Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Ja powiem tak - zaczelam z zestawem startowym Simply Nails. Przy uzyciu primera BARDZO ciezko schodza (nieszcza bardzo plytke). Ale trzymaja ladnie, mi ponad 2 tygodnie sie trzymaly, na koniec sobie je zaczelam obskrobywac" nerwowo. Za to bez primera daja sie ladnie zeskrobac.
Teraz zamowilam juz Bluesky i czekam na nie niecierpliwie.
Co do Simply Nails, to maja fatalne butelki - szybko mi sie "przekrecil" gwint na zakretce i teraz musza stac tylko pionowo, bo sie wylewa...
Ja juz 2 tydz. testuje na moich lekko utwardzonych naturalkach INS kolorki bo base mam inna tez testuje ja ;)
Ale co do kolorkow to mi jak narazie wszystko sie dobrze trzyma 2 cieniutkie warstwy ladnie pokryly kolor juz ale jak ktos chce bardzo pokryc to 3 cienkie max moim zdaniem.
Dodaje wzorniczek z kolorami mam nadzieje ze pomoze w wyboze jakiegos kolorku i ze jest w odpowiednim temacie ;)
dziekuje dziewczyny za odpowiedz ad zmywalnosci tych lakierow.
teraz to juz mi chyba nic innego nie pozostaje jak pozbyc sie nowej lampki.
spodziewam sie dziudziunia wiec tez nie bede miala czasu na bawienie sie w te hybrydki.
Ja w trakcie testowania Magic Nails- 13 dni i wszystko ok. :), oprócz pajączków na 2 pazurkach, które były bardziej miękkie niż inne. dziś zrobiłam odnowę tymi samymi kolorkami. Nałożyłam bazę tylko na odrost, 1 warstwę koloru na odrost i drugą warstwę na całość, na koniec oczywiście nabłyszczacz :)
Witam
Moje drogie, mam pytanko, czy któraś z was używa latarki led do utwardzania hybryd? Jestem ciekawa czy jest sens kupowania tego, i czy rzeczywiście wystarczy kilka sekund utwardzania.
Witam,
przetestowałam i polecam:Nailene SensatioNail Starter Kit, Raspberry Wine: Makeup : Walmart.com
ale musicie mieć dostęp do kogoś w USA - dostępne w każdy sklepie Walmart, cena z lampa led - primerem, podkładem, lakierem, topem, cleanerem, pilniczkiem, wacikami (wszystko na 10 manikiurów, lampa oczywiście jak lampa, starczy na dłużej). Cena 50$ więc atrakcyjna, lampa działa od 110V do 240V (w USA jest inne napięcie niż w Polsce, więc jest lampa jest i na USA i na Polskę)
Pozdrawiam:)
Cytat:
Napisał
janielcia
Witam
Moje drogie, mam pytanko, czy któraś z was używa latarki led do utwardzania hybryd? Jestem ciekawa czy jest sens kupowania tego, i czy rzeczywiście wystarczy kilka sekund utwardzania.
Utwardza w kilka sekund, nie ma sensu kupowania !!
Kupiłam w necie za 14zł z przesyłką, gdybym dała więcej byłabym baaardzo zła.
Robienie mani po jednym paluszku jest upierdliwe. Promienie UV z led są bardziej skoncentrowane, działają prostopadle - w skrócie, trzeba cały czas poruszać latarką aby równomiernie utwardzić żel na płytce.
Teoretycznie gdzieś w podróż awaryjnie można zabrać, tylko po co - hybryda u mnie jest w idealnym stanie aż do czasu, kiedy i tak wszystko muszę zdjąć z powodu odrostów.
Cytat:
Napisał
DiamondShine
a ja mega sie zawiodłam na hybrydzie z Mistero Milano 'żar salsy' :( nie kryje... 3 warstwy i nic... wlasnie, tez chce sprobowac z indigo neonowa pomarancz. ma ktoś? jak z kryciem
ja mam i jest super :)
1 warstwa kryje zadnych przeswitów,
Niestety kupilam orange i red neon i sa bardzo do siebie zblizone :(
ale krycie i konsystencja rewelacja
Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was używa lakierów hybrydowych INS Germany lub Max Nails? Kupiłam niedawno zestaw i nie bardzo wiem czy to wada lakierów czy może ja coś robię źle ale lakiery obu w/w marek nie schodzą za pomocą acetonu :( w ofercie było wyraźnie napisane, że zmywa się je acetonem a próbowałam już 3 różnych i nic... Pomocy!
Mkay hybrydy trzeba najpierw lekko spiłować - zetrzeć wierzchnią warstwę, moczyć w acetonie bądź trzymać zawinięte w nasączony nim wacik (w folii alu) kilka lub nawet kilkanaście minut. Potem zeskrobać to co zostanie. Z forumowych doniesień wynika, że tańsze żelo-lakiery raczej w acetonie nie schodzą.
Cytat:
Napisał
alkaniolek
Czesc babeczki
Chcialabym sie poradzic. Zakupilam sobie wlasnie shellac kolorek GOTCHA. Zrobilam wszystko tak jak filmiki z instrukacjami, czyli baza 10 sek 2 krycia kolorem po 2 min i na koniec top coat na 2 min.
Zrobilam juz na sobie na kolezance i kuzynce, na kazdej z nas wyszly takie jakby smugi, wszystko pieknie sie blyszczy, ale kolor nie jest rownomierny i np. koncowki paznokcia biale przesiwtuja i takie ciemne smugi- jakby kolor byl nierownomierny. Nie wiem co jest tego przyczyna, moze cos doradzicie? Myslalam ze jeszcze jedno krycie czyli w sumie 3 krycia kolorem pomoga, ale nie pomoglo i "smugi" pozostaja w dalszym ciagu... Nakladam tez tak jak pokazywali od gory do dolu na 3 razy...
Kochana a wymieszałaś buteleczke przed otwarciem???? Kolory z Shellac trzeba dobrze wymieszac....:D
Dziewuszki a znacie hybrydy z tej firmy? Lakier żelowy wrzosowy 15ml nr.54 - EM NAIL, tipsy, manicure hybrydowy, Alessandro, lampy uv, żele, lakier, paznokcie, kleje do tipsów, tipsy naturalne, kobieta, uroda, piękno, sex, palce, ręce, dłonie, kosmetyka, stylizacja, do tipsów, żel u
czy to bubel, a moze nie ?
Ja je miałam. Kupiłam na targach w Bydg. czerwień i bazę/nabłyszczacz. Baza paskudnie żółknie! Pazurki trzymały mi się miesiąc bez 3 dni. Nie ma doświadczenia ze ściąganiem hybryd z innych firm, ale te po spiłowaniu nabłyszczacza i owinięciu acetonem całkiem nieźle odchodziły, choć ja i tak wolę po namoczeniu spiłować je :)
Macie jakiś tani dobry nabłyszczacz?
Cytat:
Napisał
nanami7
Dziewuszki a znacie hybrydy z tej firmy?
Lakier żelowy wrzosowy 15ml nr.54 - EM NAIL, tipsy, manicure hybrydowy, Alessandro, lampy uv, żele, lakier, paznokcie, kleje do tipsów, tipsy naturalne, kobieta, uroda, piękno, sex, palce, ręce, dłonie, kosmetyka, stylizacja, do tipsów, żel u
czy to bubel, a moze nie ?
Miałam ich hybrydy.Są ok:)Trzymają się bez zarzutu.
Ja mam pytanko odnośnie hybryd z Mistero Milano. Jak z odmaczaniem w acetonie? Ładnie schodzą?
Zamówiłam kilka kolorów do stosowania razem z bazą i topem z Harmony. Ciekawi mnie tylko czy będą się tak ładnie odmaczać jak z kolorem z Harmony :D Może ktoś już usuwał takie połączenie?
Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi :)
bylo już pisane milion razy.
trzeba spiłowac nabłyszczacz i później moczyć, jednak nie schodzą 'idealnie'
Już sam napis Lakier Hybrydowy bez przecierania brzmi mało jak dla mnie wiarygodnie;) Wszystkie jakie mam hybrydy się przeciera. Ale może to jakieś CUDO ;)
Odp: Żelo - lakiery / Shellac
Kochane wiem, że w tym temacie pisałyście o bazach wszelkiego rodzaju, jedne polecałyście inne odradzałyście, ale biorąc pod uwagę, że wiele z Was testowało różne firmy, to chciałam zapytać, z których baz byłyście najbardziej zadowolone (ze względu na kompatybilność z różnymi kolorami)?
Ponieważ mam mało miejsca w pudełeczkach oraz ze względów chociażby finansowych wybieram produkty typu 2 w 1.
Indigo był moim faworytem dopóki nie zżókł już o tym pisałam, teraz mam nowego i jest to baza/top z NC.
Trzyma się ze wszystkimi firmami, które mam (mm, indigo, harmony, sunflower oraz duo z impression), piękny połysk, naturalki też nim traktowałam i nosiłam ponad 3 tygodnie (tylko 2 warstwy).
A jak ze ściąganiem go samaron?
Sami "baza/top NC" to nails company? szukam na ich stronie i znaleźć nie mogę :( Mogłabyś podesłać jakiegoś linka? :)
http://www.nailcosmetics.pl/product_...roducts_id=789
bazotop z Nail Cosmetiks...:skacze:[COLOR="Silver"]
Shellac Asphalt + Neglegee :yess: