, są wg mnie za grube. Te ze zdjęcia to chyba profil J, głównie robię na B i C.
Klej SL ultra bonding podrażnia oko niestety kilka moich klientek i boję się co będzie z tym PLUS.
Teraz miałam nie swoją klientkę na dopełnienie i przyniosła swój klej NL PRO5, mówię Wam masakra, po pół godzinie przekonałam ją na SL 5-min., fatalnie się nim robiło, ja już myślałam że ten Ultra Bond. jest dla mnie za wolny, ale tamten to już w ogóle, poza tym strasznie gęsty. Czy wy robiłyście kiedyś na klejach NL? Ciekawa jestem czy to norma. Jeszcze jedno ja kupowałam, jak pamiętacie do blinka PRO10 i ten tak samo gęsty, a może nawet gęstszy od PRO5. Oba kleje - zapewniali, świeże i nieotwierane.
Moja bratanica robi sobie rzęsy od 2 lat (tzn. nosi) i ma robione na klej z SL ten PLUS i zawsze ma po aplikacji podrażnione oczy, są zawsze zaczerwienione tego dnia, później dopiero przechodzi. To pewnie jest kwestia indywidualna, jedni są b. wrażliwi inni mniej lub wcale.
Kuciak - z tymi niby odrostami to jest wg mnie tak, one wyglądają na nierówne jak piszesz, a ja uważam że ten klej traci moc i niektóre się normalnie zsuwają. Jestem przekonana, że to nie jest odrost, który byłby raczej równy a nie takie różnice. U moich klientek też niestety zauważyłam to zjawisko zsuwania się rzęs, a co ciekawe jak chcę je usunąć pensetką to się skubane trzymają.
A wiesz, że w tym co napisałaś może tkwić przyczyna :), ja jestem leworęczna i myślałam, że z tego powodu lepiej wychodzi mi lewa strona, ale to chyba raczej to o czym pisałaś. Będę miała za jakichś czas klientkę leworęczną i się przekonamy heheh
A ja mam wlasnie na zmiane.. Jak przychodza na uzupelnienie to zawsze na jednym oku mniej na drugim wiecej, ale nie ma konsekwencji ze to prawe czy lewe..
Na poczatku jak robilam kolezankom to pytalam ze jak zauwaza rzese ktora wypadla to zeby sprawdzily zawsze czy wypadla z rzesa czy sama, mowily ze zawsze z rzesa.. No ale jak wiadomo nie zawsze sie przyuwazy te odpadniete.
Na zdjeciu to mi sie wydaje ze niektore rzeski wypadly bo sie odkleily, bo sa tam takie dlugie rzeski ktorych na pewno byc nie przeoczyla i bylo cos doklejone, bo w ciagu takiego czasu az tyle by nie urosly.. Tak sobie mysle tylko.. Moze blednie.. Mam na mysli to prawe oko...
ja mialam ostatnio wlasnie dziewczyne ktora przyszla do mnie na dopelnienie (Angielka). Ogolnie rzesy juz robi od roku non stop, bo jej siorka ma salon, ale ze o cos tam sie poklocily i moja kuzynka to jej kumpela, ta ja przyprowadzila i tez miala te rzesy na roznych poziomach jkaby nierowne i wiekszosc z nich na koniuszkach samych. Te z koniuszkow wszystkie pousuwalam removerem. Po prostu ta jej siostra caly czas jej robila dopelnienia, a rzesy sobie rosly, ona dopelnienia robi co 2 tygodnie i w ogole nie sciaga tych rzes, stad te wszystkie roznice..
Co do klejow, to ja na kursie pamietam jak nam mowili, ze klej absolutnie nie moze byc gesty..
Napisalam do tej babki od rzes e- maila, ale nie odpowiedziala.
Jak wy sie z nia kontaktowalyscie? Telefonicznie? czy przez Mail ?
Achh nie mam pojecia juz sama, ale jestem zalamana, nie wiem co zrobic, czy zmienic klej czy jaki pies.
Klientka, której ja robiłam te uzupełnienie pierwszy raz miała rzęsy robione i to było jej pierwsze uzupełnienie, dlatego tak się zdziwiłam, że taka różnica jest... Jak ciągle się tylko uzupełnia to ok, ale przy pierwszym uzupełnieniu... no nie wiem. Może Cubaro masz rację, że się osuwają, ale aż tak? Robiłam już uzupełnienia na swoich Klientkach i nie było aż takiej różnicy, dlatego tak się dziwię.
Mnie tez nie odpisala ale wspanial Edytka zaoferowala mi pomoc ( dzieki, dzieki ) i juz mam zamowione ;) super babeczko dzieki:skacze:
Bobasku jesli chcesz to daj znac, ta dziewczyna dopiero dzisiaj kolo 16 bedzie wysylać paczkę wiec moze sie zalapiesz, napisałam PW, bo w związku ze sporym zamówieniem, nie ukrywam ze licze na mały rabat :)
a ponizej wklejam jej ofertę
SKRĘT J
0,15gr - 9,10,11,12[mm]
0,20gr - 9,10,11,12,13[mm]
0,25gr - 8,9,10,11,12,13,14[mm]
SKRĘT C
0,20gr - 8,9,10,11,12,13[mm]
0,25gr - 8,9,10,11,12,13,14[mm]
SKRĘT D
0,25gr - 8,9,10,11,12,13,14,15[mm
jakby któraś była zainteresowana dajcie znać, ona rzeczywiście odpowiada na maile z opóźnieniem, ale paczka do mnie doszla raz to i drugi dojdzie :)
Jeszcze mi przyszło do głowy, tym klientkom-snobkom, co zwykłego mydła do mycia nie uznają, może im zaproponować mydło dla dzieci?
Ja makijaż zmywam mydłem mojego dziecka i jest wyśmienite, co prawda nie wiem czy nadaje się do traktowania przedłużonych rzęs, ale pewnie sprawdzicie / sprawdziłyście;)
[quote=edytakon;238963]Bobasku jesli chcesz to daj znac, ta dziewczyna dopiero dzisiaj kolo 16 bedzie wysylać paczkę
Edytakon, masz może telefon do tej ferbiuszki? Ja też czekam na przesyłkę i jeśli moja też ma wyjść dopiero ok 16-tej, to coś bym jeszcze domówiła. Z góry wielkie dzięki:kwiatek:
Kurczę, ja myślałam, że ta babka od rzęs to ma tylko jedną grubość i to 0.25, ale jak widzę to wszystkie ma. Ja też chcę w takim razie, a napiszcie mi jaka cena, bo chcę a nie wiem za ile :skacze: