To ja mam podejrzenie,że Estetiq i Olivia to jedno i to samo.
Nie wiem też czy hybryda A.t.a też nie to samo:)
Printable View
To ja mam podejrzenie,że Estetiq i Olivia to jedno i to samo.
Nie wiem też czy hybryda A.t.a też nie to samo:)
mam olivie i estetiq sprawdzalam na buteleczkac sklad jest w innen kolejnosci i na butelce estetiq niewyraznie napisane malym drukiem....
wiec jak zrobie zdjecie i tak nie bedzie widac co do estetiq mam oststnio problem bo na cienkich pazurkach slabo sie trzyma wycieraja sie koncowki a na twardych oststnio klientka przyszla z 3 tyg odrostem i wszystko bylo ok
myslalam juz aby pod hybryde dawac cienko zelu lub akrylu aby lepiej sie trzymaly ...
jak robiue na akrylu trzyma sie wszysdtko super rzadnych przetarc...
Dziewczynki bo ja mam problem z hybrydami INS, kupilam na probe trzy kolory i bazę 2w1 też INS i robię wszystko po kolei:
Matowię pazurka
Nakładam primer
baza (do lampy) przemywam
kolor (do lampy)
nie przemywając koloru baza czyli finish ( do lampy)
przemywam na koniec.
I na niektorych a nawet większości paznokci baza na koniec tak jakby nie do konca się utwardzała, środek jest utwardzony, a boki na przykład są nienabłyszczone, tak jakby baza w niektorych miejscach zeszła po przemyciu końcowym. Czy to może być wina tej bazy, generalnie po cenie już widać, że rewelacji sie nie można spodziewać( jakies 16 zł), ale kolor hybrydy od nich ladnie sie utwardza, nic sie nie liftuje, bo zabezpieczam wolny brzeg itd, a baza mimo ze robie dokladnie tak samo jak z kolorem, odwala mi takie rzeczy. Czy któraś z Was też miala takie przeboje z tą firmą? Bo chcę kupić Estetiq, ale troszke się zraziłam, że moze ja się do manicuru hybrydowego nie nadaję i wywale kase w błoto ;/
Myślę,że to zdecydowanie wina tej bazy/topu.
Mam trochę kolorów tej firmy,łącze z nablyszczaczem innej
I nic takiego się nie dzieje.
Generalnie znam problem.
Miałam podobny z topem silcare jak i z tym nielubianym la perl.
Patrycja, ja nie przemywamy bazy ;)
Mnie się INS trzyma w miarę, ale na bazie Harmony i na pewno nie rozpuszcza się w acetonie.
Podstawa to dobra baza :) Uważam, że już lepiej dołozyc troszkę do tego Estetica czy Magic Nails a INS uzywać jako żel kolorowy na szkielet żelowy ;).
dziewcyzny a co z baza i wykonczeniem gelisha warto kupic??
czytalam posty widze ze chwalicie
ktoras zamawiala od lamberta z allegro i jestem ciekawa jak...:)
aaaaa... czyli ins nie zejdzie tak łatwo w acetonie? podobnie chyba jak hybrydy termo z alle.... zejdą, ale przy solidnym skrobaniu kopytkiem. lecz cena kusi... to warto kupić czy nie? oczywiście do użytku jako hybryda. wrzucałyście wzorniki i wiele z was je ma.
istotko ja kupiłam ostatnio u e-paznokcie na allegro cena praktycznie taka sama, a przesyłka juz była na drugi dzień!
Malutka warto kupic, uzytkownik leobert jest sprawdzony.
gelish to gelish
:)
Ins jak najbardziej,ale albo na przedłużony pazur
Albo na utwardzony.
Chociaż nie powiem bo ciekawość silniejsza i dałam znajomej
Na naturalne paznokcie.
Rzecz jasna na bazie i z topem innej firmy.
Po tygodniu noszenia wyglądały idealnie.
Zobaczymy po dłuższym czasie.
Ja kupiłam te hybrydy,bo mają fajne kolory i czasem już jedna warstwa
Wystarczy.
no ja tak mam shellac baza i top, ale dla mnie bardzo słabo się trzymały, tydzień, półtora, ale pięknie schodziły w acetonie...
kupiłam mm baza 2w1 rewelacja, trzymają się nawet 4 tyg.ale ze ściąganiem ciężko...
mam termo z alle i ściąganie jeszcze gorsze!!
teraz kupiłam gelisha;) już się naczytałam, że łączycie z gelishem wszystko:)
na króliczku jednym mam baza gelish, kolor mm, top gelish;) ma dać znać jak się trzyma...
ok. kupię sama ins jakiś kolorek i sprawdzę!
p.s. Sandruś daj znać za jakiś czas jak się trzymają te ins na naturalku;)
Oczywiście,że dam znać:)
ja pracuje na topie i bazie gelish kolor estetiq
na twardych pazurach trzyma sie ok na cienkich slabo...
moze na cienkie baza z mm jest rozwiazaniem
evelinka moze4sz przetestowac baze mm na cienkich pazurach...
kamillxx
Tak to właśnie jest.Na słabszych i cienszych wszystko się gorzej trzyma.
Taki biedny paznokieć,który za przeproszeniem się na lewo i prawo
wygina nigdy nie utrzyma materiału tak dobrze jak zdrowy i twardy
Paznokieć.
Myślę,że szkoda wydawać na następną bazę skoro powód tkwi
Zupełnie gdzie indziej.
Jeśli klientki nie mają nic przeciwko kładź im cienko żel czy akryl na naturę i dopiero
Kolor hybrydowy.
U mnie niestety te "natury" tego nie chcą.
No bo jak to.?miała być tylko hybryda a tu coś jeszcze co tak niszczy
Paznokcie.?!
I weź takiej przetłumacz.
kamillxx mm 2w1 stosowałam na swoich cienkich pazurkach po ściągnieciu żelu, spisał się lepiej niż shellac! nosiłam aż do ściągnięcia acetonem;) zero zapowietrzeń, tylko dobrze pokryć wolny brzeg!!
a estetiq jest taki elastyczny? nie pęka? bo kupiłam kiedyś color it z silcare, ale właśnie był twardy jak żel;(
Sandruś a jakbyś kładla soak offa? albo silikonowy żel (ja mam sf)? też mogłabyś ściągać acetonem;) i Panie by nie marudziły....
ja silikonowy mam na stopach jako bazę, kolor mm x2, top mm :) i już tydzień i wszystko ok., a na rękach mam silikonowy już też tydzień, fajny taki elastyczny pazurek, ale twardszy! mam sam silikon 1 warstwa i bezbarwny lakier, nic się nie zapowietrzyło! brzegi pokryte i nic się nie rozwarstwia!
Color it to porażka.
Zarówno kolory jak i baza/top.
Tego to już w ogóle nawet wrogowi bym nie poleciła:D
No właśnie co fajnego na naturę prócz sf?
Czytam,że w większości dziewczyny używają twardych żeli,
Bo jest z nimi mniej problemów w użytkowaniu.
no ale właśnie używanie twardych żeli mija się z celem używania hybryd:/ ja spróbuję na silikon sf jako bazę, hybrydę kolor mm i top gelish! dam znać;)
Dziękuje za odpowiedzi, czyli tak jak myslalam, problem tkwi w tej bazie, cóż, kupię sobie baze i nabłyszczacz Estetiga, na dobry początek, a jak moje klientki pokochają hybrydy, to zainwestuje w baze i top z Gelisha :) dziękuje jeszcze raz! :):kwiatek::kwiatek::kwiatek:
estetiq zachovuje sie normalnie nie peka na tak jak pisalam na twardych paznokciach super cienkie -nie jestem zadowolona szczegolnie jak przychodza takie perfekcjonistki to o kazdy szczegol sie rzucaja;[;
jak nieraz dorabiam klientkom pazurka bo 9 jest dlugich a 1 sie zlamal i jak mowie o zelu lub akrylu to nie bo beda grube i to tipsy(dlugie szpony):glupek:
nie wiedza ze zel na formie moze wygladac naturalnie dopiero jak zobacza na wlasne galy:wow::wow::wow: to stwierdzaja ze sie mylily....
teraz jak widze ze pazury sa masakryczne to odrazu mowie ze hybryda moze sie gozej trzymac i albo robie 1 na zelu i hybrydka a reszta sama hybryda i jak przychodza po 2 tygodniach i widza ze z zelukiem jest super to decyduja sie na ta opcje...
trzeba cos wymyslic aby miec alternatywe dla tych paniusi ktore maja pazury do niczego aby klient zostal...dlatego mslalam aby kupic kolor gelisha i moze lepiej by sie trzymal ale ten zel to napewno wprowadze ale mysle tez o akrylu
wlasnie akryl mi sie skonczyl i musze zadecydowac co dalej...
a sandrusik jsk widzi ze ja znowu o zelu to lezy i kwiczy:leze:;)
eeh zgadzam sie ze trudno przekonac...
ja wlasnei dizsiaj proponowalam zeby polozyc cieniutka warswe zelu aby utwardzic
a ona z enei nei ze jak ma byc hybryda to na naturalnych i ze nei chce miec grubych paznokci i jak tu taka osobe przekonac...
nie wiem jak wasze klientki ale moje sa strasznie wsciepskie
jak mowie oo kupilam hybryde z nowej firmy
a one np tak a jaka to firma ile kosztuje
ooo dziwia sie ze dlaczego nei mam shellacow wsyztskich
az czasami nie wiem co mam im mowic
a boje sie ze poznei ze wroca do domu wpisza firme i bedi e no tak kupila estetiq bo kosztuje 25zl a nie 70jak CND
i cokolwiek si epopsuje to bedzie ze moja wina...
Ja zawsze mowie z usmiechem na twarzy, ze tez musze miec swoje tajemnice i sposoby a jesli mowie ze udalo mi sie cos kupic na 'okazji' albo cos palne czasami i sie pytaja to mowie ze jak czasami chce zeby sie trzymalo dobrze cos tanszego to trzeba miec na to patent a ja swoich tajemnic nie moge zdradzac :D i zazwyczaj im sie buziaczki zamykaja i rozumieja aluzje. Jedna mam taka co mi sie wypytuje o zele ale to juz inna bajka.
Sorry za offtop
Witam,
od tygodnia testuję na dłoniach OPI - baza i top CND. Podobał mi się kolor (oberżyna z głębią czy 3D - nie wiem jak to wytłumaczyć). Trzyma się super, kolor super, wszystko super:) Jak na razie. Nic nie odpada, piekny połysk bez zarysowań, żadnych odprysków. Jeśli jesteście zainteresowane jak będzie po dwóch tygodniach - mogę napisać za tydzień:) pozdrawiam:)
---------- Dodano o godzinie 21:51 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:04 ----------
znalazłam fajną stronkę z kolorami - może Wam się przyda:
OPI GELCOLOR - NAILS
mojego koloru niestety tutaj nie ma (Every month is octoberfest), ale za to jest tutaj:):
OPI – Every Month is Oktoberfest the lacquer log
i jeszcze tutaj fajny katalog kolorków OPI (Octoberfest jest z kategorii shimmers):
OPI Germany Nail Polish Collection – Swatches & Review | BlushingNoir
pozdrawiam:)
jasne;-) relacjonuj nam jak się trzyma! każda opinia jest przydatna:-*
ja clay czas testuje estetiq na mamie i narazi ejest super ale boje si eo klientki ktore maja swoja naturslna plytke slaba czy nei bedzie odpryskiwal na bazie i wykonczeniu z CND
do mnie dziś przyszła babeczka po 3 tyg. chodzenia w estetiq, baza haromy, nabł. estetiq (robiła już drugi raz ten kolor, co 3 tyg. chodzi) ostatnio troszke lepiej wyglądały, tym razem trochę pozdzierane na wolnym brzegu.Pazurki, bardzo miękkie, mocno eksploatowane, bo Pani wspina się na ściankach ;)
U mnie estetiq +baza i nabł. shellac ok. ja mam średnie pazurki jeśli chodzi o twardość i średnio długie (raczej nie mam problemów na nich z hybrydami)
Na słabej płytce wszystko niestety trzyma sie gorzej :( ja mam swoje paznokietki starsznie osłabione po wielu eksperymentach i ciagle nosze harmony + MM i jestem zadowolona chociaz tez mocno eskploatuje pazurki bo tez sie wspinam i czasem tego nie wytrzymuja i zdarzaja sie odpryski no ale tak jest albo pasja albo pazurki ;) hybrayda to nie stal :D ale klientkom sie trzymaja po 3 tygodnie :)
do dziewczyn malujących Gelishem Harmony
1. dziewczyny, przegladnęłam dostępne katalogi z kolorkami i nie znalazłam a kolory w necie nie oddają stanu realnego, babeczka robiła mi Harmony Gelish ciemno szary z pobłyskiem różowym, jakby w słońcu lekki pobłysk fajnie to wyglądało, nie brokat ale taki jakby błyszczący bardzo ciemno szary, ślicznie się prezentowały na pazurze i chciałam koleżance polecić ale i sama kupić - jaki to mógł być odcień? nr/nazwa
2. i potrzebuję jeszcze czegoś w stylu kawa z mlekiem, nie rzucający się w oczy ale elegancki odcień raczej jasny, takie "słabe kakao" ;)
będę wdzięczna i ślicznie dziękuję za polecane kolorki
Mi jesienny poranek z MM za bardzo w róż wpada, więc go sobie zmieszałam z włoską kawą i teraz mam to, co chciałam :P
nie, te Shadows za bardzo sa brokatowe, a tamto wyglądało jak prawie całkowity mat tyle że jak z bliska się przyjrzeć to miało jakby drobinki taki blask. Te tutaj to takie ewidentne brokatowce - chyba że to znów zdjecie przekłamuje,kurcze to był taki piękny ciemno szary prawie jak czarny kurcze z taką głęboką poświatą poblasku w tonacji szarej z rózowym pobłyskiem.
co do kawy z mlekiem to ja raczej właśnie kaffe latte potrzebuje bardzo słabej;P
aleksja, wydaje mi się ze ten szary to będzie "jet set", jest to ciemny szary tzn asfaltowy i ma baaaaaardzo delikatną jakby mase perlowa rozowa, ale taka baaardzo baaardzo delikatna, tylko pod swiatlo widac
tutaj tego tak nie widac (a przynajmniej na moim kompie): Żel Soak Off GELISH Hand&Nail Harmony 15ml -Jet Set
natomiast usiłuje zrobić jego fotke w realu, ale coś ciezko mi idzie...wcale sie nie swieci na niebiesko tylko na rozowo, ale mega delikatnie a u mnie sztuczne swiatlo teraz :( ale wydaje mi sie ze to to:
Załącznik 66184
Ja pracuję na GelColor, klientki bardzo zadowolone tylko ja mam jedno 2 ale! Baza straszna w nakładaniu...jest taka gęsta ble no i kolor czarny ciężki jak......eh....snake skin nie da się zrobić.
OPI jest baaaardzo elastyczny jeśli jest sam. Jeśli go połączę np. z Entity to już nie ma tego efektu ale jest ok. Polecam
Też byłam zdziwiona gęstością OPI - dodając do tego dość ciemny kolor w sumie malowanie staje się mocno wymagające:) ale warto było bo efekt i kolor super:) z CND (baza/top) na pewno się nie gryzie:) nadal wszystko ok, nic nie odpada, nie rysuje się.
---------- Dodano o godzinie 11:10 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:05 ----------
popatrz na linki OPI shimmers - czy o to chodzi? zdjęcia każdego koloru w dwóch oświetleniach (dzienne i lampa).Z bliska jak zwykły lakier, pod lampą/słońcem widać takie jakby drobinki/głębię koloru
dzięki dziewczyny, to chyba ten szary, dokładnie - tylko taka różowawa poświata jak patrzeć w świetle lub pod odpowiednim kątem
dzięki jeszcze jakąś kawę z mlekiem mi zapodajcie - najchętniej Gelish;)
czy ktoś zna hybrydy Ba-Ha ?
http://2.bp.blogspot.com/-kuGXURSVMH...era+01+244.JPG Jet Set real foto
tak, tak! to jet set!!! kochane jesteście!
W katalogu hybryd ktoś wstawiła link do takich hybryd
LAKIER MANICURE HYBRYDOWY UV 4 + 1 GRATIS * Wyprze (2976730351) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Cena bardzo niska. W sumie tańsze od ins. Z ins nie byłam zadowolona czy to to samo? Chyba nie warto kupować co? Ma ktoś takie hybrydy?
dziewczyny, gdzie kupujecie kolor MM? patrzyłam na allegro i jeden kolor jest, w wygooglanym przypadkowym sklepie cena 50 zł bez przesyłki, myślałam że MM jest sporo tańsze od Gelisha Harmony. A czy MM jest też dostępne w buteleczkach mini? polećcie mi proszę sprawdzony sklep- net.
Ja kupowałam na ich stronie Produkty do stylizacji paznokci - MisteroMilano
Wszystko szybciutko i sprawnie :) Za zakupy powyżej bodajże 200zł otrzymałam darmową przesyłkę, ale bywają też różne akcje i promocje. Nie wiem, czy można kupić gdzieś indziej, poza przedstawicielami oczywiście:)
Tutaj widzę na tej stronie , ze niektóre hybrydy mają po 59 zł niektóre po 49 a jeszcze jest jakiś po 19.... Ciekawe dlaczego . Pojemność ta sama 9 ml
Hybrydy bazowe , nabłyszczające sa w cenie 59 zł, a kolorówka cała 49 zł.
Za 19 to są zwykłe lakiery do paznokci :)
po 24 zł są 2 kolory hybryd które sa na wyprzedaży :)