-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Cytat:
Napisał
sztynka
Dziewczyny mam ostatnio problem z podklejaniem płatków. Nie wiem czy moja wina, czy zależy od oka, ale chyba by mi się przydał jakiś praktyczny instruktaż. Czasem mi się super podklei, rzęsy zrobię w 1,5h, a np. wczoraj podklejałam i mi te rzęsy w wewnętrznym kąciku sie chowały pod płatek. Reszta ok. Podklejałam nie pierwszy raz i zawsze te same płatki, a tym razem płatek się odklejał od powieki :/: Więc zrobiłam na taśmie, która też się oka nie trzymała. Zrobiłam porządny demakijaż okolic oczu i odtłuściłam i solą fizj. przetarłam żeby nie ślizgało się , a i tak taśma i płatek w tym miejscu wjeżdżały do oka. Co robię źle? Rzęski w wewn. kąciku były bardzo króciutkie, na poziomie rozmiaru 6 i prawie niewidoczne, ale pozostałe ładne , tylko takie wielorzędowe. Nie wiem jak to nazwać, mam za mało doświadczenia, ale rzęsy nie rosły ładnie, tylko w kilku kierunkach i na kilku poziomach.
Hmmmm... rzesy zazwyczaj rosna w kilku rzedach. Nie spotkalam sie z powieka zaopatrzona tylko w 1 rzadek rzes :)
Ja czesto mam problem dogrzebac sie do wewnetrznych rzes i radze sobie przyklejajac tasme jedwabna w polowie powieki, w poprzek i naciagajac skore powieki w strone skroni. Rzeski w wewnetrznym kaciku wychodza jak wachlarz. Trzeba uwazac zeby nie rozszczelnic oka.Minusem jest ze wtedy mozna oklejac od wewnetrznego kacika do srodka powieki bo rzeski w zewnetrznym sa dla odmiany scisniete.
-
sztynka jak mi się tak dzieje to albo podciągam kącik wewn na taśmie jak cat napisała, albo układam płatek tak, żeby te rzęsy dobrze się układały, nie zważam wtedy na kącik zewn i kleję najpierw to, a potem poprawiam znów płatek i kleje już resztę.
-
Cytat:
Napisał
kiwaczek2
wg mnie ten kufer pomieści dużo :) dużo w moim mniemaniu, nawet latarka czołówka się zmieści.
a i owszem mi się mieści latarka czołówka, i płyny do demakijażu i skinsepty i inne pierdoły moje :)
-
Z innej beczki... kiedy wreszcie jakiś konkursik rzęsowy ? Coś mnie nosi :D
-
Dziewczyny, idzie któraś jutro na targi na Marsa? :)
-
tak :D z tego, co mi na fb pisały, to sporo jutro idzie naszych forumkowych :D ja tez jutro się wybieram :skacze::skacze::skacze::skacze:
-
patios - i ja, a o której będziesz?
-
My z Lublina jedziemy w 6, ale w niedzielę. Już się nie możemy doczekać.:cwaniak2:
-
aleeeee zazdroszcze :skacze:
-
Happy też się melduje w niedzielę:P 2 noce w podróży, ale nos mi mówi, że warto
-
Też zazdroszczę :) Ja jutro ślub kuzynki muszę odbębnić ^_^
-
teraz juz nie wiem czy będę, bo chyba nie mam transportu. Ale jeszcze staram się ogarnąć .. ;/ Muszę tam być!
edit:
ogarnełam dojazd komunikacją. Z Emilii Plater co pół godziny odjeżdża darmowy autobus bezpośrednio na targi. Trzymajcie kciuki żebym z moją orientacją w terenie trafiła:D buhaha
edit 2 : mysle ze będę jakoś koło 13? Jakby ktoś chciał zagadać to wstawiam swoje zdjęcia (na tym z psem wyglądam dziwnie, bo byłam chora :P ) będzie łatwiej mnie rozpoznać. Z chęcia z kimś połażę na zakupach:) Ciebie marchewkowa jak wypatrzę to rozpoznam :) Mam nadzieję, że do zobaczenia jutro !
-
Też przyznaję, że mam problem z podklejaniem płatków. Taśmą potrafię idealnie zebrać dolne rzęsy i przez cały czas aplikacji nic mi się nie przesuwa, natomiast z płatkami jest inaczej... mimo, że podklejając starannie chowam dolne rzęsy, to jednak na końcu okazuje się, że skleiłam klientce oko i zaczyna się żmudne odklejanie...
Poza tym u niektórych klientek bywa, że przykleję płatek i jak klientka zamknie oko, to się okazuje, że górne rzęsy też się chowają... czasem w całości, czasem tylko kącik zewnętrzny... przesuwam płatek niżej ale wtedy troszkę odsłaniam dolne rzęsy i oczywiście już się boję, czy znowu nie skleję oka.
Zamawiam płatki różnych firm i jakoś nie mogę trafić na takie, z którymi czułabym się komfortowo więc po kilku próbach... znowu wracam do taśm :(
-
a ja uważam że na targach nic fajnego nie ma. w tamtym roku to chociaz poszłam na warsztaty, a tak żeby łazić w tłumie to nie dla mnie. no chyba, ze ktoś nastawia się na kupienie czegoś lub spotkanie z kims.
co do płatków vs taśma. polecam podklejanie na dwóch otwarych oczach i dopiero zamknięcie. albo dokleić wystające taśmą.
-
Wczoraj miałam gimnastykę... Po zamknięciu oczu przez klientkę okazało się że w wewnetrznym kąciku dolna powieka zachodzi na górną podginając wszystkie górne rzęsy do góry. Po podklejeniu płatka, wystawały mi jedynie 2 mm czubeczki rzęs. Ukombinowałam się, tak, siak. No za chorobę bo ta powieka po prostu tak ma. Skończyło się na tym że przez płatek wgniatałam penseta trochę tą dolną powiekę, wklejałam rzese, natychmiast dmuchalam gruszką i dopiero moglam puscić. Tak gdzieś w 1/3 zabiegu kapnęłam się że laska ma okres i HS4 się slizgał. Zmieniłam na Zetkę LB i jakoś dobrnęłam do końca. Oj dały mi te kąciki popalić, dały.
-
Cat ja też mam jedną*taką że jak oczy zamyka to rzęsy znikają:huh:
-
To że się rzęsy ślizgają znaczy że klientka ma okres?
-
tak:(
ja wtedy na zamkniętych oczach jeszcze raz dwoma aplikatorami bezwłókienkowymi odtłuszczam. Czasem też spirutusem.
-
Ja mam dokladnie tak samo jak Nitko. Wolalam uzywac platkow, ale ostatnio czesciej wracam do plastrow :/
-
slizganie rzes nie jeste uwarunkowane posiadaniem okresu lub tez nie, zarowno przez stylistke jak i klientke ;)
ja mam klientki ktorym sie rzesy slizgaja a okresu niet :P
-
Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ta, której się coś ślizgało okresu nie miała w tym dniu :)
-
Ja tam nie wiem :) Raz mialam taki przypadek. Byla to pierwsza moja ofiara po kursie. To byl dramat. Wszystko sie ślizgało i myslalam ze zwariuje. Ale nie wiem czy miala wtedy okres. Nie przyszlo mi do glowy zeby spytac.
-
Dziewczęta nasza edusia wygrała mistrzostwa Polski w przedłużaniu rzęs. Mówiłam, że Lublin trzyma kciuki. Gratulacje :ok:
-
A nasza Marchewkowa zajela 2 miejce :) gratulatcje ALu :) :kwiatek::kwiatek:
-
edusia i Marchewkowa gratulacje :kwiatek:
-
jeszcze jedna nasza forumowiczka, która rzadko się udziela zajęła 3 miejsce :D gratuluję, Olu :ok: Edytko, tobie już wczoraj gratulowałam :kwiatek:
-
Edusia i Marchewkowa - GRATULACJE!!!!!:kwiatek:
---------- Dodano o godzinie 18:28 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:20 ----------
Edusia i Marchewkowa - GRATULACJE!!!!!:kwiatek:
-
edusia, marchewkowa, Ola - dziewczynki ogromne gratulacje! :ok:
Ale jestem happy, że piszę na forum z takimi zdolniachami :D
-
-
Gratuluję wszystkim na podium i którzy wzięli udział. To że podium zasłużone to oczywiście formalność :)
-
Dziewczyny, wszystkie które wzięły udział - ogromne gratulacje za odwagę a wygranym podwójne :) Dzielnie przetarłyście szlaki :)
-
-
Wszystkie miejsca medalowe dla dziewczyn z naszego forum ?!!! Super.
:wow: :wow: :wow:
Gratulki dla Was dziewczyny.
.:piatka:
-
No to kolejne TARGI URODA ;) tym razem w trójmieście a dokładniej w Gdańsku.
Które dziewczęta się wybierają? czy któraś z naszych forumowych firm bedzie się wystawiac?:)
http://pliki.wzorki.info/images/G6jP.jpg
-
Dziewczęta które wygrały, Edusia, Marchewa, Olka- gratulejszyn wielkie:przytul::ok:
Ja się chyba wybieram, ale wystawiać się nie będziemy, .. chyba:D:D:D:D, Edytka, wystawiamy się?:)
-
Ogromne gratulacje dla Agnieszki i Ali i Oli . Ja podziwiam za odwagę :ok:
Ja już mam dość spadających rzęs. Ręce mi opadają :/: Rzęsy się ślizgają przy aplikacji, odtłuszczaczy próbowałam już kilku, nawet na mydło oczyszczałam ostatnio. Ostatnie te co się ślizgały (fakt że babka miała okres) spadły po 3 dniach :( Wszystkie :/: Babka mówi, ze ma ulepki kleju na swoich czyli lecą rzęsy bez kleju :(
Kleje to już chyba wszystkie wykupiłam i wypróbowałam. Ostatnio nawet na blinka kleiłam. Raczej nie daję za mało kleju
Na uzupełnienia jeżdżę i rzęs bardzo mało zostaje, klientki zaczynają narzekać, ze było tak fajnie i coś się zmieniło :(
Czy tylko ja tak mam ? :placz:
-
Pociesze cie... ja zauwazylam ze jak 1 raz komus kleje to rzesy trzymają sie swietnie. Po uzupelnieniu trzymają sie gorzej, mimo ze caly proces mycia mydłem, odtluszczania, suszenia i nakladania primera trwa okolo 20 minut. Nie wiem w czym rzecz, bo dzieje sie tak u 2-3 klientek. U reszty ok. I tez zachodze w głowe co jest nie tak.
Ale jak mam lepiej odtluscic, kiedy w jednej rece mam aplikator z preparatem, w drugiej pensete i odtluszczam niemal rzesa po rzesie rozgarniajac sobie zeby sie do wszystkich dostac :huh:
-
-
A ja Nadiuszkę poznałam po zagłówku na łóżku pod głową klientki. Biedula, wystawiona pierwsza od publiczności. Ale mam pytanie, Nadia co to za płatki miałaś pod oczy? :o
-