samaron chba dobrze radzisz...
a po zmatowieniu dawac baze czy odrazu kolor?
germana a 1 warstwa zelu nie wstarczy jako podklad lub baza?
Printable View
samaron chba dobrze radzisz...
a po zmatowieniu dawac baze czy odrazu kolor?
germana a 1 warstwa zelu nie wstarczy jako podklad lub baza?
Dokładnie ten sam efekt jak gelish structure można osiągnąć dowolnym clear żelem soak off. Przy tym można wybrać taki, który odpowiada nam konsystencją. Wybór jest bardzo duży. Mnie najbardziej podpasował IBD builder. Kupiłam ten, bo w czasach przed hybrydowych zdarzało mi się, że czasem odłamał mi się rożek naturalnego paznokcia (noszę kwadraty) a builderem można było nadbudować na formie taki ubytek. Od kiedy robię mani hybrydowy, takie uszkodzenia już u mnie nie występują. Natomiast builder zużywam jako utwardzenie naturalnej płytki u koleżanek, którym paznokcie się łamią nawet pod hybrydą a chcą wyhodować sobie szpony. Wielkiego doświadczenia nie mam ale ze skromnych moich obserwacji stwierdzam, że hybryda na problematycznej płytce trzyma się dłużej z dodatkiem bezbarwnego żelu silikonowego. Taki żel, więc structure również można stosować w dowolnej ilości warstw. Pod kolorem, nad kolorem oraz tu i tu :D. Ważne aby zacząć od bazy a skończyć topem. Po raz kolejny, ze znudzeniem powtarzam - baza w środku nie jest potrzebna. Soak offów nie potrzeba matowić, można całkiem przemyć przed kolejną warstwą. Ja pilnika używam, wyłącznie dla nadania kształtu, spiłowania nadmiaru lub nierówności. Taka wielowarstwowa "kanapka" schodzi zazwyczaj w jednym płacie, ale warto przed odmaczaniem spiłować ile się da z góry aby odmaczanie trwało krócej.
Zmatowiłam właśnie przed zapomniałam dopisać ale i tak nie marszczy się na kawałeczki tylko złazi w całości. :wstydek:
Czytałam na jakiś zagranicznych stronach że dziewczyny radzą dać bazę i potem warstwy S.
Niektóre radziły dawać Structurka dopiero na kolor.
Piłować tez nie lubię dla mnie ważnym kryterium jest właśnie odmaczanie co tu jest ok.
Ignorantka - z dawaniem bazy pomiędzy nigdzie się nie spotkałam więc lepiej nie podsuwać nawet takich opcji :P :lol:
a tak na poważnie ja też uważam ( dobrze nałożone) baza na początek i top na koniec to połowa sukcecu.
I zaczął mnie kurcze ciekawić ten IBD ;p
Ogólnie co do S. To moje subiektywne odczucia więc też musicie mieć to na uwadze.
Była dziś u mnie babka z firmy kabos.
Znacie może te hybrydy?
Lakiery ich znam.,ale o hybrydzie nawet nie słyszałam.
Nie sugeruję aby dawać bazę pomiędzy :D. Kamillxx pytała i często powtarzają się takie pytania - czy na żel (szkielet, zmatowiony itp.) dawać bazę. Baza TYLKO na goły paznokieć! Pod kolor zawsze można dawać tą structure lub soak off. Na kolor, jeśli to są soak offy, na lakierożele taka konstrukcja będzie miej trwała. Używałam również soak off z allepaznokcie i cuccio (star nails). Jest różnica w jakości ale największa różnica była w cenie. Wszystkie spełniają swoją rolę (pogrubiają i usztywniają paznokieć).
Ignorantko :kwiatek: Chodziło mi raczej o takie małe przekomarzanie ^^ Bo czasami ludzie Tworzą "cuda" a ostatnio jak widać non stop są jakieś bardzo ambitne pytania :]
A ja na przedłużony akrylem czy żelem i zmatowiony paznokieć daję zawsze bazę bo z obserwacji widzę ze bez bazy hybryda szybciej się niszczy albo odchodzi jak gumka od zbudowanego pazurka.
Nie używałam akrylu ani "twardego" żelu. Chocolata na pewno dobrze piszesz. Trzeba mieć otwarty umysł na wszelakie możliwości. Plus zacięcie chemika w łączeniu różnych substancji, metodą prób i błędów :D.
Sandrus ja używam hybrydy kabosa i CDN. Różnicy w trwałości dla mnie nie ma. Jak się trzyna u jakiejś osoby to się oba trzymają, kiedy coś tam odpryskuje to po takim samym czasie. Chociaż można zauważyć, ale jedynie suptelne różnice podczas nakładania. Zaczeli wreszcie dawać fajne promocje.
Baza i top oczywiście i zawsze CDN :D
---------- Dodano o godzinie 23:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:09 ----------
Ignorantko, a co byś poleciła do wzmocnienia płytki pod shellaca i gelisha. Czy IBD się do nich sprawdzi. Mam klientkę z bardzo elastyczną i cienką płytką styraną po latach myślę zbyt gorliwego matowienia pod akryl. Shellac się jednak dobrze trzyma oprócz 1 paznokcia lewej ręki choć ona praworęczna, ale takie wzmocnienie to już coś. Inne "problematyczne" dziewczyny mają bardzo porozdwajane końcowki swoich paznokci, ale nie dają za wygraną, czy w takim przypadku coś da to wzmocnienie.
A kojarzysz może ich cenę.
Kurcze zapomniałam.
Katalog mam bez cen a to ceny mówiła mi ta babka
Już wyleciały mi z głowy:)
Dziewczyny, po prostu otwierają mi się oczy ze zdziwienia, macie taką wiedzę! takie doświadczenie! niesamowicie jest was poczytać. W skrócie- już z miesiąc przymierzam się czytając rózne posty dot. samodzielnego wykonywania w domu manicure hybryd. Do tej pory robiłam to w salonach ale przy dwójce małych dzieci jest mi trudno to czasowo pogodzić z godzinami powrotu męzula do domu;/ i całe umawianie mnie stresuje zamiast mieć przyjemność że wychodzę z domu i jestem "klient".Poza tym - aspekt 2 kasa. Jestem bardzo zadowolona z Gelisha i takowy chce zakupić przynajmniej baze i to coś nawierzch;P
Mam nadzieję ze mnie nie przegonicie i pomożecie uściślić co potrzebuję. Wątków jest cała masa ale większość linków niaktywna i ciezko tak naprawdę po waszych skrótach-wiem że nie wolno reklamowac sprzedawców-dojść co u kogo.
Więc czekam na wasze pw- jakby coś;P
Zakupy będę robić przed interent więc muszę mieć wszystko ładnie ponazywane;)
1. Lampę wybrałam taką:
Lampa LCD UV 36W + 4 żarówki na jedną dłoń z suszarką - fioletowa - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna
kupować tu czy gdzie indziej? taką czy inną-słyszałam rózne opinie-doradźcie, w sumie ta to żadna firma, żeby się nie okazało ze od razu po jakieś żarówki muszę lecieć, bo mnie mm przegoni-on uważa że powinnam wychodzić z domu by "sobie zrobić dobrze" a ja wolę tę kaskę wydac na co innego i już.
Jak zobaczy że po jakieś żarówki latam to mnie wyśmieje;P
2.Co potrzebuję:
1. Baza żel bazowy Soak Off Gelish Base Gel Foundation - (dużą normalną pojemność)
2. żal nawierzchniowy Soak off Gelish Top It Off ( dużą normalną pojemnosć)
3. Kolor czyli Soak off Gelish - a może np inna firma tańsza być kolorem dla tej bazy Gelisha? to MM to co? bo dobrze piszecie o tym Milano, będę pewnie potrzebować na początek 2-3 małe buteleczki. Gelish też widziałam jest mini ale cenowo mało się rózni.
4. co to jest Gelish Soak off Remover- czy to ustrojstwo do zmywania? czy to można zastąpić czym innym /jeśli to to;P
5. a co z odtłuszczaczem? jaką to ma nazwę ?- o raju pomóżcie dobre kobiety bo już wymiękam.Do tego jeszcze angielskiego nie znam.
6. Robiłam do tej pory w 2 salonach, w jednym miałam przeciągane pędzelkiem chyba ta bazę? a w drugim nie, jeśli trzeba to jaki ten pędzelek ma być?
o rany - widzicie że wiedzę mam nikłą i całkiem pomieszaną.
Zakupy w.w. planuję zrobić w Euro fashion.
Proszę o konkretne rady jeśli nie tu to na pw- będą mile widziane.
I pozdrawiam Was serdecznie ! Z góry dziękuję bo szukałam długo miejsca dla siebie na ten post;D :D
Kabos cena regularna 58 zł za 15ml. Promocja 2+1gratis. Zaloguj się na stronie, to będą przesyłać info o promocjach.
Pytam ,bo już sama nie wiem co kupić.
Mam mało mani hybrydowego zupełnie na naturę więc
Raczej nie na rękę inwestować mi bóg wie jakie pieniądze w kolory.
Na utwardzonych czy przedłożonych kładę ins.,który trzyma się jak beton ,
Gdyż jak wiadomo na sztucznym trzyma się wszystko.:P
Mam parę kolorów z Olivii nie wiem czy to nie to samo co Estetiq.
wklejam foto składu może którąś będzie tak łaskawa sprawdzić i porównać.
I one są ok.
Estetiq podobno również.
Znam jeszcze jedne z all,które były bardzo fajne i nie było
Z nimi żadnych problemów na naturze
Już sama nie wiem co mam kupić.
10x LAKIER ŻELOWY UV MANICURE HYBRYDOWY + GRATISY (2950207630) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Aleksja MM to Mistero Milano, hybryde mozna scignac pilniczkiem o gradacji 180 jesli nie chcesz kupowac removera (trzeba to robic bardzo delikatnie zeby nie uszkodzic plytki !!), a 'to cos' do przecierania to cleaner.
Jak bedziesz chciala wiedziec wiecej, to napisz do mnie prywatna wiadomosc - odpisze na pewno :)
ja nablyszczacz z Gelish zamowilam na allegro od LEOBERTA tak jak pisalam strone wczesniej i wydaje sie byc oryginalny.
a jako baze uzywam zielona odzywke vitagel zakupiona w EuroFashion.
Sandrus zauważyłam, że jak się coś zaczyna robić lepiej zacząć na produktach z górnej półki. Jak już trochę się zapoznasz z produktem i masz do niego zaufanie, wiesz czego się spodziewać w różnych sytacjach z różnymi paznokciami to można szukać alternatywy. Szczególnie jak brak środków. Chytry dwa razy traci. Jak coś jest za tanie to nie bez powodu.
Zaczełam od 2 kolorów a póżniej pytałam klientki które kolory im się podobają i je zamawiawam nawet po jednym (tylko dystrybutora mam na miejscu, a wzornik wyprosiłam). CDN, kabos (kabosa tylko kolorki) są ok. Z tego co piszą dziewczyny wierzę, że MM i Gelish też nie zawodzą. Najważniejsza baza i top - CDN lub gelish to zależy czy chcesz matowić płytkę czy nie.
nanami a czy zauwazylas jakas poprawe po odzywce jak sie trzyma kolor na odzywce/ ja mam pomaranczowa ale dopiero wszystkie klientki maja nalozona po raz pierwszy wiec narazie sie nie wypowiem...
Jak zrobić cieniowanie i przejćcie z koloru na kolor hybrydą. POMOCY;(
Próbowałam gąbeczką ale może nie taką, straszy tylko.
Nie wiem czy pytam w dobrym miejscu o to. A może ktoś ma odnośnik do innej stony bo ja nie znalazłam takiej.
moze wkozystaj pacynke do cieni ja bede pobowac w tym tygodniu jak ci wyjdzie wklej zdjecie
aleksja - nie lepiej Ci kupić najzwyklejszą lampę ? Po Co Ci na własny użytek z jakimiś bajerami ? Osobiście uważam, że to stracone pieniądze. Tym bardziej, że te 'nowsze' szybciej sie psują, a te starsze są niezniszczalne.
Odsyłam do tego tematu -> http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...uv-led-20.html
Una - http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...iowanie-6.html ^_^
Ja mam między innymi IBD ale wg mnie może być każdy żel (soak off jeśli będziemy chciały odmaczać nie piłować).
Miałam problematyczny paznokieć, rożek u kciuka, łamał mi się albo odpryskiwał ...aż zdałam sobie sprawę, że używam go jako rysika do pisania smsów na tel. dotykowym . Nadal to robię, bo tak mi wygodnie ale staram się już tak nie dociskać :haha2:. Z rozdwojonymi końcówkami będzie najgorzej. Zażelowanie pomaga ale trzeba bardzo starannie zamknąć brzeg. Musi być warstwa żelu ale nie może być za gruba, bo będzie odpryskiwać.
Aleksja a ja polecam Ci szkolenie hybrydowe, bo jeżeli nie posiadasz podstawowej wiedzy może Ci to wiele pomóc a firmy takie szkolenia mają nie drogie ... Zawsze to pewniejsze nizeli zrobić sobie krzywdę primerem pilnikiem przez złe nałożenie produktu czy ściągnięcie :)
dziewczynki a hybrydy z ins są ok? słyszałam że jest problem z ich ściągnięciem :huh:
A tak przy okazji dywagacji nt. gelish structure i innych bezbarwnych żeli soak off - są to doskonałe "bazy" do produkcji własnych żeli hybrydowych. Dodawać można pigmenty, miki, masę perłową, brokat, ...zeskrobany cień do powiek itp. Mam za sobą udany "produkt" połączenia zwykłego lakieru do paznokci (bardzo napignentowany) z żelem bezbarwnym ;].
Tak, też miałam różne próby za sobą dawno temu, jak jeszcze hybryd nie było, tylko, że wtedy i zdaje się dzisiaj też jest, kłopot ze znalezieniem dobrego a przede wszystkim odmaczalnego cleara SO.
Więc jak się pojawiły bazy - to na nich prowadzę experymenty ;) Oraz mieszanie kolorów.
Ignorantka możesz coś więcej powiedzieć na temat tej Twojej produkcji :D ? Ciekawe jak połączyć zwykły lakier z żelem. :)
Mieszałam lakier do stempelków konada, bo jest bardzo napigmentowany tak mniej więcej 1:1 z żelem. Ale aby krył, to trzeba było ze czterech warstw. Trzymało się to to tydzień. Później zdjęłam, bo miałam następny szalony pomysł. Są do kupienia "specjalne" żele do takich mieszanek z instrukcją w jakich proporcjach mieszać oraz całe zestawy z buteleczkami dla majsterkowiczów. Gdzieś zapisałam linki ale nie mogę odnaleźć. Nie skusiłam się, bo gra nie warta świeczki.
dzięki wielkie dziewczyny za te rady, lampa taka najzwyklejsza ok 80 zł patrzyłam ale ten włącznik ma z tyłu i jakoś tak lepiej chyba dołożyć te 40 zeta.
powiedzcie proszę co z tych produktów muszę mieć?:
1. aceton- jakiś konkretny? co i gdzie wy kupujecie?
2. odtłuszczacz - proszę o nazwę
3. baza- Baza żel bazowy Soak Off Gelish Base Gel Foundation
4. kolor
5. żel nawierzchniowy Soak off Gelish Top It Off -na kolor - czym to się różni od Gelish Soak off Remover
?
nie jestem pewna punktu 5. ten Remover to zmywacz czy nabłyszczacz juz zdurniałam całkowicie....
nie znam angielskiego i nie chcę zamówić czegoś niepotrzebnie
Wiele nie pomogę,ale aceton to aceton ja mam z silcare.
odtłuszczacz to np.cleaner.
Co do punktu5
remover jest do usuwania.
Aleksja musisz więcej poczytać aby orientować się w produktach, jeśli chcesz je z sukcesem używać :yess:
Moja proponowana lista zakupów:
1.Lampa z sensorem ruchu - "luksus" wart ceny
2.Aceton kosmetyczny - nie z castoramy :D ( +woda + gliceryna = remover)
3.Alkohol izopropylowy, sam będzie cleanerem (aceton + alkohol 1:1 = ph Bond)
4.Ręczniki Regina z Tesco, mniej pylą od wacików bezpyłowych (pociąć)
5.Baza - Soak Off Gelish Base Gel Foundation
6.Top - Soak off Gelish Top It Off
7.Kolor, każdej marki, która jest odmaczalna (proponuję gelish - jako czysty soak off można mieszać kolory, kupisz biały do frencha ...a dodając go do każdego innego uzyskasz nowy kolor).
8.Folia grillowa (gruba)
9.Gliceryna
Jest jeszcze parę przydatnych gadżetów.
Ignorantka- o jak bardzo ci dziękuję;) i nie denerwuj się;) ja próbować będę wyłącznie na sobie więc strat w ludziach nie będzie;P najwyżej w pazurach, spoko, już pół roku chodzę na gelisha do salonu więc mniej wiecej wiem co się robi po kolei z tym, że te nazwy mam nieopanowane zupełnie;D
właśnie o takie "jak chłopu na granicy" mi chodziło
dzięki
a moja lampa ta co wybralam to chyba ma ten sensor ruchu
Lampa LCD UV 36W + 4 żarówki na jedną dłoń z suszarką - fioletowa - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna
nazywa się toto "czujnik włożenia dłoni" ?
i takto klientki odchodza :haha:
kupuja sobie lampy polecane lakiery robia sobie i kolezankom a my
narzekamy ze maly ruch w salonie:leze::leze::leze::leze::leze::leze::leze:: leze::leze::leze:
hehehe :przytul:
chociaż nie wydaje mi się, ja muszę przynajmniej 5 dni wcześniej się zapisać żeby umówić się na odpowiadającą mi godzinę, a jak chcę ustrzelić wolny termin to tak 2 dni wcześniej to może jest szansa pod warunkiem że nie zbliża się weekend lub sylwester etc.
poza tym ciekawe ile takich domorosłych klientek, którym nie wychodzi tak jak trzeba, wraca potem do tych "opustoszałych" salonów:piatka:
Jakas tam część wraca.
Zazwyczaj te,które porwały się na przedłużenie
Szczególnie na szablonie.
Hybrydowe uciekinierki już tak nie wracają.
Położenie hybrydy jest zdecydowanie mniej skomplikowane
Więc wola dziergać w domu nawet wtedy kiedy "paznokcie z
Salonu"bardziej się im podobały.
Temat rzeka.więcej się nie rozpisuję.bo to nie ten wątek:P
Znalazłam link do żelu, który po zmieszaniu ze zwykłym lakierem do paznokci ma dać hybrydę :/:. TUTAJ
moje drogie jak sprawuje sie hybryda ibd just gel?
czy mocno matowicie plytke przed nalozeniem bazy?
ja po nawierzchniowym przemywam spirytusem salicylowym z apteki... chyba to nie szkodzi hybrydce...
Nie do końca się z tym zgodzę - manikur robię sama od zawsze, na pedikiur chodzę do jednej i tej samej dziewczyny od dobrych kilku lat. Jest ona w swoim fachu rewelacyjna - umówić się do niej na godziny południowe graniczy z cudem, kalendarz ma wypełniony do końca roku, tak tak - do końca roku. Wolne terminy jedynie w godzinach 9-16 a i to za dwa miesiące. Pracuje od 8 rano do 20. Ceny średnie - dokładność i znajomość fachu - doskonała. A to wszystko w dużym mieście, gdzie salonów mnóstwo. I tak myślę że o tę dokładność a nie prędkość chodzi najbardziej...
Ale o czym Ty piszesz?
Mowa była o tych,które same próbują swoich sił w domach.
Kobiety,które "już wiedzą"na czym polega manicure hybrydowy
W większości wolą zrobić to same w domowym zaciszu po kosztach.
Ta większość to młode dziewczyny,dla których każdy grosz
Się liczy i koszt ok.50zł za hybrydę to majątek.
Złożą się z koleżanka na tani zestaw i są najszczęśliwsze na świecie.
Za to Panie.,którym przedłużenie na szablonie wydawało się bułka
Z masłem wracają zawsze.
Do tej grupy też się zalicza bardzo młode osoby.,które oszczędności
Szukają dosłownie wszędzie.
Sama robię zakupy dla dwóch znajomych- klientek,które przedłużenie robią
U mnie a uzupełniać starają się same ze względu na mniejsze koszty.
Ja tam nie widzę w tym nic nienormalnego.
Oczywiście są to osoby,które znam a nie zupełnie obce.
Z farbami czy profesjonalnym kosmetykami do włosów jest to samo.
Jak kogoś stać płacić za usługę plus produkt to idzie do fryzjera.
Jak go nie stać to kupi w hurtowni i poprosi koleżankę o ufarbowanie
Włosów.
Hey dziewczyny ostatnio kupilam EstetiQ hybrydki dwie na spobowanie i mamie tryzmaja sie rewelacyjnie:)
takze chyba bede je zamawiac po co wydawac tyle kasy na shellaca czy inne drogie firmy:powiem wam jedno chodze do kosmetyczki na brwi i duzo rozmawialy o pazurkach hybrydach i mowila mi ze ona w salonei maial kabosa wlasnie
i przyszla przedstawicielka Cosmetics Zone do salonu i pokazywala jej hybrydki po czym ona wziela swoje z kabosa bo mowi ze chyba podobne odcienei ma
no i okazalo sie ze sa identyczne!!!
Wiosek jeden ta samam rozlewnia inne butelki i placimy za firme
kabos 80z; badz na firme okolo 55 natomiast cosmetic zone cena za hybryde to 20zl.....
jestem w szoku!!
ciekawa jestem czy inne firmy tez tak maja